Pardubice – K. Vary 4:1 (kon.) | Kometa Brno – Litvínov 3:4 (po s.n.) | Sparta – Plzeň 2:4 (kon.)
Liberec – Třinec 5:4 (po pr.) | Kladno – Motor ČB 3:1 (kon.) | Chomutov – Zlín 3:1 (kon.)
po prodl.
Bílí Tygři Liberec
5:4 (1:1, 1:1, 2:2 - 1:0)
HC Oceláři Třinec
Neděle 03.02.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Pohledné klání je u konce, Tipsport arena viděla devět branek a vítězství domácího celku. Liberec přemohl Oceláře na svém hřišti podruhé v sezoně, z města pod Ještědem přeji příjemný zbytek večera. (19:39:20)
     
    Konec zápasu.
     
    60:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovou hru a získají bod navíc. Pospíšil našel v mezikruží PETRA NEDVĚDA, na jehož střelu z první Hrubec nestačil. Asistence: Tomáš Pospíšil, Martin Čakajík – 5:4.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Duel končí po základní hrací době zaslouženou remízou. Severočeši vedli jedenáct minut před koncem o dvě branky, ale soupeř se nevzdal. Dokázal vyrovnat a o bonusový bod se týmy poperou v prodloužení.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:57
    Třinec hrál v šesti, trest odpyká Ovčačík. Bílí Tygři si tři vteřiny před koncem třetí části zahrají přesilovou hru, kterou si pravděpodobně přenesou také do prodloužení.
     
    59:45
    Schwarzovi bylo znovu pořádně horko. Adamský zrychlil a zprava bekhendem vypálil. Kotouč však libereckou klec minul.
     
    58:28
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Oceláři stáhli dvoubrankový náskok soupeře. ERIK HRŇA zpracoval na středovém kruhu skákající puk, prošel skrz liberecké obránce a z podobného místa jako jeho spoluhráč Orsava u třetí branky propálil Schwarze. Asistence: Václav Varaďa, Josef Hrabal – 4:4.
     
    57:40
    Martina Adamského dělilo od vyrovnání několik centimetrů. Útočníkova střela z mezikruží se otřela o brankovou konstrukci, Liberec měl štěstí.
     
    56:59
    Polanského individuální průnik úspěch neslavil, brankář bezchybně zakročil betonem. Přesto hosté přidávají, Tygři začínají být pod tlakem.
     
    55:08
    Liberec je navíc také nebezpečný. Filippi nejprve neúspěšně tečoval spoluhráčovu nabídku a posléze pálil také z úhlu po obkroužení branky. Hrubce ovšem nepřekvapil.
     
    54:16
    Hosté jsou častěji u puku, ale k blízkosti Schwarzovy branky se nedostávají. Protivník pečlivě brání střední pásmo.
     
    53:02
    Rušno bylo také před Hrubcem, jehož prověřil Duda. Vhodný moment ke střele však prováhal, přesto měl nakonec gólman Ocelářů s jeho zakončením potíže. Vrtící se puk zneškodnil až nadvakrát.
     
    51:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané jsou soupeři znovu na dosah, zásluhou JAKUBA ORSAVY snižují na rozdíl jediné branky. Hostující útočník sebral černou pryž ve středním pásmu, prolétl kolem libereckých obránců a z mezikruží švihem suverénně zavěsil. Asistence: Lukáš Zíb – 4:3.
     
    51:26
    Na opačné straně kluziště míchal s kotoučem za libereckou klecí Květoň. K přímému ohrožení gólmana se však nedostal, Třinec o puk přišel.
     
    50:15
    Třinec už hraje trošku na riziko. Hosté nechávají otevřená zadní vrátka, do pásma spěchal podél mantinelu Filippi. Z nadějné akce ale nakonec nevytěžil větší brankovou příležitost.
     
    48:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Přestože měli hosté v uplynulých chvílích herní převahu, tak počtvrté inkasují. Bortňák vyslal kupředu TOMÁŠE URBANA, jenž ujížděl sám na Hrubce. Zvolil kličku do bekhendu a puk po ledě zasunul mezi brankářovy betony. Asistence: Dalibor Bortňák – 4:2.
     
    47:07
    Varaďa to nemyslel vůbec špatně. Pronikl přes modrou čáru a švihem přes beka vypálil, Schwarz působil zaskočeně. Reagoval s mírným zpožděním, kotouč však nakonec svým betonem vykopl.
     
    45:20
    Bílí Tygři hrají v plném počtu. Slezany inkasovaný gól nepoložil, stále se naopak tlačí do zakončení. Schwarz má za sebou další sérii zákroků.
     
    44:05
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši se prosazují při vlastním oslabení. Domácí přečíslili soupeřovu obranu, obránce Vitásek vypálil z pravého kruhu a jeho střelu ještě Hrubec vytěsnil. PETR KICA už ale kotouč za brankovou čáru se štěstím došťouchal. Asistence: Ondřej Vitásek – 3:2.
     
    43:37
    Začala zkrácená přesilovka Ocelářů. Rákos nahodil kotouč za Schwarzovu klec, kde se nyní hráči přetahují u hrazení.
     
    42:59
    Zbytečný prohřešek domácího mužstva. Tygři hráli při vlastní přesilovce v šesti, trest odpyká Bulíř. Pokračuje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    42:26
    Až nyní obsadila Nedvědova formace útočnou třetinu. Po sérii přihrávek napřáhl z dálky Čakajík, ale jeho střelu srazili třinečtí obránci.
     
    41:36
    Menší trest pro Rákose za hákování, hostující hráč stáhl k zemi unikajícího Vitáska. Přesilovka Liberce.
     
    40:31
    Liberecký gólman čelil nepříjemné střele Růžičky. Třinecký forvard si v pásmu vytvořil prostor pro střelu a puk nakonec na Schwarze poslal z pravého kruhu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také po čtyřiceti minutách je stav nerozhodný. Oceláři využili přesilovku pět na tři a poprvé v zápase vedli, i soupeř měl k dispozici dvojnásobnou početní převahu. Prosadil se však až tři vteřiny před koncem zásluhou Bulíka.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:57
    Liberec právě vstřelil branku!
    Severočeši v úplném závěru prostřední třetiny vyrovnávají! Nedvěd vyhrál další vhazování před Hrubcem a TOMÁŠ BULÍK ostrou ranou z kruhu zaskočil třineckého gólmana. Jeho lapačka máchla naprázdno, Bulík trefil přesně. Asistence: Petr Nedvěd – 2:2.
     
    39:49
    Zakázané uvolnění hostů. Jedenáct vteřin před koncem druhé třetiny se vhazuje po Hrubcově pravici.
     
    39:24
    Třinec hraje v plném počtu, ubránil se bez úhony. V závěru oslabení ale stálo při hostujícím výběru štěstí, Štich totiž příklepem od modré čáry orazítkoval tyč.
     
    38:35
    Oceláři už jsou ve čtyřech. Severočeši sice soupeře svírají, ale Hrubec nečelil ani jedné střele. Duda kombinoval s Čakajíkem, ale k finální střele se ani jeden hráč v modrém dresu nedostal.
     
    37:18
    Trenér Bílých Tygrů Pavel Hynek si vyžádal oddechový čas.
     
    37:18
    Liberec bude hrát přesilovku pět na tři. V pásmu si domácí vytvořili obrovský tlak, ale Hrubec několika parádními zákroky svůj celek podržel. Ve velkých šancích vychytal Nedvěda a Dudu. Nyní však bude třinecký gólman čelit dalšímu náporu, dvě minuty za sekání dostal Klouček.
     
    36:04
    Hrabal odešel na trestnou lavici, v ponechané výhodě měl vyrovnávací trefu na své čepeli Bulík. V mezikruží se mu otevřel prostor, ovšem mezírku mezi betony gólmana nenašel.
     
    34:09
    O chvilku později si připsal slibnou šanci Klimenta. Spoluhráč jej zpoza branky nalezl v ideální palebné pozici, útočník Ocelářů byl tísněn a zblízka poslal puk vedle pravé tyče.
     
    33:29
    Schwarz musel zakročit. Oceláři vyřešili situaci tři na dva poměrně nešťastně, Hrabal pálil z hranice vrcholu kruhů přesně doprostřed branky.
     
    32:40
    Hra se začíná kouskovat, z utkání se trošku vytratil náboj. Liberec se snaží hrát aktivně, leč neúspěšně. Domácí několikrát za sebou ztratili puk ve středním pásmu.
     
    32:11
    Vzápětí na sebe opět upozornil liberecký rebel Duda. Ve středním pásmu nabral rychlost, ale dostal se až příliš blízko k brankáři. Hrubec se nakonec příliš nezapotil, soupeřova střela ze strany ho spíše zasáhla do výstroje.
     
    31:37
    Dudovi střela z nadějné pozice příliš nesedla, z protiútoku se snažil prokličkovat až k brance Polanský. Přes libereckého zadáka ovšem neprošel.
     
    30:33
    Ve druhé polovině přesilové hry už tým ze Slezska nezahrozil, soupeř hraje v plném počtu a snažil se odpovědět. Urban však svému spoluhráči adresoval přihrávku do ofsajdu.
     
    29:10
    Hosté ostřelovali Schwarze ze všech stran! Na modré čáře několikrát napřáhl Zíb, následně získal volný puk domácí útočník Kica a vystartoval na opačnou stranu kluziště. Hrubec před ním raději přerušil hru.
     
    28:29
    Svěřenci trenéra Turka si zahrají opět v přesile, za vysokou hůl si šel odpočinout Pospíšil.
     
    28:09
    Náskok hostujícího výběru mohl být již dvoubrankový. Rákos oslovil Růžičku, třinecký ostrostřelec byl úplně sám před brankou soupeře. Vypálil však pouze do připraveného gólmana.
     
    26:30
    Hostům rázem narostla křídla. Liberec už hraje v pěti, ale je pasivnější. Oceláře nyní přibrzdil ofsajd.
     
    25:14
    Třinec právě vstřelil branku!
    Slezané nabídnutou šanci využili a poprvé v zápase jdou do vedení. Polanský poslal kotouč napříč pásmem MARTINU RŮŽIČKOVI, jenž vypálil zleva poměrně z úhlu. Schwarz se však ke své tyčce přitiskl pozdě, kotouč mu propadl za brankovou čáru. Asistence: Jiří Polanský, Josef Hrabal – 1:2.
     
    24:27
    Hrabalovi utekl puk, hosté začínají s útočnou akcí až z vlastního pásma. Domácí mohou vystřídat.
     
    23:46
    Liberec jde do tří! Třinec bude hrát 1:43 dvojnásobnou početní převahu, Derner jde pykat za faul kolenem. Oceláři mají skvělou příležitost k tomu, aby soupeři odskočili.
     
    23:29
    Radek Duda u mantinelu podrazil protihráče a odchází na trestnou lavici. Přesilovka pro Třinec.
     
    22:41
    Tygři mají i nadále více ze hry. Ze závaru u brankoviště Ocelářů mohl těžit Filippi, poskakující puk však nezasáhl ideálně.
     
    21:18
    Filippi na útočné modré čáře spoluhráčův pas nezpracoval, Květoň posléze svůj tým osvobodil. Hosté již hrají v plném počtu.
     
    20:19
    Liberečtí pokračují v početní převaze, Hrubec má za sebou úspěšný zákrok. Zprava jej prověřil Nedvěd, puk zastavil gólman na hrudi.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut je minulostí, stav je nerozhodný. Na Víškovu trefu dokázali hosté zásluhou Peterkova zásahu v přesilovce odpovědět. Jinak byli Bílí Tygři mírně aktivnější, Hrubec se měl ve své brance co ohánět.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:55
    Pospíšil mohl pět vteřin před koncem úvodní části vrátit svému celku těsný náskok. Prosvištěl útočným pásmem a natlačil se před Hrubce, kotouč si ještě srovnal na forhend a vypálil. Třinecký gólman však stihl bezchybně zakročit.
     
    19:10
    Vrátka na trestné lavici se opět otevřela. První třetinu provází velké množství nečistých zákroků, menším trestem bylo oceněno Zíbovo hákování.
     
    18:46
    Po souboji na středovém kruhu vyskočil kotouč do hlediště, vhazování v neutrálním pásmu.
     
    16:35
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři přesilovou hru skutečně využili a vyrovnávají na 1:1. K odražené Růžičkově střele se dostal před brankovištěm JAN PETEREK a kotouč nadvakrát došťouchal za ležícího Schwarze. Asistence: Martin Růžička, Lukáš Zíb.
     
    16:16
    Dvě minuty obdržel Jan Výtisk, provinil se držením. Třinečtí mají příležitost k vyrovnání.
     
    15:46
    Peterek ve středním pásmu přenechal puk Růžičkovi, který po delší době prověřil Schwarze. Hostující fantom pálil švihem a brankáři nadělal jeho pokus nečekané problémy. Nebezpečí ale zažehnal.
     
    14:38
    V akci se objevil opět Víšek, do jeho rány tentokrát vložil hůl obránce. Kotouč škrtl o ochrannou síť nad Hrubcem, po komerční přestávce se bude vhazovat po brankářově levici.
     
    13:50
    Liberec je po vstřelené brance jednoznačně aktivnější, domácí v posledních minutách svého protivníka v podstatě k ničemu nepustili. Drží puk na holích a diktují tempo hry.
     
    12:36
    I tato početní převaha zůstala nevyužita, Varaďa už krouží po ledě. Hosté jsou kompletní.
     
    12:29
    Hostujícího gólmana znovu pozdravil Víšek, libereckému útočníkovi však tentokrát střela příliš nesedla. Pálil z levého kruhu, Hrubec schoval kotouč v lapačce a přerušil hru.
     
    10:21
    Hrubec musí být stále v pozoru. Domácí jsou v tlaku, nahození od modré čáry se snažil v mezikruží tečovat Urban. Kotouč ovšem svoji holí srazil mimo hostující klec.
     
    10:35
    Václav Varaďa odešel na trestnou lavici za hákování, Severočeši mají k dispozici přesilovou hru.
     
    09:59
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři jdou v desáté minutě zápasu do vedení. Nedvěd přenechal puk JANU VÍŠKOVI, jenž se z rohu kluziště natlačil až před Hrubce a puk poslal mezi jeho betony. Asistence: Petr Nedvěd – 1:0.
     
    09:01
    Domácí hrají v plném počtu, ubránili se vcelku v poklidu.
     
    08:28
    Třinečtí se drželi v útočném pásmu, jenže nedokázali vystřelit. Zíb si několikrát vyměnil puk s Růžičkou, černou pryž však nakonec ukořistil Duda a bez váhání vyhodil.
     
    07:00
    Bulíř se už vrátil na ledovou plochu, domácí si ale v plném počtu příliš dlouho nezahráli. Rozjetého protivníka zastavil Petr Nedvěd jen za cenu držení – další přesilovka Ocelářů.
     
    06:12
    Šance na obou stranách. Polanský se nejprve protáhl po levé straně hřiště až k brankáři, ale z těsné blízkosti nedokázal protlačit puk za Schwarzova záda. Domácí ihned otočili hru a Kica zleva centroval před branku, kotouč si málem do vlastní sítě srazil vracející se zadák Hrabal. Vše nakonec skončilo pouze posunutou třineckou svatyní.
     
    04:55
    Poprvé si proti čtyřem zahrají také Slezané. Modrobílí totiž hráli v šesti, což sudí nepřehlédl. Trest odpyká Bulíř.
     
    04:44
    Peterek je zpět na ledě, hosté hrají v plném počtu.
     
    03:56
    Liberci se zatím v početní převaze nedaří, soupeř se už několikrát osvobodil. Hrubec je takřka bez práce.
     
    02:43
    Severočeši si zahrají první přesilovku, dvě minuty za hákování dostal Peterek.
     
    02:18
    Oceláři poprvé zahrozili a mohli hned skórovat! Klimenta utekl s Adamským do přečíslení, oba borci si několikrát vyměnili puk. Celou akci nakonec zakončil prvně jmenovaný. Ale v tísni netrefil přesně.
     
    01:28
    Liberec začíná aktivněji. Kica získal kotouč na pravém kruhu, střelou švihem ovšem trefil jen před sebou stojícího obránce. Tygry posléze zastavil ofsajd.
     
    00:24
    Poprvé se v útoku objevili domácí. Duda zavezl kotouč do útočného pásma, přihrávkou zpět na modrou čáru ale nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči jsou nastoupeni na ledové ploše. Po státní hymně bude duel zahájen.
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Vitásek, Kolmann, Výtisk, Derner, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Pospíšil, Galamboš, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Bortňák, Nedvěd "C".

    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Bezuška, Zíb, Lojek, Klouček, Roth, Kania, Ovčačík, Hrabal – Matuš, Peterek "C", Zagrapan, Polanský, Klimenta, Růžička, Orsava, Varaďa, Květoň, Rákos, Adamský, Hrňa.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Bláha, Kostka.
     
    Oba celky se v letošní sezoně utkaly již třikrát. Pozitivnější bilanci mají liberečtí hokejisté, kteří v každém zápase bodovali. V Třinci dvakrát prohráli v nastavení, na vlastním hřišti naopak soka v závěru listopadu těsně přemohli.
     
    Bílí Tygři po výměně trenéra ožili, nový kouč Pavel Hynek dovedl mužstvo k jasnému vítězství nad Chomutovem a lídrem z Plzně. V následujících dvou střetnutích ale liberecký tým zaváhal, padl na Slavii i ve Zlíně a předkolo play-off se začíná modrobílým vzdalovat. Zato soupeř si po celý průběh sezony drží konstantní výkonnost, poslední tři duely však nezvládl. Oceláři inkasovali na vlastním ledě dvakrát za sebou pět branek a v prodloužení padli na ledě Pirátů.
     
    Liberec zatím stihl posbírat pouze padesát bodů, což řadí severočeský klub na předposlední místo tabulky. Třinec naopak okupuje pátou příčku.
     
    Příjemné nedělní odpoledne z města pod Ještědem! V rámci šestačtyřicátého kola dnes změří síly Bílí Tygři s třineckými Oceláři.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 10. Víšek (Nedvěd), 40. Bulík (Nedvěd), 45. Kica (Vitásek), 49. Urban (Bortňák), 61. Nedvěd (Pospíšil, Čakajík) - 17. Peterek (Růžička, Zíb), 26. Růžička (Polanský, Hrabal), 52. Orsava (Zíb), 59. Hrňa (Varaďa, Hrabal)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Vošvrda) – Čakajík, Jánošík, Vitásek, Kolmann, Výtisk, Derner, Štich – Bárta, Dušek, Víšek, Bulík, Pospíšil, Galamboš, Filippi, T. Urban, Kica, Duda, Bulíř, Bortňák, Nedvěd "C".
    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Bezuška, Zíb, Lojek, Klouček, Roth, Kania, Ovčačík, Hrabal – Matuš, Peterek "C", Zagrapan, Polanský, Klimenta, Růžička, Orsava, Varaďa, Květoň, Rákos, Adamský, Hrňa.

    Rozhodčí: Hradil, Šír – Bláha, Kostka.
    bahis siteleri