Lipt. Mikuláš – Michalovce 6:5 (po pr.) | Trnava – Topoľčany 3:2 (kon.) | Spišská N. Ves – Senica 0:3 (kon.)
Prešov – Prievidza 4:1 (kon.) | Detva – Trebišov 5:7 (kon.) | Pov. Bystrica – Bardejov 3:6 (kon.)
po prodl.
HK 32 Liptovský Mikuláš
6:5 (1:2, 2:3, 2:2)
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Úterý 05.02.2013, 17:00 • ZŠ Liptovský Mikuláš • 1. liga (SR)
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Vítam Vás pri zápase 44. kola druhej najvyššej Slovenskej ligy, v ktorom si priblížime stretnutia Liptovského Mikuláša s Michalovcami.

    V tomto stretnutí pôjde oveľa, domáci hráči si uvedomujú, že toto stretnutie je pre nich posledným domácim vystúpením pred vlastnými fanúšikmi, pred ktorými majú čo naprávať, keďže v poslednom zápase si nespravili najlepšiu povesť. Na ľade 4. Bardejova utrpeli vysokú porážku, keď prehrali rozdielom triedy 8:2. O vysokú prehru, sa postaral azda aj faktor zranení a absencie. Domáci tréner Dušan Halahija mal k dispozícii 13 hráčov vrátane brankára, čo v konečnom súčte robí ledva tri formácie. Liptáci sa snažili hrať vyrovnanú partiu a ako hovorí tréner Liptovského Mikuláša "Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať:" I v tomto to vyzeralo nádejne, keďže Bartík otváral skóre už v 12. sekunde. Bardejov však do konca tretiny otočil stav v svoj prospech na 2:1. Posledný a vyrovnávajúci gól Liptovského Mikuláša zaznamenal v druhej časti hry obranca Kledrowetz, po tom to už s Liptákmi nebolo moc "ružové". Bardejov ich v konečnom dôsledku prestrielal v pomere 45:30, čo sa odzrkadli na hrozivom konečnom výsledku 8:2. Uvidíme, kocky sú hodené, Liptovský Mikuláš má však účasť v play-off zaistenú a aj súper v prvom kole je takmer istý. Viacero divákov sa teší z faktu, že práve Liptovský Mikuláš bude ten tím, ktorý v prvom kole play-off nastúpi proti Spišskej Novej Vsi, ktorá ako osobne priznal po poslednom vzájomnom zápase Liptovského Mikuláša a Spišskej Novej Vsi tréner Spišiakov, že káder sa pomaly rozpredáva a sezóna pre nich skončila už dávnejšie. Poslednou vetou by som však ukončil zbytočné polemizovanie, ak by aj k tomu došlo v konečnom dôsledku rozhodujú góly a tých Liptovský Mikuláš v doterajšom priebehu nastrielal 177 čím sa radí na tretiu pozíciu.

    Priblížme si aj súpera z východu. Michalovce majú tak isto zabezpečenú účasť v play-off, práve aj vďaka tomuto zápasu sa rozlúskne konečné vzájomné zápasy po sezóne, pretože Michalovce sú pred týmto zápasom na 2. mieste s 89. bodmi a Spišská Nová Ves zaostáva iba o jeden. V poslednom stretnutí sa Michalovce predstavili divákom na vlastnom ľade, kde privítali gladiátorov z Trnavy. Hostia sa dostali do vedenia presne v 5. minúte, keď otváral skóre presnou strelou Hano. Michalovce však v závere prvej a v úvode druhej tretiny otočili stav stretnutia v svoj prospech, navyše v tretej tretine pridali ešte dva góly z hokejok Banovského a Čižeke, ktorými stanovili na konečných 4:1. Keď sa tak letmo pozerám na poslednú zostavu hráčov Michaloviec tích je o niečo viac ako v poslednom zápase Liptovského Mikuláša, avšak tento zápas sa rozlúskne v utorok o 17:00 hodine, resp. niečo po 19:00, keď spoznáme víťaza 44. kola medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) - Mezovský, Kubáň, Kledrowetz, Poliaček, Jonák, Sajko, Uhrík, Jančuška, Piatka, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.

    HK Dukla Michalovce: Petro (Kurali) - Tkáč, Drotár, Hrubý, Palovčík, Rusnák, Šeliga, Vorobel, Šimčák, Šechný, Zorvan, Opatovský, Čížek, Žemba, Čavrk, Banovský, Fajčák, Linet.

    Rozhodca: .
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:20
    Liptovský Mikuláš sa v úvode stretnutia dostal k puku, nahodený puk po mantinely sa vrátil späť do stredného pásma, pri puku naďalej domáci hráči.
     
    01:10
    Po prvý krát pri puku aj hostia, Rusnák s pukom na hokejke obchádza svoju bránu, následne jeho prihrávka mierená do stredného pásma končí u súpera, ten sa stiahol s pukom.
     
    01:59
    Michalovce sa dostali s pukom do útočného pásma, okolo mantinelu sa snažili niečo vymyslieť, ale Tkáč nebol príliš dôrazný, resp. efektívny a nevybojoval puk.
     
    02:43
    Galko to na teraz vymyslel celkom dobre, hostia sa už sťahovali do vlastného pásma, tento mladý obranca sa rozhodol z polovice vyslať na bránu tvrdú strelu, ktorá tam aj skončila, brankár Petro pre istotu podržal puk.
     
    03:12
    V týchto sekundách sa vhadzuje v útočnom pásme hostí, z toho však Liptáci veľa nevyťažili skôr naopak, Michalovce sa dostali do rýchleho protiútoku, pri ktorom bol na konci Drotár, ktorý pred brankárom zaváhal.
     
    03:50
    Kubovčík vyhral buly v útočnom pásme, vyzeralo to že na dostrel sa dostane Galko, ale ten iba nahodil puk o mantinel.
     
    04:20
    Tak toto vyzeralo veľmi nádejne, Michalovce sa natlačili pred bránu, kde to skúšali viacerými pokusmi, okolo brány sa však pohyboval aj Šeliga, ktorý nebezpečne zakončil prízemnou strelou, tá však minula bránu Palka tesne.
     
    05:34
    Dobre sa rozvíjala akcia domácich, tá v konečnom dôsledku skončila po tom ako sa v ofsajde ocitol Kubovčík, diváci s verdiktom rozhodcu nie sú moc nadšení.
     
    06:21
    Dobrú šancu si vyprodukovali domáci hráči, po pravej strane prebehol Kubáň, ten sa snažil obhodiť obrancu, ale z tejto akcie si aspoň zapísal strelecký pokus na bránu, ale ten moc brankára neohrozil.
     
    06:55
    Prvé vylúčenie v dnešnom stretnutí, Palovčík odchádza za držanie.
     
    07:00
    V prvých sekundách presilovky sa brankárovi prihlásil Kledrowetz, jeho tvrdá strela skončila v lapačke Petra.
     
    07:20
    Boj o puk pri mantinely v útočnom pásme domácich, domáci sa snažili vykombinovať v pásme, ale nepodarilo sa im to, nepresný pokus z pravej strany zachytili obrancovia, následne vyhodili.
     
    07:56
    Liptovskému Mikulášu to nevyšlo ani na teraz, po nahodenom puku Bartíka sa nič vážne nedeje, hostia sa dostali k puku a vyhadzujú.
     
    08:37
    Aspoň aký taký pokus si zapisujú domáci v presilovke, strela Kubovčíka spomedzi kruhov skončila na lapačke brankára, ktorý vyrazil do bezpečia.
     
    10:02
    Dukla dala gól!
    Hostia sa dostali v úvodnej časti hry do vedenia, perfektne to teraz spravili východniari, rýchlim presunom sa dostali do útočného pásma, prihrávka z ľavej strany a presné zakončenie JAKUBA LINETA, ktorý si priam počkal kým Palko roztiahne betóny a "pukol" mu to presne pomedzi. Asistenciu si pripisujú: Anton Čavrk, Ján Šeliga.
     
    13:05
    Dobrú šancu na vyrovnanie majú teraz domáci hráči, na trestnú odchádza Rusnák za hru so zdvihnutou hokejkou.
     
    13:59
    Obrovská šanca domácich! Pred samotným brankárom Petrom bola dvojica domácich hráčov, po prihrávke pred brankárom mohol pohotovo do odkrytej časti zakončiť Juraj Kledrowetz, ale ten sa nejako azda aj zľakol, alebo ... Neviem, proste spadol na ľad a brankár si pripísal úspešný zákrok.
     
    15:31
    Hostia zakladali útok cez stred, ten však po pár sekundách skončil, Mezovský zachytil puk na modrej a zakladá útok, nie je tomu na dlho. Bude sa vylučovať.
     
    15:31
    Tretia presilovka domácich, Opatovský odchádza za hákovanie.
     
    16:12
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Domáci využívajú tretiu presilovku a vyrovnávajú na 1:1. Liptáci si dlhšie držali útočného pásmo o puk však nepresnosťou prišli, s následného rýchleho protiútoku prebehol po pravej strane Lukáš Paukovček, jeho nahodený puk vyrazil pred seba brankár Petro a MICHAL UHRÍK tak povediac aj v páde zasunul puk za brankárov chrbát. Asistencie: Paukovček a Bartík.
     
    17:50
    Kubáň aj v dnešnom zápase potvrdzuje svoj status dobrého hráča, v minulom bol azda tým najlepším, v tejto chvíli potiahol puk po ľavej strane a snažil sa pred brankárom nájsť spoluhráča, jeho prihrávka minula jeho hokejku len o centimetre.
     
    18:44
    Dukla dala gól!
    Avizované vylúčenie domácich je už iba avizované, opäť je to tretia útočná formácia, ktorá robí problémy celému Liptovskému Mikulášu a hlavne Palkovi, ktorý už po druhý krát inkasuje z hokejky JAKUBA LINETA. Asistenciu si pripisuje Anton Čavrk.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    22:10
    Dukla dala gól! Ú hádžeme šiltovky, dobre tak tu na štadióne v Liptovskom Mikuláši možno nie, ale za veľkou mlákou to je nič nezvyčajné. Michalovce sa dostavajú do vedenia o dva góly po tom čo si tretí gól pripisuje JAKUB LINET, ktorý pretlačil puk pred Palkom do brány. Asistencie: Čavrk, Hrubý.
     
    22:47
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Olalá!!! Prekrásny gól v podaní domácich hráčov a na jej konci je PATRIK KUBÁŇ, ktorý si to za posledné zápasy naozaj zaslúžil, perfektná prihrávka Lukáša Paukovčeka skončila na hokejke Patrika, ktorý z prvej nádherne zasunul pod hornú tyč. Asistencie: Paukovček, Bartík.
     
    25:12
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Diváci, ktorí prišli na zimný štadión iba teraz tak si na kvalitný hokej nemôžu vôbec sťažovať, gól za gólom a domáci hráči v priebehu minúty vyrovnávajú. Viacero striel pred bránou hostí z hokejok Milana Jonáka či LUKÁŠA PAUKOVČEKA, druhý menovaný si obehol bránu a následne do prázdnej zakončil. Asistencie: Jonák a Bartík.
     
    26:25
    Dukla dala gól!
    Už si pripadám tak trošku ako na zmenách stavu, píšem v podstate iba gól za gólom, nie kvôli tomu, že by sme Vám neponúkali presné informácie každú chvíľu, ale tu na zimnom štadióne padá gól za gólom. Dobrá strela z ľavej strany z hokejky RICHARDA ŠECHNÉHO, ktorý sa nemýlil. Asistencie: Rusnák a Opatovský.
     
    29:54
    Dobrá šanca pre domácich hráčov, Poliaček si to s pukom potiahol po pravej strane, natlačil sa až pred samotného brankára, kde zakončil iba do jeho betónov, možno keby pred brankárom bol jeden z domácich hráčov ďalší gólik by možno bol na svete, na teraz však obranca Michaloviec pri puku.
     
    31:47
    Paukovček sa natláča pred bránu, viacero prihrávok sa pohybuje okolo modrej, ale na konci prihrávok je Limet, ktorý vyhadzuje.
     
    33:00
    Liptovský Mikuláš v útočnom pásme, viacero prihrávok zavŕšili strelou z hokejky Sajka a tečom Poliačeka, ktorý mieril na bránu presne, ale lapačka Petra stihla zasiahnuť.
     
    36:06
    Ospravedlňujeme sa za krátky výpadok, v tejto chvíli odchádza na trestnú Uhrík.
     
    36:16
    Dukla dala gól!
    Na trestnej sa Uhrík moc neohrial, Michalovce sa hneď po buly usadili v pásme, puk sa najskôr pohyboval pred Palkom z ničoho nič prešiel na pravú stranu, odkiaľ do prázdnej brány pohotovo zakončuje JAKUB LINET, ktorý si pripisuje už štvrtý gól! Štvrtú asistenciu si pripisuje aj Anton Čavrk.
     
    38:27
    Vylúčenie na strane hostí, Michalovce si neustrážili počet hráčov na ľade, vylúčenie za hru so šiestimi hráčmi.
     
    39:01
    Nahodený puk do pásma, Liptovský Mikuláš sa snaží niečo vymyslieť pri mantinely, ale nepresnosťou sa dostal puk k Limetovi, ktorý vyhadzuje.
     
    39:28
    Po buly v strednom pásme sa dostal puk k Bartikovi, tam mu nejako nepríjemne preskočil cez hokejku, následne hostia vyhadzujú.
     
    39:53
    V závere druhej tretiny sa hostia dostali do útoku, tesne za modrou čiarou prichádza len taká propagačná strela, ktorú Palko hravo vyráža do bezpečia.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    Ďalšia tretina začne približne o 18:35.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    41:15
    Posledná časť zápasu sa pred chvíľou začala, pri puku aktuálne hostia, ktorí postupujú do útoku.
     
    42:20
    Liptovský Mikuláš sa dostal po ľavej strane, resp. popri mantinelu do útočného pásma, pokus Kubovčíka brankár hostí zneškodnil, následne sa do útoku tlačia hostia.
     
    44:03
    Po buly v obrannom pásme domácich robia hostia menšiu šarapatu, dva krát to už vyzeralo že vystrelila na Palka, ale ich pokusy nie a nie prísť, nakoniec stratili puk pri mantinely.
     
    45:44
    Liptovský Mikuláš postupoval do útočného pásma, útok sa však zastavil medzi kruhmi po tom ako Paukovček stratil rovnováhu.
     
    46:26
    Na teraz sa po zakázanom uvoľnení vhadzuje pred brankárom Petrom, buly vyhrali hostia, ktorí sa snažili o brejk, ale ten sa im v konečnom dôsledku nepodaril.
     
    47:23
    Nepríjemná strela hostí, tí sa natlačili do útočného pásma, rýchla kombinácia na ktorej je Fajčák, ktorý z príklepu mieri tesne mimo, Palko sa túto strelu naťahoval čo to dalo.
     
    48:48
    Kledrowetz dostal nepríjemne po rukavici, ale nakoniec je to on, ktorý opúšťa ľadovú plochu, za zdvihnutie puku z bránkoviska.
     
    49:46
    Hrá sa tak trošku nezáživný hokej na oboch stranách, i keď hostia hrajú presilovku. Veľa nepresností...
     
    51:15
    Veľmi nudný hokej, hrá sa v podstate zo strany na stranu bez žiadnej veľkej šance, na trestnú v týchto sekundách odchádza Zorvan po tom ak nepríjemne fauloval pri mantinely Kubovčíka.
     
    51:29
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    A, žeby sa nám ešte na koniec rysovala dráma. Druhý gól v dnešnom stretnutí si pripisuje PATRIK KUBÁŇ, ktorý sa po prihrávke od mantinelu ocitol osamotený pred brankárom Petrom, kde ho vyškolil teda riadne blafákom. Asistencie: Paukovček a Bartík.
     
    54:34
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Je vyrovnané! Perfektný zápas tu na zimnom štadióne v Liptovskom Mikuláši, druhý gól si v tejto chvíli pripisuje LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý dopravil po teči puk pomedzi betóny Petra. Asistenciu si pripisuje Peter Bartík.
     
    56:10
    Liptovský Mikuláš postupuje do útoku, je to obranca Bača, ktorý si hádže puk pomedzi obrancov, pomaly sa už dostal medzi kruhy, kde sa snažil aj vystreliť, v poslednej chvíli mu puk vypichol obranca.
     
    59:10
    Ospravedlňujeme sa, ale na zimnom štadióne máme menší problém s internetom, resp. s výpadkami.
     
    59:17
    Vylúčenie na domácej strane, na trestnú odchádza v tejto chvíli Peter Bartík, ktorý nepríjemne fauloval Zorvana, mikulášsky útočník dostal aj 10 min. osobný trest. Za nejaké nie pekné slová odchádza na trestnú aj samotný Zorvan.
     
    60:00
    Tretia tretina skončila.
     
    60:01
    Začalo predĺženie.
     
    61:51
    V predĺžení sa hrá viac menej iba zo strany na stranu, bez nijakej veľkej šance, oba tímy si uvedomujú, že musia hrať opatrne.
     
    62:37
    Do útoku ide prekvapivo Bača, snaží sa pretlačiť pomedzi kruhy, kde sa mu aj podarilo vystreliť, avšak jeho pokus zablokovali obrancovia.
     
    63:01
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Týmto gólom sa nám aj skončil zápas medzi Liptovským Mikulášom a Michalovcami, FRANTIŠEK POLIAČEK sa dostal k puku na pravej strane dal si to na príklep a tvrdou strelou na bránu rozhodol o víťazstve domácich. Asistencia: Kledrowetz a Holigu.
     
    Koniec zápasu. (19:19:31)

    Tomáš Batiz

    Branky a nahrávky: 17. Uhrík (Paukovček, Bartík), 23. Kubáň (Paukovček, Bartík), 26. Paukovček, 52. Kubáň (Paukovček), 55. Paukovček (Bartík), 64. Poliaček (Kledrowetz, Holiga) - 11. Linet (Čavrk, Šeliga), 19. Linet (Čavrk), 23. Linet (Čavrk), 27. Šechný (Rusnák), 37. Linet (Čavrk)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Palko (Bruncko) - Mezovský, Kubáň, Kledrowetz, Poliaček, Jonák, Sajko, Uhrík, Jančuška, Piatka, Kubovčík, Bartík, Galko, Bača, Holiga, Paukovček.
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Petro (Kurali) - Tkáč, Drotár, Hrubý, Palovčík, Rusnák, Šeliga, Vorobel, Šimčák, Šechný, Zorvan, Opatovský, Čížek, Žemba, Čavrk, Banovský, Fajčák, Linet.
    bahis siteleri