Feyenoord – Eindhoven 2:1 (kon.) | Utrecht – Kerkrade 4:0 (kon.) | Ajax – Den Haag 1:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 0:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (0:1)
PSV Eindhoven
Neděle 24.02.2013, 12:30 • De Kuip • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Hezké nedělní poledne při sledování šlágru 24. kola Eredivisie. V něm změří síly domácí Feyenoord Rotterdam s PSV Eindhoven.
     
    PSV Eindhoven přijíždí na De Kuip v pozici lídra tabulky, když má na svého dnešní soupeře náskok šesti bodů. Tým Dicka Advocaata se po podzimu rozloučil s Evropskou ligou, a tak se již může soustředit jen na domácí ligu a pohár. První zápas po krátké přestávce PSV nečekaně ztratilo, když podlehlo doma Zwolle 1:3. V dalších dvou kolech však přišli dvě vysoké výhry nad Heraclesem (5:1) a Den Haagem (7:0). Po následné remíze na Vitesse 2:2 se hostům povedlo v posledním utkání zvítězit po brankách Mertense a Wijnalduma nad Utrechtem 2:1. V jejich dnešní sestavě určitě neuvidíme právě v minulém kole vyloučeného Atibu Hutchinsona, či dlouhodobě zraněné Toivonena s Lucianem Narsinghem.
     
    Feyenoord vstoupil do jarní části sezony prohrou o tři branky na Ajaxu. Následovala remíza 0:0 s Twente a dvě výhry 3:1. Nejprve v Tilburgu a poté i v domácím prostředí s AZ Alkmaar. V posledním kole hrál tým kouče Ronalda Koemana na hřišti Zwolle, kde již po necelých deseti minutách prohrával o dvě branky. Feyenoord sice zásluhou Pellého do přestávky srovnal, ale nakonec odjížděl po trefě Avdiće bez bodu, a tak nevyužil ztráty Twente a zůstal na čtvrtém místě.
     
    Oba dva celky produkují velmi útočný fotbal v rozestavení 4-3-3, a tak se opravdu můžeme těšit na vskutku interesantní duel, který snad nabídne spoustu branek. V domácím dresu hraje v poslední době ve slušné formě duo Vilhena-Pellé. Prvně jmenovaný Tonny Trindade de Vilhena je hráč narozený až v roce 1995, ale i tak už má však na svém kontě dva tituly mistra Evropy do sedmnácti let, jedenadvacet duelů v Eredivisie a čtyři branky. Graziano Pellé je pro změnu druhým nejlepším střelcem soutěže, když vsítil již sedmnáct branek. Naproti tomu v PSV doslova září rychlý technik z Belgie Dries Mertens, který opanuje levé křídlo. V dosavadním průběhu soutěže již dal dvanáct branek a pro své spoluhráče připravil i nespočet šancí. Nejlepším střelcem PSV přesto je Georginio Wijnaldum, který dal třináct branek a fotbalu se učil právě ve Feyenoordu Rotterdam odkud v roce 2011 putoval do Eindhovenu.
     
    Úvodní sestavy:

    Feyenoord Rotterdam (4-3-3): Mulder - Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi - Clasie, Immers, Vilhena - Schaken, Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    PSV Eindhoven (4-3-3): Waterman - Zanka Jørgensen, Marcelo, Derijck, Willems - Hiljemark, Wijnaldum, Strootman - Lens, Matavž, Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Björn Kuipers.
     
    Základní jedenáctky obou týmů již jsou známé, a tak si k nim něco řekneme. Domácí Feyenoord nastupuje ve svém klasickém rozestavení 4-3-3 a klasické sestavě. Tým Ronald Koemana sice v minulém kole selhal na půdě o záchranu hrajícího Zwolle, jenže bývalý legendární hráč věří téměř stejné sestavě. Jedinou změnou je nasazení Rubena Schakena, který zaujme místo Wesleyho Verhoeka. PSV také v rozestavení 4-3-3 dnes nemohlo počítat s vyloučeným Hutchinsonem, jehož místo zaujme na pravé straně obrany Mathias Zanka Jørgensen. Wijnaldum se stáhne z útoku do středu zálohy, kde nahradí van Bommela. Volné místo v sestavě tak našel Slovinec Tim Matavž, který zatím svých osmnáct startů v letošním ročníku Eredivisie proměnil v solidních deset branek.
     
    Hlavní sudí Björn Kuipers již přivádí oba celky na trávník zaplněného De Kuipu, a tak už šlágr 24. kola Eredivisie za malou chvíli začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Feyenoord šel ihned do útoku, když míč vyvážel de Vrij. Ten však byl zastaven a Mulder musel před dotírajícím Matavžem odkopnout. Našel sice pouze protihráče Hiljemarka, jenže ten se neprosadil.
     
    2
    Domácí kombinace na útočné polovině šla po pravé straně, jenže Pellé nedokázal správně narazit na Immerse, a tak mohou hrát hosté.
     
    3
    První slušná akce PSV šla po levé straně od Driese Mertense. Belgičan našel svého kolegu Strootmana, jenž posunul do pokutového území míč na Wijnalduma. Ten sice dokázal zakončit, avšak tísněn pálí slabě a hlavně mimo Mulderovu branku.
     
    5
    Zanka Jørgensen našel po své straně nabíhajícího Lense, jenže ten se k míči nakonec v pokutovém území nedostal. Přesto bude Eindhoven po odkopu Martinse Indiho alespoň vhazovat.
     
    6
    Martins Indi o pár vteřin později našel pěknou nahrávkou do prostoru na levou stranu Boëtiuse, jenže ten zpětným centrem do vápna nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    7
    Hodně problémů teď domácím nadělal Mathijsen, který svůj obranný odkop neprovedl ideálně. Zkušený stoper svou chybu napravil alespoň odkopem do zámezí, před dotírajícím Matavžem.
     
    8
    Vilhena posunul míč na volného zadáka Martinse Indiho, který to z velké dálky zkusil na branku. Waterman nepřesnou střelu kontroluje nad.
     
    9
    Na druhé straně se rýsovala šance PSV po nahrávce Wijnalduma do pokutového území na Matavže. Před vysokým útočníkem hostí zahrál skvěle de Vrij a Eindhoven bude mít výhodu rohového kopu.
     
    10
    Jean-Paul Böetius je po nahrávce hlavou od Vilheny chycen v ofsajdu, a tak jeho nadějná pozice končí.
     
    10
    Máme tu první žlutou kartu utkání. Ta putuje do hostujících řad pro Timothy Derijcka, který zastavil dobře unikajícího Boëtiuse. Pro Feyenoord to navíc znamená výhodu přímého kopu.
     
    11
    Clasie ale z levé strany napálil pouze zeď, a tak se ani teď nic nebezpečného neudálo. V útoku jsou teď hosté z Eindhovenu.
     
    12
    Jenže to netrvalo dlouho a byl tu opět útok Feyenoordu. Na pravé straně se moc snažil Schaken, ale v rozhodující chvíli si šlápl na míč, a tak jej dotírající Willems získává pro PSV.
     
    14
    Zanka Jørgensen nenahrál do volného prostoru přesně na Lense, a tak hrají domácí. Clasie byl po narážečce s Pellém faulován a sudí Kuipers dost necitlvě nenechal Feyenoordu výhodu.
     
    14
    Ani druhý přímý kop Feyenoordu není úspěšný. Vilhena svou levačkou napálil pouze zeď.
     
    15
    První velká příležitost utkání! Lens na hranici velkého vápna posunul míč do levé strany na Matavže, který ihned pálil na zadní tyč. Mulder konečky prstů vyráží těsně vedle!
     
    16
    Dva rohy PSV v krátkém intervalu nebyli nebezpečné, a tak mohou po obranné hlavičce Pellého hrát domácí.
     
    16
    Hostující bek Zanka Jørgensen trošku neohrabaně trefil místo míče Boëtiuse a Feyenoord má další výhodu standartní situace.
     
    17
    Waterman v brance hostí ale vysoký míč na zadní tyč vyrazil mimo z nebezpečného prostoru. O pár vteřin později ale znovu hrají hráči Feyenoordu Rotterdam.
     
    18
    Janmaatův centr z pravé strany odvrací na první roh domácích Derijck.
     
    19
    O něco aktivnější tým domácích se k vážnějšímu zakončení zatím nedostal. Přesto hrozí především po pravé straně.
     
    20
    Míč na Matavže neskončil u cílového muže díky včasnému vystoupení stopera de Vrije. Ten si připisuje již druhý skvělý obranný zákrok poledne.
     
    21
    I druhá žlutá karta míří do řad PSV. Pátou žlutou kartu v sezoně vidí Lens, který zastavil skluzem unikajícího Janmaata. To pro hostujícího hráče bude znamenat jednozápasovou pauzu v dalším kole.
     
    22
    Dlouhý aut z levé strany poslal do vápna Willems. K míči se dostal na hranici faulu Lens, ale centrem na pravou stranu nikoho ze spoluhráčů nenašel.
     
    23
    Na druhé straně opět fauluje Zanka Jørgensen domácího Boëtiuse, který upadl po kontaktu na levé straně hřiště.
     
    25
    Feyenoord se velmi fotbalově dostal na útočnou polovinu, kde kombinoval až do zakončení Boëtiuse, které však bohužel pro domácí jde vysoko nad. PSV brání soustředěně a domácím zakončení z dobrých pozic neumožňuje.
     
    26
    Znovu domácí. Skvělá kontrola míče dostala k centru z pravé strany Schakena. Jeho vysokou nabídku posunul Pellé pro Vilhenu, jenže ten v pádu trefuje jen Marcela.
     
    28
    Po souboji Willems-Janmaat budou hrát hosté, ale teď se hra přerušuje pro ošetření Martinse Indiho, který se drží za třísla. Lékařský tým Feyenoordu si žádá nosítka, a tak je zranění asi vážnějšího charakteru.
     
    30
    Po zhruba třech minutách je Martins Indi odnešen na nosítkách ze hřiště. Pro dnešek tedy dohrál.
     
    30
    Domácí kouč Ronald Koeman tedy musí poprvé střídat. Zraněného Martinse Indiho nahrazuje Miquel Nelom.
     
    31
    Matavže zastavil dobře hrající Clasie, ale následně pouze odkopává na útočnou polovinu. Do útoku tak jdou znovu hráči PSV.
     
    32
    Po přímém kopu se míč dostal na pravou stranu na Lense, který ale z dobré pozice odcentrovat nemohl, jelikož se skvěle vrátil a zasáhl Boëtius.
     
    32
    A právě Jean-Paul Boëtius byl mužem další akce. Velmi snadno oběhl Zanku Jørgensena a zakončil. Waterman na ránu z těžkého úhlu čekal a celkem v pohodě ji vyráží.
     
    34
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou ve 34. minutě do vedení 1:0! Clasieho obral o míč ve středu hřiště Lens, který ihned vysunul Matavže. Slovinský forvard si jej v samostatném úniku na branku posunul sice až moc blízko Mulderovi, jenže místo zakončení ještě jednou nesobecky našel svého kolegu JEREMAINA LENS, pro kterého již nebylo příliš těžkým soustem zakončit z levé strany do zcela odkryté branky.
     
    36
    Feyenoord podnikl akci po levé straně, kde se míč dostal na Pellého. Ten zkoušel zakončit sám, ale jeho oblouček končí nad brankou Boye Watermana.
     
    37
    Hosté sice zatím nejsou lepším celkem, ale v obraně mají dost problémů. Zejména Zanka Jørgensen nepůsobí vůbec jistým dojmem a Boëtius s ním řádně cvičí.
     
    39
    Matavž ze středu hřiště posunul míč na Lense, který s ním doběhl až do pokutového území, kde nad ním sice udělal řadu kliček, ale k ráně jej Mathijsen nepustil. Zkušený stoper domácích Lense vyhnal až do rohu hřiště, kde jej však trošku nešikovně a hlavně zbytečně fauluje.
     
    40
    Zatím neviditelný Mertens centroval z přímého kopu do chumlu hráčů, kde se však prosadil pouze brankář Mulder, který ve výskoku chytá.
     
    40
    První žlutou kartu vidí v domácím dresu Miquel Nelom. Ten ostře zajel do Mertense, a tak je zaslouženě potrestán.
     
    42
    PSV teď nebylo příliš důrazné, a tak se k zakončení dostal po nahrávce od Schakena volný Immers. Derijck dobře vyběhnul proti a proto domácí středopolař pálí pod tlakem mimo.
     
    43
    Na polovině hřiště sražen Willemsem Schaken. Míč pro Feyenoord.
     
    43
    Centr de Vrije ale Pellé pouze hlavou odevzdal hostům z Eindhovenu, kteří míří do útoku.
     
    44
    Janmaat vybojoval míč pro domácí, když předskočil Willemse a rychle rozehrál na Lexe Immerse. Blonďatý záložník Feyenoordu po souboji s Wijnaldumem padá, a tak sudí Kuipers píská pro domácí.
     
    45
    Lens po nahrávce ze středu hřiště prodloužoval hlavou na Matavže. Toho k míči nepustil de Vrij, který hlavou posílá míč pro Muldera.
     
    45+1
    První poločas je nastaven o tři minuty.
     
    45+2
    Schaken sice na pravém křídle prošel přes Willemse, jenže tomu pomohl Mertens, který se dobře vrátil do zadních řad a po souboji s domácím hráčem padá. Po faulu tak hrají hráči PSV.
     
    45+3
    Pěkná kombinace domácích prošla přes Janmaata až do pokutového území. Tam bek Feyenoordu možná trošku zbytečně ještě hledal Pellého, a to byla chyba. Místo zakončení z hranice pokutového vápna míč letěl na útočníka Pellého, který jej zpracovat nedokázal, a tak o něj přichází.
     
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas šlágru 24. kola Eredivisie mezi Feyenoordem a PSV. Domácí tým je sice o něco aktivnější a míč drží na svých kopačkách častěji, jenže k velkým šancím to nevedlo, a tak udeřilo na druhé straně. Po chybě Clasieho ve středu hřiště se do úniku dostal Matavž. Ten těsně před brankářem Mulderem našel volného Lense, který do odkryté branky skóroval. V největší šanci domácích neuspěl Boëtius, který z levé strany nepřekonal Watermana. Druhý poločas začne pravděpodobně v 13:35.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté dělají po změně stran jednu výměnu v sestavě. Dost překvapivě odchází dobře hrající Matavž, jehož místo zaujme Orlando Engelaar.
     
    47
    Centr z levé strany v podání Mertense hledal v pokutovém území Lense, jenže ten nedoskočil. Od své branky tak rozehraje Mulder.
     
    47
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí tým krátce po začátku druhé půle vyrovnává na 1:1! Hiljmark byl na útočné polovině povalen Mathijsenem, jenže sudí nechal hru pokračovat, a tak se míč dostal na Clasieho. Ten napravil svou chybu u první branky a krásnou nahrávkou vysunul RUBENA SCHAKENA. Útočník Feyenoordu hodně bojoval o míč s Willemsem a k jeho štěstí jej nakonec vyhrál. Ve skluzu prostřeluje Watermana a srovnává.
     
    49
    Na straně druhé slušně vypálil levačkou Dries Mertense, ale Muldera nepřekonal. Přesto zůstávají hosté u balonu.
     
    50
    Engelaar po kombinaci na vlasní půlce chyboval a musel mu vypomoci Waterman. Ten nepustil zkušeně tělem k míči dobíhajícího Immerse.
     
    51
    Pellé faulován Marcelem a domácí tým rychle rozehrál přímý kop. Janmaat nahrál do vápna na Schakena, který mu zkoušel patičkou vrátit, ale neúspěšně. Obrana hostí odkopává.
     
    53
    Velká šance domácích! Pellé krásně přistrčil míč po nahrávce od Boëtiuse na Immerse, který se tím dostal do dobré pozice z hranice pokutového území. Přízemní ránu na zadní tyč Waterman skvěle chytá.
     
    54
    Strootman hledal nahrávkou Lense, jenže ten po souboji s de Vrijem padá, sudí nechal hru pokračovat, a tak šel do útoku domácí tým z Rotterdamu. Ránu Pellého z velké dálky opět Waterman kryje.
     
    55
    A znovu Lens. Tentokrát dostal střelec PSV nahrávku na levou stranu, ze které ale nepřesně nahrává do vápna a centrem nachází pouze náruč Muldera.
     
    56
    Clasie zastavil Mertense a je bohužel pro domácí pískáno. Míč už totiž letěl na do úniku si nabíhajícího Immerse, který by v případě pokračování hry mohl běžet sám na branku.
     
    57
    Už už se před domácím Janmaatem otevírala dobrá možnost k zakončení po nahrávce od Immerse. Domácí zadák míč nakonec těsně před Waterman nestihnul a brankář hostí chytá. Ve skluzu se sice ještě střetl se svým spoluhráčem Derijckem, ale ve hře by měl pokračovat.
     
    60
    Strootman našel obloučkem Lense a ten byl faulován ve vzduchu Mathijsenem. Následoval přímý kop PSV z pravé strany, který rozehrál Dries Mertens. Bohužel pro hosty jím našel jen hlavu Pellého, jenž dobře odvrátil.
     
    61
    Hiljemark po vhazování z levé strany přiťuknul na Mertense, který to zhruba z poloviny hřiště zkusil vypálit na branku. Pokusu ale scházelo úplně vše, a tak nebezpečný není.
     
    62
    O pár vteřin později zakončuje na druhé straně Janmaat pouze do náruče připraveného Watermana. Následně se hra přerušuje pro ošetření domácího de Vrije.
     
    63
    Engelaar hledal ze středu hřiště v útoku Wijnalduma, jenže dobře zahrál jeden z domácích beků, a tak se zakončení neudálo.
     
    65
    Přímý kop domácích z pravé strany v podání Janmaata byl odvrácen, a tak šlo PSV do nadějného brejku. Ten zkoušel posunout Mertens na pravé křídlo, ale nepřesně. Šikovný technik hostů dnes rozhodně nehraje své nejlepší utkání sezony.
     
    67
    Domácím sice moc nevyšla kombinace vzduchem, ale Zanka Jørgensen míč dobře nezpracoval. Boëtius se tak kolem něj znovu prohnal velmi snadno, jenže zpětnou nahrávku pokazil.
     
    67
    Po rychlé akci hostí pouštěl míč na Immerse Pellé, jenže Marcelo byl pozorný a skvěle zasahuje.
     
    68
    Strootman v souboji s Janmaatem napálil kopačku domácího hráče tak, že se míč odrazil směr Waterman. Brankář PSV stačil na poslední chvíli vyrazit nad.
     
    68
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí stav a vedou 2:1! Přízemní centr na hranici velkého vápna přiťuknul Mathijsen na volného GRAZIANA PELLÉHO, který si míč připravil na levačku a skvělým obstřelem pálí přesně k pravé tyči! Waterman byl proti prudké ráně bez šance a zůstal překvapivě stát na místě. Obrana PSV nebyla vůbec důrazná, a tak tu máme po změně stran nečekaný obrat.
     
    71
    Velmi slabě hrající Zanka Jørgensen pustil tentokrát k útoku Neloma, po jehož akci pálil ve druhém poločase neviditelný Vilhena. Waterman skvěle vyráží na roh.
     
    73
    Feyenoord teď hazardoval na vlastní polovině s rozehrávkou a po nahrávce de Vrije odvracel míč na poslední chvíli před dotírajícím Wijnaldumem Mulder.
     
    73
    Mathijsen dobře vybojoval míč pro domácí barvy, a tak mohl z levé strany zakončoval Boëtius. Rána však na Watermana díky blokujícímu hráči PSV nedošla.
     
    74
    Rychlou narážečku domácích mohl proměnit v únik Boëtius, jenže na prudký míč vyběhl Waterman a skvěle odvrátil.
     
    75
    O pár okamžiků později je po nahrávce Immerse v ofsajdu načapán Ruben Schaken.
     
    76
    Nelom v klid pohlídal útočení Zanky Jørgensena, který jej posléze fauluje. Přímý kop pro Feyenoord Rotterdam.
     
    77
    Zanka Jørgensen faulován Boëtiusem a v přerušené hře se střídá. Hiljemarka nahradil Jürgen Locadia.
     
    79
    Clasie našel obloučkem v pokutovém území Pellého, jenže ten míč dobře nezpracoval, a tak jej o něj připravuje včasným odkopem Derijck.
     
    80
    Do dobré šance vysunul Immers Pellého, ale útočník Feyenoordu z dobré pozice nezakončil. Místo toho ještě nahrával do vápna pro Boëtiuse, jenže ten už před brankářem Waterman zakončit nedokázal. Znovu skvělé vyběhnutí brankáře PSV teď hosty zachránilo.
     
    82
    Mertens z levé strany vedl míč do zakončení, ale místo střely ještě nahrál na Engelaara. Ten však nezahrál dobře, a tak o pár vteřin později prvně jmenovaný Mertens fauluje.
     
    83
    Další snažení hostů posílal z levého křídla na Locadiu Mertens. Mladý útočník PSV ale neuspěl, a tak se ženou do útoku opět domácí.
     
    84
    Pěkná kombinační akce šla na pravé křídlo na Schakena, jenže ten se svým centrem neuspěl.
     
    84
    Žlutá karta do domácích řad. Wijnaldum dobře získal balon a mířil k brance. To nepřipustil Clasie, který jej fauluje, a tak vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    86
    Wijnalduma obral o míč skvěle dotírající Vilhena, ale pro domácí z toho nakonec nic nebylo. Pellé totiž na hranici velkého vápna o míč přichází.
     
    87
    Marcelo na poslední chvíli ve spolupráci s Watermanem nepouštějí k míči Pellého, a tak PSV uhasilo nepříjemnou situaci. V následné přerušené hře domácí střídají. Verhoek nahradí na trávníku na poslední minuty Schakena.
     
    88
    Svižnou akci domácích hráčů zastavuje na pravé straně faulem na Pellého Strootman. Hostující kapitán vidí žlutou kartu.
     
    89
    Vilhena nebyl faulovaný, a tak šlo PSV do brejku. Dlouhý míč na pravou stranu ale dobře zajistila obrana domácích, která si pomáhá zpětnou hlavičkou na Muldera.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o tři minuty. V té první domácí kombinují v klidu na útočné polovině.
     
    90+1
    Velký boj o balon u rohového praporku vyhrál Verhoek, a tak budou domácí rozehrávat přímý kop.
     
    90+2
    Signál Feyenoordu sice nevyšel, ale to ani následný brejk PSV. Ve skluzu jej totiž dobře přerušil Jean-Paul Boëtius.
     
    90+2
    Do pokutového území domácích teď lítá jeden míč za druhým. Snažení hostů z Eindhovenu však je zastaveno po ofsajdu Jeremaina Lense.
     
    90+3
    Hodně zbytečně zakončil snažení PSV Willems, který to levačkou zkusil na branku z velké dálky. Míč mu navíc skočil, a tak pálí vysoko nad. Hosté už si další šanci vytvoří jen těžko.
     
    90+4
    Brankář Mulder s odkopem vůbec nepospíchal, a tak jej sudí Björn Kuipers trestá žlutou kartou.
     
    Konec zápasu.
     
    Šlágr 24. kola Eredivisie tedy nakonec dopadl lépe pro domácí. Feyenoord sice první poločas prohrál, když o chybě Clasieho zakončil Matavžovu akci Lens, jenže po změně stran nejprve ve 47. minutě srovnal Schaken a 68. minutě otočil stav precizní ranou z hranice velkého vápna Pellé. PSV bylo po celý duel o něco horším celkem, a tak odjíždí z Rotterdamu bez bodu. Jeho náskok na čele tabulky může být po dnešních dohrávkách na nule. (14:26:47)

    Martin Mišovec

    Branky: 47. Schaken, 68. Pellé - 34. Lens

    Karty:   40. Nelom (FEY), 84. Clasie (FEY), 90+4. Mulder (FEY) - 10. Derijck (PSV), 21. Lens (PSV), 88. Strootman (PSV)


    Feyenoord Rotterdam: (4-3-3) Mulder - Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi (30. Nelom) - Clasie, Immers, Vilhena - Schaken (87. Verhoek), Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Waterman - Zanka Jørgensen, Marcelo, Derijck, Willems - Hiljemark (77. Locadia), Wijnaldum, Strootman - Lens, Matavž (46. Engelaar), Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Björn Kuipers
    bahis siteleri