Feyenoord – Eindhoven 2:1 (kon.) | Utrecht – Kerkrade 4:0 (kon.) | Ajax – Den Haag 1:1 (kon.)
Alkmaar – Breda 0:1 (kon.)
konec
Feyenoord Rotterdam
2:1 (0:1)
PSV Eindhoven
Neděle 24.02.2013, 12:30 • De Kuip • Nizozemská Eredivisie
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Brankář Mulder s odkopem vůbec nepospíchal, a tak jej sudí Björn Kuipers trestá žlutou kartou.
     
    88
    Svižnou akci domácích hráčů zastavuje na pravé straně faulem na Pellého Strootman. Hostující kapitán vidí žlutou kartu.
     
    87
    Marcelo na poslední chvíli ve spolupráci s Watermanem nepouštějí k míči Pellého, a tak PSV uhasilo nepříjemnou situaci. V následné přerušené hře domácí střídají. Verhoek nahradí na trávníku na poslední minuty Schakena.
     
    84
    Žlutá karta do domácích řad. Wijnaldum dobře získal balon a mířil k brance. To nepřipustil Clasie, který jej fauluje, a tak vidí zaslouženou žlutou kartu.
     
    77
    Zanka Jørgensen faulován Boëtiusem a v přerušené hře se střídá. Hiljemarka nahradil Jürgen Locadia.
     
    68
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí otáčejí stav a vedou 2:1! Přízemní centr na hranici velkého vápna přiťuknul Mathijsen na volného GRAZIANA PELLÉHO, který si míč připravil na levačku a skvělým obstřelem pálí přesně k pravé tyči! Waterman byl proti prudké ráně bez šance a zůstal překvapivě stát na místě. Obrana PSV nebyla vůbec důrazná, a tak tu máme po změně stran nečekaný obrat.
     
    53
    Velká šance domácích! Pellé krásně přistrčil míč po nahrávce od Boëtiuse na Immerse, který se tím dostal do dobré pozice z hranice pokutového území. Přízemní ránu na zadní tyč Waterman skvěle chytá.
     
    47
    Feyenoord právě vstřelil branku!
    Domácí tým krátce po začátku druhé půle vyrovnává na 1:1! Hiljmark byl na útočné polovině povalen Mathijsenem, jenže sudí nechal hru pokračovat, a tak se míč dostal na Clasieho. Ten napravil svou chybu u první branky a krásnou nahrávkou vysunul RUBENA SCHAKENA. Útočník Feyenoordu hodně bojoval o míč s Willemsem a k jeho štěstí jej nakonec vyhrál. Ve skluzu prostřeluje Watermana a srovnává.
     
    46
    Hosté dělají po změně stran jednu výměnu v sestavě. Dost překvapivě odchází dobře hrající Matavž, jehož místo zaujme Orlando Engelaar.
     
    40
    První žlutou kartu vidí v domácím dresu Miquel Nelom. Ten ostře zajel do Mertense, a tak je zaslouženě potrestán.
     
    34
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hosté jdou ve 34. minutě do vedení 1:0! Clasieho obral o míč ve středu hřiště Lens, který ihned vysunul Matavže. Slovinský forvard si jej v samostatném úniku na branku posunul sice až moc blízko Mulderovi, jenže místo zakončení ještě jednou nesobecky našel svého kolegu JEREMAINA LENS, pro kterého již nebylo příliš těžkým soustem zakončit z levé strany do zcela odkryté branky.
     
    30
    Domácí kouč Ronald Koeman tedy musí poprvé střídat. Zraněného Martinse Indiho nahrazuje Miquel Nelom.
     
    21
    I druhá žlutá karta míří do řad PSV. Pátou žlutou kartu v sezoně vidí Lens, který zastavil skluzem unikajícího Janmaata. To pro hostujícího hráče bude znamenat jednozápasovou pauzu v dalším kole.
     
    15
    První velká příležitost utkání! Lens na hranici velkého vápna posunul míč do levé strany na Matavže, který ihned pálil na zadní tyč. Mulder konečky prstů vyráží těsně vedle!
     
    10
    Máme tu první žlutou kartu utkání. Ta putuje do hostujících řad pro Timothy Derijcka, který zastavil dobře unikajícího Boëtiuse. Pro Feyenoord to navíc znamená výhodu přímého kopu.

    Martin Mišovec

    Branky: 47. Schaken, 68. Pellé - 34. Lens

    Karty:   40. Nelom (FEY), 84. Clasie (FEY), 90+4. Mulder (FEY) - 10. Derijck (PSV), 21. Lens (PSV), 88. Strootman (PSV)


    Feyenoord Rotterdam: (4-3-3) Mulder - Janmaat, de Vrij, Mathijsen, Martins Indi (30. Nelom) - Clasie, Immers, Vilhena - Schaken (87. Verhoek), Pellé, Boëtius.

    Trenér: Ronald Koeman

    PSV Eindhoven: (4-3-3) Waterman - Zanka Jørgensen, Marcelo, Derijck, Willems - Hiljemark (77. Locadia), Wijnaldum, Strootman - Lens, Matavž (46. Engelaar), Mertens.

    Trenér: Dick Advocaat

    Rozhodčí: Björn Kuipers
    bahis siteleri