Bayern – Düsseldorf 3:2 (kon.) | Schalke – Dortmund 2:1 (kon.) | Freiburg – Wolfsburg 2:5 (kon.)
Mohuč – Leverkusen 1:0 (kon.) | Fürth – Hoffenheim 0:3 (kon.) | Mönchengladbach – W. Brémy 1:1 (kon.)
konec
Borussia Mönchengladbach
1:1 (0:0)
Werder Brémy
Sobota 09.03.2013, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90
    Peniel Mlapa mohl být hrdinou utkání. Gebre Selassie se trochu zapomněl vzadu a Mlapa se tak vyhnul ofsajdu. Před ním už byl pouze brankář Mielitz, kterému Mlapa udělal kličku a zamířil do prázdné brány. Na poslední chvíli však přifrčel Pavlović a střelu zblokoval. Pavlović hrdinou okamžiku.
     
    78
    Ještě před vyrovnávajícím gólem měl velkou šanci Peniel Mlapa, který mohl vstřelit druhý gól v krátkém časovém sledu. Svým pokusem ale pouze přestřelil bránu.
     
    77
    Werder právě vstřelil branku!

    Hosté rychle odpovídají a vyrovnávají krok. Po pravém křídle unikl De Bruyne a směřoval přihrávku na zadní tyč, kam si nabíhal ALEKSANDAR IGNJOVSKI (1), který poslal míč do sítě. Brankář ter Stegen sice ještě zasáhl, ale míč už vyrážel z brány. I pro Ingnjovskiho letos první branka.
     
    75
    Werder střídá. Do hry se podívá rakouský reprezentant Marko Arnautovič, který vystřídá Toma Trybulla.
     
    72
    Mönchengladbach právě vstřelil branku!

    Lucienu Favremi se střídání povedlo na jedničku. Domácí zahrávali rohový kop a míč přistál přímo na hlavě PENIELA MLAPY (1), jenž umístil míč k pravé tyči. O regulérnosti tohoto gólu už nemůže být pochyb a Gladbach se ujímá vedení. Pro Mlapu premiérový gól v této sezóně.
     
    70
    ...A konečně posledním střídajícím je Lukas Rupp, který možná trochu překvapivě nahrazuje Patricka Herrmanna, jenž byl dnes pořádně vidět.
     
    70
    ...Dalším střídajícím je Peniel Mlapa, který nahradí na hřišti Amina Younese...
     
    70
    Máme tu již zmíněné střídání a bude v podání Gladbachu dokonce trojité. Nejprve se na hřiště podívá Mike Hanke, který vystřídá Luuka de Jonga...
     
    68
    De Bruyne mohl otevřít skóre tohoto utkání. Kmenový hráč Chelsea předvedl skvělou individuální akci, udělal kličku i poslednímu bránícímu hráči a pak už měl na pravé straně před sebou pouze brankáře ter Stegena, který vytáhl skvělý zákrok.
     
    46
    Werder udělal o přestávce jednu změnu. Ze hry byl stažen Clemens Fritz, který má zřejmě nějaké zdravotní problémy po střetu z konce první půle. Do druhé půle tak naskočí Aaron Hunt.
     
    42
    Alvaro Dominguéz (MNC) šel nyní do souboje hodně nebezpečně a rozhodčí to rozhodně nenechá jen tak a vytahuje žlutou kartu.
     
    26
    Centr do vápna domácí obrana odvrátila pouze k Nilsi Petersenovi, který si míč zpracoval a pak nebezpečně vypálil k levé tyči, kterou nakonec minul zhruba o půl metr, metr.
     
    18
    Situace se nakonec má následovně. Rozhodčí neuznal gól po konzultaci s pomezním rozhodčím opravdu pro ofsajd. Opakovaný záznam odhalil v přihrávce za obranu ještě patičku jednoho z hráčů Gladbachu a právě ta vystavila Herrmanna ofsajdu. Celá situace tedy posouzena velmi správně.
     
    15
    Domácí se dostali do vedení, ale opravdu jen na chvíli. Prvně se zdálo, že se Herrmann vyhnul ofsajdu. Vybíhající Mielitz před ním chtěl míč odkopnout, ale to se mu nepovedlo a míč se odrazil k Hermannovi, který mohl zamířit do prázdné brány. Po chvíli ale nebyl gól uznán na pokyn pomezního, který zřejmě odmával ofsajd.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 72. Mlapa – 77. Ignjovski

    Karty:   42. Dominguéz (MNC)


    Borussia Mönchengladbach: (4 - 2 - 3 - 1) ter Stegen - Jantschke, Stranzl, Dominguéz, Wendt - Nordveit, Xhaka - Herrmann (70. Rupp), Younes (70. Mlapa), Arango - L. de Jong (70. Hanke).
    Trenér: Lucien Favre.

    Werder Brémy: (4 - 2 - 3 - 1) Mielitz - Gebre Selassie, Lukimya, Pavlović, Schmitz - Trybull (75. Arnautovči), Fritz (46. Hunt) - Junuzović, De Bruyne, Ignjovski - Petersen.
    Trenér: Thomas Schaaf.

    Rozhodčí: Stark - Salver, Pickel - Willenborg

    Diváci: 54010
    bahis siteleri