Šamorín – R. Sobota 2:0 (kon.) | Dolný Kubín – Dubnica 0:0 (odl.) | Podbrezová – Ružiná 4:1 (kon.)
Bardejov – Šaľa 0:0 (odl.) | Dunajská Streda – L. Mikuláš 3:0 (kon.)
konec
FC ŠTK 1914 Šamorín
2:0 (2:0)
MŠK Rimavská Sobota
sk Sobota 09.03.2013, 14:30 • Štadión Šamorín - Pomlé, • MONACObet liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:30.
     
    Futbalisti Šamorína dali víťaznú bodku za jesennou časťou v Šali. Víťaztvo o dva góly im zabezpečilo zimovanie na ôsmej priečke ligovej tabuľky. Zisk 23 bodov by mal zabezpečiť pokojný priebeh v boji o záchranu v jarnej časti, ktorú Šamorínčania odštartujú už v sobotu proti Rimavskej Sobote.
     
    Pokojnú hladinu jesennej časti druhej futbalovej ligy "rozbúrilo" odvolanie trénera Vladimíra Koníka z postu hlavného trénera futbalového klubu ŠTK 1914 Šamorín. Spolu s ním na lavičke skončili aj jeho asistenti...
     
    Na lavičku Šamorína si sadol 55 ročný Libor FAŠIANG, ktorý si futbalové roky odkrútil v Spartku Trnava, kde odohral viac ako 200 ligových stretnutí. Myslím si, že nemusím fanúšikom futbalu pripomínať, že to bolo za čias dávno minulých (federálnych). Trénerských zastavení či už ako asistent, alebo tréner bolo podstatne viac, bolo by nosením dreva do lesa, keby sme ich tu uvádzali všetky. Pre zaujímavosť uvediem, ža ako hlavný tréner pôsobil v Spartaku Trnava asistoval Adamcovi v Slovane Bratislava, Grigovi v Senici, Lešickému v Spartaku Trnava. V Šamoríne očakávajú atraktívnejšiu hru, ktorá priláka na tribúny viac fanúšikov. Na lavičku asistenta trénera si sadol skúsený Vojtech Varadín, ktorý naposledy asistoval Karolovi Markovi v Ostrave. Táto "trnavská" dvojička bude mať nesmierne ťažkú úlohu pred náročnými fanúšikmi.
     
    Odchodom sa neubránili ani v Šamoríne, skúsený Balász Borbély sa bude môcť "vyprdieť" vo Vrákuni, Pelegríni si odskočil na hosťovanie do Myjavy, Juraj Kuba je v Piešťanoch, Gilewicz sa vrátil do Poľska. Prišli Srbi Savič a Javorina.
     
    Očakávania sú veľké. Domáci fanúšikovia sú namotivovaní povzbudiť svojich na ceste za víťaztvom, či tomu tak bude, dá odpoveď duel ŠTK 1914 Šamorín vs MFK Rimavská Sobota. My sa prikláňame k nerozhodnému výsledku. Zimná príprava bola dlhá, mužstvá nie sú v "prevádzkovej teplote" napriek tomu veríme, že korenie futbalu na Štadióne v Pomlé uvidíme. Naš tip: X
     
    Ouerturou prvého jarného kola bolo stretnutie, ktoré sa hralo pri Slnečných jazerách v Senci. Hŕstka fanúšikov videla zaslúženú "plichtu" druholigových mužstiev domáceho SFM SENEC vs MFK MICHALOVCE 2:2 Stretnutie sa skončilo zápisom Vladimíra JANOČKA do análov druholigových strelcov do ktorých sa zapísal po premenenom pokutovom kope. Dres Michaloviec oblieka futbalista zvučného mena, ktorý v minulosti obliekol aj repre dres Slovenska.
     
    Všetkých, ale skutočne všetkých fanúšikov futbalu vítam pri priamom prenose stretnutia 20. kola II futbalovej ligy. Dnes máte možnosť spolu so mnou sledovať duel medzi nováčikom súťaže ŠTK 1914 Šamorín, ktorý privítal futbalistov Mestského športového klubu Rimavská Sobota.
     
    Hlad po futbale je v Šamoríne cítiť na každom kroku. Hudba je pustená už hodinu pred stretnutím a to znamená, že aj dívaci sa sem presúvajú a zapĺňajú volné miesta na tribúne.
     
    Hracia plocha je preplnená futbalistami oboch mužstiev, ktorí sa rozcvičujú na predzápasovej rozcvičke. Svoju dávku si vybehli odkrútiť aj rozhodcovia dnešného duelu.
     
    Pol hodiny pred duelom vám môžem poskytnúť zostavy oboch mužstiev tak ako ich na dnešný duel tréneri nominovali. Nech sa páči...
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín:
    18 PENTEK Július "K", 5 CMARKO Michal, 6 MEZOVSKÝ Ľubomír, 8 ČEMBA Lukáš, 9 JAVORINA Miloš, 13 URBAN Andrej, 14 SAVIČ Daniejel, 16 KUČERA Michal, 17 STAŠKO Martin, 20 LEŽAIČ Igor, 21 FULMEK Ernest,

    MŠK Rimavská Sobota:
    20 KOSTOLANSKÝ Peter, 2 MRAVEC Lukáš, 5 KUBÍK Tomáš, 6 TVARA Ján, 8 NILAŠ Peter, 10 LABUN Tomáš, 11 KATONA Peter, 14 SIHELSKÝ Milan, 17 SIVČEVIČ MIlomir, 18 RUBINT Richard "K", 19 PRIBULA Martin


    Rozhodca: JEŽÍK Martin, Poláček, Špivák.
     
    Príjemné futbalové počasie vládne v Šamoríne, aký bude výsledok na trávniku dostaneme odpoveď po odohraní 90 minút duelu medzi domácim ŠTK 1914 Šamorín a MŠK Rimavská Sobota, ktorého začiatok máme predo dvermi.
     
    Z tribuný vidím ako sa s domácimi funkcionármi a fanúšikmi víta, po poslednom víťaznom stretnutí v Šali vyhodný tréner Vladimír KONÍK, trochu provokatívne drží v ruke podsedák vo farbách FK Senica s ktorým vo včerajšom dueli v Zlatých Moravciach vyhral.
     
    Domáci hlásateľ, začal svoju prácu a privítal všetkých fanúšikov v areáli domáceho štadióna. Jedno je však isté, vypredané dnes celkom určite nebude.
     
    Hracia plocha je "uprataná" pred prvým jarným výkopom v Šamoríne na ktorú privedie aktérov dnešného duelu hlavný rozohdca Ježík Martin.
     
    Hlavný rozhodca JEŽÍK Martin spolu so svojími asistentmi privádza aktérov dnešného duelu na trávnik štadióna v Šamoríne - Pomlé, kde sa o niekolko sekúnd začne duel 20. kola II. futbalovej ligy.
     
    Domáci tradične v bielych dresoch, hostia v červeno čiernej kombinácii dresov, rozhodcovia v dresoch žltých.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Práve zaznel signál z píšťalky hlavného rozhodcu, výkop zariadili hostia, Tomáš Labun a Peter Katona boli tí ktorí poslali loptu do hry.
     
    2
    Pentek Július vykopával loptu z hranice šestnástky, trochu sa pošmykol. Od jarnej časti je brankár domácich kapitánom mužstva.
     
    3
    Ernest Fulmek hlavou poslal loptu do bezpečia,no nenašiel ten správny smer, lopta nenašla žiadneho spoluhráča.
     
    5
    Snahu domáceho Ležaiča dostať sa čo najbližšie k bráne nemožno uprieť, no lopta sa mu odrazila od ľavej nohy do autu.
     
    7
    Kostolanský v žltom drese na ktorom svieti 20, aktuálne to kolo II. futbalovej ligy, loptu poslal ďaleko dopredu pred bránu Penteka.
     
    9
    Zaslúžený potlesk na štadióne patrí domácemu hráčovi, ktorý trafil vinkel Kostolanského brány. Tým aktérom bol domáci Igor LEŽAIČ. Pekný futbalový moment a prvé domáce varovanie hosťom.
     
    12
    Savič ktorý nosí číslo 14 ukázal domácim fanúšikom, že loptu miluje, z nohy ju nikomu neposunie až pokial hu súper o ňu nepripravý, tak tomu bolo aj v tejto chvíli.
     
    14
    Domáce mužstvo sa prebralo po začiatočnom tlaku hostí a domáci hráči sa čoraz častejšie dostávajú pred bránu Kostolanského, tak tomu bolo aj teraz keď na značke pokutového kopu bol volný URBAN Andrej na dobrý center však nedočiahol.
     
    17
    Všetko podstatné sa v týchto chvílach odohráva medzi šestnástkam, navrch však majú domáci a získavajú prvý rohový kop, po ktorom nezapršalo.
     
    22
    Fulmek lobom po ľavej strane poslal loptu Savičovi, ten sa hotoval k trháku, no hostia sa postarali oto aby tomu tak nebolo, namiesto prihrávky zvolil strelu, ktorá skončila mimo brány.
     
    25
    Pred bránu domácich sa dostali hostia po dlhom čase a získali výhodu rohového kopu, po ktorom sa diane na hracej ploche nezmenilo.
     
    29
    Komentovať? Nie je o čom. Položím počítač na vedľajšie sedadlo a idem pozrieť ako rastú snežienky, trhať ich nesmiem, tak sa trochu pokochám na kvietkoch jari.
     
    32
    Jednu, jedinú strelu, ktorá si zaslúži našu pozornosť poslal Igor LEŽAIČ smerom na bránu hostí a trafil spojnicu tyče a brvna. Od tej chvíle je neviditeľný na hracej ploche.
     
    35
    SIHELSKÝ vidí žlté napomenutie od hlavného rozhodcu, za rečnenie.
     
    36
    LEŽAIČ Igor , ktorého som v mojom komentri skritizoval si poslavil loptu na šestnástkový oblúk a prekonal Kostolanského, ktorý bol na loptu krátky.
     
    38
    Domáci po góle ožili a ´po získaní lopty v stredovom kruhu sa presunuli na polovičku hostí, šikovný Srb Savič poslal loptu ako na podnose a LEŽAIČ Igor znovu prekonal hosťujúceho brankára, ktorý nemal šancu aj napriek tomu, že loptu tečoval
     
    43
    Hostia sa dostali pred bránu domácich,no brankára Penteka neohrozili, stav sa nemení, loptu bude vykopávať domáci brankár, ktorý sa nikam neponáhľa.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    V prvom polčase sa blysol na jeho začiatku LEŽAIČ, ktorý trafil vinkel spojnice a tyče. To bolo na dlhý čas všetko, už už som sa hotoval ísť na snežienky keď tu LEŽAIČ dva krát nádherne trafil a prekonal hosťujúceho brankára. Stav po prvých 45 minútach je 2.0 pre domáce mužstvo,ktoré malo viac z hry a tým aj viac šancí na prekonanie Kostolanského v bráne. Verme, že aj v druhom polčase sa bude miestami hrať slušný futbal.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    V kabine zostal Labun, nahradil ho Lupták Lukáš.
     
    48
    Domáci začali úvodným tlakom, sú natlačení na hosťujúcej polovičke, no loptu má v rukách Kostolanský ktorý ju poslal dlhým výkopom pred pokutové územie domáceho mužstva.
     
    49
    Zvara videl žlté napomenutie od hlavného rozhodcu Ježíka
     
    52
    Od úvodu druhého polčasu sa hrá tvrdšie, hráči jedného i druhého mužstva sa ocitajú na trávniku v polohe ležmo tá futbalu neprospieva.
     
    54
    Mezovského pokus spoza šestnástky rieši Kostolanský, ktorému lopta narobila menšie problémy, stav stretnutia sa však nemení.
     
    55
    Z polohy ležmo sa zviechal hosťujúci hráč Sihelský.
     
    56
    Pekná akcia v podaní hostí Katona si vymenil lopstu s Pribulom, po Katonovej celkom slušnej strele k ľavej tyči majú hostia výhodu rohového kopu.
     
    59
    Savič opäť v akci, po ľavej strane zatiahol loptu no jeho centrovanú loptu smerujúcu na Ležaiča zlikvidovali hosťujúci obrancovia. Pekný náznak šance to veru bol.
     
    60
    V polohe ležmo sa ocitol domáci Andrej Urban, ktorého fauloval hosťujúci Mravec Lukáš.
     
    63
    Hostia mohli prepisovať výsledok, keď centrovanú loptu domáci brankár Pentek podcenil, a hosťujúci CMARKO ju hlavou netrafil, zostalo iba pri priani...
     
    65
    Domáci v šanci pred Kostolanským, no Mezovský ktorý to napáli z diaľky netrafil medzi tyče hosťujúceho brankára.
     
    68
    NILAS v dnešnom dueli dohral, nahradil ho ADAM Marián.
     
    69
    Nádherná strela domáceho LEŽAIČA, ktorý vyprášil rukavice hosťujúcemu brankárovi, ktorý lopoptu zneškodnil, bol z toho rohový kop, po ktorom sa stav stretnutia nezmenil.

     
    72
    V polohe ležmo pre istotu domáci hráč Savič, lopta na kopačkách hostí center z kopačky Pribulu nenašiel v pokutovom území domácich červeno-čiernu farbu dresu.
     
    75
    potlesk na otvorenej scéne právom patrí Milošovi JAVORINOVI, ktorý si všimol, že Kostolanský je von z brány zo svojej polovičky vypálil delovku, ktorou natiahol hosťujúceho v bráne, ktorému poriadne "lepilo".
     
    81
    KUČERA končí v dnešnom stretnutí, nahradil ho MARUŠIN.
     
    82
    SAVIČ, ktorý odviedol kus poctivej práce v dnešnom stretnutí za potlesku tribún konči, nahradil ho JANČOVIČ
     
    84
    lopta v strede hracej plochy je nasmerovaná na lavý kraj hracej plochy, kde sa domáci hotujú na steč hosťujúcej brány, lopta z kopačky Urbana namala šancu, aby ohrozila hosťujúceho brankára.
     
    86
    Hostia v snahe ohroziť domáceho brankára sa dostali do pokutového územia Pribula mal možnosť vyskúšať kvality domáceho brankára, nestalo sa, lopta končí v jeho naručí.
     
    88
    V závere majú loptu na kopačkách hostia, v útoku sú však úplne jaloví.
     
    90
    Beží posledná minúta riadneho hracieho času, nadstavovať sa budú tri minúty.
     
    90
    Urban v dnešnom stretnutí, ktoré bude zdá sa víťazne skončil za potlesku tribún ho vystreidal TANGUY
     
    90+
    Tanguy v akcii, uvolnil Jančoviča ten odcentroval na Ležaiča, ktorý to skúsil z prvéj, no lopta nabrala smer nebesá.
     
    Koniec zápasu.
     
    V dnešnom dueli zvíťazili domáci hráči celkom zaslúžene, nakoľko išli za véťazstvom od úvodných sekúnd stretnutia. Diváci videli dva utešené góly z kopačky LEŽAIČA a jeden jeho pokus stroskotal na spojnici tyče a brvna. Diváci odmenili obe mužstvá potleskom za predvedenú hru, čím dali slušnú bodku v slušnom prostredí a dobrej kulise. Dnes je to všetko prajem pekný zvyšok víkendu. (16:17:49)

    Jozef Fajták

    Branky: 36. LEŽAIČ, 38. LEŽAIČ

    Karty:   49. ZVARA (SAM) – 35. SIHELSKÝ (RSO)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 PENTEK Július "K", 5 CMARKO Michal, 6 MEZOVSKÝ Ľubomír, 8 ČEMBA Lukáš, 9 JAVORINA Miloš, 13 URBAN Andrej, 14 SAVIČ Daniejel, 16 KUČERA Michal, 17 STAŠKO Martin, 20 LEŽAIČ Igor, 21 FULMEK Ernest,
    MŠK Rimavská Sobota: 20 KOSTOLANSKÝ Peter, 2 MRAVEC Lukáš, 5 KUBÍK Tomáš, 6 TVARA Ján, 8 NILAŠ Peter, 10 LABUN Tomáš, 11 KATONA Peter, 14 SIHELSKÝ Milan, 17 SIVČEVIČ MIlomir, 18 RUBINT Richard "K", 19 PRIBULA Martin

    Rozhodčí: JEŽÍK Martin, Poláček Špivák

    Diváci: 394
    bahis siteleri