Wiener – Austria 0:0 (kon.) | Rapid – Mattersburg 2:2 (kon.) | Admira – Wolfsberger 0:1 (kon.)
Ried – Sturm Graz 1:2 (kon.)
konec
SC Wiener Neustadt
0:0 (0:0)
FK Austria Vídeň
Sobota 09.03.2013, 16:00 • Stadion Wiener Neustadt • Rakouská Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Je tu konec utkání mezi SC Wienerem Neustadt a FK Austrii Wien. Čtyřicetibodový rozdíl mezi oběma celky byl výrazný pouze v prvním poločase, ve kterém měla Austria blízko k brance hlavně díky šancím Hosinera, který však žádnou nedal, a tak šlo do kabin za stavu 0:0. I po změně stran sice byla Austria Wien aktivnějším celkem, jenže v útoku už toho moc nevymyslela, když si nevypracovala jedinou slibnou možnost. Velké překvapení kola mohl ještě rozšířit v nastaveném čase Wolf, ale Lindner skvěle vyrazil. Duel posledního celku s lídrem tabulky tedy skončil bezbrankovou remízou. (17:54:00)
     
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A po něm přišla snad jediná, ale největší šance utkání v podání SC Wieneru Neustadt! Na zadní tyči hlavičkoval Wolf, ale Lindner nepříjemný míč vyrazil těsně nad!
     
    90+3
    Domácí Wiener ale míč dobře držel na útočné polovině a ještě si vybojoval z levé strany rohový kop.
     
    90+2
    Vysunutý Ortlechner na hranici pokutového území usvědčen z ofsajdu, a tak Austrii zbývá do konce utkání a možné branky pouhá minuta hry.
     
    90+1
    Už bežel nastavený čas, když chtěl hostující tým po po hlavičce Wolfa pokutový kop, jenže neuspěl a odkopl směrem vpřed. Tam fauluje Bozkurt a dostává žlutou kartu.
     
    90
    A poté dostává žlutou kartu i hostující Thomas Šimkovič.
     
    90
    Po menší rozmíšce na útočné polovině sudí Dieter Muckenhammer uděluje žluté karty. Nejprve ji vidí domácí Offenbacher.
     
    89
    Poslední střídání domácích. Wolf nahrazuje na trávníku Tadiće.
     
    87
    Pas Manuela Ortlechnera z vlastní poloviny našel v pokutovém území hostí pouze Ramsebnera, jenž snadno odpaluje balon mimo nebezpečí.
     
    86
    Austria sice kombinuje na útočné polovině, jenže ani do náznaku zakončení se nedostává. Centr Kocha hledal Suttnera, jenže před ním si poradil Pollhammer, který hlavou vrací na brankáře Vollnhofera.
     
    83
    Dlouhý pas z levé strany na Thomase Šimkoviče přečetl Vollnhofer, který je u balonu první a chytá.
     
    82
    Vršič pěkně připravil míč hlavou na pravou stranu pro Šimkoviče, který sice byl postrčen, jenže sudí Muckenhammer nechává hru pokračovat. Následná rána Gorgona jde z levé strany vysoko nad.
     
    80
    Holland táhl další akci Austrie po pravé straně, jenže v rozhodující chvíli mu míč odskočil od kopačky, a tak hrají domácí. Ti jsou deset minut plus nastavení od velkého úspěchu, kterým by dozajista byl bod z dnešního utkání posledního s prvním.
     
    78
    A poté ve druhém poločase méně aktivní Hosiner přenechá místo pro Dareho Vršiče.
     
    78
    Hosté budou dvakrát střídat. Nejprve Tomáše Jun nahradí na trávníku Šimkovič.
     
    76
    Míč si postavil Hofbauer, jenže svoji levačkou napálil pouze mnohočetnou zeď Austrie Wien.
     
    75
    James Holland za svůj nešikovný faul vyfasoval žlutou kartu.
     
    75
    Holland fauluje domácího Bozkurta těsně před pokutovým územím, a to tak pro domácí znamená velkou výhodu přímého kopu z palebné pozice.
     
    74
    A právě Terzić pro dnešek dohrál. Druhé střídání domácích znamená, že se místo něj do hry podívá Christoph Martschinko.
     
    74
    Překvapivou zápletku dnešního utkání mohl pro hosty připravit opět Bozkurt, jenže tomu v pokutovém území po nahrávce Terziće selhalo zpracování.
     
    72
    Slušnou akci domácích po pravém křídle odvrací před Osmanem Bozkurtem dobře boxující Lindner.
     
    71
    Nadějnou kombinaci ale Tomáš Jun z hranice pokutového území na levé křídlo nedostal, když nahrává pouze na Pollhammera.
     
    70
    A právě Bozkurt pěkně patičkou uvolňoval na levé křídlo Hofbauera. Ten však fauluje Hollanda, a tak bude hrát Austria.
     
    69
    SC Wiener Neustadt následně střídá. Stefana Rakowitze na trávníku nahrazuje Bozkurt.
     
    68
    Terzić na levé straně pokazil nahrávku, jenže následný centr hostů zastavuje Wallner, a tak se nic hrozného pro domácí nestalo.
     
    66
    Ojedinělá akce hostů byla odvrácena Roguljem na Gorgona, který je v protiútoku faulován Rakowitzem. Ten za svůj taktický prohřešek vidí první žlutou kartu utkání.
     
    64
    Kombinaci Austrie zkoušel z levé strany posunout Gorgon rychle vzduchem na Hosinera, jenže nenahrál přesně, a tak míč končí u brankáře Wieneru Neustadt.
     
    62
    Rohoý kop hostů zahrával po dobré práci Juna z pravé strany Kienast. Vysoký míč v pokutovém území ale chytá ve výskoku jistý Vollnhofer.
     
    60
    Hosiner dostal míči na útočné polovině do středu hřiště, kde si jej sice dobře posunul a zbavil se tak obránce, jenže poslední překážku v cestě za zakončením nepřekonal, a tak jeho pouť končí.
     
    58
    Austria měla výhodu přímého volného kopu ze zhruba pětadvaceti metrů. Míč byl posunut na rozebíhajícího se Markuse Suttnera, který nevypálil vůbec špatně. Jeho pokus končí jen o zhruba metr mimo Vollnhoferovu branku.
     
    56
    První střídání si v dnešním utkání přípíší hosté. Do hry příjde Roman Kienast, který nahradí na trávníku Alexandera Grünwalda.
     
    53
    Philipp Hosiner se na pravé straně krásně zbavil Pollhammera, kterému nasadil jesličky a pokračoval do vápna. Tam jeho centr od brankové čáry odvrátil na roh Hofbauer.
     
    51
    Mader po nahrávce ze středu hřiště centroval do pokutového území na Hosinera, jenže míč byl příliš krátký, a tak jej Ramsebner odvrátil.
     
    49
    O pár vteřin později však zakončují Offenbacherem domácí. Ti málem využili chyby Kocha na pravé straně, jenže pokus domácího záložníka je hodně nepřesný a končí mimo.
     
    48
    A začíná stejně, jako ten první skončil, tedy územní převahou Austrie, které kombinuje na útočné polovině hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas utkání mezi domácím Wiener Neustadt a hosty Austrií Wien. Ten příliš fotbalového umu a pěkných akcí nenabídl. Jasně aktivnější jsou podle očekávání zatím hosté, ale Vollnhofer se překonat nenechal. V největší šanci byl po nahrávce Jun pálící Hosiner, jenže ten ve 27. minutě odkrytou branku přestřelil. Druhý poločas začne na Stadionu Wiener Neustadt pravděpodobně v 17:02.
     
    První poločas skončil.
     
    44
    Další snahu Austrie zakončoval z pravé strany zatím neviditelný hráč s číslem deset Alexander Grünwald, jenže Vollnhofera nepřekonal. Záložník hostů zakončoval z hranice pokutového území, jenže brankář Vollnhofer zasáhl na jedničku.
     
    42
    V posledních vteřinách se hraje pouze od šestnáctky po šestnáctku, a tak zakončení k vidění nebylo. Párkrát tomu napomohl i zmiňovaný špatný terén.
     
    39
    První poločas se nám pomalu blíží ke svému konci a je třeba říci, že žádný fotbalový karneval k vidění není. Austria se snaží svého soupeře porazit kombinací po křídlec, jenže ta je díky těžkému terénu dosti obtížná.
     
    36
    Následně pálil Peter Hlinka, jenže jeho pokus na branku ze zhruba pětadvaceti metrů nekončí úspěchem, když míří mimo.
     
    36
    Kaja Rogulj na útočné polovině hřiště nepřesně rozehrál a domácí tým šel do protiútoku. Ten táhl po pravé straně Rakowitz a po faulu na jeho osobu bude Neustadt rozehrávat přímý volný kop.
     
    33
    Po zaváhání hostí na vlastní polovině si Tadić nabíhal do dobré pozice na levém křídle, jenže Offenbacher jeho výzvu o přihrávku kazí, když nahrává pouze a jenom do zámezí.
     
    29
    Ostrý centr Juna na pravé křídlo na Gorgona se k hostujícímu hráči nedostal, jenže byl stejně pískán ofsajd, a tak by domácím nebezpečí z této akce nehrozilo.
     
    27
    Velká šance hostů! Dlouhý míč za obranu připravil parádně Jun pro sbíhajícího Hosinera, jenže ten odkrytou branku z hranice velkého vápna Wieneru Neustadt přestřeluje!
     
    25
    Přímý kop hostů ze střední vzdálenosti poslal Holland přízemním pokusem pouze do rukavic Vollnhofera.
     
    24
    Jun centroval znovu na pravou stranu, kde našel za obranou Gorgona, který se už už dostával k postranní čáře a nahrával pod sebe na Hosinera, jenž by zakončoval z parádní pozice. Nahrávku ale na poslední chvíli zastavil Ramsebner a odkopává.
     
    21
    Přímý kop Austrie rozehrával z levé strany Jun, který jím našel hlavu Rogulja, jenže Vollnhofer zakončení s přehledem chytá. Stoper hostů totiž hlavičkoval slabě.
     
    19
    O pár vteřin později pálil i Gorgon, ale i on z pravého křídla branku netrefil. Osmělil se i Neustadt, jehož zakončení na branku vyslal Peter Hlinka. Lindner nepřesnou střelu kontroluje do zámezí.
     
    18
    První větší šance utkání letí na branku Wieneru Neustadt. Holland našel na pravé straně opět Philippa Hosinera, který využil hraniční situace k zaběhnutí za obranu Neustadtu a prudkou ranou vyděsil Vollnhofera. Míč končí na boční síti.
     
    16
    Ten ale zakončil nekvalitním centrem z levého křídla Tomáš Jun. Na těžkém terénu mu míč v klíčový moment odskočil, a tak končí až daleko v zámezí.
     
    14
    Na straně druhé má první práci po centru z levé strany Heinz Lindner. Míč kroucený do pokutového území ale v klidu chytá, a tak jde Austria opět do útoku.
     
    13
    Roguljův nákop na levou stranu byl odvrácen do levého křídla na zadáka Suttnera, jehož pohotová bomba končí hodně mimo Vollnhoferovu klec.
     
    11
    Následně registrujeme první střelecký pokus utkání. V úvodu dosti agilní Philipp Hosiner zhruba pět metrů za hranicí pokutového území vypálil, ale Vollnhofer byl u své tyče včas a chytá.
     
    10
    Hosté se i na velmi nekvalitním terénu pokoušejí kombinovat po zemi, ale moc se jim to nedaří. Změnu přichystal Holland, který hledal obloučkem v pokutovém území nabíhajícího Hosinera, jenže u míče byl dříve Vollhofer.
     
    8
    Aktuální lídr tabulky je nastěhován na útočné polovině soupeře. Náhodny brejk domácích po levé straně v podání Terziće v klidu zastavil Fabian Koch.
     
    6
    Austria zatím je aktivnějí a její další akce již zaváněla zakončením. Centr od levé postranní čáry poslal do vápna Suttner, jenže Gorgon na něj těsně nedosáhl.
     
    5
    Domácí Wallner v zadních řadách dlouho váhal s rozehrávkou až o míč málem přišel. Jeho nákop se naštěstí pro něj odráží od zad Hosinera do zámezí.
     
    3
    Na velmi nekvalitní trávníku, který na Stadionu Wieneru Neustadt je, se jako první do útoku dostala hostující Austria. Hosiner si ale na pravé straně pomohl za hranicí pravidel, a tak je po jeho faulu míč přisouzen domácím.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Wiener Neustadt: (4–1–4–1) Vollnhofer – Pollhammer, Ramsebner, Wallner, Hofbauer – Hlinka – Rakowitz, Rauter, Offenbacher, Terzić – Tadić.

    Trenér: Heimo Pfeifenberger

    FK Austria Wien: (4–3–3) Lindner – Koch, Rogulj, Ortlechner, Suttner – Grünwald, Holland, Mader – Gorgon, Hosiner, Jun.

    Trenér: Peter Stöger

    Rozhodčí: Dieter Muckenhammer.
     
    Obě letošní vzájemné utkání opanovala Austria Wien. Ta vyhrála nejprve na začátku září po brankách Suttnera a Šimkoviče na hřišti soupeře 2:0. Listopadová odveta dopadla pro tým kouče Stögera opět na výbornou, když vyhrál 3:0. Branky si připsali Manuel Ortlechner, Roman Kienast a Alexander Grünwald.
     
    FK Austria Wien totiž přijíždí na Stadion Wiener Neustadt jako aktuální lídr soutěže. Svěřenci Petera Stögera mají na druhý Salcburk luxusní čtrnácti bodový náskok a hlavně skvělou formu v zádech. Poslední tři utkání znamenali stejný počet výher s impozantním skóre 11:1. Naposledy to schytal Innsbruck, který odjížděl se čtyřmi brankami, když se dvakrát trefil Philipp Hosiner. V sestavě Austrie se pravidelně objevuje i český fotbalista Tomáš Jun, který by v ní neměl chybět ani dnes. Hosté jsou jasným favoritem, na svého dnešního soupeře mají nahráno propastných čtyřicet bodů.
     
    Domácí SC Wiener Neustadtje na tom v soutěži zatím bídně, když je na posledním desátém místě. Tým Heima Pfeifenbergera však má na své soupeře minimální ztrátu, a tak by v případě dnešního překvapivého bodové zisku pravděpodobně opustil sestupové místo. V posledním utkání na hřišti favorizovaného Salcburku, sice šli hráči Wieneru Neustadt do vedení díky brance Arvedina Terziće, jenže nejprve ještě před přestávkou vyrovnal Soriano, aby ten samý hráč tři minuty po přestávce skóre otočil. O deset minut později Alan uzavřel na 3:1. Neustadt čeká na alespoň bod dvě kola, ale dnes to proti Austrii nebude mít jednoduché.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   66. Rakowitz (WIE), 90. Offenbacher (WIE), 90+1. Bozkurt (WIE) – 75. Holland (AUV), 90. Šimkovič (AUV)


    SC Wiener Neustadt: (4–1–4–1) Vollnhofer – Pollhammer, Ramsebner, Wallner, Hofbauer – Hlinka – Rakowitz (68. Bozkurt), Rauter, Offenbacher, Terzić (74. Martschinko) – Tadić (89. Wolf).

    Trenér: Heimo Pfeifenberger

    FK Austria Vídeň: (4–3–3) Lindner – Koch, Rogulj, Ortlechner, Suttner – Grünwald (56. Kienast), Holland, Mader – Gorgon, Hosiner (78. Vršič), Jun (78. Šimkovič).

    Trenér: Peter Stöger

    Rozhodčí: Dieter Muckenhammer

    Diváci: 4000
    bahis siteleri