Spartak – Lok. Moskva 0:0 (kon.) | Perm – Vladikavkaz 5:1 (kon.) | Kubaň Krasnodar – Dynamo 1:1 (kon.)
konec
FK Spartak Moskva
0:0 (0:0)
FK Lokomotiv Moskva
Sobota 16.03.2013, 10:30 • Stadion Lužniki, Moskva • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    89
    Ján Ďurica následně fauluje Dzjubu zhruba na polovině hřiště, a tak vidí za držení dresu žlutou kartu.
     
    88
    Arťom Dzjuba v další obrovské šanci. Jurado jej našel nahrávkou na hranici ofsajdu a Ďurica již se nestačil vrátit. Hráč s číslem deset ale opět branku neslaví. Jeho nepříliš důraznou ránu Guilherme opět fantasticky vyráží na roh!
     
    85
    Jan Ciharaw následně fauluje na pravé straně, a tak mu sudí Sergej Karasev uděluje možná trochu přísnou, ale přesto platnou žlutou kartu.
     
    84
    Jurado fantasticky nastartoval útočnou akci domácích centrem na pravou stranu na Kirila Kombarova. Ten jím našel ve vápně Dzjubu, kterému však míč sjel na paty, a tak patičkou uvolnil Biljaletdinova. Hráč ze zkušenostmi z Evertonu ale zakonči z levé strany nedokázal, a tak velmi dobrá příležitost domácích končí odkopem.
     
    80
    Následně však ve tvrdém souboji u rohového praporku fauluje Dzjuba svého strážce Ďuricu a to znamená, že bude hrát Lokomotiv. Útočník hostí si navíc za přílišné projevy směrem k sudímu vysloužil žlutou kartu.
     
    78
    Dva nebezpečné momenty na obou stranách! Nejprve hrozil Lokomotiv, který se dostal do zakončení akcí po pravé straně. Ta šla zpětně od Tarasova na Torbinského, jehož pokus však vyrazil jeden z domácích mimo. Následoval rychlý brejk Spartaku, který Warisovi do pravého křídla posunul Jurado. Mladý útočník domácích ze zkušenostmi ze švédské ligy si jej však moc posunul, a tak velmi nadějnou akci nezakončil.
     
    77
    Spartak Moskva a jeho poslední střídání. Ognjen Vukojevič nahrazuje na poslední minuty dnešního utkání Ariho.
     
    73
    A následně střídá Slaven Bilič i potřetí. Dame N'Doye odchází a na jeho místo příjdfe Roman Pavljučenko.
     
    72
    Lokomotiv podruhé střídá. Dmitrij Torbinskij nahrazuje na trávníku Denise Glušakova.
     
    69
    Obrovská šance Spartaku Moskva! Centr z pravé strany posunul Arťom Dzjuba na Biljaletdinova, jehož prudkou ránu z pokutového území vyráží Guilherme na horní tyč! Ari již na levé straně dorazit nedokázal, když obrana hostí stačila odvrátit.
     
    66
    Valerij Karpin na to reaguje střídáním. Dnes dobře hlídaného Movsisjana nahradí Waris.
     
    59
    Spartak bude následně poprvé střídat. Biljaletdinov, který se v minulém utkání ani nevešel na lavičku nahradí na umělém trávníku v Lužnikách Kima Källströma.
     
    51
    Ariho centr z levé strany našel ve vápně Dzjubu, který se snadno obtočil kolem Janbajeva, jenže své zakončení pálí mimo! Druhá obrovská šance domácího dlouhána tak opět brankou nekončí.
     
    46
    Lokomotiv dělá do druhého poločasu jednu změnu ve své sestavě. Maksin Grigorjev na trávníku nahradí Caiceda.
     
    45
    Čorluka skvěle odvrátil centr Dmitrije Kombarova, jenže Spartak pokračoval v útočné akci a pořádně zahrozil. Centr Ariho podskočil Ďurica, a tak se k míči dostal Arťom Dzjuba. Ten si jej v pokutovém území posunul hrudí a vypálil, jenže Guilherme skvěle vyráží!
     
    38
    Samedov na pravém křídle zastaven za hranicí pravidel Bocchettim, a tak tu máme druhou žlutou kartu utkání.
     
    37
    Kteří si z následné akce připisují velkou šanci! Tarasov dobře potáhnul míč a nahrál na levé křídlo, ze kterého přišel rychlý balon na hranici pokutového území pro Caiceda. Ten si jej ještě posunul a z vápna míří následnou střelou pravačkou těsně mimo Pesjakovu branku! Na velké šance tedy vyrovnáno 1:1.
     
    35
    První žlutá karta míří do hostujících řad a nutno dodat, že z akce, která mohla přinést první branku. Caicedo totiž táhl středem hřiště nadějný brejk, který posléze posunul na pravé křídlo na Aleksandra Samedova. Tomu však selhalo zpracování a při snaze o opětovné získání míče fauluje skluzem Dmitrije Kombarova.
     
    32
    Registrujeme zatím největší šanci dnešního střetnutí. Jurado našel dlouhým míčem z levé strany do pokutového území si nabíhajícího Kirila Kombarova, který jej skvěle trefil z prvního dotyku a neudělal špatně. Jeho rána se totiž otírá o horní tyč a Guilherme by byl velmi překvapen, kdyby se míč za jeho záda dostal. Brazilský kapitán Lokomotivu totiž přímé zakončení viditelně nečekal.
     
    23
    A z něj vzešla první větší šance dnešního utkání! Signálem od rohového praporku našel Kim Källström svého kolegu Jurada, který pálil z hranice velkého vápna zcela sám. Míč trefil po posunutí hrudí velmi slušně, avšak mimo Guilhermeho branku. Zajímavý signál tak končí těsně vedle.

    Martin Mišovec

    Branky:

    Karty:   38. Bocchetti (SPM), 80. Dzjuba (SPM) – 35. Samedov (LMO), 85. Ciharaw (LMO), 89. Ďurica (LMO)


    FK Spartak Moskva: (4–2–3–1) Pesjakov – K. Kombarov, Suchý, Bocchetti, D. Kombarov – Källström (59. Biljaletdinov), Rafael Carioca – Ari (77. Vukojevič), Dzjuba, Jurado – Movsisjan (66. Waris).

    Manažer: Valerij Karpin
    Asistenti trenéra: Boris Pozdňakov a Andrej Tichonov

    FK Lokomotiv Moskva: (4–2–3–1) Guilherme – Šiškin, Čorluka, Ďurica, Janbajev – Ciharaw, Tarasov – Samedov, Glušakov (72. Torbinskij), Caicedo (46. Grigorjev) – N'Doye (73. Pavljučenko).

    Trenér: Slaven Bilič
    Asistenti trenéra: Aljoša Asanovič a Nikola Jurčevič

    Rozhodčí: Sergej Karasev – Dmitrij Mosjakin, Igor Demeško
    bahis siteleri