Frölunda – Luleå 4:3 (po pr.) | Linköping – HV71 5:4 (po pr.)
po prodl.
Frölunda HC
4:3 (1:1, 1:0, 1:2 - 1:0)
Luleå Hockey
Úterý 19.03.2013, 19:00 • Scandinavium, Göteborg • Play-off švédské Elitserien
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Toto utkání mělo vše. Tradiční průběh hokejového utkání, dvakrát neuznanou a nakonec uznanou branku Fogströma, následné zmrtvýchvstání Luley, ale hlavně skoro pětatřicet minut dlouhé prodloužení, které nakonec šťastným gólem rozhodl Mathis Olimb. Centr druhého domácího útoku tak rozhodl, že na sever Švédska se série bude stěhovat za vyrovnaného stavu 2:2. Děkujeme za pozornost. (23:11:29)
     
    94:58
    Konec zápasu.
     
    94:58
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Chvíli poté už se ale MATHIS OLIMB dočkal! Collberg nahodil puk na Gustafssona, ten jej neudržel a Olimb následně uplatnil na brankovišti důraz, se kterým dotlačil puk za brankovou čáru. Asistence: Sebastian Collberg, Fabian Brunnström.
     
    94:33
    Frölunda dokázala roztáhnout hru v útočné třetině, Olimb ale na přihrávku před Gustafssonovo brankoviště čekal marně.
     
    93:07
    Luleå drží puk na svých hokejkách, dává tomu ale minimum rizika. Chvílemi to vypadá, jakoby si hráči ani neuvědomovali, že žádný tiebreak v podobně samostatných nájezdů nepřijde.
     
    91:50
    Postavení mimo hru Frölundy.
     
    91:02
    Opět hrajeme velice dlouho bez přerušení a hráčům za to patří velké uznání. Stále totiž neubývá osobních soubojů a hraje se prakticky nahoru - dolů.
     
    89:33
    C. Abbott se vydal mezi dva beky Frölundy, ti jej při snaze o zakončení poslali k ledu, rozhodčí ale k mírnému překvapení všech nechali hru pokračovat. Jakékoliv necitlivé rozhodnutí by si teď doslova vyžrali.
     
    88:49
    Fogström si srovnal puk mezi kruhy a pak to zkusil nad pravý Hudáčkův beton, slovenský brankář ale pohotově vyrazil puk do vzduchu.
     
    87:23
    L. Persson získal odražený puk před branku, Hudáček vůbec nevěděl, na kterého hráče se má soustředit a tak může hovořit o velkém štěstí, že jej pravé křídlo Luley trefilo, neboť kolem něj bylo spousta míst, která se dala využít k ukončení prodloužení!
     
    86:47
    Franssonova ostrá rána si našla cestu do Hudáčkovy lapačky, která předvedla další pohledný zákrok.
     
    86:37
    Vihko před brankou hledal své spoluhráče z prvního útoku, ani k jednomu z nich ale kotouč nedostal.
     
    86:10
    Skrbek prošel až před Hudáčka, tam mu ale došly nápady a nevymyslel vůbec žádné zakončení.
     
    85:46
    Frölunda si chystala nadějnou pozici v útočném pásmu, jedna špatná zpětná přihrávka ale vše pokazila.
     
    85:13
    Pyörälä ostře vypálil za jízdy, Hudáček ale s přehledem vykopl levý beton a zasáhl.
     
    84:47
    Po Erikssonově nahození od modré čáry se kotouč odrazil od Gustafssona do boku, na brankovišti Luley ale nebyl nikdo z domácích hokejistů, který by jej doklepl do prázdné branky.
     
    84:43
    Bell dvakrát zkusil štěstěnu a pokaždé ztroskotal na Gustafssonovi, jenž jeho druhý pokus raději přidusil na vhazování.
     
    84:21
    Na střely vede v tento okamžik Luleå 42 - 33.
     
    84:00
    Příjemný je alespoň ten fakt, že fanoušci jsou stále stejně aktivní jako na začátku utkání.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 13. Bäckman (Tömmernes, Lundqvist), 38. Kahnberg (Bäckman, Tömmernes), 41. Lundqvist (Eriksson, D. Axelsson), 95. Olimb (Collberg, Brunnström) – 16. Sandström (Olausson, L. Persson), 48. Fogström (Skrbek, Fransson), 49. Ch. Abbott (Vihko, C. Abbott)


    Frölunda HC: Hudáček (Galbraith) - Bäckman, Bohm, Tömmernes, Bell, Eriksson, Ch. Persson, Svedberg, Johnson - Kahnberg, Lundqvist, D. Axelsson - Brunnström, Olimb, Collberg - A. Axelsson, Lasu, Olsen - Rydahl, Johansson, Tolsa
    Luleå Hockey: Gustafsson (Lassinantti) - Skrbek, Fransson, Sandström, Kukan, Kilström, Gunnarsson, Svensson, Jonsson - Vihko, Ch. Abbott, C. Abbott - L. Persson, Olausson, Koivisto - Klasen, Pyörälä, Fabricius - Jakobs, Fogström, Mannberg
    bahis siteleri