Žižkov – Pardubice 0:2 (kon.) | Znojmo – Bohemians 1905 2:0 (kon.)
konec
1. SC Znojmo FK
2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 24.03.2013, 15:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Znojmo v přímém souboji o první místo vítězí nad Bohemians 1905 2:0. Ve druhé půli dokázali domácí přidat na své jednogólové vedení pojistku gólem Nepožitka. (16:51:47)
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Poslední znojemské střídání. Ze hry odchází David Helísek a na poslední chvíle nastupuje Tomáš Lukáš.
     
    89
    Jindřišek pálil zpoza vápna, jeho střela ale byla zblokována. Míč se ale odrazil do vápna k Bartkovi, jehož pokus mířil ale přímo doprostřed brány.
     
    88
    Havránek trochu váhal s vyběhnutím, ale nakonec byl u míče dříve ne domácí útočník Ševčík.
     
    87
    Cihlář nyní raději před Štochlem odkopl míč do autu. Znojmo nemá potřeba nějak riskovat.
     
    86
    Havránek poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře, ale míč získalo Znojmo, které tak klokanům velmi komplikuje útočné snahy.
     
    85
    Druhé střídání Znojma. Ze hry odchází autor úvodní branky Marek Heinz a místo něj do hry naskočí Adam Ševčík, který se trefil v minulém kole proti Zlínu.
     
    84
    Bohemka kombinuje na své polovině, ale na to teď není z její strany příliš čas, proti zahuštěné obraně je však velmi těžké útočit.
     
    83
    Yonov teď trochu nadělal problémy Hříbkovi, jemuž nahrával. Na Hříbka už ale předem vystartoval jeden z hráčů hostí a domácí obránce musel poslal malou domů Hrubému, který míč posléze odkopl do bezpečí.
     
    82
    Znojmo se daří hosty v pohodě udržet na uzdě, závěrečný tlak ne a ne od klokanů přijít.
     
    81
    Standardku zahrávalo o malou chvíli později i Znojmo, ale nebylo to zdaleka z tak dobré pozice. Okleštěk poslal prudký centr přímo na bránu, brankář Havránek neměl výraznější problém.
     
    80
    ...Hosté nestříleli z přímého kopu přímo na branku, ale Rada sehrál signál a posílal centr k pravé tyči, tam však byl rychle brankář Hrubý a míč schoval do svých rukavic.
     
    79
    Bartek faulovaný dva metry před vápnem a rýsuje se dobrá možnost pro klokany na snížení.,.
     
    78
    Hosté mají dnes problém Znojmo zatlačit do nějaké hlubší defenzivy, prakticky si nevypracovala nějaký velký tlak, ale možná to ještě přijde.
     
    77
    Znojmo poprvé střídá. Ze hry odchází Matúš Lacko a na trávník vyběhne Tomáš Cihlář.
     
    76
    Do konce utkání zbývá zhruba čtvrthodina a Bohemce se pomalu krátí čas na vyrovnání. Připomínám, že kdo dnes vyhraje, bude v tabulce první.
     
    75
    ...Rohový kop vyboxoval brankář Hrubý, ale bezpečí pro Znojmo bylo jen na chvíli. Posléze přišel další centr do vápna, který opět hrubý vyboxoval a byl přitom faulován.
     
    74
    Dobrý centr hostů z pravé strany na zadní tyč, kde už číhal jeden z hráčů Bohemky, dobře se však vrátil Helísek a odvrátil míč na roh...

    Zdeněk Plánka

    Branky: 27. Heinz, 58. Nepožitek

    Karty:   21. Yonov (ZNO) – 43. Rada (BOH)


    1. SC Znojmo FK: (4 – 5 – 1) Hrubý – Hříbek, Yonov (K), Hnaníček, Mudra – Helísek (89. Lukáš), Lacko (77. Cihlář), Buchta, Nepožitek, Okleštěk – Heinz (85. Ševčík).
    Trenér: Leoš Kalvoda.

    Bohemians Praha 1905: (4 – 5 – 1) Sňozík (37. Havránek) – Růžička, Šmíd, Cseh, Kalina – Moravec (73. Štochl), Jindřišek, Rada, Nerad (46.Šiml), Bartek – Jirouš.
    Trenér: Jozef Weber.

    Rozhodčí: Petr Mikel – Radek Kotík, Ladislav Gallo

    Diváci: 1335
    thejrc.org