Žižkov – Pardubice 0:2 (kon.) | Znojmo – Bohemians 1905 2:0 (kon.)
konec
1. SC Znojmo FK
2:0 (1:0)
Bohemians Praha 1905
Neděle 24.03.2013, 15:00FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA
Předzápasové kurzy
     
    Znojmo v přímém souboji o první místo vítězí nad Bohemians 1905 2:0. Ve druhé půli dokázali domácí přidat na své jednogólové vedení pojistku gólem Nepožitka. (16:51:47)
     
    Konec zápasu.
     
    89
    Poslední znojemské střídání. Ze hry odchází David Helísek a na poslední chvíle nastupuje Tomáš Lukáš.
     
    89
    Jindřišek pálil zpoza vápna, jeho střela ale byla zblokována. Míč se ale odrazil do vápna k Bartkovi, jehož pokus mířil ale přímo doprostřed brány.
     
    88
    Havránek trochu váhal s vyběhnutím, ale nakonec byl u míče dříve ne domácí útočník Ševčík.
     
    87
    Cihlář nyní raději před Štochlem odkopl míč do autu. Znojmo nemá potřeba nějak riskovat.
     
    86
    Havránek poslal dlouhý nákop na polovinu soupeře, ale míč získalo Znojmo, které tak klokanům velmi komplikuje útočné snahy.
     
    85
    Druhé střídání Znojma. Ze hry odchází autor úvodní branky Marek Heinz a místo něj do hry naskočí Adam Ševčík, který se trefil v minulém kole proti Zlínu.
     
    84
    Bohemka kombinuje na své polovině, ale na to teď není z její strany příliš čas, proti zahuštěné obraně je však velmi těžké útočit.
     
    83
    Yonov teď trochu nadělal problémy Hříbkovi, jemuž nahrával. Na Hříbka už ale předem vystartoval jeden z hráčů hostí a domácí obránce musel poslal malou domů Hrubému, který míč posléze odkopl do bezpečí.
     
    82
    Znojmo se daří hosty v pohodě udržet na uzdě, závěrečný tlak ne a ne od klokanů přijít.
     
    81
    Standardku zahrávalo o malou chvíli později i Znojmo, ale nebylo to zdaleka z tak dobré pozice. Okleštěk poslal prudký centr přímo na bránu, brankář Havránek neměl výraznější problém.
     
    80
    ...Hosté nestříleli z přímého kopu přímo na branku, ale Rada sehrál signál a posílal centr k pravé tyči, tam však byl rychle brankář Hrubý a míč schoval do svých rukavic.
     
    79
    Bartek faulovaný dva metry před vápnem a rýsuje se dobrá možnost pro klokany na snížení.,.
     
    78
    Hosté mají dnes problém Znojmo zatlačit do nějaké hlubší defenzivy, prakticky si nevypracovala nějaký velký tlak, ale možná to ještě přijde.
     
    77
    Znojmo poprvé střídá. Ze hry odchází Matúš Lacko a na trávník vyběhne Tomáš Cihlář.
     
    76
    Do konce utkání zbývá zhruba čtvrthodina a Bohemce se pomalu krátí čas na vyrovnání. Připomínám, že kdo dnes vyhraje, bude v tabulce první.
     
    75
    ...Rohový kop vyboxoval brankář Hrubý, ale bezpečí pro Znojmo bylo jen na chvíli. Posléze přišel další centr do vápna, který opět hrubý vyboxoval a byl přitom faulován.
     
    74
    Dobrý centr hostů z pravé strany na zadní tyč, kde už číhal jeden z hráčů Bohemky, dobře se však vrátil Helísek a odvrátil míč na roh...
     
    73
    Dobrá přízemní střela, kterou vyslal směr branka Jendřišek a Hrubý proti ní musel zasáhnout a míč vyrazit do bezpečí.
     
    73
    Hosté střídají. Ze hřiště odstupuje Jan Moravec a na hřiště vyběhne Matěj Štochl.
     
    72
    Helísek zabojoval i směrem dozadu a obranným zákrokem získal míč. Dnes hraje opravdu dobrý zápas.
     
    71
    V druhé půli se nehraje kdoví jaký fotbal, opět se hodně bojuje ve středu hřiště a žádný z týmů nemá výraznější převahu.
     
    70
    Dnešní utkání sleduje 1335 diváků, což v tomto mrazivém počasí rozhodně není špatné.
     
    70
    Standardka i pro Bohemku. Zahrával ji Rada a nebylo to vůbec špatné, hosté dostali k míči ve vápně, ale už ne k zakončení. Posléze přišel centr do vápna, který sebral ze vzduchu brankář Hrubý..
     
    69
    ...Standardka ale Znojmu nějaký výraznější úspěch nepřinesla a do útoku mohou jít opět Pražané.
     
    68
    Okleštěk faulovaný, standardní situaci pro znojemské hráče...
     
    67
    Jirouš to zkoušel zpoza vápna technicky k pravé tyči, tu ale nakonec zhruba o metr minul, Hrubý navíc situaci kontroloval.
     
    66
    Nepožitek se dostal do střetu s brankářem Havránkem a chvíli se z toho sbíral na trávníku, ale bude v pořádku.
     
    65
    Okleštěk dostal míč do vápna, byl ale zády k brance a velmi dobře strážen, musel tedy nahrávat zpět do pole.
     
    64
    Dobrý centr hostů z levé strany do vápna na nabíhajícího Jirouše, těsně před ním sebral míč brankář Hrubý. To byl velice dobrý míč, čím více takových, tím pro klokany lépe.
     
    63
    Znojmo na útočení nerezignuje ani za stavu 2:0. Teď se jihomoravané na delší dobu usadili na levém křídle, kde se strhl velký boj.
     
    62
    Moravec se prodíral dopředu, ale proti zahuštěné obraně mu to nevyšlo. Znojmo odkoplo míč daleko do bezpečí.
     
    60
    Pro klokany nastává poměrně svízelná situace, prohrávat o dva góly to už není jen tak. Přesto mají hosté stále dost času na případné vyrovnání.
     
    58
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    Hosté zahrávali rohový kop, ale byl z toho rychlý brejk domácích. Na pravém křídle se k míči dostal Helísek, dokázal se uvolnit a poslal pěkný pas na druhou stranu nabíhajícímu RADIMU NEPOŽITKOVI (4), který byl úplně sám a mohl jít na branku. Nepožitek to provedl parádně, udělal kličku brankáři Havránkovi a pak poslal míč do prázdné brány.
     
    57
    Heinz byl v obklíčení tří hráčů a o míč přišel. Yonovovi se nepovedl úplně nejlépe odkop a málem mohl jít do šance Jendřišek. Nakonec byl ale ubráněn.
     
    56
    Překopávanou z obou stran teď ukončil Marek Heinz, který si zpracoval míč a poté hru uklidnil, jeho zkušenosti se ukazují při každém kontaktu s míčem.
     
    55
    Znojmo se nejspíše do útoku příliš hrát nebude, bude spoléhat na pevnou obranu a možné brejky do otevřené obrany hostí.
     
    54
    Bohemians přidali na aktivitě a teď podnikají celkem nebezpečné útoku. Centr do vápna byl sice odvrácen, ale z dvaceti metrů to potom zkoušel Jindřišek. Míč šel nad bránu.
     
    53
    ....Hosté se dostali k hlavičce, ale ta šla nad. Ve vedení tak stále zůstávají domácí.
     
    52
    Nebezpečný centr hostů do znojemského vápna, nakonec museli domácí odvracet na rohový kop...
     
    51
    Dobré přenesení hry od klokanů na pravé křídlo k míč se dostal Moravec a hledal na hranici vápna někoho ze svých spoluhráčů, což se mu nakonec nepovedlo.
     
    50
    Na začátku druhé půle nehýří oba týmy nějakou přehnanou aktivituou. Od hosté se čekal větší nástup do druhé části.
     
    48
    Heinz měl kupodivu trochu více prostoru a mohl se řítit směrem k vápnu, nevyšla mu ale nakonec klička a jeho akce na tom skončila.
     
    46
    Bohemians udělali o přestávce jednu změnu. Místo Petra Nerada nastoupí do druhé půle Ondřej Šiml.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Mrazivá první půle je za námi a Znojmo vede díky brance Marka Heinze 1:0. Jinak se hrál poměrně vyrovnaný fotbal, týmy se střídaly v aktivitě a hrálo se hodně ve středu hřiště. Ve 37. minutě musel ze hry kvůli zranění hostující brankář a kapitán Radek Sňozík.
     
    První poločas skončil.
     
    45+
    Nepožitek chtěl centrovat na Mudru, ale vůbec mu to nesedlo a nakonec z toho byla nepovedená střela na bránu.
     
    45+
    ...Hostům se povedlo rohový kop odvrátit a brankář Havránek hned posílal dlouhý nákop do útoku, ten se ale s úspěchem nesetkal.
     
    45+
    Znojmo chce zakončit první půli aktivně a zatím se mu to i daří. Domácí nyní vybojovali rohový kop...
     
    45
    Hlavní sudí nastaví nad rámec základní hrací doby ještě tři minuty, a to hlavně díky ošetřování Sňozíka.
     
    44
    Po standardní situaci se k míči ve vápně dostal Okleštěk a po něm Nepožitek, ani jeden se však nedostal k zakončení. Míč pak ještě vracel do ohně Yonov, ale i tento pas byl odvrácen.
     
    43
    Jakub Rada (BOH) teď zbytečně poslal k zemí Hříbka a vidí od hlavního sudího žlutou kartu.
     
    42
    Centr Bohemians z pravé strany byl hodně nebezpečný, mířil na zadní tyč, kde však následně přišel útočný faul. Takže domácí mohou být v klidu.
     
    41
    David Bartek se dostal ve vápně k hlavičce, ale Vlastimil Hrubý byl na svém místě a hlavičku zlikvidoval.
     
    40
    Dobrá akce Znojma, kterou ve vápně ve skluzu zakončoval Nepožitek. Střela však neměla razanci a Havránek ji zlikvidoval.
     
    39
    Hosté zahrávali standardní situaci, ta však neskončila úspěchem. Znojemským cílem bude jistě do přestávky neinkasovat a udržet nadějný náskok.
     
    38
    Pro Bohemku jistě komplikace. Radek Sňozík patří k velkým oporám a navíc je to kapitán klokanů. Hosté se budou muset s nastalou situací vyrovnat.
     
    37
    Zmýlená neplatí. Radek Sňozík bude muset vystřídat. Do hry jde náhradní gólman Jiří Havránek. Velká smůla pro ikonu klokanů.
     
    35
    Sňozík musí být ošetřován a ležení na promrzlém trávníku není to, po čem byste zrovna toužili. Sňozík ale zdá se bude v zápase pokračovat.
     
    34
    ...Centr Bohemka odvrátila, ale míč se ke Znojemským ještě jednou dostal a přišel další centr do vápna. Pro míč si šel důrazně brankář Sňozík i hráči Znojma. Nakonec z toho byl útočný faul a Sňozík musí být ošetřován.
     
    33
    Nedorozumění v obraně hostí po centru do vápna, Jindřišek byl dezorientován a odhlavičkoval míč na roh, přestože žádné nebezpečí nehrozilo...
     
    32
    Dobrý centr Bohemky do vápna, tam však nikdo z hostí nenaskakoval a míč tak pohodlně zaplul do rukavic brankáře Hrubého,.
     
    30
    Dlouhý nákop Znojma do vápna, kde se snažil dobře míč sklepnout Nepožitek hlavou na Helíska. Obrana Bohemians ale celou situaci pokryla.
     
    28
    Teď se teprve utkání pořádně rozjede. Bohemians budou muset víc útočit a můžeme se dočkat více šancí a zajímavějšího fotbalu.
     
    27
    Znojmo právě vstřelilo branku!

    Helísek centroval z pravé strany a našel na penaltě Nepožitka, který byl úplně sám a hlavičkoval k levé tyči, kterou nakonec orazítkoval. Včas však zareagoval MAREK HEINZ (4) a míč dorazil do brány. Domácí se tak ujímají vedení.
     
    26
    Znojemští mohli jít do rychlého protiútoku, ale Hnaníčkovi nevyšla přihrávka. Z útoku tak nic nebylo.
     
    25
    Je škoda, že je dneska taková mrazivá zima, být hezčí počasí určitě přišlo daleko více diváků.
     
    24
    Závar před znojemskou brankou, skončil útočným faulem a u míče tedy domácí hráči a Hrubý poslal míč nákopem na středový kruh.
     
    24
    Nyní sledujeme pasáž, kdy jsou zase aktivnější klokani, ti mají míč častěji na svých kopačkách a také územní převahu.
     
    23
    ...Míč po rohovém kopu vyboxoval do bezpečí brankář Vlastimil Hrubý. Bohemka si tedy na šanci musí ještě počkat.
     
    22
    Po standardce se hosté dostali ve vápně k míči. nadvakrát však nedokázali protlačit míč na bránu, na roh zblokoval míč Yonov....
     
    21
    První žlutá utkání. Těsně před vápnem fauloval na levé straně Todor Yonov (ZNO) a po zásluze viděl žluté ocenění.
     
    19
    Bohemka teď prokázala větší důraz v osobním souboji a mohla založit nadějnou útočnou akci. Míč se dostal k Bartkovi na levou stranu a ten ještě dával na Nerada, jehož střela z první postrádala razanci.
     
    18
    Ve vápně čekal Okleštěk, ale hostující obrana ho dobře pohlídala, i když měla trochu problémy.
     
    17
    Radek Buchta měl kolem sebe dostatek prostoru. Chvíli vedl míč a pak vypálil z dvaadvaceti metrů na bránu. Jeho střela však postrádala větší přesnost a Sňozík vůbec nemusel zasahovat.
     
    17
    Stejná situace i o chvíli později, tentokrát však v opačném gardu. Faulovali tentokrát hosté.
     
    16
    Další souboj ve středovém kruhu, který nakonec skončil faulem znojemských hráčů. U míče tedy hosté.
     
    15
    Jirouš mohl jít s míčem do vápna, ale nedokázal zpracovat přihrávku. Míč mu utekl do zámezí.
     
    15
    David Bartek teď předvedl na levé straně pěknou individuální akci, zbavil se tří protihráčů a pak vypálil ke vzdálenější tyči, kterou nakonec minul. Ale první vlaštovku bychom měli.
     
    13
    Dobrý centr z pravé strany od Helíska do vápna na nabíhajícího Oklešťka, ten se ale nakonec k zakončení nedostal. Obrana hostů je zatím velmi pozorná.
     
    12
    Sňozík posílal dlouhý výkop na polovinu soupeře, ale tam byl jen osamocený Jirouš, který neměl proti přesile žádnou šanci.
     
    12
    ...I rohový kop Bohemians v pohodě ubránili. Stále se však nemohou dostat k míči, který teď drží neustále Znojmo, jenž nyní diktuje hru.
     
    11
    Mudra centroval z levé strany a jeho pas byl zblokován na rohový kop...
     
    10
    Stále pokračuje neurovnaná hra. Znojmo teď bude mít příležitost zahrávat standardní situaci, která ale úspěchem neskončila.
     
    10
    Iniciativu teď na chvíli převzali domácí, kteří jsou teď směrem dopředu aktivnější, ale výrazný tlak to není. Na šance zatím marně čekáme.
     
    9
    Dlouhý nákop na Heinze, který sklepl míč na levé křídlo na Oklešťka. Znojmo však dlouho u míče nezůstalo. Nákopy ale asi nebudou na hosty to pravé.
     
    8
    Pokračuje bitva ve středu hřiště. To teď chtěli hosté změnit dlouhým nákopem na pravé křídlo na Jirouše. Ten se však k míči vůbec nedostal.
     
    6
    Marek Heinz se dostal k míči a hned u něj byli tři protihráči. Trenér Weber určitě svůj tým před Heinzem varoval. Dokáže to být rozdílový hráč.
     
    5
    Jirouš u míče, ale neuspěl v souboji jeden na jednoho. I obrana Znojma si připisuje plusový bod. Jak už jsem jednou zmínil, utkání je zatím hodně opatrně z obou stran.
     
    4
    Nepožitek se uvolnil na pravém křídle a chtěl dávat zpětnou přihrávku na Marka Heinzu, k tomu se ale pas nedostal. Obrana Bohemky dobře zasáhla.
     
    3
    Nyní se odehrává bitva hlavně ve středu hřiště. Hra je hodně neurovnaná s častými nepřesnými přihrávkami.
     
    2
    Bohemians jsou na začátku dominantnějším týmem, Znojmu ještě míč nepůjčili. Ale nedá se na začátku očekávat nějaká riskantní hra.
     
    1
    Hráče Bohemians přijela podpořit i velmi početná skupina fanoušků, takovou dálku a v takovém počasí to je opravdu obdivuhodné.
     
    1
    Utkání bylo odstartováno, do prvního útoku mohli jít hosté, ale nebyli úspěšní. Přesto zůstávají u míče.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před výkopem budou oceněny dvě osoby, které byly zvoleny do historické jedenáctky Znojma – Michal Sobota, Miroslav Steinhauser.
     
    Pěkný nebo spíš mrazivý den ze Znojma. V poměrně neblahých podmínkách vyběhnou dnes fotbalisté na hřiště.
     
    ROZHODČÍ: Petr Mikel – Radek Kotík, Ladislav Gallo.
     
    LAVIČKA BOHEMIANS 1905: Havránek (GK), Ptáček, M. Kolář, Štochl, Šiml, Budinský, Bálek.
     
    LAVIČKA ZNOJMO: Doleček (GK), Mička, Cihlář, Švarc, Ševčík, Lukáš.
     
    SESTAVA BOHEMIANS 1905: (4 – 5 – 1) Sňozík – Růžička, Šmíd, Cseh, Kalina – Moravec, Jindřišek, Rada, Nerad, Bartek – Jirouš.
    Trenér: Jozef Weber.
     
    SESTAVA ZNOJMO: (4 – 5 – 1) Hrubý – Hříbek, Yonov (K), Hnaníček, Mudra – Helísek, Lacko, Buchta, Nepožitek, Okleštěk – Heinz.
    Trenér: Leoš Kalvoda.
     
    TRENÉŘI PŘED UTKÁNÍM:

    LEOŠ KALVODA (ZNOJMO) – Soupeř disponuje téměř ligovým mužstvem, které chce zpátky. My se jim tuto cestu vynasnažíme co nejvíc znepříjemnit. (zdroj: Tomáš Valaškovčák/denik.cz)

    JOZEF WEBER (BOHEMIANS 1905) – Všichni se moc těšíme. Je to sen pro všechny kluky hrát o první místo v jakékoliv soutěži a v neděli se přímo o to první místo popereme. (Vojtěch Man/bohemians.cz)
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY – Znojmo se s Bohemians 1905 v poslední době setkalo dvakrát. V minulé sezóně v domácím poháru, kdy Znojmo favorita na své půdě překvapilo a postoupilo do osmifinále výsledkem 2:1. Podruhé v podzimní části letošního ročníku Fotbalové národní ligy odkud je i tento sestřih a i v tomto případě byli úspěšnější domácí, tentokrát to ale byli klokani (1:0).
     
    Minulý rok sestoupili z Gambrinus ligy, ale ve Fotbalové národní lize se rozhodně neplánují dlouho ohřát. BOHEMIANS 1905 se zatím daří plnit postupový plán na jedničku, přezimovali na prvním místě, byť jen o skóre před Znojmem. Po dvou odehraných jarních zápasech se však na čele tabulky osamostatnili a na Jihomoravany mají jednobodový náskok. Klokani se vůbec mohou pochlubit nejlepšími statistikami ve Fotbalové národní lize, vedou tabulku, nastříleli nejvíce branek (35) a nejméně jich společně s Viktorii Žižkov také obdrželi.
     
    1. SC ZNOJMO odjíždělo minulý týden do Zlína v dobré pohodě po výhře 3:0 nad Karvinou. Hráči věděli, že je proti ševcům nečeká nic jednoduchého, a to se také potvrdilo. Zlín zvítězil 3:1 a dal Znojmu před utkáním s Bohemkou menší facku. Jihomoravané jsou za Bohemians 1905 pouze o bod zpět a v případě vítězství ho tak mohou přeskočit v tabulce a dostat se na první místo.
     
    Pěkný nedělní den. Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu 20. kola Fotbalové národní ligy mezi Znojmem a Bohemians 1905. Utkání začíná v 15:00.

    Zdeněk Plánka

    Branky: 27. Heinz, 58. Nepožitek

    Karty:   21. Yonov (ZNO) – 43. Rada (BOH)


    1. SC Znojmo FK: (4 – 5 – 1) Hrubý – Hříbek, Yonov (K), Hnaníček, Mudra – Helísek (89. Lukáš), Lacko (77. Cihlář), Buchta, Nepožitek, Okleštěk – Heinz (85. Ševčík).
    Trenér: Leoš Kalvoda.

    Bohemians Praha 1905: (4 – 5 – 1) Sňozík (37. Havránek) – Růžička, Šmíd, Cseh, Kalina – Moravec (73. Štochl), Jindřišek, Rada, Nerad (46.Šiml), Bartek – Jirouš.
    Trenér: Jozef Weber.

    Rozhodčí: Petr Mikel – Radek Kotík, Ladislav Gallo

    Diváci: 1335
    bahis siteleri