Boston – Montreal 5:6 (0:1 po s.n.) | Minnesota – Arizona 4:3 (po pr.) | Calgary – Colorado 4:3 (kon.)
San Jose – Anaheim 4:0 (kon.)
po s.n. (0:1)
Boston Bruins
5:6 (0:1, 4:1, 1:3 - 0:0)
Montreal Canadiens
Čtvrtek 28.03.2013, 00:30 • TD Garden, Boston, Massachusetts • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Montreal Canadiens. Autorem branky je BRENDAN GALLAGHER, který prostřelil Raska mezi betony.
     
    63:40
    Seidenbergovu ránu pravým betonem vykopl Budaj, Alexej Jemelin pak ale u branky zahákoval Hortona a je za to odměněn dvouminutovým trestem.
     
    59:51
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montrealu se risk bez brankáře vyplatil! ANDREJ MARKOV nahodil na teč před branku Gallagherovi, místo něj ale celou práci vykonal Chára, jenž si puk sám srazil do branky. Asistence: Tomáš Plekanec.
     
    58:57
    Boston přežil valnou hromadu na svém brankovišti, Rask za svá záda nepustil několik pokusů hostí!
     
    58:33
    Budaj po oddechovém času Michela Therriena zůstal na střídačce! Canadiens v šesti proti čtyřem.
     
    58:33
    Definitivně poslední šance pro Montreal, který zřejmě ještě v závěru odvolá Budaje z branky. Na dvě minuty za zdržování hry je i přes protesty trenéra Bostonu Clauda Juliena vyloučen Aaron Johnson.
     
    55:11
    Zdeno Chára se teď hodně zlobí, ale po verdiktu sudích o jeho úderu loktem se musí smířit s dvouminutovým trestem.
     
    52:18
    Montreal právě vstřelil branku!
    Canadiens se po vhazování udrželi v útočném pásmu, Pacioretty pak z otočky našel BRENDANA GALLAGHERA, který nejprve trefil do obličeje Seidenberga a pak si pohrál Raskem. Asistence: Max Pacioretty, David Desharnais.
     
    51:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Markov od modré minul Raskovu branku a Bruins pak předvedli svůj další smrtící protiútok. Marchand z levé strany našel mezi kruhy TYLERA SEGUINA, jenž si rozpohyboval Budaje a pak bekhendem pod břevno vrátil domácím dvoubrankový náskok. Asistence: Brad Marchand, Patrice Bergeron.
     
    49:23
    Dopředu ujel po chybě obrany Montrealu Campbell a Habs mohou děkovat Budajovi, že jeho samostatný únik nepustil za svá záda!
     
    48:18
    Montreal bude mít velkou příležitost srovnat stav, neboť bude hrát dvouminutovou přesilovku. Za držení byl vyloučen Dougie Hamilton.
     
    43:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Montreal špatně vystřídal a vypadalo to na další průšvih z jeho pohledu. Pak si ale puk u hrazení vzal Plekanec, zavezl jej do útočného pásma a přes posledního bránícího Ference našel MICHAELA RYDERA, který druhou brankou proti svému bývalému klubu zdramatizoval utkání. Asistence: Tomáš Plekanec, Brian Gionta.
     
    40:32
    Ference vyrazil směrem k Budajovi, v ten moment jej ale zahákoval Michael Ryder, jenž je za celý incident vyloučen na dvě minuty.
     
    37:36
    Bruins právě vstřelili branku!
    Montreal propadl ve středním pásmu, odkud puk vyvezl Krejčí a přihrávkou pod Jemelinovou holí našel NATHANA HORTONA, který překonal Priceho. Velkou vinu na tom nese hlavně Eller, jenž puk po přechodu červené čáry ztratil. Eller se tak během půl minuty postaral o dvě branky Bruins. Asistence: David Krejčí.
     
    37:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí vytrvali při střelbě ze všech možných pozic a udělali jak nejlépe mohli. Chára předal puk Krugovi, jeho střelu od modré Price jen vyrazil a odkryl celou pravou stranu branky, kam z dorážky neomylně zamířil skvělý PATRICE BERGERON. Asistence: Torey Krug, Zdeno Chára.
     
    35:15
    Lars Eller je vyloučen na dvě minuty za držení. Ideální možnost pro Boston na dokonání obratu.
     
    33:55
    Skvělý Price! Bergeron z vlastního obranného pásma poslal puk na volného Marchanda, ten takřka od červené čáry postupoval sám na strážce branky Canadiens, avšak nevymyslel žádnou kličku, nýbrž vystřelil a Price zvednutou lapačkou vyrazil puk nad tvrzené sklo.
     
    27:23
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bostonu se během čtyř minut podařilo vyrovnat. Markov nezachytil vysoký puk po vhazování, Bergeron pak před brankou našel BRADA MARCHANDA, jenž sice v první velké příležitosti branku minul, z následné dorážky ale otřel puk od Price, který si jej nešťastně betonem posunul za svá záda. Asistence: Patrice Bergeron, Tyler Seguin.
     
    23:33
    Bruins právě vstřelili branku!
    Domácí se ale velmi rychle vrací do hry. Za Pricem snad zazvonila i tyč, Bergeron pak nedoklepl puk do prázdné branky, nicméně DOUGIE HAMILTON po tom všem z prostoru mezi kruhy zamířil přesně. Asistence: Tyler Seguin, Patrice Bergeron.
     
    22:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    Eller zavezl puk do útočného pásma, Galchenyuk jej pak vrátil na modrou, odkud vypálil P. K. SUBBAN a s pomocí tyče ostrou ránou podruhé překonal Raska. Asistence: Alex Galchenyuk, Lars Eller.
     
    14:46
    Brad Marchand pak ale za Pricovou brankou přišpendlil k hrazení Subbana a dostal dvě minuty za hru vysokou holí.
     
    14:23
    Přesilovku si zahraje také Boston, Alex Galchenyuk dostal dvě minuty za hákování.
     
    12:09
    Montreal ale začátek přesilovky nezvládl, dopředu na jediného obránce ujel Bergeron s Marchandem, po jehož pohotovém zakončení se musel Price bleskově přesunout!
     
    11:54
    Za hru vysokou holí je nakonec na dvě minuty vyloučen Zdeno Chára.
     
    11:38
    Oba nakonec naznali, že to nemá cenu. Travis Moen a Gregory Campbell jsou tedy potrestáni pětiminutovým trestem za bitku.
     
    04:15
    Montreal právě vstřelil branku!
    Plekanec projel celou útočnou třetinou, nakonec objel i branku a před ní našel MICHAELA RYDERA, jenž s klidnou hlavou z bezprostřední blízkosti překonal Raska. Asistence: Tomáš Plekanec, Brian Gionta.

    Daniel Polách

    Branky a nahrávky: 24. Hamilton (Seguin, Bergeron), 28. Marchand (Bergeron, Seguin), 38. Bergeron (Krug, Chára), 38. Horton (Krejčí), 52. Seguin (Marchand, Bergeron) – 5. Ryder (Plekanec, Gionta), 23. Subban (Galchenyuk, Eller), 44. Ryder (Plekanec, Gionta), 53. Gallagher (Pacioretty, Desharnais), 60. Markov (Plekanec), rozh. náj. Gallagher


    Boston Bruins: Rask (Chudobin) – Hamilton, Chára, Johnson, Seidenberg, Ference, Bartkowski, Krug – Horton, Krejčí, Lucic – Seguin, Bergeron, Paille – Caron, Peverley, Marchand – Thornton, Campbell, Pandolfo
    Montreal Canadiens: Price (41. Budaj) – Jemelin, Markov, Subban, Gorges, Tinordi, Bouillon – Gallagher, Desharnais, Pacioretty – Gionta, Plekanec, Ryder – Armstrong, Eller, Galchenyuk – Blunden, Halpern, Moen

    Rozhodčí: Kimmerly, Rooney – Sericolo, Morin
    bahis siteleri