New Jersey – Ottawa 0:2 (kon.) | Columbus – St. Louis 4:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:5 (kon.)
Chicago – Detroit 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Arizona 3:2 (po pr.) | Colorado – Vancouver 4:3 (kon.)
Buffalo – Philadelphia 1:0 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
St. Louis Blues
Sobota 13.04.2013, 01:10 • Nationwide Arena (18 144) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:10.
     
    Československá stopa:
    Václav Prospal (CBJ)
    Marián Gáborík (CBJ)
    Vladimír Sobotka (STL)
    Roman Polák (STL)
    Dmitrij Jaškin (STL) ???
     
    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:
    CBJ: Václav Prospal (Ú) – 23 bodů (10+13)
    STL: Chris Stewart (Ú) – 31 bodů (16+15)
     
    St. Louis už zřejmě s klidnou hlavou mohou pomalu přemýšlet o vyřazovacích bojích. Loni skončil tým kouče Kena Hitchcocka na druhém místě Západní konference. Letos to ve zkrácené sezóně sice taková sláva není, ale play-off by Blues uniknout nemělo. Momentálně je St. Louis na šesté místě Západní konference. Na svém kontě mají Blues 48 bodů, což činí šestibodový náskok před nepostupovými příčkami.

    Co však musí mužstvo těšit je to, že v posledních zápasech se dostalo parádní formy, hlavně tedy, co se týče defenzívy. Blues už třikrát v řadě neinkasovali (!!!) a šestkrát za sebou zvítězili. Pokaždé stál v brance Brian Elliott, který tak nedostal gól už 189 minut a 31 sekund a pozici jedničky si pomalu ale jistě získává pro sebe. Kdo je prvním brankářem Blues se totiž v letošní sezóně nedalo říct. Elliott s Halákem odchytali 16 zápasů, nováček Allen pak 13.

    Je také možné, že si v dnešním utkání odbude svou premiéru v NHL český mladík Dmitrij Jaškin, který nedávno s týmem Blues podepsal nováčkovskou smlouvu na tři roky.
     
    Šatnou Columbusu minulý týden prolétl hurikán zvaný Trade Deadline, tedy možnost posledních přestupů. Sergej Bobrovskij si po loňském příchodu z Philadelphie vybudoval pozici jedničky, a tak shodou náhod putoval nenaplněný talent a brankář Steve Mason tejným směrem, odkud přišel právě Bobrovskij. Místo něj “Modrokabátníci“ získali jako dvojku Micheala Leightona.

    Mnohem větší rozruch však vyvolal přísun slovenského ostrostřelce Mariána Gáboríka, který letos v barvách Rangers jakoby svůj střelný prach ještě nezažehnul. Místo něj putovala na Manhattan trojice hráčů, a to útočníci Derick Brassard a Dereka Dorsetta a obránce John Moore plus volba v šestém kole draftu.

    Columbusu se letos zatím nadmíru daří a zdá se, že až do posledního zápasu bude bojovat o pozici, která by mu po letech zajišťovala postup do play-off. Momentálně jsou Blue Jackets na jedenácté pozici Západní konference, když s 41 body ztrácí na osmý Detroit tři body.
     
    Vítejte u sledování textového online přenosu ze zámořské NHL. Sezóna, která byla ochuzena výlukou hned o několik zápasů, už se rychlým tempem dostává do cílové rovinky. My se můžeme těšit na souboj mezi týmy Columbus Blue Jackets a St. Louis Blues. Zápas startuje od 1:10.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Leighton) – Johnson, Tjutin, Wisniewski, Aucoin, Prout, Nikitin – Gáborík, Anisimov, Prospal – Atkinson, Letestu, Calvert – Foligno N., Johansen, Umberger – Boll, MacKenzie, Dubinsky.
    Trenér: Todd Richards.

    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Leopold, Polák, Jackman – Steen, Backes, Perron – Stewart, Berglund, Schwartz – Tarasenko, Sobotka, McDonald – Reaves, Porter, Cracknell.
    Trenér: Ken Hitchcock

    Rozhodčí: Walkom, St. Pierre – Morin, Murray.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Jako první se pustili do útoku domácí, jejich ofenzivní choutky jsou však zastaveny hostující obranou v rohu kluziště. Dopředu se naopak dostával Backes, ale Bobrovskij se po jeho nepřesné střele dostává k puku a rozehrává holí.
     
    01:18
    Je tu nepřesná přihrávka domácího celku, to znamená, že se bude vhazovat před Sergejem Bobrovským.
     
    01:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Překvapivá střela od modré čáry končí za zády domácího brankáře! Ten zřejmě ránu z hole KEVINA SHATTENKIRKA vůbec neviděl, protože po gólu jen bezmocně pokrčil rameny! St. Louis se tak brzy dostává do vedení! Asistence: Andy McDonald, Vladimír Sobotka.
     
    01:48
    Jsou tu dalšá potíže pro domácí Blue Jackets. Na trestné lavici sedí Jared Boll (CBJ), a to znamená jediné. Blues jsou v početní převaze.
     
    03:00
    Vladimír Sobotka mohl s trochou štěstí přidat k asistenci i branku. Český útočník si pěkně vybruslil z rohu kluziště až před Bobrovského, ten ho ale nakonec dokázal vychytat.
     
    03:20
    Columbus se zatím dobře brání a zdá se, že tuhle početní nevýhodu přežije.
     
    03:48
    Je tomu tak, Boll opuští trestnou lavici, Columbus opět v plném počtu.
     
    04:45
    Roman Polák vyslal do další gólovky Reavese, ten si však tváří v tvář proti ruskému brankáři v barvách Blue Jackets nedokázal poradit!
     
    06:27
    Další velice povedenou střelou se prezentoval hostující zadák Bouwmeester, Blues vedou na střely 7-1, Bobrovskij má zatím o zábavu postaráno.
     
    07:11
    Nyní však před dojíždějícími hráči Columbusu přikryl kotouč Jake Allen, který se dnes postavil do branky Blues trochu překvapivě. Brian Elliott totiž v předchozích třech zápasech neinkasoval. Údajně však chce kouč Ken Hitchcock své nynější brankářské jedničce dát možnost k odpočinku.
     
    07:27
    Po vhazování se dostal puk na modrou čáru k obránci Wisniewskému. Ten neotálel a vypálil, Allen ale kotouč drží ve své výstroji, a to i přesto, že na nej doléhal Letestu.
     
    08:00
    Nyní musel být na pozoru Bobrovskij, když však ani jedna střela na jeho klec neletěla, chopil se kotouč Anisimov, který rozjíždí další útočnou kaci svého mužstva.
     
    08:40
    Johansen byl při svém útočném napadání povalen k zemi Leopoldem, rozhodčí však viděl tento zákrok jako čistý, a proto hra pokračuje dál.
     
    09:31
    Vladimír Sobotka zavezl kotouč do útočného pásma, kde následně zadovkou předal na Andyho McDonalda, ten však našel jen připravenou lapačku Sergeje Bobrovského. Ten se v poslení době objevuje v názorech odborníků jako kandidát na Vezinovu trofej.
     
    09:52
    Ve středním pásmu se po odpískání ofsajdu strhla menší roztržka mezi Stewartem a domácím Atkinsonem. K nim se pak přidali i další hráči, vylučovat se ale nebude.
     
    10:51
    Hosté dobývali útočné pásmo, nakonec však ale berou kotouč Modrokábatníci a vydávají se dopředu vstříc Allenově brance.
     
    11:43
    Sobotkova formace, kterého v pětce doplňuje Tarasenko a McDonald dne szatím odvádí velice dobrou práci, jak směrem dopředu, tak směrem dozadu.
     
    12:35
    Columbus se zatím marně dostává do útočné třetiny, dá se říct, že Allen v první části ještě nemusel řešit nějakou zapeklitější situaci.
     
    13:10
    Stejně jako teď. Blue Jackets sice nahodili puk do útočného pásma, jenže tam se kotouče nakonec ujali hosté, a nakonec se přerušuje po zákroku Bobrovského. Ten má zatím rozhodně více práce než jeho protějšek v brance St. Louis.
     
    13:35
    Marián Gáborík nabral kotouč na svou hůl a vtétl do ofenzivní třetiny jako střela, jenže ani jemu se nepovedla nějak výrazněji vystrašil Allena.
     
    14:16
    Nahozená hostů sbírá za brankou Sergej Bobrovskij, který poslá nahrávku na své spoluhráče, kteří se pokusí znovu vyzrát na hostující obranu.
     
    14:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! A stejně jako při brance St. Louis se nejednalo o žádnou gólovou šanci. Střelu Adriana Aucoina zřejmě tečoval CAM ATKINSON, protože Allen reagoval na vysoko letící puk a kotouč najednou změnil trejektorii a putuvoval do sítě po ledě. Hosté celou situaci reklamovali u videorozhodčího, ten po kráké konzultaci doporučil gól uznat. V Columbusu je tedy vyrovnáno a třízápasový zámek, který byl zamčený na brance St. Louis, je odemčen. Asistence: Matt Calvert, Adrian Aucoin.
     
    15:09
    Okolo bramky Bobrovského se strhla další potyčka, nyní už se zřejmě vylučovat bude.
     
    15:09
    Domácí Dalton Prout (CBJ) je nakonec jediný, který usedl na trestnou lavici. Domácí hokejista se provinil hákováním, Blues tak mají šanci dostat se znovu do vedení.
     
    15:24
    A Bobrovskij musel znovu ukázat své kvality. Na pravém kruhu zůstal nepokrytý Vladimir Tarasenko, který se z pravní opřel do puku, co to jen šlo. Ovšem brankáře, se kterým se během výluky setkal v Petrohradu, nepřekonal!
     
    16:13
    Columbus se i ve druhém oslabení brání velice dobře, domácí brankář už nemusel čelit žádné další nepříjemnosti.
     
    16:43
    Domácí vyhazuj a hosté musejí začínat od branky Jaka Allena.
     
    17:09
    Prout je na ledové ploše, St. Louis nevyužilo ani druhou početní výhodu v dnešním zápase.
     
    17:39
    I chvíli ve hře pět na pět zůstali hosté v pásmu Columbusu. Další střelou se prezentoval Tarasenko, jeho pokus nebyl přesný, ovšem od mantinelu se odrazil zpět do brankoviště, a Bobrovskij tak musel být velice pozorný.
     
    17:52
    Na druhé straně však nebezpečně pálil Johansen, jehož ránu musel Allen likvidovat nadvakrát.
     
    18:15
    R. J. Umberger předal v útočném pásmu na Foligna, ten se nejprve mezi tři tyče netrefil, měl však možnost reparátu, když mu puk zpoza branky poslal znovu Umberger. Nyní se Folignovi ale nepovedlo puk vůbec trefit.
     
    19:01
    Je ohlášena poslední minuta první části.
     
    19:32
    Vladimír Sobotka se nyní na chvíli ocitl v brankovišti Bobrovského, poté se však český forvard zvedl a dal pořádně do těla Mariánu Gáboríkovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    18:16
    Je za námi prvních dvacet minut zápasu mezi Columbusem a St. Louis, po které na kostce svítí skóre 1:1. Blues vletěli do zápasu daleko aktivněji než domácí, což se jim také vyplatilo. Už v druhé minutě totiž skrytou střelou pokořil Bobrovského Shattenkirk. Columbus se ale dokázal ještě do konce první periody zvednou a srovnat. Aucoinovu ránu od moré usměrnil za Allena Atkinson, jenž tak zlomil kouzlo Blues, kteří v minulých třech duelech neinkasovali.

    Druhá třetina začně přibližně v 2:02.
     
    Střely na branku:
    CBJ 6 – STL 12
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:19
    Umberger prolouzl do útočné třetiny, kde chtěl ještě předávat na Johansena, jenže prvního jmenovaného si vzal do rukaviček Roman Polák.
     
    20:37
    Jake Allen ale přeci jenom musí zasahovat, a ti proti tvrdé střele z pravého kruhu.
     
    20:49
    Bude se znovu vhazovat před hostujícím brankářem, jeho spolhráči se totiž dopustili zakázaného uvolnění.
     
    21:11
    Gáborík poslal puk na Anisimova, v této chvíli své kvality ale ukázal Alex Pietrangelo, který nedovolil ani jednomu z útočníků Blue JAckets, aby ohrozl brankáře Allena.
     
    21:44
    Tarasenko viděl, že Sobotka je na levém kruhu chvíli nepokrytý, proto mu ihned adresoval puk, jenže český forvard napálil jen hráče před sebou.
     
    22:21
    Dubinsky si na modré čáře nerozuměl se svým spoluhráčem, a proto se píská postavení mimo hru. Vhazovaání ve středním pásmu.
     
    22:30
    Už poněkolikáté v zápase vidime počťuchování téměř všech hráčů na ledě, přitom tyto situace vznikají až po odpískání, takže by se dalo říct, že jsou zbytečné. Čároví si ale zatím se vším dokázali poradit, a tak se ještě ani jednou nemuselo za žádnou bitku vylučovat.
     
    22:49
    Umbergerovi znovu nedovolil do útočné třetiny projír Roman Polák, jenž působí v obraně St. Louis jak neprostupná zeď.
     
    23:00
    Foligno se dostal do dobré šance, jeho únik po křídle byl zakončený bekhendovou střelou, ta ale nakonec úspěch neslavila.
     
    23:50
    Dalším pokusem prověřil Allenovu pozornost Marián Gáborík, který se po příchodu z Rangers stal okamžitě miláčkem publika a řejmě také největší hvězdou týmu.
     
    24:21
    Domácí celek je v druhé třeitně zatím lepší, než St. Louis, zatím se však jejich akce nepotkávají s úspěchem.
     
    24:40
    Naopak musel zákrok betonem předvést Sergej Bobrovskij, a to proti tvrdé ráně zápěstím v podání Chrise Stewarta, nejproduktivnějšího hráče Blues.
     
    24:40
    Ve stejný čas je však vyloučen Václav Prospal (CBJ) jenž z vlastního pásma vyhodil kotouč do hlediště.
     
    25:21
    Kapitán hostí David Backes se snažil zasunout u pravé tyčky Bobrovského branky, ruský mladák si ale celou situaci pohlídal.
     
    25:29
    Po Shattenkirkově ráně, kterou Bobrovskij vykopl betone, se domácí osvobozují vyhozením až k Allenovi. Blues se zatím ani třetí přesilovka nedaří podle představ.
     
    26:16
    Po Leopolodově nahrávce měl před sebou volné pole působnost Stewart, ovšem kanadský útočník toho nedokázal využít.
     
    26:40
    Václav Prospal opouští vrátka trestné lavice, domácí tak přežili i další oslabení, a to hlavně díky pozornému Sergeji Bobrovskému.
     
    27:37
    Schwartz našel na modré čáře najetého obránce Bouwmeestera, jeho rána byla ale nepřesná a skončíla pouze na zadním mantinelu.
     
    28:14
    Nyní začínají přebírat otěže zápasu hosté, kteří v posledních minutách dělají ve třetině Columbusu pořádné horko. Obrana Modrokabátníků v čele s brankářem Bobrovským však zatím odolává.
     
    29:10
    Při další útočné akci Blues, jež nyní vedl Reaves, dokázala domácí obrana znovu dobře zasáhnout.
     
    29:55
    Marián Gáborík se dostal za hostující obranu, jenže čas na zakončení byl minimální, na záda mu totiž dýchal Alex Pietrangelo, jenž nakonec slovenskému sniperovu nedovolil pořádně zamířit!
     
    30:40
    Na druhé straně však poslal puk do útočného pásma Tarasenko, tam se o kotouč perou tři hráči.
     
    31:14
    Nyní byla k vidění řada nepřesností z obou stran, oba brankáři mají na chívíli odpočinek, vše podstatné se totiž teď odehrává v neutrálním pásmu.
     
    32:00
    Umberger se znovu nedostal dál než k červené čáře.
     
    32:14
    Ovšem nyní si Umberger vytvořil gólovku! Jeho obtočení kolem branky však dokázal brankář Jake Allen nějakým způsobem zastavit, domácí forvard už se radoval. Rozhodčí za brankou však okamžitě rozpažil, hra pokračuje za stejného stavu.
     
    33:18
    Hra se přelévá ze strany na stranu, nyní je rušno před Allenem.
     
    33:50
    Na druhou stranu však obrátil Vladimir Tarasenko, jenž si v útočné třetině prohodil puk mezi bruslemi, k pořádnému zakončení se však nedostal. Poté se mladý útočník pokoušel o dorážku, z toho ale vznikla akorát další potyčka.
     
    33:50
    Z opakovaného zápasu jde vidět, že gólovou radost Umbergerovi před chvílí zmařil obránce Jackman, který zachránil celou situaci na brankové čáře.
     
    34:10
    Po Dubinského akci se pokoušel o dorážku z otičky Anisimov, toho však Allen vychytal.
     
    34:20
    Columbus právě vstřelil branku!
    Téměř totožná situace se opakovala po chvíli a na tu už byl Jake Allen krátký! Dubinsky poslal do brankoviště bekhendovou přihrávku, do které dokázal vložit hůl ARŤOM ANISIMOV, jenž svou jedenáctou brankou v sezóně posílá svůj tým poprvé v utkání do vedení. Asistence: Brandon Dubinsky, Cam Atkinson.
     
    36:00
    Allen musí po chvíli čelit dalšímu náporu ze strany domácích, svou jedovku tentokrát do hrudi hostujícího brankáře poslal Gáborík.
     
    36:58
    Po vstřelené brance jasně diktují tempo hry domácí hokejisté, Bobrovskij je dlouho bez zákroku.
     
    37:30
    Ožilo i domácí publikum, které by rádo vidělo další branku v síti Jaka Allena, a to nejlépe ještě v této třetině. Pro Columbus je každý zápas nesmírně důležitý.
     
    38:15
    Steen se s pukem nedostal daleko, Bobrovskij nemusel zasahovat.
     
    38:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    A domácí fanoušci se opravdu dočkali ještě v druhé třetině! Od modré čáry nahodil puk směrem na Allenovu klec Wisniewski, jeho ránu tečoval Foligno. Od jeho hole se však puk neodrazil do branky, ale k druhé tyčce, kde už byl připraven RYAN JOHANSEN, pro něhož už nebylo těžké doklepnout černou gumu do odkryté klece. Asistence: Nick Foligno, James Wisniewski.
     
    39:40
    Vypadá to, že se druhá část dohraje ve středním pásmu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut z dnešního zápasu je minulostí. Po dvou třetinách odchází do kabin v o hodně lepší náladě domácí Columbus, ten totiž dokázal dát ve druhé části dvě branky, a proto vede 3:1.

    Přitom se ve druhé periodě na gól čekalo dost dlouho. Až v 35. minutě se k dorážce dostal Anisimov a o čtyři minuty později uklidil puk do sítě Jaka Allena Johansen.

    Třetí třetina začne přibližně v 2:51.
     
    STŘELY:
    CBJ 16 – STL 23
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Nick Foligno se octil několik vteřin po začátku třetí části v dobré pozici, jeho ránu však krotí na své hrudi brankář Blues Jake Allen.
     
    40:34
    Mezi kruhy dostal nabito Berlund, jeho rána nakonec zamířila těsně nad břevno Bobrovského branky!
     
    41:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Paráda v podání MARIÁNA GÁBORÍKA znamená vedení 4:1 pro domácí Blue Jackets! V akci dva na jednoho nahrál Mark Letestu před branku Allena skákavou žabičku a slovenský ostrostřelec ji dokázal přesnou tečí dostat do sítě. Asistence: Mark Letestu, Václav Prospal.
     
    42:15
    Columbus, zdá se, má nyní utkání pěvně ve svých rukou, St. Louis je navíc hodně zaskočeno.
     
    42:58
    Hosté se pokouší dostat do útočné třetiny všemi možnými způsoby, zatím to ale nijak nejde. Nahazování podíl hrazení většinou sbírá na své hole obrana Columbusu.
     
    43:48
    Za brankou St. Louis operovala dvojici Anisimov – Dubinsky. Druhý jmenovaný vybruslil s pukem zpoza branky, ale ke střele se americkému útočníkovi dostat nepodařilo.
     
    44:46
    Aucoinova tvrdá rána byla hodně výživná, ovšem čitelná, čehož využil Porter, jenž do střely stihl lehnout, a zblokovat ji tak do ochranné sítě.
     
    45:14
    Blues by rádo ještě s výsledkem něco udělalo, v prostoru okolo Sergeje Bobrovského je ale zatím klidno, domácí gólman nemusí zasahovat.
     
    45:56
    Zatím jediný střelec Kevin Shattenkirk znovu zkoušel své štěstí, Bobrovskij ale prokazuje svou kvalitu. Puk dokázal zkrotit i přesto, že měl před sebou hned několik těl.
     
    46:12
    Domácí napadají rozehrávku Blues hodně vysoko, proto mají hosté velké potíže dostat se někdy vůbec ze svého pásma.
     
    46:46
    Dobrý a nepříjemný forčeking vyústil také v zakázané uvolnění Blues, buly po pravé ruce Jaka Allena, který si bude znovu muset dávat dobrý pozor.
     
    47:00
    Tarasenko se pokoušel mezi kruhy najít Steena, tomu ale k puku chyběl krok navíc. Kotouč tak nyní na hokejkách domácí obrany.
     
    47:40
    Na chvíli se teď hosté usadili v pásmu Blue Jackets, střelou se prezentoval Schwartz, brankář Columbusu však dokázal jeho pokus poměrně v klidu vyrazi do bezpečných míst.
     
    48:28
    Oba celky svedly tuhý boj o puk u mantinelu v pásmu domácích, kotouč mají nakonec Modrokabátníci, kteřá hrají v naprosté pohodě a klidu.
     
    49:22
    Po Anisimově nahrávce se Wisniewski s ničím nerozpakoval a posla puk do pásma St. Louis, tam však nikdo v tmavěmodrém odění nebyl, proto jsou u puku hosté.
     
    50:10
    Bobrovkij dával pozor, proto ho střela z pravé strany příliš nepřekvapila. Navíc zachoval domácí brankář duchapřítomnost, a když viděl, že kolem něj není žadný protivník, poslal puk zpod lapačky na spoluhráče.
     
    50:23
    Buly v pásmu Columbusu sice vyhráli hosté, ale tím se vlastně připravili o udržení se v třetině domácích.
     
    51:02
    Pietrangelova střela od modré čáry nebyla nijak razantní, ovšem znovu proletě přes několik hráčů. Sergej Bobrovskij použil univerzální rozklek, který mu v tomto případě stačil.
     
    51:10
    Stewart poslal do brankoviště žabičku, do které se pokoušel vložit svou čepel Berglund, to se mu však v tísni zadáků Columbusu nepovedlo.
     
    51:49
    Shattenkirk si nyní netypicky jako obránce nahodil puk do útočného pásma a pelášil za ním, proti několikanásobné přesile ale neměl šanci na úspěch.
     
    52:38
    Pokud chce s tímto velice nepříznivým výsledkem St. Louis ještě něco dělat, musí dát co nejrychleji branku. To se ale zatím zdá být spíše jako sci-fi. Do šancí se hosté příliš nedostávají, a když už, tak zasáhne jistý Bobrovskij.
     
    53:07
    Atkinson společně s Dubinskym znovu výborně napadají už v pásmu St. Louis.
     
    53:43
    Dlouhý pas od Letestua nikdo z domácích nezachytil, to však ale Columbus příliš mrzet nemusí, alespoň tak domácí ušetřili další cenné vteřiny.
     
    54:33
    Matt Calvert se chopil ve středním pásmu puku a dlouho s ním motal hlavu zadákům v bílomodrých dresech. Už to opravdu nevypadá na nějaký obrat ze strany hostů.
     
    55:22
    Hosté se alespoň snažá rozhodit domácí z pohody tvrdými hity, zdá se však, že ani tohle nebude už na Columbus stačit.
     
    56:00
    Anisimovovi nedovolil z pravého kruhu vystřelil Jay Bouwmeester, který mladého útočníka odstavil podle hokejových regulí.
     
    56:27
    Nyní se však hosté dopustili menší chyby v rozehrávce, čehož chtěl využít Arťom Anisimov, Allen ale drží puk pevně ve své moci.
     
    56:51
    Další pokus o útok ze strany hostů neměl dlouhého trvání, a tak se hra téměř bleskurychle přesunula před Allena. Tam došlo za jeho brankou k další potyčce, do které se zapojilo všech deset hráčů v poli. Uvidíme, jestli v tomto případě někdo poputuje na trestnou lavici.
     
    57:03
    Je tu čtyřminutové vyloučení pro Kevina Shattenkirk (STL), který je tak teprve prvním hráčem St. Louis v zápase, který sedí za katrem. To však znamená, že Columbus bude do konce zápasu hrát přesilovku.
     
    57:58
    Oba celky jsou na sebe už hodně nahecované, což odnáží další vyloučení. Bude se hrát čtyři na čtyři, Romana Poláka totiž fauloval Nick Foligno (CBJ).
     
    58:32
    Další velká šance, kterou vleže likviduje Allen. Gáborík parádně vysunul Anisimova, ten však se svou kličkou nedokázal zasadit St. Louis pátý hřebíček do rakve.
     
    59:01
    Ohlášena poslední minuta zápas a as největší pravděpodobností i západu.
     
    59:07
    Uvidíme, jak dlouho ještě bude konec utkání trvat. Dochází totiž k další potyčce a vyloučen je domácí hráč Matt Calvert (CBJ), který u střídaček napadnul jednoho z hostů. Je tu přesilovka čtyři na tři pro Blues.
     
    59:25
    Pietrangelo nahrál na levý kruh Schwartzovi, ten však se svou střelou otálel. Po chvíli se ke střele odhodlal sám Alex Pietrangelo, jeho ránu uschoval ve výstroji Bobrovskij.
     
    59:53
    Tarasenko se pokoušel obkroužit branku, jenže to se mu nepovedlo a puk zůstal ležet před brankovištěm. Toho využil Bobrovskij, který po puku skočil a naposledy v zápase přerušil hru.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je tu konec zápasu, který nakonec domácí Columbus vyhrává 4:1. St. Louis vstoupilo do utkání lépe než Blue Jackets, jenže po první části bylo skóre vyrovnané. Rozhodla poslední pětiminutovka druhé periody, ve které se domácí trefili dvakrát. Na začátku poslední třetiny pak přidal čtvrou branku Gáborík.

    Columbus tak bude čekat, jak dopadne dnešní výsledek Detroitu. Pokud by se Red Wings nepovedlo pro Chicagu bodovat, budou mít Modrokabátníci ztrátu na play-off jen jeden bod.

    Blues mají pozici stále dobrou, přišli však o třizápasy trvající neprůstřelnost a o šestizápasovou neporazitelnost.
     
    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    1. Cam Atkinson (CBJ) – 1+1
    2. Ryan Johansen (CBJ) – 1+0
    3. Derek MacKenzie (CBJ) – 0+0
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA:
    Marián Gáborík(CBJ) – 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:42
    Václav Prospal (CBJ) – 0+1, 0 střel, čas na ledě 14:34
    Vladimír Sobotka (STL) – 0+1, 1 střel, čas na ledě 15:33
    Roman Polák (STL) – 0+0, 0 střel, čas na ledě 15:41
     
    To je ode mě vše, přeji dobrou noc. (03:44:57)

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 15. Atkinson (Calvert, Aucoin), 35. Anisimov (Dubinsky, Atkinson), 39. Johansen (Foligno N., Wisniewski), 42. Gáborík (Letestu, Prospal) – 2. Shattenkirk (McDonald, Sobotka)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Leighton) – Johnson, Tjutin, Wisniewski, Aucoin, Prout, Nikitin – Gáborík, Anisimov, Prospal – Atkinson, Letestu, Calvert – Foligno N., Johansen, Umberger – Boll, MacKenzie, Dubinsky.
    Trenér: Todd Richards.

    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Leopold, Polák, Jackman – Steen, Backes, Perron – Stewart, Berglund, Schwartz – Tarasenko, Sobotka, McDonald – Reaves, Porter, Cracknell.
    Trenér: Ken Hitchcock

    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    1. Cam Atkinson (CBJ) – 1+1
    2. Ryan Johansen (CBJ) – 1+0
    3. Derek MacKenzie (CBJ) – 0+0

    Rozhodčí: Walkom, St. Pierre – Morin, Murray

    Diváci: 17 007
    bahis siteleri