New Jersey – Ottawa 0:2 (kon.) | Columbus – St. Louis 4:1 (kon.) | Nashville – Dallas 2:5 (kon.)
Chicago – Detroit 3:2 (2:1 po s.n.) | Calgary – Arizona 3:2 (po pr.) | Colorado – Vancouver 4:3 (kon.)
Buffalo – Philadelphia 1:0 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
St. Louis Blues
Sobota 13.04.2013, 01:10 • Nationwide Arena (18 144) • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:07
    Uvidíme, jak dlouho ještě bude konec utkání trvat. Dochází totiž k další potyčce a vyloučen je domácí hráč Matt Calvert (CBJ), který u střídaček napadnul jednoho z hostů. Je tu přesilovka čtyři na tři pro Blues.
     
    57:58
    Oba celky jsou na sebe už hodně nahecované, což odnáží další vyloučení. Bude se hrát čtyři na čtyři, Romana Poláka totiž fauloval Nick Foligno (CBJ).
     
    57:03
    Je tu čtyřminutové vyloučení pro Kevina Shattenkirk (STL), který je tak teprve prvním hráčem St. Louis v zápase, který sedí za katrem. To však znamená, že Columbus bude do konce zápasu hrát přesilovku.
     
    51:10
    Stewart poslal do brankoviště žabičku, do které se pokoušel vložit svou čepel Berglund, to se mu však v tísni zadáků Columbusu nepovedlo.
     
    41:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    Paráda v podání MARIÁNA GÁBORÍKA znamená vedení 4:1 pro domácí Blue Jackets! V akci dva na jednoho nahrál Mark Letestu před branku Allena skákavou žabičku a slovenský ostrostřelec ji dokázal přesnou tečí dostat do sítě. Asistence: Mark Letestu, Václav Prospal.
     
    40:34
    Mezi kruhy dostal nabito Berlund, jeho rána nakonec zamířila těsně nad břevno Bobrovského branky!
     
    38:36
    Columbus právě vstřelil branku!
    A domácí fanoušci se opravdu dočkali ještě v druhé třetině! Od modré čáry nahodil puk směrem na Allenovu klec Wisniewski, jeho ránu tečoval Foligno. Od jeho hole se však puk neodrazil do branky, ale k druhé tyčce, kde už byl připraven RYAN JOHANSEN, pro něhož už nebylo těžké doklepnout černou gumu do odkryté klece. Asistence: Nick Foligno, James Wisniewski.
     
    34:20
    Columbus právě vstřelil branku!
    Téměř totožná situace se opakovala po chvíli a na tu už byl Jake Allen krátký! Dubinsky poslal do brankoviště bekhendovou přihrávku, do které dokázal vložit hůl ARŤOM ANISIMOV, jenž svou jedenáctou brankou v sezóně posílá svůj tým poprvé v utkání do vedení. Asistence: Brandon Dubinsky, Cam Atkinson.
     
    32:14
    Ovšem nyní si Umberger vytvořil gólovku! Jeho obtočení kolem branky však dokázal brankář Jake Allen nějakým způsobem zastavit, domácí forvard už se radoval. Rozhodčí za brankou však okamžitě rozpažil, hra pokračuje za stejného stavu.
     
    29:55
    Marián Gáborík se dostal za hostující obranu, jenže čas na zakončení byl minimální, na záda mu totiž dýchal Alex Pietrangelo, jenž nakonec slovenskému sniperovu nedovolil pořádně zamířit!
     
    24:40
    Ve stejný čas je však vyloučen Václav Prospal (CBJ) jenž z vlastního pásma vyhodil kotouč do hlediště.
     
    23:00
    Foligno se dostal do dobré šance, jeho únik po křídle byl zakončený bekhendovou střelou, ta ale nakonec úspěch neslavila.
     
    15:24
    A Bobrovskij musel znovu ukázat své kvality. Na pravém kruhu zůstal nepokrytý Vladimir Tarasenko, který se z pravní opřel do puku, co to jen šlo. Ovšem brankáře, se kterým se během výluky setkal v Petrohradu, nepřekonal!
     
    15:09
    Domácí Dalton Prout (CBJ) je nakonec jediný, který usedl na trestnou lavici. Domácí hokejista se provinil hákováním, Blues tak mají šanci dostat se znovu do vedení.
     
    14:32
    Columbus právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! A stejně jako při brance St. Louis se nejednalo o žádnou gólovou šanci. Střelu Adriana Aucoina zřejmě tečoval CAM ATKINSON, protože Allen reagoval na vysoko letící puk a kotouč najednou změnil trejektorii a putuvoval do sítě po ledě. Hosté celou situaci reklamovali u videorozhodčího, ten po kráké konzultaci doporučil gól uznat. V Columbusu je tedy vyrovnáno a třízápasový zámek, který byl zamčený na brance St. Louis, je odemčen. Asistence: Matt Calvert, Adrian Aucoin.
     
    03:00
    Vladimír Sobotka mohl s trochou štěstí přidat k asistenci i branku. Český útočník si pěkně vybruslil z rohu kluziště až před Bobrovského, ten ho ale nakonec dokázal vychytat.
     
    01:48
    Jsou tu dalšá potíže pro domácí Blue Jackets. Na trestné lavici sedí Jared Boll (CBJ), a to znamená jediné. Blues jsou v početní převaze.
     
    01:25
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Překvapivá střela od modré čáry končí za zády domácího brankáře! Ten zřejmě ránu z hole KEVINA SHATTENKIRKA vůbec neviděl, protože po gólu jen bezmocně pokrčil rameny! St. Louis se tak brzy dostává do vedení! Asistence: Andy McDonald, Vladimír Sobotka.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 15. Atkinson (Calvert, Aucoin), 35. Anisimov (Dubinsky, Atkinson), 39. Johansen (Foligno N., Wisniewski), 42. Gáborík (Letestu, Prospal) – 2. Shattenkirk (McDonald, Sobotka)


    Columbus Blue Jackets: Bobrovskij (Leighton) – Johnson, Tjutin, Wisniewski, Aucoin, Prout, Nikitin – Gáborík, Anisimov, Prospal – Atkinson, Letestu, Calvert – Foligno N., Johansen, Umberger – Boll, MacKenzie, Dubinsky.
    Trenér: Todd Richards.

    St. Louis Blues: Allen (Elliott) – Pietrangelo, Bouwmeester, Shattenkirk, Leopold, Polák, Jackman – Steen, Backes, Perron – Stewart, Berglund, Schwartz – Tarasenko, Sobotka, McDonald – Reaves, Porter, Cracknell.
    Trenér: Ken Hitchcock

    HVĚZDY UTKÁNÍ:
    1. Cam Atkinson (CBJ) – 1+1
    2. Ryan Johansen (CBJ) – 1+0
    3. Derek MacKenzie (CBJ) – 0+0

    Rozhodčí: Walkom, St. Pierre – Morin, Murray

    Diváci: 17 007
    bahis siteleri