Finsko – Česko 2:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:2 (kon.)
konec
Finsko
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Česko
Čtvrtek 25.04.2013, 18:00 • KAJOT ARENA (kapacita 7200) • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    46:31
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a český výběr jde opět do vedení. Petr Hubáček vlétl po levém křídle do útočného pásma a bekhendovým pasem našel ZBYŇKA IRGLA, který správně nasměroval puk za záda finského brankáře. Vyrovnaný stav nevydržel ani minutu a půl. Asistence: Petr Hubáček
     
    45:15
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a srovnávají stav zápasu. Salminen vyslal od pravého mantinelu výborný pas na zadní tyč, kde byl osamocený VILLE VIITALUOMA, který už z voleje dokázal nasměrovat puk do odkryté částí české svatyně. Asistence: Sakari Salminen.
     
    28:35
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Zápas se nyní strhl v přestřelku, poprvé se radují i Finové a snižují na jednobrankový rozdíl. Aaltonen z levého křídla poslal křižný pas na levý kruh, kde byl připraven JANNE PESONEN, jehož přízemní střela proklouzla mezi betony Jakuba Kováře. Asistence: Juhamatti Aaltonen, Juha-Pekka Hytönen.
     
    26:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    A hned je na tribunách ještě veseleji. Po padesáti sekundách jdou Češi do trháku. Po pravém křídle zatáhl puk hluboko do útočného pásma Hertl a přesně načasoval pas před branku na PETRA TENKRÁTA, který se prosadil podobně jako chvíli před ním Hubáčkem. Domácí jsou nyní na koni. Asistence: Tomáš Hertl, Jakub Nakládal.
     
    26:09
    Česko právě vstřelilo branku!
    Domácí aktivita vede k první brance zápasu. Kapitán Novotný poslal z pravého křídla puk mezi kruhy na rozjetého a zcela volného PETRA HUBÁČKA, jenž si zpracoval puk a uklidil jej ke vzdálenější tyči Ortia, který se za pukem marně natahoval. Fanoušky trefa brněnského rodáka obvzlášť těší. Asistence: Jiří Novotný.
    Marken.cz

    David Nekvinda

    Branky a nahrávky: 29. Pesonen (Aaltonen, Hytönen), 46. Viitaluoma (Salminen) – 27. Hubáček (Novotný), 27. Tenkrát (Hertl, Nakládal), 47. Irgl (Hubáček)


    Finsko: Ortio (Engren) – Lajunen, Lepistö, Hietanen, Mäenpää, Kousa, Väänänen, Kukkonen (C), Melart – Jormakka, Viitaluoma, Salminen – Aaltonen, Hytönen, Pesonen – Hagman, Wirtanen, Pihlström – Haataja, Lahti, Sallinen – Anttila.
    Trenér: Jukka Jalonen.

    Česko: Kovář (Salák) – Voráček, Čáslava, Nakládal, Krejčík, Mojžíš, Linhart, Trončinský, Kubát – Irgl, Novotný (C), Hubáček – Hertl, Vrána, Tenkrát – Kašpar, Koukal, Vondrka – Gulaš, Pech, Rachůnek Ivan – Rachůnek Tomáš.
    Trenér: Alois Hadamczik

    Rozhodčí: Sergejev, Anisimov – Gebauer, Lederer

    Diváci: 5846