Slovensko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 7:4 (kon.) | Švédsko – USA 0:4 (kon.)
Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Německo 8:4 (kon.)
konec
Rusko
8:4 (2:1, 4:0, 2:3)
Německo
Čtvrtek 25.04.2013, 18:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči/Adler, Rusko. Kapacita: 12 000 míst. • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Je konec. Favorizovaná sborná vítězí jednoznačně a postupuje do semifinále. Nádherný zápas, ve kterém padlo 12 gólů ukázal, jak je hokej krásný. Němečtí hokejisté ale nemají proč smutnit. Ačkoliv to nevypadá, tak favorita dokázali dost potrápit. To je ode mne vše. Přeji příjemný zbytek dne a u dalších přenosů na viděnou. (20:23:25)
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Reich neuvěřitelným zákrokem zlikvidoval individuální únik Ničuškina, který již mířil do odkryté části branky poté, co zvolil forhendovou kličku. Jenže hostující brankař odmítl další gól a kotouč chytil atletickým zákrokem do své lapačky.
     
    58:32
    Němci se dostali do přečíslení 2 na 1, jenže Pfohl pokazil přihrávku a z akce tak nic nevzešlo.
     
    56:57
    Krásný zápas pokračuje i v závěru, kdy oba celky hrají, jakoby se hrálo za nerozhodného stavu.
     
    56:34
    Lešenko prověřil lapačku Reicha, když vypálil z levé strany.
     
    55:42
    Tkačjov krásnou stahovačkou zmátl svého protějška, ovšem jeho následná střela byla zblokována.
     
    54:55
    Nutno pochválit hostující hokejisty, kteří se nevzdávají a stále bojují. Němci ukazují, jak je hokej krásný, ale zároveň velmi bolestivý. Vyhrát může pouze jeden.
     
    53:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla akce zápasu. Nádherný individuální únik VALERYHO NIČUŠKINA končí osmým gólem v německé síti. Ruský kapitán odstartoval svou akci zpoza své branky. Nabral rychlost, dokázal se prokličkovat přes všechny protihráče, aby před Rauchem dokonal svůj únik kličkou do bekhendu, kde bez problémů zavěsil za bezmocného brankaře. Bez asistence.
     
    51:49
    Draisaitl nebezpečně tečoval před domácím mužem v brance. Odražený kotouč orazítkoval helmu Šestjorkina.
     
    50:54
    Lešenko se dokázal prosmýknout kolem dvou protihráčů, jenže v následné akci se mu kotouč zapletl pod nohami a přišel o něj.
     
    49:50
    Glukov se snažil pálil z levého kruhu, nicméně rána mu vůbec nesedla a končí vysoko nad v ochranné síti.
     
    48:34
    Ničuškin se zjevil před brankou Reicha, kterého se snažil překvapit střelou mezi betony, ale neuspěl.
     
    47:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se znovu dostávají na dosah tří branek. FABIO VAGNER dostal kotouč k pravé straně. Následně se dostal do ideální střelecké pozice, když napřáhl až ke stropu a dělovou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě. Puk prosvištěl napříč brankovištěm a skončil v levém horním rohu domácí branky.
     
    47:27
    Dělovku od modré, kterou vyprodukoval Eder zlikvidoval domácí brankař bez větších problémů.
     
    46:30
    A přicházejí tvrdé tresty. Na straně Německa dostávají trest do konce utkání Vollmayer a Eisensmchid. Na domácí straně jsou vyloučeni tři hráči taktéž do konce zápasu. Jedná se o Lysenka, Setdikova a Gavrikova.
     
    45:51
    Na ledě se strhla obrovská šarvátka! Do které se zapojilo šestice hráčů. Ovšem největší šarvátka vznikla mezi Schwarzem a domácí, Gavrikovem, který ze souboje vyšel úspěšně, když svému soupeři dal několik ran do obličeje.
     
    44:50
    Kahun zvolil individuální akci, avšak nedokázal se dostat přes svého soupeře.
     
    43:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale Rusové odmítají drama! Střelnice pokračuje i nadále. Setdikov způsobil obrovský závar před brankou hostů. Puk neposedně poskakoval podél brankoviště, kde se nejlépe zorientoval RUZAJ GALEJEV, který na nič nečekal a rychlou střelou do protipohybu brankaře dokonal svůj hattrick. Asistence: Nikita Setdikov, Nikita Šatskij.
    Marken.cz

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 2. Ničuškin (Buchněvič, Demidov), 19. Lešenko (Barbašev, Tkačjov), 22. Ničuškin (Buchněvič, Ivanov), 27. Galejev (Setdikov, Šatskij), 28. Galejev, 32. Tolčinskij (Barbašev), 44. Galejev (Setdikov, Šatskij), 54. Ničuškin – 9. Bender (Moser, Draisaitl), 42. Kahun, 43. Eder, 48. Vagner


    Rusko: Šestjorkin (Serebrjakov) – Glukov, Demidov, Rafikov, Judin, Zub, Gavrikov, Lysenko, Stětsenko – Ivanov, Buchnevič, Ničuškin (C) – Tolčinskij, Tkačjov, Barbašev – Galejev, Šatskij, Setdikov – Svečnikov, Alexejev, Lešenko.
    Německo: Reich (Proske) – Bender, Moser, Wagner, Schwarz, Müller, Saeftel, Walch – Tuomie, Draisaitl, Kahun – Pfohl, Michaelis, Gollenbeck (C) – Eisenschmid, Schmidpeter, Sedlar – Kammerer, Vollmayer, Eder – Shevyrin.

    Rozhodčí: Leppaalho (FIN), Müllner (SVK) – Kosaka (JPN), Smura (POL)