Slovensko – Lotyšsko 5:2 (kon.) | Finsko – Švýcarsko 7:4 (kon.) | Švédsko – USA 0:4 (kon.)
Kanada – Česko 6:0 (kon.) | Rusko – Německo 8:4 (kon.)
konec
Rusko
8:4 (2:1, 4:0, 2:3)
Německo
Čtvrtek 25.04.2013, 18:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči/Adler, Rusko. Kapacita: 12 000 míst. • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle byla akce zápasu. Nádherný individuální únik VALERYHO NIČUŠKINA končí osmým gólem v německé síti. Ruský kapitán odstartoval svou akci zpoza své branky. Nabral rychlost, dokázal se prokličkovat přes všechny protihráče, aby před Rauchem dokonal svůj únik kličkou do bekhendu, kde bez problémů zavěsil za bezmocného brankaře. Bez asistence.
     
    47:29
    Německo právě vstřelilo branku!
    Němci se znovu dostávají na dosah tří branek. FABIO VAGNER dostal kotouč k pravé straně. Následně se dostal do ideální střelecké pozice, když napřáhl až ke stropu a dělovou ránou propálil vše, co mu stálo v cestě. Puk prosvištěl napříč brankovištěm a skončil v levém horním rohu domácí branky.
     
    43:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale Rusové odmítají drama! Střelnice pokračuje i nadále. Setdikov způsobil obrovský závar před brankou hostů. Puk neposedně poskakoval podél brankoviště, kde se nejlépe zorientoval RUZAJ GALEJEV, který na nič nečekal a rychlou střelou do protipohybu brankaře dokonal svůj hattrick. Asistence: Nikita Setdikov, Nikita Šatskij.
     
    42:52
    Německo právě vstřelilo branku!
    Tak že by se přeci jen Němcům podařilo drama?! Rusové pokazili útočnou akci, načež Němci založili rychlou protiakci, kterou ukončil ANDREAS EDER, jenž si najel k levé straně a nádhernou střelou do šibenici propálil Šestjorkina.
     
    41:20
    Německo právě vstřelilo branku!
    Přesilovou hru hosté sice nevyužili, nicméně pár vteřin na to dokázal vybojovat puk DOMINIK KAHUN, který se prokličkoval až do útočného pásma domácích, kde následnou střelou nad vyrážečkou orazítkoval tyč, od které se kotouč odrazil za brankovou čáru.
     
    31:43
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Další hřebíček do rakve hostujícího brankaře. Barbašev zavezl kotouč za branku. Ten následně předložil do středu na najíždějícího SERGEJE TOLČINSKIJÉHO, který se tváří v tvář Reichovi nemýlil a propálil jej střelou nad lapačku. Asistence: Ivan Barbašev
     
    27:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tak to už začíná zavánět debaklem. Gavrikov nabral rychlost a ujel hostující obraně. Dokázal se dostat až před branku Reicha, kde následnou přihrávkou na protější stranu našel RUZAL GALEJEVA, který sice puk napoprvé nedokázal zpracovat, avšak následnou střelou do pravého horního růžku svou akci dokonale využil.
     
    26:51
    Rusko právě vstřelilo branku!
    RUZAL GALEJEV se šťastně dostal k odraženému kotouči, který proměnil v další branku svého celku, když v prostoru brankoviště dokázal procpat puk mezi betony hostujícího brankaře. Asistence: Nikita Sedtikov, Nikita Šatskij.
     
    21:47
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Sborná se dostává již na rozdíl dvou gólů. Buchněnič zavezl kotouč do útočného pásma, kde jej následně předložil ke středu útočného pásma na najíždějícího VALERYHO NIČUŠKINA. Ten bdrženou přihrávku zužitkoval na výbornou, když rychlou střelou mezi betony našel malou skulinku ve výstroji hostujícího brankaře. Asistence: Pavel Buchněvič, Ilja Ivanov.
     
    18:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Domácí se prosazují i ve druhé přesilové hře. Už to vypadalo, že z nabídnuté příležitosti Rusové nic nevytěží, když si od modré najel ke středu VJAČESLAV LEŠENKO, který se rozhodl vypálit a udělal to velmi dobře, neboť se trefil dokonale nad rameno Reicha, čímž vymetl levý horní růžek jeho branky. Asistence: Ivan Barbašev, Vladimír Tkačjov.
     
    08:02
    Německo právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostali do útočného pásma, avšak domácím se podařilo vyhodit, avšak pouze na hokejku Mosera, který puk krásným dloubákem vrátil zpět k mezikruží, kde si jej zpracoval TIM BENDER, který rychlou přízemní střelou k levé tyči propálil překvapeného Šestjorkina. Asistence: Janik Moser, Leon Draisaitl.
     
    01:45
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ale o chvíli později se domácí prosazují! VALERY NIČUŠKIN vyčkával osamocený u levé tyče za což byl odměněn přesnou přihrávkou Buchněviče napříč útočným pásmem. Zmiňovaný hráč se nemýlil a dřív, než se stihl Reich přemístit zametl kotouč tažnou ranou pod šibenici hostující branky. Asistence: Pavel Buchněvič, Nikolaj Demidov.
    Marken.cz

    Martin Doležal

    Branky a nahrávky: 2. Ničuškin (Buchněvič, Demidov), 19. Lešenko (Barbašev, Tkačjov), 22. Ničuškin (Buchněvič, Ivanov), 27. Galejev (Setdikov, Šatskij), 28. Galejev, 32. Tolčinskij (Barbašev), 44. Galejev (Setdikov, Šatskij), 54. Ničuškin – 9. Bender (Moser, Draisaitl), 42. Kahun, 43. Eder, 48. Vagner


    Rusko: Šestjorkin (Serebrjakov) – Glukov, Demidov, Rafikov, Judin, Zub, Gavrikov, Lysenko, Stětsenko – Ivanov, Buchnevič, Ničuškin (C) – Tolčinskij, Tkačjov, Barbašev – Galejev, Šatskij, Setdikov – Svečnikov, Alexejev, Lešenko.
    Německo: Reich (Proske) – Bender, Moser, Wagner, Schwarz, Müller, Saeftel, Walch – Tuomie, Draisaitl, Kahun – Pfohl, Michaelis, Gollenbeck (C) – Eisenschmid, Schmidpeter, Sedlar – Kammerer, Vollmayer, Eder – Shevyrin.

    Rozhodčí: Leppaalho (FIN), Müllner (SVK) – Kosaka (JPN), Smura (POL)