Philadelphia – NY Islanders 2:1 (kon.) | Washington – Ottawa 1:2 (po pr.) | Carolina – NY Rangers 3:4 (po pr.)
Florida – Toronto 0:4 (kon.) | Boston – Tampa 2:0 (kon.) | New Jersey – Pittsburgh 3:2 (kon.)
Detroit – Nashville 5:2 (kon.) | St. Louis – Calgary 4:1 (kon.) | Winnipeg – Montreal 2:4 (kon.)
Dallas – Columbus 1:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 1:3 (kon.)
po prodl.
Carolina Hurricanes
3:4 (0:2, 2:0, 1:1 - 0:1)
New York Rangers
Pátek 26.04.2013, 01:00 • PNC Arena • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:55
    Tak to je neuvěřitelné! Blueshirts se po celou dobu prodloužení nedostali ze svého pásma, aby se pak z jediné, nepříliš nebezpečné šance prosadili a rozhodli zápas ve svůj prospěch! Přesnou střelou do horního růžku rozhoduje z velkého úhlu kapitán RYAN CALLAHAN a zajišťuje tak Jezdcům účast v play-off! Asistence: Derek Stepan, Anton Stralman.
     
    57:03
    Rangers využívají přesilovou hru a srovnávají! Kuriózní branka teď pomáhá hostům k potřebnému prodloužení! BRAD RICHARDS na modré čáře napřáhl a trefil mantinel za brankou, od kterého se puk odrazil do brankoviště. Kotouč se však ještě odrazil od zadní části Ellisova betonu a doputoval do branky! Asistence: Michael Del Zotto.
     
    40:49
    Hurikáni otáčí stav zápasu! Michael Del Zotto udělal obrovskou chybu, když namazal Ericu Staalovi! Ten okamžitě zavezl puk do situace dvou proti jednomu, ve které nahrávkou našel JIŘÍHO TLUSTÉHO, který se trefil podruhé v utkání! Asistence: Eric Staal.
     
    27:51
    Canes srovnávají! Z nenápadné přetlačované ve středním pásmu se zničehonic stalo přečíslení dvěma proti jednomu! TUOMO RUUTU se na pravém křídle rozhodl zakončit a rozhodl se skvěle – vymetl protilehlý roh Lundqvistovy brány! Asistence: Kevin Wesgarth.
     
    24:51
    Hurikáni využívají přesilovku a snižují! Kombinace na jeden dotek, na jejímž konci stál před brankou úplně volný JIŘÍ TLUSTÝ se povedla na výbornou! Pro Tlustého je to dvaadvacátý zářez sezóny! Asistence: Jeff Skinner, Marc-Andre Bergeron.
     
    15:52
    Rangers navyšují náskok! Michael Del Zotto se jako obránce vydal na útočný výlet, díky čemuž se hosté dostali do přečíslení. To umožnilo Carlu Hagelinovi dvakrát vypálit bekhendem. Jeho druhá střela se odrazila na druhou stranu, kde zrovna projížděl DERICK BRASSARD, který svou dorážku nekompromisně proměnil! Asistence: Carl Hagelin, Michael Del Zotto.
     
    03:20
    Gól! Jezdci otevírají dnešní gólový účet! Rychlý přechod v před dobře vyřešila první útočná trojice Jezdců, která se po ose Ryan Callahan – Carl hagelin – DEREK STEPAN dostala až na posledně jmenovaného, který po nahrávce na šířku kluziště pálil z voleje! Asistence: Carl Hagelin, Ryan Callahan.

    Šimon Pilek

    Branky a nahrávky: 25. Tlustý (Skinner, Bergeron), 28. Ruutu (Wesgarth), 41. Tlustý (E. Staal) – 4. Stepan (Hagelin, Callahan), 16. Brassard (Hagelin, Zotto), 58. Richards (Zotto), 63. Callahan (Stepan, McDonagh)


    Carolina Hurricanes: Ellis (Peters) – Gleason, Faulk, Harrison, Corvo, McBain, Sanguinetti – Jared Staal, E. Staal, Tlustý – Bergeron, Jordan Staal, Skinner – Dwyer, Westgarth, Larose – Ruutu, Wallace, Blanchard
    New York Rangers: Lundqvist (Biron) – McDonagh, Girardi, Del Zotto, Stralman, Moore, Eminger – Nash, Stepan, Callahan – Hagelin, Richards, Clowe – Kreider, Brassard, Zuccarello – Pyatt, Powe, Gilroy

    Rozhodčí: HLAVNÍ: Dennis LaRue + Marc Joannette, ČÁROVÍ: Scott Cherrey + Andy McElman

    Diváci: 18 680