Lotyšsko – Slovensko 2:3 (kon.) | Finsko – Kanada 1:3 (kon.) | Rusko – USA 3:4 (0:2 po s.n.)
po s.n. (0:2)
Rusko
3:4 (0:1, 2:0, 2:1 - 0:0)
USA
Pátek 26.04.2013, 18:00 • Bolšoj Ice Dome, Soči/Adler, Rusko. Kapacita: 12 000 míst. • Mistrovství světa do 18 let
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým USA zásluhou vítězné trefy TYLERA KELLEHERA.
     
    57:55
    USA právě vstřelilo branku!
    Neuvěřitelné drama nabírá na obrátkách, to není ani možné! V ruském brankovišti došlo k valné hromadě, přes ležící hráče pak do branky propasíroval puk ANTHONY LOUIS. Bez asistence.
     
    56:41
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bolšoj Ice Dome se otřásá v základech! V Soči a přilehlém okolí se dnes v noci bude možná slavit. VJAČESLAV LEŠENKO nachytal brankáře Demka u pravé tyčky a sborná se dostává do vedení. Asistence: Arťom Zub.
     
    44:04
    USA právě vstřelilo branku!
    Před brankou Ruska vznikla nepřehledná situace, puk se posléze objevil u ze druhé vlny sjíždějícího TOMMY VANNELLIHO, který našel volné místo u pravé tyčky. Asistence: Tyler Kelleher, Evan Ellen.
     
    32:49
    Rusko právě vstřelilo branku!
    VALERIJ NIČUŠKIN vezl kotouč od vlastní branky až na druhou stranu hřiště s několika protihráči na zádech, přesto vše ustál a ještě forhendovým blafákem si vychutnal Demka, který na jeho kličku nestačil patřičně reagovat! Asistence: Pavel Buchněvič.
     
    25:14
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Tuhle atmosféru při brance Ruska nezažijete ani v NHL! V dvojnásobné přesilovce napřáhl z mezikruží golfem PAVEL BUCHNĚVIČ a div, že neprotrhl síť za Demkem. Asistence: Valerij Ničuškin.
     
    16:09
    USA právě vstřelilo branku!
    To jsou věci, Američané otevírají skóre a fanoušci domácí sborné smutní. Svým důrazem před brankou dotlačil kotouč do sítě TYLER KELLEHER. Asistence: Mike McCarron, Tyler Motte.
    Marken.cz

    Martin Pešout

    Branky a nahrávky: 26. Buchněvič (Ničuškin), 33. Ničuškin (Buchněvič), 57. Lešenko (Zub) – 17. Kelleher (McCarron, Motte), 45. Vannelli (Kelleher, Allen), 58. Louis, rozh. náj. Kelleher


    Rusko: Šestjorkin (Serebrjakov) – Glukov, Demidov, Rafikov, Judin, Zub, Gavrikov, Lysenko, Stětsenko – Ivanov, Buchněvič, Ničuškin (C) – Tolčinskij, Tkačjov, Barbašev – Galejev, Šatskij, Setdikov – Svečnikov, Alexejev, Lešenko.
    USA: Demko (Weyrick) – Santini, Ausmus, Butcher, Thompson, Clifton, Lewis, Vannelli – Compher (C), Louis, Hayden – Malone, Motte, Fasching – Allen, Kelleher, McCarron – Labanc, Eichel, Eiserman – Cook.

    Rozhodčí: Bjork (SWE), Hradil (CZE) – Nieminen (FIN), Tošenovjan (CZE)