Bayern – Freiburg 1:0 (kon.) | Leverkusen – W. Brémy 1:0 (kon.) | Wolfsburg – Mönchengladbach 3:1 (kon.)
Hoffenheim – Norimberk 2:1 (kon.) | Augsburg – Stuttgart 3:0 (kon.) | Düsseldorf – Dortmund 1:2 (kon.)
konec
TSG 1899 Hoffenheim
2:1 (2:0)
1. FC Norimberk
Sobota 27.04.2013, 15:30 • WIRSOL Rhein-Neckar Arena, Sinsheim • Německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    90+2
    Definitivně mohl rozhodnout utkání domácí Johnson, který unikl hostující obraně. Jenže z blízkosti napálil pouze Schafera.
     
    88
    Ze hřiště odešel Sejad Salihovic a nahradil ho Andreas Ludwig
     
    87
    Ovšem ale teď už mohlo být vše jinak! Neopatrnost v rozehrávce málem využil Polter, který dostal přihrávku na střed pokutového území a nebýt excelentního zákroku Abrahama, který mu v poslední chvíli kulatý nesmysl vypíchl, mohlo být vyrovnáno.
     
    83
    Dochází k dalšímu střídání. Odejde Berkay Dabanli a místo něj si zahraje Tomas Pekhart.
     
    71
    A do třetice všeho dobrého další střídání. Odchází Roberto Firmino, místo něj se na hřiště podívá Joselu.
     
    70
    A o chvíli později také domácí. Odchází Stefan Thesker, nahrazuje ho Patrick Schorr.
     
    68
    Hosté střídají. Odejde Mike Frantz a místo něj se na hřiště podívá Mu Kanazaki.
     
    67
    Následnou standardní situaci rozehrál Salihovič, který zvolil střelu a zamířil krásně do odkrytého pravého horního rohu branky Schafera. Ten byl ale pozorný a jeho střelu výborně zlikvidoval.
     
    66
    Bautsch se dopustil faulu a vidí za to žlutou.
     
    58
    Tak to je drama! Hosté mohli vzápětí vyrovnat, když se do samostatného úniku dostal Frantz. Jeho střela ale nezamířila mezi tři tyče.
     
    57
    Za předchozí zákrok vidí Casteels také žlutou kartu.
     
    57
    Nürnberg právě vstřelil branku!
    K míči se postavil TIMMY SIMONS, který byl trpělivý a počkal na domácího brankaře, jenž skočil do pravé strany. Zmiňovaný hráč pak bez větších potíží poslal balón doprostřed brány.
     
    56
    Tu rozehrál Kiyotake, jenž odcentroval do pokutového území, kam se k hlavičce málem dostal Polter. Ten byl ovšem tvrdě faulovaný domácím brankařem a hosté tak budou zahrávat pokutový kop!
     
    46
    Do druhého poločasu přichystali hosté střídání. Odejde Markus Feulner, příjde Niklas Stark.
     
    39
    První žlutou kartu na hostující straně vidí Esswein.
     
    32
    Tak přeci jen jsme svědky prvního ostřejšího střetu za který dostává Rudy žlutu kartu.
     
    27
    A o chvíli později se to málem povedlo také Salihovičovi, který po přízemním centru posílal balón do odkryté brány, jenže trefil pouze tyč!
     
    20
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Volland zavelel k rychlé akci, když sebral balón a zamířil s ním k brance Schafera. Měl mnoho prostoru, ale místo střely zvolil centr ke vzdálenější tyči, kam si sbíhal SEJAD SALIHOVIČ, který ale byl poměrně v ostrém úhlu, jenže si s tím poradil dokonale, když balón poslal hlavičkou přesně ke vzdálenější tyči, kde se od tyči odrazil za brankovou čáru.
     
    14
    Domácí brankař způsobil obrovskou chybu, když chtěl dotírajícího Poltera přelstit kličkou. To se mu ale nepovedlo a následným špatným rozehráním nahrál pouze Feulnerovi, který se snažil z první pálit, ale branku netrefil.
     
    11
    Hoffenheim právě vstřelil branku!
    Domácí jdou zaslouženě do vedení. Johnson zvolil individuální akci napříč pokutovým územím a dokázal se prosmýknout kolem tří hráčů. Následně se dostal až před Schafera, kde přesnou přihrávkou na protější stranu nalezl nabíhajícího TOBIASE WEISE, který měl již lehkou práci a balón doklepl do prázdné branky.
     
    7
    Až teď se Nurnberg dostal na útočnou polovinu a hned z toho byla gólová šance! Hosté zvolili rychlou kombinaci na jeden dotek, kterou chtěl zakončit Esswein, jenž si sbíhal k pravé tyči. Jenže dostal příliš dlouhou přihrávku, kterou nedokázal zachytit.
     
    2
    A domácí měli první velkou šanci! Centr z levé strany prolétl do středu pokutového území, přímo na kopačku Johnsona, který z první pálil. Jenže pouze doprostřed branky, kde číhal Schafer.

    Martin Doležal

    Branky: 11. Weis, 20. Salihovič – 57. Simons (pen.)

    Karty:   32. Rudy (HOF), 57. Casteels (HOF) – 39. Esswein (NUR), 66. Bautsch (NUR)


    TSG 1899 Hoffenheim: Casteels – Beck, Abraham, Vestergaard, Thesker – Rudy, Weis – Firmono, Salihovič, Johnson – Volland.
    1. FC Norimberk: Schafer – Plattenhardt, Simons, Dabanli, Chandler – Balitsch – Esswein, Kiyotake, Feulner, Frantz Polter.
    bahis siteleri