Šamorín – L. Mikuláš 3:0 (kon.) | Šaľa – Ružiná 3:1 (kon.) | Bardejov – Dubnica 1:0 (kon.)
Dunajská Streda – Michalovce 2:1 (kon.) | Podbrezová – R. Sobota 2:1 (kon.) | Dolný Kubín – Senec 1:2 (kon.)
konec
FC ŠTK 1914 Šamorín
3:0 (1:0)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
sk Úterý 30.04.2013, 16:00 • Šamorín - Pomlé • MONACObet liga
     
    Hostia, ktorí si v úvode dnešného stretnutia vypracovali až štyri vyložené šance odchádzajú s dlhým nosom. Nepremieňanie šancí sa stalo osudným pre hostí v dnešnom dueli. Naopak domáci využili potenciál LEŽAIČA, ktorý zavesil tri kúsky do brány hostí. Inak sa tomu hovorí hatrick. Body zostali a celkom zaslúžene na Juhu Slovenska v Šamoríne. Prajem pekný deň a do čítania priatelia. (17:48:14)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+
    Ešte jedna minúta sa bude nadstavovať...
     
    88
    Záver stretnutia patrí hosťujúcemu mužstvu, ktoré sa však do vyloženej šance nevie dostať. Dnešný duel sa už iba dohráva v režii hostí.
     
    86
    V Šamoríne je zdá sa rozhodnuté, domáci vedú hetricom Ležaiča celko zaslúžene, hosťom sa nedarí založiť nebezpečnú akciu, na zmenu výsledku.
     
    83
    Urban, ktorý dnes rozdeloval lopty pre Ležaiča v stretnutí končí nahradil ho Vaško.
     
    81
    Rohový kop domácich priniesol hlavičku Javorinu, ktorá minula bránu hostí.
     
    78
    Po treťom inkasovanom góle opúšťa hraciu plochu Kucharčík, toho nahradil Morong.
     
    76
    IGOR LEŽAIČ si pripisuje svoj hatrick, tretí gól do siete L.Mikuláša. Gól padol po slušnej akcii domáceho mužstva.
     
    75
    Beží sedemdesiata piata minúta duelu, od druhého Ležaičovho gólu je to nuda, nudia sa fanúšikovia aj napriek tomu, že sa bavia futbalom a najmä fandeniu.
     
    70
    Po druhom góle domáceho mužstva sa hrá medzišestnástkový futbal, ktorý prináša málo vzrušenia i futbalovej moderny. Domáci vedú o dva góly a sú na najlepšej ceste k trom bodom.
     
    66
    Marušín videl žlté napomenutie.
     
    63
    To čo zdobilo hostí v úvode prvého polčasu je dávnou minulosťou. Pred bránu domáceho Penteka sa dostávajú iba sporadicky o šanci môžu iba snívať.
     
    61
    Savič nedostáva toľko lôpt, ako by si prial, všetko sa ťahá po osi Urban, Mezovský Ležaič, lavá strana nedostáva toľko lôpt a Savič sa hnevá.
     
    58
    Ďalšie striedanie v hosťujúcom mužstve, z hry odstupuje Trnovský, ktorý bol od nepremenenia šance v prvom polčase neviditelný, nahradil ho Revák.
     
    57
    Duel sa skončil pre hosťujúceho Fujáka, toho nahradil Macík
     
    54
    Autorom gólu IGOR LEŽAIČ, ktorý dáva svoj druhý gól v stretnutí. Druhý gól bol podobný tomu vedúcemu, nádherne vysunutie Urbanom a Ležaičov zápis do štatistík, keď prekonal nešťastného Šavola.
     
    52
    Pekný futbalový moment v podaní domáceho mužstva, na konci bol Mezovský, ktorý odcentroval loptu z bránkovej čiary tá skončila v náručí Šavola.
     
    50
    Po ľavej strane pekná akcia domácich v podaní Ležaič Urban a Savič ten však loptu na kraji hracej plochy stratil.
     
    49
    Hosťujúcemu robí najviac starostí Ležaič, ktorý znamená nebezpečie pre obrancov i brankára Šavola.
     
    46
    Domáci v úvode druhého polčasu striedali v kabíne zostal Jančovič, toho nahradil SAVIČ
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    Začiatok duelu patril, neuveriteľne hostom, ktorí mali možnosť až štyri krát meniť stav stretnutia. V tých chvíľach boli domáci na lopatkách. Stav a tlak hostí nakoniec ustáli, prebrali iniciatívu a túžbu po víťaztve premenil šancu na vedúci gól Ležaič, po ktorom je stav 1:0 pre domáce mužstvo. Dodajme, že domáci vedú zaslúžene.
     
    Prvý polčas skončil.
     
    90+
    Už sa odkrajuje z minúty nadstaveného času v prvom polčase.
     
    44
    Gólom do šatne sa domáci ujali vedenia v stretnutí po ukážkovom góle Ležaiča, ktorý sa aj napriek osobnému bráneniu nevzdáva a druhý pokus premenil na vedúci gól. Diváci ho odmenili tým správnym dopingom Igor LEŽAIČ z celého hrdla domácich fanúšikov.
     
    40
    To čo sa nepodarilo útočníkovi domáceho mužstva v 39 minúte zrealizoval dobrú prihrávku od Urbana na vedúci gól. Autorom gólu LEŽAIČ IGOR.
     
    39
    Ležaič sa dostal po chybe hostí k lopte skúsil to medzi dvoch obrancov hostí táto cesta bola však zarúbana, skúsil to z hranice veľkého vápna no brankár Šavol jeho pokus zlikvidoval.
     
    38
    Mezovský dostal svojich spoluhráčov do náznaku šance, hostia sa však ubránili.
     
    35
    Cmarko sa celkom zbytočne zbavil lopty keď spoza šestnástky vystrelil nepresne, mohol voliť prihrávku, ktorá by narobila starosti zadákom hostí.
     
    32
    To čo fanúšik obdivoval v úvode duelu na strane hostí, teraz padla sánka fanúšikom po dvoch výborných akciách Ležaiča, koncovka je však mizerná a aj preto sme gól v Šamoríne doteraz nevideli.
     
    30
    Ležaič v ofsajde, asistent rozhodcu odmával, hlavný Roland Weiss odpískal. Bola to však ukážka kadiaľ vedie cesta k prekonaniu obrany hostí.
     
    29
    Cez rozostavenie hosťujúceho mužstva, ktoré hrá spôsobom 4-4-2 sa bude len veľmi ťažko rodiť gólova šanca domáceho mužstva.
     
    28
    Do jednej z mála šancí vo veľkom vápne sa dostal domáci Mezovský, no jeho slabá strela minula cieľ Šavolovej brány.
     
    24
    V prognóze som tomuto stretnutiu predpovedal veľmi ťažkú ulohu pre domáce mužstvo, zdá sa, že som sa nemýlil. Presun pred bránu hostí je zdlhavý a takmer neškodný útok domáceho mužstva.
     
    22
    Ležaič na hranici veľkého vápna odzbrojený hosťujúcim obrancom Kubenom a opäť hostia v postupnom útoku na domácu bránu.
     
    20
    Po dvadsiatke odohraných minút je hra vyrovnaná, domáci preberajú iniciatívu a sú častejšie pri lopte ako hostia, ktorí mali v úvode duelu až štyri vyložené šance, ktoré nepretavili v gól, aj preto je v Šamoríne bezgólový stav.
     
    17
    Hostia, ktorí sa nikde neponáhľajú, najmä brankár Šavol majú herne navch. V doterajšom priebehu stretnutia mali štyri vyložené šance na zmenu výsledku. Domáci sa však oťukali a hru vyrovnali.
     
    14
    Pre Staška sa dnešný duel skončil nahradil ho Miloš Javorina, ktorý nosí číslo 9.
     
    11
    Neuveriteľné hostia mohli po tretí krát meniť výsledok, ale hráči v červeno-čiernych dresoch ponuknutú šancu odmietli, najprv nedal Trnovský do prázdnej brány, v zahadzovaní šancí sa však pokračovalo na päťke, ale stav stretnutia sa nezmenil, stále nula, nula.
     
    9
    Hostia už ukázali dva krát, že neprišli do Šamorina "murovať" a brániť nerozhodný výsledok. Dva krát sa mohol meniť stav dnešného duelu.
     
    6
    Hostia na domácej polovičke a v ďalšej šanci ktorú ponúkol Balluch svojím centrom Fujákovi, ktorý hlavou len tesne minul domácu bránu.
     
    4
    Stretnutie je len v začiatkoch, ale je vidno, kto bude tvrdiť muziku. Hostia a konkrétne Tomko napriahol z diaľky a ako sa hovorí vymietol pavučinu brány v ktorej stojí Pentek, ktorý bol v danej chvíli prekonaný, lopta trafila brvno od ktorého sa odrazila lopta do poľa. Pekný futbalový moment v podaní hostí.
     
    3
    Lišivka si dva krát nakrátko vymenil loptu so spoluhráčom, ten sa však neosmelil "zatrúbiť" do útoku.
     
    2
    Opatrný začiatok domáceho mužstva, ktoré je stiahnuté na vlastnej polovici, Fulmek poslal loptu Pončákovi, ktorý preniesol hru na pravú stranu hracej plochy, ale hostia majú lotu na svojich kopačkách.
     
    Tomko a Latiak zahájili duel 28. kola II. futbalovej ligy v Šamoríne.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hostia budú mať výkom, domáci sa museli presťahovať na pravú stranu hracej plochy, pod hodiny.
     
    Domáci tradičných bielych dresoch, hostia v trnavských farbách červeno-čiernych, rozhodcovia v žltom, ako keď Ján Smolík vyhral Preteky mieru.
     
    Rozhodcovia dnešného duelu privádzajú aktérov na hraciu plochu, tak ako zákon káže do stredového kruhu, kde prebehne ďalší rituál podávania si rúk, losovanie o strany a kto sa postará o úvodný výkop.
     
    Na hracej ploche zostali iba náhradníci, ktorí zbierajú lopty, čo je neklamným znakom, že začiatok duelu dnešného 28 kola II. futbalovej ligy sa blíži k jeho začiatku.
     
    No a teraz niekoľko minút pred úvodným hvizdom prichádzajú tí fanúšikovia, ktorí to tu majú pd palcom, prišiel fan klub Šamorína, ktorý je povestný tým svojím SOMORJA, SOMORJA. Už sa nechali počuť.
     
    Úvodné zostavy:

    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák "K", 4 Marušín, 5 Cmarko, 6 Mezovský, 10 Jančovič, 13 Urban, 16 Kučera, 17 Staško, 20 Ležaič, 21 Fulmek..

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: 1 Šavol, 3 Kubena, 4 Kucharčík, 7 Latiak, 10 Tomko, 11 Fuják, 14 Lišivka "K", 15 Peter Moravčík, 16 Balluch, 17 Pastva, 20 Trnovský.

    Rozhodca: WEISS Roland, Weiss Erik, Jančura..
     
    Ja vám dám teraz zostavy oboch mužstiev, aby ste sa pro PC nenudili...
     
    V nádhernom počasí, ktoré miestami ruší vietor, trávnik štadióna v Pomlé ožil. Je tu duel Medzi domácim Šamorínom a Liptovským Mikulášom.
     
    Na hraciu plochu vybehli rozhodcovia, ktorí sa chcú dostať do prevádzkovej teploty, ich zámer sledujú aj hráči oboch mužstiev, ktorí sa dnes stretnú v súboji o druholigové body na štadióne v Šamoríne – Pomlé.
     
    Počasie nádherné, chýbajú len kameramani, ktorí by zachytili tieto momenty pred začiatkom 28. kola II. futbalovej ligy, medzi domácim FC ŠTK 1914 ŠAMORÍN vs MFK Tatran LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ, ktorého výkop je zhruba o jednu hodinu.
     
    Hodinu a pol pred duelom dorazili rozhodcovia v oblečkoch v šedých košielkach a samozrejme nesmie chýbať kravaty. Prvé kroky viedli ako inak na hraciu plochu, len škoda orosili si svoje poltopánočky...
     
    Dve hodiny pred začiatkom stretnutia to na štadióne v Šamoríne – Pomlé žije. Siete natiahnuté, rohové zástavky na svojich miestach, zavlažovanie zariadenie fuguje, skúškou prešla aj svetlená tabula, dôležitý to prvok pre ukazovanie skóre duelu.
     
    Dve hodiny pred úvodným hvizdom hlavného rozhdcu som sa nechal zlákať nádherným počasím a prišiel som do Šamorína.
     
    Je viac ako isté, že futbalisti reprezentujúci Liptov a svoje mesto, neprídu na Juh Slovenska, aby predali svoju kožu lacno. Typovanie je o to ťažšie, že sa jedná o súperov z dolnej časti ligovej tabuľky a tam sa môže zrodiť akýkoľvek výsledok. Prikláňam sa k domácej výhre, fanúšikovia, ktorí ženú svojich do boja o body si to celkom určite zaslúžia.
    Náš tip: 1
     
    Rýchlym gólom v úvode stretnutia sa do streleckej listiny zapísal Šamorínčan Igor LEŽAIČ, ktorému to nevyšlo doma proti Ružinej. Bod získaný na súperovej tráve je potrebné potvrdiť v dueli ŠTK ŠAMORÍN vs LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ.
     
    O záchranu bojujúci Liptovský Mikuláš zavíta na južné Slovensko do Šamorína po tom, čo utrpel v boji o záchranu v Ružinej porážku 3:1. Ružiná, ktorá obrala o bod aj Šamorínčanov pokračuje v boji o zotrvanie v druhej najvyšej súťaže. Domácich potešil zisk bodu v Dolnom Kubíne, kde sa zrodila remíza 1:1. Do konca súťaže je ešte o čo bojovať, zaujimavý bude boj o záchranu.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 16:00.

    Jozef Fajták

    Branky: 40. LEŽAIČ, 54. LEŽAIČ, 76. LEŽAIČ

    Karty:   66. Marušín (SAM)


    FC ŠTK 1914 Šamorín: 18 Pentek, 3 Pončák "K", 4 Marušín, 5 Cmarko, 6 Mezovský, 10 Jančovič, 13 Urban, 16 Kučera, 17 Staško, 20 Ležaič, 21 Fulmek..
    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: 1 Šavol, 3 Kubena, 4 Kucharčík, 7 Latiak, 10 Tomko, 11 Fuják, 14 Lišivka "K", 15 Peter Moravčík, 16 Balluch, 17 Pastva, 20 Trnovský.

    Rozhodčí: WEISS Roland, Weiss Erik, Jančura.

    Diváci: 339
    bahis siteleri