Chelsea – Basilej 3:1 (kon.) | Benfica – Fenerbahce 3:1 (kon.)
konec
Chelsea FC
3:1 (0:1)
FC Basilej
Čtvrtek 02.05.2013, 21:05 • Stamford Bridge, London • Evropská liga
Předzápasové kurzy
     
    88
    Serey Die dnes několikrát fauloval, ale žlutou kartu vyfasoval až v samém závěru utkání.
     
    82
    Dnes si zahraje také mladičký Aké, který nahrazuje Luize.
     
    78
    Další šanci Basileje měl na kopačce Salah, jenž ze své kopačky vyslal velmi nepříjemnou střelu, kterou Čech vyrazil na rohový kop. Čechův zákrok byl výtečný, protože jeho spoluhráč mu vše tečí velmi zkomplikoval.
     
    75
    Poslední střídání v týmu FC Basilej. Zahraje si Díaz, ze hřiště odejde Frei.
     
    75
    Chelsea provedla druhé střídání. Ze hry odešel Hazard, kterého nahradil Mata.
     
    73
    Na druhé straně Hazard obloučkem překvapil hostujícího brankáře, který musel okamžitě zasahovat a na poslední chvíli uklidil balon do rukavic.
     
    69
    Markus Steinhöfer fauloval Hazarda a za svůj prohřešek vyfasoval žlutou kartu.
     
    67
    Fabian Schär neměl síly, a tak fauloval Torrese. Výhodu standardní situace dostane Chelsea.
     
    66
    Střídání připravil také Rafael Benítez. Ze hry odchází Ramires, kterého nahrazuje Oscar.
     
    64
    Frei si navedl balon na pravačku a vystřelil. Hráč Basileje sice Čecha překonal, ale trefil pouze spojnici břevna s tyčí. K odraženému balonu se jako první dostal Salah, ale vystřelil velmi nepřesně.
     
    62
    Máme tady dvojí střídání, které připravil Murat Yakin. Ze hřiště odchází Streller a Stocker, nahrazují je Zoua a Degen.
     
    59
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Lampard připravil zajímavou pozici svému spoluhráči, kterým byl DAVID LUIZ, jenž předvedl fotbalovou parádu. DAVID LUIZ pálil levačkou z první a svoji střelu zatočil do levého horního rohu. Hostující brankář byl bez šance, protože tato střela byla technická a prakticky nechytatelná.
     
    56
    Faulovaný byl Sauro, provinil se César Azpilicueta a vyfasoval žlutou kartu.
     
    52
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Domácí fotbalisté jsou při chuti a radují se z další vstřelené branky, kterou má na svědomí VICTOR MOSES. Ten sám celou akci založil a pak se ve vápně dostal ke střele. Napoprvé mu střelecký pokus zablokoval protihráč, ale podruhé už VICTOR MOSES rozvlnil soupeřovu síť.
     
    50
    Chelsea právě vstřelila branku!
    Hazard předvedl pořádný kus práce a dal šanci na střelu Lampardovi, který to myslel velmi dobře, ale Sommer prudkou střelu zlikvidoval. Nicméně brankář Basileje vyrazil míč pouze před sebe, kde byl FERNANDO TORRES, jenž nekompromisní střelou srovnal na 1:1.
     
    45+1
    Basilej právě vstřelila branku!
    Tento moment si obrana Chelsea za rámeček určitě nedá. Stocker získal míč a počkal si, až se mu rozběhne MOHAMED SALAH, kterému následně poslal krásnou kolmou přihrávku. MOHAMED SALAH zachoval chladnou hlavu a ze své levé kopačky vyslal nádhernou střelu, která skončila v Čechově brance.
     
    39
    Egypťan Salah dostal skvělou přihrávku do vápna, kde mu úhel snížil Čech, ale Salah se do gólovky dostal. Jenže úřadoval opět výtečný Čech, který se do střely položil a vyrazil ji.
     
    30
    Domácí fotbalisté rozehráli nakrátko, ale pak míč do velkého vápna dovezl Hazard, kam se prodral hned přes několik protihráčů. Hazard pak šikovně vrátil míč patičkou pro Mosese, jenž si všiml výborně postaveného Ramirese a okamžitě mu přihrál. Ramires se ocitl v obrovské šanci, ale z bezprostřední blízkosti Sommera nepřekonal. Brankář Basileje si připsal výtečný zákrok a zlikvidoval stoprocentní gólovou šanci.
     
    26
    Ve velkém vápně si o centrovaný míč řekl Streller, jenž vystřelil z voleje a Čech musel střelu jistit. Nicméně Streller pálil z úhlu a jeho pokus gólem neskončil.
     
    18
    Torres založil útočnou akci, do které zapojil Hazarda. Torres se pak ve velkém vápně uvolnil a ocitl se v obrovské šanci. Útočník Chelsea se prezentoval střelou ze zákrytu, která nepříjemně poskakovala, ale Sommer si připsal výtečný zákrok a balon vyrazil na rohový kop.
     
    9
    Domácí fotbalisté se dostali na útočnou polovinu a svému soupeři zahráli pořádně na nervy. Torres našel nádherným dloubáčkem Lamparda, který si pohlídal ofsajdovou pozici a nebezpečně vystřelil. Domácí fanoušci se mohli radovat ze vstřelené branky, ale chybělo pár centimetrů. Lampardova střela totiž orazítkovala Sommerovu tyč.

    Lucie Rapantová

    Branky: 50. Torres, 52. Moses, 59. Luiz – 45+1. Salah

    Karty:   56. Azpilicueta (CHE) – 67. Schär (BAS), 69. Steinhöfer (BAS), 88. Die (BAS)


    Chelsea FC: Čech ─ Azpilicueta, Ivanović, Cahill, Bertrand ─ Lampard, Luiz (82. Aké) ─ Ramires (66. Oscar), Hazard (75. Mata), Moses ─ Torres.
    FC Basilej: Sommer ─ Steinhöfer, Schär, Sauro, Voser ─ Elneny, F. Frei (75. Díaz), Die ─ Salah, Streller (62. Zoua), Stocker (62. Degen).

    Rozhodčí: Eriksson ─ Klasenius, Wärnmark

    První zápas: Basilej - Chelsea 1:2
    bahis siteleri