Německo – Slovensko 2:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 5:2 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.)
Švédsko – Bělorusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Bělorusko
Pondělí 06.05.2013, 20:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:34
    Bělorusko si komplikuje šanci na vyrovnání, bude hrát totiž v oslabení. Vyloučen byl Pavel Černook (BLR) na dvě minuty za vysokou hůl. Švédi tak mohou být relativně v klidu.
     
    47:56
    Bělorusko bude hrát další přesilovku. Na trestnou lavici půjde právě autor předchozí střely Dick Axelsson (SWE), který ihned poté fauloval a odsedí si dvě minuty za hrubost.
     
    44:34
    Teď naopak budou mít výhodu přesilové hry Bělorusové. Vyloučen byl Gabriel Landeskog (SWE) na dvě minuty za hákování. Landeskog se zatím na turnaji trápí.
     
    41:23
    Dick Axelsson se probíjel do zakončení, dokázal se proháčkovat až před bránkáře Milčakova, ale už nestihl zakončit, protože byl faulovaný. Na trestnou lavici jde Alexander Kitarov (BLR) na dvě minuty za hákování.
     
    39:07
    Bělorusové budou hrát 20 vteřin v dvojnásobném oslabení. Vyloučen byl Andrej Filičkin (BLR) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    37:28
    Švédsko bude hrát přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Arťom Demkov (BLR), který dostal dvě minuty za sekání.
     
    30:43
    Bělorusko bude mít přesilovku. Nedisciplinovaný byl Elias Fälth (SWE), který si odsedí dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    22:47
    Síly na ledě se vyrovnají. Na trestnou lavici usedl Alexander Kulakov (BLR), který dostal dvě minuty za hákování.
     
    21:06
    Bělorusko bude hrát přesilovou hru. Simon Hjalmarsson (SWE) usedne podruhé v utkání na trestnou lavici, tentokrát na dvě minuty za sekání.
     
    09:38
    Publikum bučí, což znamená, že Bělorusko bude hrát přesilovku. Erik Gustafsson (SWE) dostal dvě minuty za podražení, i když se švédským fanouškům zdálo, že to bylo nafilmované.
     
    06:51
    Bělorusové jdou do tří. Na trestnou lavici usedá Alexander Kitarov (BLR) na dvě minuty za hrubost. Velká šance pro Švédy na otevření skóre.
     
    06:13
    Přesilovku si zkusí i Tři korunky. Vyloučen byl Vjačeslav Andrjuščenko (BLR) na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    03:33
    Bělorusko si zahraje přesilovou hru. Na trestnou lavici usedl Simon Hjalmarsson (SWE) na dvě minuty za nedovolené bránění. Publikum odměňuje sudí pískotem.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 26. Lindberg (S. Kronwall), 52. Pettersson (Lundqvist) – 18. Kolcov (Goroško)


    Švédsko: Enroth (Markström) – S. Kronwall (C), Fälth, Tallinder, E. Gustafsson, Granberg, Fransson – Axelsson, Persson, L. Eriksson – Jämtin, Lundqvist, S. Hjalmarsson – Thörnberg, Danielsson, Järnkrok – Landeskog, J. Ericsson, Lindberg – Pettersson.
    Trenér: Pär Marts.

    Bělorusko: Milčakov (Gorjačevskij) – Černook, Kaznaděj, Graborenko, Filičkin, Šinkevič, Goroško, Maslenikov – Kitarov, Meleško, Kulakov – Kovyršin, Kolcov (C), Ugarov – Stas, Jefimenko, Stefanovič – Kislyj, Demkov, Andrujščenko.
    Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Keith Kaval (USA), Daniel Piechaczek (GER) – André Schrader (GER), Miroslav Valach (SVK)

    Diváci: 10473