Německo – Slovensko 2:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 5:2 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.)
Švédsko – Bělorusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Bělorusko
Pondělí 06.05.2013, 20:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro dnešek ze Stockholmu vše. Přejeme pěknou dobrou noc a zítra se těšíme ze švédské metropole a haly Globen opět na počtenou. (22:36:09)
     
    Švédové byli střelecky aktivnější než soupeř až v druhé a třetí třetině a konečný stav střel na bránu je tak 29:21 pro Tři korunky. Švédové si připisují do tabulky tři body, celkově jich mají šest a posunuli se na třetí místo tabulky. Bělorusové zůstávají na tří bodovém zisku a jsou na tom stejně jako český tým včetně skóre.
     
    Ceny nejlepším hráčům předal švédský princ Daniel. Nejlepším hráči utkání se stali střelec prvního gólu KONSTANTIN KOLCOV (Bělorusko) a střelec vítězně branky FREDRIK PETTERSSON (Švédsko).
     
    Švédové nakonec dramatický zápas zvládli a dokázali otočit skóre. Vítěznou branku vstřelil až v závěrečné třetině Pettersson, který vymetl šibenici běloruské brány. Soupeř už pak neměl síly na vyrovnání a závěrečný tlak.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:07
    Vhazování v obranném pásmu Běloruska vyhrálo Švédsko, což soupeři trochu komplikovalo situaci. Ale Bělorusové se nakonec k puku dostali. NemohlI však založit kloudnou akci a Gustafsson málem zamířil do prázdné brány.
     
    59:01
    Trenér Běloruska Andrej Skabelka si vyžádal oddechový čas. Dokáží Bělorusové vyrovnat, nebo Švédové uhájí těsně vítěství? Rozluštění tajenky už za chvíli.
     
    58:08
    Hostům však po těžkém utkání už nezbývá moc sil na vyrovnání a musí se nyní převážně bránit. Švédi konec utkání už kontrolují a na nějaký velký tlak soupeře to nevypadá.
     
    57:34
    Bělorusko v plném počtu a teď se bude snažit o to, aby se co nejrychleji dostalo do útočného pásma. Čas utíká velmi rychle.
     
    57:02
    K puku se dostal Gabriel Landeskog a rozhodl se, že předvede něco za svého umění z NHL. Vytvořil si na levém kruhu místo a pak střelou švihem zakončoval. Trefil ale přímo Milčakova, který pokus nadvakrát zlikvidoval.
     
    56:13
    Švédi se chybnou rozehrávkou sami připravili o útočné pásmo a musí začínat z pásma středníHO a znovu dobývat modrou čáru.
     
    55:34
    Bělorusko si komplikuje šanci na vyrovnání, bude hrát totiž v oslabení. Vyloučen byl Pavel Černook (BLR) na dvě minuty za vysokou hůl. Švédi tak mohou být relativně v klidu.
     
    54:49
    Po střele od modré Tallindera se k odraženému puku dostal na levém kruhu Pettersson, který je při chuti a vybruslil si až do mezikruží. Pak však trefil pouze brankáře Milčakova do výstroje.
     
    54:12
    Švédi už si dávají daleko větší pozor na rychlé protiútoky soupeře a teď vystavili na modré čáře žlutou hráz, o kterou se tříští běloruské útoky.
     
    53:24
    Švédové se teď soustředí na obranu. Otočení výsledku je stálo hodně sil. Tak dramatický průběh před zápasem rozhodně nikdo nečekal.
     
    52:45
    Pro Bělorusko je to velmi kruté. Dlouho srdnatě drželo vyrovnaný stav. Stále však má šanci na vyrovnání, čas ještě zbývá.
     
    51:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Ihned po vhazování se dostal k puku FREDRIK PETTERSSON (1) a pak předvedl fantastickou trefu. Z vrcholu levého kruhu totiž vymetl vzdálenější šibenici běloruské branky a posílá Švédy do vedení. Asistence: Joel Lundqvist.
     
    51:35
    Vyprodáno na třetí zápas domácího týmu tentokrát není. Utkání sleduje 10 473 diváků.
     
    51:20
    Švédové se usadili v běloruském útočném pásmu a u mantinelu srdnatě bojovali o puk, nakonec však z velkého boje vzešli vítězně Bělorusové.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 26. Lindberg (S. Kronwall), 52. Pettersson (Lundqvist) – 18. Kolcov (Goroško)


    Švédsko: Enroth (Markström) – S. Kronwall (C), Fälth, Tallinder, E. Gustafsson, Granberg, Fransson – Axelsson, Persson, L. Eriksson – Jämtin, Lundqvist, S. Hjalmarsson – Thörnberg, Danielsson, Järnkrok – Landeskog, J. Ericsson, Lindberg – Pettersson.
    Trenér: Pär Marts.

    Bělorusko: Milčakov (Gorjačevskij) – Černook, Kaznaděj, Graborenko, Filičkin, Šinkevič, Goroško, Maslenikov – Kitarov, Meleško, Kulakov – Kovyršin, Kolcov (C), Ugarov – Stas, Jefimenko, Stefanovič – Kislyj, Demkov, Andrujščenko.
    Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Keith Kaval (USA), Daniel Piechaczek (GER) – André Schrader (GER), Miroslav Valach (SVK)

    Diváci: 10473