Německo – Slovensko 2:3 (kon.) | Švýcarsko – Česko 5:2 (kon.) | Finsko – Francie 3:1 (kon.)
Švédsko – Bělorusko 2:1 (kon.)
konec
Švédsko
2:1 (0:1, 1:0, 1:0)
Bělorusko
Pondělí 06.05.2013, 20:15Hala Globen, Stockholm - Je dílem architektů Svanta Berga a Larse Vretblada a je největší své • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:36
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Ihned po vhazování se dostal k puku FREDRIK PETTERSSON (1) a pak předvedl fantastickou trefu. Z vrcholu levého kruhu totiž vymetl vzdálenější šibenici běloruské branky a posílá Švédy do vedení. Asistence: Joel Lundqvist.
     
    25:40
    Švédsko právě vstřelilo branku!

    Tak nakonec dorážka OSCARA LINDBERGA (1) skončila v síti. Puk zapadl přímo pod břevno, ale svým odrazem zmátl rozhodčí, kteří si museli branku potvrdit až na videu. Asistence: Staffan Kronwall, Fredrik Pettersson.
     
    17:34
    Bělorusko právě vstřelilo branku!

    Hosté jdou překvapivě do vedení, ale v kontextu posledních minut to zase takové překvapení nebylo. Bělorusové podnikli další rychlý protiútok a tentokrát už jen nevarovali, ale rovnou trestali. KONSTANTIN KOLCOV (1) projel až do útočného pásma a z pravého kruhu poslal puk pod levým betonem Enrotha do brány. Asistence: Oleg Goroško.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Zdeněk Plánka

    Branky a nahrávky: 26. Lindberg (S. Kronwall), 52. Pettersson (Lundqvist) – 18. Kolcov (Goroško)


    Švédsko: Enroth (Markström) – S. Kronwall (C), Fälth, Tallinder, E. Gustafsson, Granberg, Fransson – Axelsson, Persson, L. Eriksson – Jämtin, Lundqvist, S. Hjalmarsson – Thörnberg, Danielsson, Järnkrok – Landeskog, J. Ericsson, Lindberg – Pettersson.
    Trenér: Pär Marts.

    Bělorusko: Milčakov (Gorjačevskij) – Černook, Kaznaděj, Graborenko, Filičkin, Šinkevič, Goroško, Maslenikov – Kitarov, Meleško, Kulakov – Kovyršin, Kolcov (C), Ugarov – Stas, Jefimenko, Stefanovič – Kislyj, Demkov, Andrujščenko.
    Trenér: Andrej Skabelka.

    Rozhodčí: Keith Kaval (USA), Daniel Piechaczek (GER) – André Schrader (GER), Miroslav Valach (SVK)

    Diváci: 10473