Rakousko – Lotyšsko 6:3 (kon.) | Slovinsko – Dánsko 2:3 (po pr.) | Rusko – USA 5:3 (kon.)
Kanada – Norsko 7:1 (kon.)
konec
Rusko
5:3 (2:2, 1:1, 2:0)
USA
Úterý 07.05.2013, 19:15 • Hartwall Arena, Helsinky • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:27
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra v podání Rusů zřejmě rozhoduje o osudu dnešního utkání! Ilja Kovalčuk ukázal, že kromě přesného střelce umí také nahrát, tentokrát připravil puk pro ALEXANDERA RADULOVA (2+3), který ranou z první popáté rozvlnil síť za Bishopem – 5:3! Asistence: Ilja Kovalčuk (5+2)
     
    53:35
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Američané v obranném pásmu zazmatkovali a po chybě Thompsona se Rusko šest minut před koncem dostává do vedení! Velké mely na brankovišti využil JEVGENIJ MEDVĚDĚV (2+3), který si našel pod hráči soupeře kotouč a umístil ho přesně k pravé tyči – 4:3! Asistence: Sergej Mozjakin (0+2) a Alexander Těreščenko (1+2).
     
    31:19
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Překrásná kombinace ruského týmu znamená další vyrovnání! Petrov nejprve přenechal kotouč na pravém kruhu na Sergeje Mozjakina. Zkušenost sama v ruském dresu se neunáhlil a přesnou přihrávku našel nastavenou hokejku ALEXEJE TĚREŠČENKA (1+1), po jehož teči je opět srovnáno – 3:3! Asistence: Sergej Mozjakin (0+1) a Kirill Petrov (1+2).
     
    27:09
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se dnes podruhé dostávají do vedení! MATT HUNWICK (2+0) dostal křižnou přihrávku od Palushaja, z první se otřel do kotouče a tečovanou dělovkou o břevno ho poslal za záda smutně přihlížejícího Bryzgalova – 2:3! Asistence: Aaron Palushaj (1+1).
     
    14:04
    Rusko právě vstřelilo branku!
    A jak se to správně dělá nyní předvedl střelecký král Ruska ILJA KOVALČUK (5+1)! Ruský ostrostřelec navazuje na svůj minulý hattrick již v první třetině, dostal totiž přihrávku ve střední pásmu a po přejezdu modré čáry ranou nad beton nedal americkému gólmanovi žádnou šanci – 2:2! Asistence: Ilja Nikulin (0+1) a Alexander Radulov (1+3).
     
    13:28
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané tak nakonec zatím ne příliš podařenou přesilovou hru využívají! Staré, dobře "Nedáš, dostaneš!" nyní naprosto potvrdil PAUL STASTNY (2+3), který ranou z levého kruhu našel místo v rohu Bryzgalovovy branky – 1:2! Asistence: Justin Faulk (0+3).
     
    10:58
    USA právě vstřelilo branku!
    Tak na potřetí to už Stastnemu vyšlo! Na ruském brankovišti došlo k velkému závaru, čehož využil PAUL STASTNY (1+3), který se štěstím dostal puk do ruské svatyně a připsal si tak svoji první branku na šampionátu – 1:1! Asistence: Craig Smith (0+2).
     
    05:23
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Ruští hokejisté měli v posledních okamžicích velký tlak, který vyvrcholil vedoucí brankou! Američané nestíhali a už to vypadalo, že půjdou do čtyř, vše ale zmařil od modré čáry ANTON BĚLOV (1+1), který s pomocí teče LeBlanca překonal brankáře Bishopa – 1:0! Asistence: Denis Děnisov (0+1) + Artjom Anisimov (0+1).
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 6. Bělov (Děnisov, Anisimov), 15. Kovalčuk (Nikulin, Radulov), 32. Těreščenko (Mozjakin, Petrov), 54. Medvěděv (Mozjakin, Těreščenko), 56. Radulov (Kovalčuk) – 11. Stastny (Smith), 14. Stastny (Faulk), 28. Hunwick (Palushaj)


    Rusko: Bryzgalov (Košečkin) – Nikulin, Birjukov, Tjutin, Medvěděv, Děnisov, Bělov, Rjasenski – Loktionov, Radulov, Kovalčuk – Popov, Pěrežogin, Anisimov – Mozjakin, Těreščenko, Petrov – Svitov, Kokarev, Soin
    USA: Bishop (Gibson) – Carle, Faulk, Johnson, Hunwick, Trouba, Butler Ch., Petry, McBain – Smith, Moss, Stastny – Butler B., Stapleton, LeBlanc – Gionta, Carter, Thompson – Kristo, Bjugstad, Palushaj

    Rozhodčí: Jeřábek (Česko), Vinnerborg – Kack (oba Švédsko), Blümel (Česko)