Rakousko – Německo 0:2 (kon.) | Slovinsko – Švýcarsko 1:7 (kon.) | USA – Finsko 4:1 (kon.)
Norsko – Švédsko 1:5 (kon.)
konec
USA
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Finsko
Středa 08.05.2013, 19:15 • Hartwall Arena - Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    42:29
    Hietanen je opravdu na trestné, inkasuje dvě minuty za podražení. Stále se tak pravděpodobně bude hrát před Raantou.
     
    33:06
    Mantinely u každého souboje duní, stále se hodně dohrává. Je to však v rámci mezí. Jako v případě Gionty na Kontiolu. Fin byl otřesený a poměrně těžce se odlepoval od tvrzeného skla. Každopádně rozhodčí viděli faul Palushaje, který zahákoval Pesonena.
     
    29:29
    Přesilovka té pro Američany. Hytönen vyloučen za nedovolené bránění. Bude to tak první početní výhoda pro mužstvo Joe Sacca.
     
    23:27
    Finsko poté zahrozilo Pesonenem a poté byl v nájezdu Kontiola. Toho na poslední chvíli zastavil Johnson, v souboji si ho natáhl až k mantinelu a byl příliš tvrdý. Vyfasuje dvě minuty za vražení na hrazení.
     
    18:52
    Ještě je zde přesilovka pro Finsko. Palushaj vyhodil puk mimo hřiště a je za to potrestán.
     
    07:58
    Carter dostane 2+2 za nedovolené bránění a ostatní tresty se vykrátí. Melart také na trestné. První přesilovka pro Finsko je tady.
     
    07:58
    Tak tohle se jen tak nevidí. Do Raanti najel Carter a místo, aby mu uhnul, tak do něj vrazil. Poté se strhla velká mela, logicky si to finská obrana nenechala líbit a Melart naložil americkému hříšníkovi.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 18. Smith (Moss, Butler Chris), 44. Smith (Stastny, Faulk), 52. Gionta (Thompson), 60. Smith (Stastny, Moss) – 6. Koskiranta (Pesonen, Hietanen)


    USA: Gibson (Bishop) – Carl (A), Faulk, Johnson, Hunwick, Trouba, Butler Chris, Petry, McBain – Smith, Moss, Stastny (C) – Butler Bobby, Stapleton, LeBlanc – Gionta, Carter, Thompson (A) – Kristo, Bjugstad, Palushaj. Trenér: Joe Sacco.
    Finsko: Raanta (Ortio) – Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen (C), Melart – Pesonen, Kontiola (A), Aaltonen – Salminen, Haataja, Koskiranta – Savinainen, Viitaluoma, Pihlström – Hagman (A), Anttila, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Lars Brüggemann (GER), Brent Reiber (SUI) – Jesse Wilmot (CAN), Ivan Dedioulia (BLR).

    Diváci: 12 484