Rakousko – Německo 0:2 (kon.) | Slovinsko – Švýcarsko 1:7 (kon.) | USA – Finsko 4:1 (kon.)
Norsko – Švédsko 1:5 (kon.)
konec
USA
4:1 (1:1, 0:0, 3:0)
Finsko
Středa 08.05.2013, 19:15 • Hartwall Arena - Finsko • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:18
    USA právě vstřelilo branku!
    Čepice, klobouky, co máte po ruce, honem na led. To by se dělo asi pouze v případě, že by finský hráč vstřelil hattrick. Ten však střílí protivník CRAIG SMITH, jenž se ani u čtvrtého gólu svého týmu nenadřel. Jó, to se nám to do prázdné trefuje. Je hotovo a Američané tak po včerejší prohře dnes naplno zabodují a přeskočí soupeře v tabulce této skupiny. Za předvedenou hru ve třetí třetiny si výhru zaslouží. Asistence: Paul Stastny, David Moss.
     
    51:29
    USA právě vstřelilo branku!
    Místo toho opět přichází trest. Sledovali jsme situaci, kdy se láme zápas. Nejprve Finsko nevyužilo stoprocentní šanci a ihned poté udeřili Američané, kteří tak odskakují na rozdíl dvou branek. STEPHEN GIONTA si najel na pravý kruh a střelou po ledě prostřelil Raantu mezi betony. To už bude pro značně opařené a konsternované Seveřany složité. Asistence: Nate Thompson.
     
    43:22
    USA právě vstřelilo branku!
    CRAIG SMITH dnes řídí americkou palebnou sílu. Přesilovka je využitá a velký podíl na ní má Paul Stastny, který našel před bránou autora druhé dnešní branky. Ten velice rychle napřáhl z mezikruží a trefil se přesně mezi Raantovy betony. Takový moment překvapení dnes domácím chybí. Američané nekompromisně trestají každičké zaváhání. Asistence: Paul Stastny, Justin Faulk.
     
    17:37
    USA právě vstřelilo branku!
    Hra se přelila na druhou stranu ledové plochy a vzápětí přišel trest pro Finy, kteří před chvílí nevyužili gólovku. Pokud Američanům chyběla v tomto zápase střelba, tak teď se jedna z mála střel dokonale ujala. Moss napřáhl od modré čáry a jeho bombu tečoval do brány CRAIG SMITH. Raanta tak poprvé na turnaji kapituluje a upřímně řečeno neměl mnoho šancí na úspěšný zákrok. Ta teč změnila výrazně směr a finský gólman se už nestihl přesunout. Je vyrovnáno něco málo přes dvě minuty před koncem úvodní dvacetiminutovky. Asistence: David Moss, Chris Butler.
     
    05:52
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Ten tlak domácích byl obrovský a vygradoval ve vedoucí branku. JARNO KOSKIRANTA ukázal svou šikovnost a správný odhad situace. Mezi kruhy obelstil obránce Petryho, který nahozený kotouč Pesonena podcenil a Gibson to měl hodně těžké. Měl malý zlomek času k tomu, aby reagoval, ale to už prostě a jednoduše nešlo. Koskiranta byl v těsném prostoru brankoviště a v zakončení byl pohotový. Spíše takovým šťouchem procedil kotouč záda finské brankářské jedničky. Asistence: Janne Pesonen, Juuso Hietanen.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 18. Smith (Moss, Butler Chris), 44. Smith (Stastny, Faulk), 52. Gionta (Thompson), 60. Smith (Stastny, Moss) – 6. Koskiranta (Pesonen, Hietanen)


    USA: Gibson (Bishop) – Carl (A), Faulk, Johnson, Hunwick, Trouba, Butler Chris, Petry, McBain – Smith, Moss, Stastny (C) – Butler Bobby, Stapleton, LeBlanc – Gionta, Carter, Thompson (A) – Kristo, Bjugstad, Palushaj. Trenér: Joe Sacco.
    Finsko: Raanta (Ortio) – Lepistö, Hietanen, Laakso, Mäntylä, Väänänen, Jalasvaara, Kukkonen (C), Melart – Pesonen, Kontiola (A), Aaltonen – Salminen, Haataja, Koskiranta – Savinainen, Viitaluoma, Pihlström – Hagman (A), Anttila, Hytönen. Trenér: Jukka Jalonen.

    Rozhodčí: Lars Brüggemann (GER), Brent Reiber (SUI) – Jesse Wilmot (CAN), Ivan Dedioulia (BLR).

    Diváci: 12 484