USA – Německo 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 2:1 (kon.) | Slovensko – Rusko 1:3 (kon.)
Norsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Norsko
1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Švýcarsko
Neděle 12.05.2013, 20:15 • Globen (12500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z dnešního dne je to vše. Děkuji za pozornost. Zítra se z haly Globen znovu přihlásíme k dalším onlajn přenosům. Napočtenou. (22:25:38)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 17:37
    Vyloučení: 6:8, navíc Thoresen 10 minut os.trest.
    Využití: 1:1
    V oslabení: 0:1
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Ole-Kristian Tollefsen (NOR)
    Andres Ambühl (SUI)
     
    Rébus české reprezentace je vyřešen a ani nebylo zapotřebí pomoci českého sudí Fraňa. Norsko si do tabulky nepřipsalo důležité body a o osudu našeho týmu se rozhodne až v úterý. Norové sice v poslední třetině dokázali snížit na rozdíl dvou branek v přesilové hře. To bylo z jejich strany vše. Švýcarsko si připisuje další výhru a na turnaji ve Stockholmu nepoznalo hořkost porážky.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Roman Josi obloučkem vyhazuje až do středního pásma. Další branky se už dnes nedočkáme. Švýcaři si své vítězství v pohodě pohlídají.
     
    59:21
    Norsko hraje bez brankáře.
     
    59:13
    Simon Moser se dostal do situace dva na jednoho a řešil ji střelou do vyrážečky.
     
    58:23
    Mads Hansen se proháčkoval přes obránce až před Gerbera, ale ten si ho dobře vybruslil a neměl problém zastavit akci soupeře.
     
    57:56
    Norové se několikrát pokusili probít do pásma, ale švýcarská obrana dokázala vždy dostat kotouč mimo nebezpečí.
     
    57:19
    Švýcaři se dopředu zrovna neženou a Norové zase mají problém dostat se do pásma soupeře.
     
    55:21
    Per-Age Skroder vystřelil někde od modré čáry. Martin Gerber se natahoval a lapačkou kotouč jen škrtl těsně vedle branky. Švýcarům teď trošku zatrnulo.
     
    54:59
    Luca Cunti drží kotouč v pásmu Norska. Vikingové mají problém dostat se z vlastního pásma a zatím to nevypadá na drama v posledních minutách.
     
    54:22
    Julien Walker se prohnal kolem pravého mantinelu a vypálil. Střela byla tečována a končí v ochranné síti nad Haugenovou brankou. Po komerční přestávce se bude vhazovat před norskou svatyní.
     
    53:35
    Norsko hraje v plném počtu.
     
    53:21
    Roman Josi dostal kotouč a vysoko napřáhl. Svým tvrdým pokusem provětral jen betony Larse Haugena, který reagoval rychlým rozklekem.
     
    53:00
    Julien Vauclair pálil jen do výstroje Larse Haugena. Norský brankář měl čistý výhled a neměl problém ukrýt kotouč.
     
    52:17
    Luca Cunti si vyjel k tyči a zkusil vyslat přihrávku na Simona Bodenmanna. Norská defenzíva úmysl přečetla a kotouč prošel až do středního pásma.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 45. Tollefsen (Trygg) – 7. Moser (Plüss, Seger), 16. Josi (Ambühl, Suri), 40. von Gunten (Ambühl, Josi)


    Norsko: Haugen (Holden) – Holos, Bonsaksen, Tryg, Tollefsen (C), Odegaard, Sorvik – Hansen, Skroder, Roymark – Holtet, Olimb Ken Andre, Thoresen – Forsberg, Roest, Olimb Mathis – Ask, Martinsen, Dahlstrom – Bastiansen, Spets.
    Švýcarsko: Gerber (Berra) – Vauclair, Seger (C), Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss, Moser – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Ambühl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker.

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Zalaski (CAN) – Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 3226
    bahis siteleri