USA – Německo 3:0 (kon.) | Kanada – Česko 2:1 (kon.) | Slovensko – Rusko 1:3 (kon.)
Norsko – Švýcarsko 1:3 (kon.)
konec
Norsko
1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Švýcarsko
Neděle 12.05.2013, 20:15 • Globen (12500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    51:35
    S vyloučeními se roztrhl pytel. Po několika Švýcarech odchází odpočívat Henrik Odegaard (NOR). Nedovolené bránění.
     
    47:02
    A další vyloučený Švýcar. Tentokrát to je Martin Plüss. Norsko bude hrát pětadvacet vteřin dlouhou přesilovou hru pět na tři!
     
    45:27
    Možná se nám tady ve Stockholmu schyluje na drama. Norové budou hrát další přesilovku. Potrestán je Matthias Bieber, který se provinil nedovoleným bráněním.
     
    42:31
    Norsko si zahraje přesilovou hru. Prolomí tentokrát prokletí početní výhody? Vyloučen je Severin Blindebacher za vražení na hrazení.
     
    Se závěrečnou sirénou potrestali sudí dvojici hráčů. Julien Vauclair (SUI) a Robin Dahlstrom (NOR) začnou třetí část na trestné lavici. Potrestáni byli za potyčku před brankou Martina Gerbera, hrubost.
     
    38:44
    Tentokrát se bude trestat na druhé straně. Přesilovku si zahrají Švýcaři. Fauloval Alexander Bonsaksen.
     
    32:02
    Je tohle snad prokletí posledních minut? Švýcaři jdou potřetí za sebou v krátkém čase na trestnou lavici. Tentokrát si přidržením soupeře pomohl Simon Moser.
     
    29:46
    Švýcaři budou po krátké chvíli znovu oslabeni. Tentokrát odchází pykat Julian Walker. Ve středním pásmu si tvrdě vyšlápl na soupeře a je potrestán za nedovolené bránění.
     
    26:45
    Norsko po komerční přestávce bude mít výhodu početní převahy. Vyloučen je Robin Grossmann, který se provinil podražením.
     
    22:28
    Švýcarsko má početní výhodu. Potrestán je Niklas Roest za podražení.
     
    16:05
    Morten Ask je potrestán za nedovolené bránění. Chvíli se bude hrát čtyři na čtyři a poté budou mít Švýcaři přesilovou hru.
     
    15:33
    Patrick Thoresen si vysloužil od sudího desetiminutový osobní trest. Zřejmě nebyl spokojen s jeho výroky po druhé brance Švýcarska.
     
    14:45
    Jonas Holos od modré nahodil na teč. Před brankou si nedovoleně pomohl Eric Blum, když si zpracoval clonícího Nora a odchází pykat. Potrestán je za krosček.
     
    11:00
    Švýcarsko si zahraje první početní výhodu. Potrestán je Per-Age Skroder za nedovolené bránění.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 45. Tollefsen (Trygg) – 7. Moser (Plüss, Seger), 16. Josi (Ambühl, Suri), 40. von Gunten (Ambühl, Josi)


    Norsko: Haugen (Holden) – Holos, Bonsaksen, Tryg, Tollefsen (C), Odegaard, Sorvik – Hansen, Skroder, Roymark – Holtet, Olimb Ken Andre, Thoresen – Forsberg, Roest, Olimb Mathis – Ask, Martinsen, Dahlstrom – Bastiansen, Spets.
    Švýcarsko: Gerber (Berra) – Vauclair, Seger (C), Blindenbacher, Furrer, von Gunten, Josi, Blum, Grossmann – Niederreiter, Plüss, Moser – Cunti, Bodenmann, Hollenstein – Ambühl, Suri, Gardner – Trachsler, Bieber, Walker.

    Rozhodčí: Fraňo (CZE), Zalaski (CAN) – Dahmen (SWE), Šeljanin (RUS)

    Diváci: 3226
    bahis siteleri