Lotyšsko – Francie 3:1 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 3:2 (kon.) | Rakousko – Rusko 4:8 (kon.)
Kanada – Slovinsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Kanada
4:3 (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
Slovinsko
Pondělí 13.05.2013, 20:15 • Stockholm Globe Arena (12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z haly Globen je to pro dnešek vše, přeji dobrou noc. (22:34:29)
     
    Slovinci na turnaji končí, proto jsou vyhlášeni tři nejlepší hráči Slovinska za celý šampionát:

    Rok Tičar (Ú)
    Žiga Jeglič (Ú)
    Sabahudin Kovačevič (O)
     
    HVĚZDY ZÁPASU:
    CAN: Matt Duchene (Ú) – 1+0
    SLO: Jan Urbas (Ú) – 2+0
     
    Sestupující Slovinsko se tedy s turnajem vítěznou tečkou nerozloučí, ovšem bod proti hvězdně nabité Kanadě je velký úspěch. Kanaďané se se svým soupeřem nečekaně trápili, nakonec však zvítězili, ovšem až v prodloužení. O výhře 4:3 po prodloužení rozhodl svou druhou brankou v utkání Steven Stamkos.

    Statistiky po prodloužení:

    Střely na branku: 39:20
    Vyloučení: 2:5
    Využití: 0:0
    V oslabení: 0:0
     
    Konec zápasu.
     
    62:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Kanada své poslední utkání ve skupině vyhrává! Druhý gól v zápase zaznamenal STEVEN STAMKOS, jenž si počkal na dlouhou a přesnou nahrávku od Dana Hamhuise, protlačil se před Gračnara a střelou do pravé části branky posílá bonusový bod na stranu Kanady! Asistence: Dan Hamhuis, Brian Campbell.
     
    62:17
    Vyloučení na obou stranách. Výměnu názorů mezi Jayem Harrisonem (CAN) a Davidem Rodmanem (SLO) odměnil hlavní sudí Kaval dvěma minutami pro oba borce. Pokračovat se však bude ve čtyřech, tresty se vykrátí.
     
    61:35
    Dvakrát po sobě nyní vyzkoušel Dubnykovu pozornost Robert Sabolič, kanadský gólman připraven. Slovinsko je v nastavené pětiminutovce zatím lepší než Javorové listy.
     
    61:00
    Vhazovalo se ve středním pásmu, Kanada zavezla kotouč k brance Grančnara, jenže moc dlouho se tam neohřála.
     
    60:18
    Slovinci už jsou nyní řádně odměňováni potleskem svých fanoušků, přesto by se proti takovému soupeři jako Kanada rozloučili s turnajem výhrou. Sabolič nyní před brankou Dubnyka nikoho nenašel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Statistiky po 3. třetině:

    Střely na branku: 37:18
    Vyloučení: 1:4
    Využití: 0:0
    V oslabení: 0:0
     
    Slovinci ve třetí části své jednobrankové vedení udržet nedokázali. Ve 48. minutě utkání se totiž střelou zápěstím prosadil kanadský bek Brenden Dillon. Skóre se od té doby nezměnilo, proto se bude v zápase Kanada – Slovinsko překvapivě prodlužovat.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:53
    Poslední akci základní hrací doby měl na svědomí Rok Tičar, puk nakonec ale skončil u mantinelu, kde ho Kanaďané zašlápli. Bude se prodlužovat.
     
    59:24
    Málem tomu tak být nemuselo, rychlého kontru chtěl využít Robert Sabolič, jenž vystřelil přes obránce Robidase, Dubnyk si jeho střelu ale našel a vyrážečkou ho poslal do ochranné sítě.
     
    59:01
    Ohlášena poslední minuta utkání, vše zatím směřuje k tomu, že uvidíme prodloužení.
     
    58:30
    Marcel Rodman se protlačil přes modrou čáru do pásma Kanady, jeho projektil však po teči jednoho z kanadských zadáků skončil v ochranné síti.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 23. Duchene (Harrison, Staal J.), 23. Stamkos (Giroux), 48. Dillon (Hall, Skinner), 63. Stamkos (Hamhuis, Campbell) – 6. Urbas (Rodman D.), 9. Urbas (Rodman D.), 28. Razingar (Tošič, Pajič)


    Kanada: Dubnyk (Smith) – Dillon, Robidas, Hamhuis, Campbell, Schultz, Harrison, Brodie – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal E. (C), Simmonds, Read – Hall, Duchene, Eberle – Staal J., Skinner, O´Reilly.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tavželj, Tošič – Sabolič, Tičar, Jeglič – Urbas, Rodman M., Rodman D. – Pajič, Koren, Razingar (C) – Goličič, Pance, Bašič.
    Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Kaval (USA) – Dehaen (FRA), Schrader (GER).

    Diváci: 2 184
    bahis siteleri