Lotyšsko – Francie 3:1 (kon.) | Dánsko – Bělorusko 3:2 (kon.) | Rakousko – Rusko 4:8 (kon.)
Kanada – Slovinsko 4:3 (po pr.)
po prodl.
Kanada
4:3 (0:2, 2:1, 1:0 - 1:0)
Slovinsko
Pondělí 13.05.2013, 20:15 • Stockholm Globe Arena (12 500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:36
    Kanada právě vstřelila branku!
    Je hotovo, Kanada své poslední utkání ve skupině vyhrává! Druhý gól v zápase zaznamenal STEVEN STAMKOS, jenž si počkal na dlouhou a přesnou nahrávku od Dana Hamhuise, protlačil se před Gračnara a střelou do pravé části branky posílá bonusový bod na stranu Kanady! Asistence: Dan Hamhuis, Brian Campbell.
     
    47:09
    Kanada právě vstřelila branku!
    Nedáš, dostaneš! Kanada vyrovnává na 3:3. Hall se pokoušel před brankou najít Eberleho, ten byl ovšem zablokován a ke střele se nedostal. Puk však proletěl až na obránce BRENDENA DILLONA, jenž si kotouč zpracoval, potáhl a následně jej vyslal směrem na branku! Kotouč propadl Gračnarovi za záda! Asistence: Taylor Hall, Jeff Skinner.
     
    27:17
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    To je neuvěřitelné, jak produktivní dnes Slovinci jsou! TOMAŽ RAZINGAR stál před brankou Dubnyka, počkal si na střelu z hole Tošiče a nechytatelnou tečí poslal svůj celek zase do vedení! Kdo by čekal, že dnešní utkání se bude vyvíjet podobným způsobem. Asistence: Luka Tošič, Rok Pajič.
     
    22:51
    Kanada právě vstřelila branku!
    Za padesát vteřin je srovnáno! Stamkos se pokusil obtočit kolem pravé tyče a zasunout do klece, jenže Gračnar se nachytat nenechal. K volnému kotouči se dostal Claude Giroux, jenž se ale pořádně rozmyslel, co s kotoučem udělá. Zajel za branku a zpoza ní adresoval zpět na STEVENA STAMKOSE. Ten už tuto příležitost proměnil, a tak Javorové listy srovnávají na 2:2. Asistence: Claude Giroux.
     
    22:01
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada snižuje! Kanaďané se rychle vřítili do pásma Slovinců, akci zakončoval Jordal Staal, jehož ránu vyrazil Gračnar pouze na levý kruh, kde byl připraven MATT DUCHENE. Ten se do kotouče opřel hned z první. Už se zdálo, že slovinský gólman zastavil puk před čárou, jenže až se ze svého postavení zvedl, bylo vidět, že kotouč čáru překročil. Asistence: Jay Harrison, Jordan Staal.
     
    08:36
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Devan Dubnyk podruhé inkasuje a Slovinci vedou už o dva góly! David Rodman obral na obranné modré čáře Halla a hned adresoval puk na rozjetého JANA URBASE, jenž měl před sebou už jenom strážce kanadské svatyně. Urbas se s ničím nerozpakoval a napral puk do levé šibenice! Druhý gól pro Urbase a druhá asistence pro Davida Rodmana. Asistence: David Rodman.
     
    05:53
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    Kanada byla v krátké chvíli ve třetí šanci, ale Stamkos se s Girouxem nedohodl, a tak mohli kontrovat Slovinci, kteří se překvapivě dostávají do vedení 1:0! JAN URBAS se s pukem prodral z pravého kruhu až před brankáře Dubnyka, na kterého poslal střelu švihem. Zdálo se, že brankář Kanady chytne puk do lapačky, jenže kotouč jeho rukavici pouze škrtl, a poté spadl za brankovou čáru! Asistence: David Rodman.
    Cestu našich mladých reprezentantů U18 šampionátem ve Finsku si můžete připomínat originálním dresem. Ten nyní můžete získat v této aukci.

    David Jahoda

    Branky a nahrávky: 23. Duchene (Harrison, Staal J.), 23. Stamkos (Giroux), 48. Dillon (Hall, Skinner), 63. Stamkos (Hamhuis, Campbell) – 6. Urbas (Rodman D.), 9. Urbas (Rodman D.), 28. Razingar (Tošič, Pajič)


    Kanada: Dubnyk (Smith) – Dillon, Robidas, Hamhuis, Campbell, Schultz, Harrison, Brodie – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal E. (C), Simmonds, Read – Hall, Duchene, Eberle – Staal J., Skinner, O´Reilly.
    Trenér: Lindy Ruff.

    Slovinsko: Gračnar (Kristan) – Gregorc, Robar, Pretnar, Kranjc, Pavlin, Kovačevič, Tavželj, Tošič – Sabolič, Tičar, Jeglič – Urbas, Rodman M., Rodman D. – Pajič, Koren, Razingar (C) – Goličič, Pance, Bašič.
    Trenér: Matjaž Kopitar.

    Rozhodčí: Jeřábek (CZE), Kaval (USA) – Dehaen (FRA), Schrader (GER).

    Diváci: 2 184