Rusko – USA 3:8 (kon.) | Švýcarsko – Česko 2:1 (kon.) | Finsko – Slovensko 4:3 (kon.)
Kanada – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
po s.n. (1:2)
Kanada
2:3 (0:0, 1:0, 1:2 – 0:1)
Švédsko
Čtvrtek 16.05.2013, 20:15 • Globen (12.500) • Mistrovství světa
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Švédska. Rozhodujícím střelcem je FREDRIK PETTERSON! Hala Globen je v obrovské euforii a zklamaní Kanaďané se řadí na modré čáře.
     
    Fredrik Petterson nabruslil před Smithe a střelou příklepem rozvlnil síť!
     
    Na druhé straně úspěšný i Jordan Eberle. Taky mezi betony brankáře.
     
    Loui Eriksson je prvním úspěšným střelcem. Našel malou mezírku mezi betony Smithe.
     
    63:37
    Jhonas Enroth se vrací do své svatyně. Kanada si bere oddechový čas, aby si hráči odpočinuli poté, co se dlouho bránili ve vlastním pásmu.
     
    61:18
    Změna ve švédském brankovišti. Zajímavý tah od Pära Martse. Do branky nastupuje Jacob Markström.
     
    Čtvrtfinálové utkání v hale Globen sleduje 11 153 diváků. Aréna vypadá naplněna, ale zřejmě se najdou i volná místa.
     
    50:50
    Kanada právě vstřelila branku!
    Švédům vedení dlouho nevydrželo a je tu srovnáno. Thörnberg chybně nahrál na hůl Andrew Ladda, který posunul před branku na CLAUDA GIROUXE a ten dostal kotouč do branky skrz výstroj Jhonase Enrotha. Asistence: Andrew Ladd.
     
    49:35
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá početní výhoda Švédů. Situace kopíruje první gól a opět je střelcem NICKLAS DANIELSSON! Od mantinelu dostal střelec pražského Lva přihrávku a přes clonícího Louiho Erikssona prostřelil klubko těl. Asistence: Daniel Sedin, Henrik Sedin.
     
    49:06
    Vyloučení na straně Kanady. Claude Giroux je vyloučen na dvě minuty za krosček.
     
    49:01
    Dan Hamhuis nahodil na branku a po teči Stevena Stamkose zazvonila tyč!
     
    45:41
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Přesilová hra je využita a je srovnáno! Hala Globen bouří! NICKLAS DANIELSSON dostal přihrávku na modrou od Henrika Sedina a propálil vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Henrik Sedin, Daniel Sedin.
     
    44:56
    Švédsko si zahraje početní výhodu. Dan Hamhuis je potrestán za zdržování hry, když vyhodil kotouč mezi diváky.
     
    39:59
    Po krátkém hovoru s videorozhodčím není branka uznána.
     
    39:59
    P.K. Subban vypálil v posledních vteřinách na branku a kotouč proletěl skrz klubko těl až do sítě. Hlavní rozhodčí ukázal, že se bude volat video. Dle reakce fanoušků se dostal puk do branky až po závěrečné siréně.
     
    35:35
    Zmíněný Gabriel Landskog si na trestné lavici odpočine na dvě minuty za držení protihráče.
     
    28:16
    Nejprve se prodral k bekhendovému zakončení Oscar Lindberg a následně našel Henrik Sedin dobře postaveného Johana Franssona, který trefil rameno Mika Smithe.
     
    26:20
    Dvojice výtržníků odchází vychladnout na trestnou lavici. Steven Stamkos (CAN) a Joel Lundqvist (SWE) si odpykají dvě minuty za hrubost.
     
    25:50
    Steven Stamkos ujížděl osamocen na Jhonase Enrotha. Švédský brankář si kanadského střelce perfektně vybruslil a nenechal mu volné místo k zakončení po forhendové kličce.
     
    20:45
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada po návratu Ladda na kluziště okamžitě využívá krátkou přesilovou hru. Stephane Robidas napřáhl na modré čáře a STEVEN STAMKOS dokázal kotouč usměrnit přesně nad beton Jhonase Enrotha. Asistence: Stephane Robidas, Andrew Ladd.
     
    18:32
    Andrew Ladd zahákoval protihráče a dvě minuty se bude hrát ve čtyřech na obou stranách.
     
    15:52
    Alexander Edler po právu obdržel pětiminutový trest plus do konce utkání. Za hlasitého pískotu švédských fanoušků odchází předčasně pod sprchy. Trest odpyká Calle Järnkrok. Kanada bude mít výhodu dlouhé početní převahy.
    Unikátní sběratelské relikvie. Získejte masku Tomáše Vokouna či jeho zápasový dres ze zlatého šampionátu 2010 v Německu.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 21. Stamkos (Robidas, Ladd), 51. Giroux (Ladd) – 46. Danielsson (Sedin Henrik, Sedin Daniel), 50. Danielsson (Sedin Daniel, Sedin Henrik), rozh. náj. Petterson


    Kanada: Smith (Dubnyk) – Hamhuis, Robidas – Harrison, Subban – Schenn, Campbell – Dillon, Schultz – Ladd, Giroux, Stamkos – Staal Jordan, Read, Simmonds – Duchene, Staal Eric (C), Eberle – Hall, O'Reilly, Skinner. Trenér: Lindy Ruff.
    Švédsko: Enroth (62.-64. Markström) – Tallinder, Gustafsson – Granberg, Fälth – Kronwall (C), Edler – Fransson – Lundqvist, Ericsson, Danielsson – Hjalmarsson, Persson, Landeskog – Eriksson, Sedin Henrik, Sedin Daniel – Pettersson, Lindberg, Järnkrok – Thörnberg. Trenér: Pär Marts.

    Rozhodčí: Bulanov (RUS), Ronn (FIN) – Dahaen (SWE), Woodworth (USA).

    Diváci: 11.153
    bahis siteleri