Švýcarsko – Kypr 1:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:0 (0:0)
Kypr
Sobota 08.06.2013, 17:30 • Stade de Géneve, Ženeva • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Je dobojováno! Místo očekávaného pohodového vítězství Švýcaři velmi slaví i to nejtěsnější jednogólové, neboť i přes mohutný tlak nebyli schopni překonat skvělého Georgallidese v brance, až na něj našla recept v devadesáté minutě dvojice Shaqiri a zakončující Seferovič.

    Souhra jednadvacetiletých mladíků dovedla Švýcarsko ke třem důležitým bodům a zisku čtyřbodového náskoku v čele tabulky před druhou Albánií. Kypr naopak zůstává poslední se čtyřmi body. (19:25:36)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Švýcaři drží míč na kopačkách a s přehledem hájí těsný náskok.
     
    90+4
    Zraněného fotbalistu nahrazuje Siniša Dobrasinovič.
     
    90+4
    Nějaké desítky sekund už se nehraje kvůli ošetřování zraněného Theophilia, to ale švýcarským fandům nijak nevadí a pějí oslavné chorály.
     
    90+2
    Seferovič ve svém teprve třetím reprezentačním startu zaznamenal premiérovou branku a ta může mít obrovskou důležitost, třeba i postupu na světový šampionát do Brazílie, kam nyní Švýcaři uhání mílovými kroky.
     
    90+1
    Italský arbitr Paolo Mazzoleni k dnešním devadesáti přidává tři nastavené minuty.
     
    90
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Fotbalová spravedlnost se v Ženevě přeci jen dostavila! V samém závěru normální hrací doby Švýcaři bouřlivě slaví! Shaqiri perfektně načasovanou kolmicí vysunul za kyperskou obranu HARISE SEFEROVIČE, který jemným obloučkem přehodil mága v kyperské brance a rozjásal celou Ženevu!
     
    88
    Kyperský brankář kryje i následnou ránu Inlera z dobrých třiceti metrů, při zákroku na něj dotíral dobíhající Gavranovič, ovšem Georgallides dokázal udržet míč ve své náruči.
     
    87
    Další tutovka! Po bleskovém přechodu do útoku Seferoviče a následném posunutí míče Inlera měl obrovskou šanci na kopačce zcela osamocený Shaqiri, proti němu se ale blýskl dalším skvělým zákrokem Georgallides.
     
    87
    Kypřané vybojovali faul na útočné polovině, nejdůležitějším výsledkem této akce tak jsou pro ně důležité ušetřené desítky sekund strávené daleko od vlastní branky.
     
    85
    V závěru pětaosmdesáté minuty Inler napřáhl k dalekonosné pumelici, jeho rána ale prosvištěla jen těsně nad kyperskou brankou.
     
    84
    A ani patnáctý centr od rohového praporku nepřinesl výraznější šanci pro Švýcary.
     
    83
    Po několika rychlých přesných přihrávkách vtrhl do pokutového území z pravého křídla Inler, ovšem jeho zpětnou přihrávku odrazil na rohový kop Elias Charalambous.
     
    83
    Kyperský brankář bezpečně pokryl i další centr Shaqiriho.
     
    82
    Po souhře Barnetty se Seferovičem na levém křídle a přihrávce druhého jmenovaného se do obrovské šance dostal Gavranovič, ránou k přední tyči ale vyzval k dalšímu skvělému zákroku Georgallidese!
     
    81
    Lichtsteinerův přízemní centr odkopává Angelis Charalambous.
     
    80
    Další snahu Švýcarů o ohrožení kyperské branky zakončil Seferovič velmi nepřesnou přihrávkou.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 90. Seferovič

    Karty:   45. Inler (SUI) – 12. A. Charalambous (CYP), 21. Sotiriou (CYP), 33. Makridis (CYP), 67. E. Charalambous (CYP)


    Švýcarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, von Bergen, Rodriguez – Shaqiri, Inler, Behrami, Stocker – Gavranovič, Drnčič
    Kypr: Georgallides – Theophilou, A. Charalambous, Merkis, E. Charalambous – Nikolau, Makridis – Alexandrou, Laban, Aloneftis – Sotiriou

    Rozhodčí: Mazzoleni – Tonolini, Di Fiore (vš. Itálie)
    bahis siteleri