Švýcarsko – Kypr 1:0 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:0 (0:0)
Kypr
Sobota 08.06.2013, 17:30 • Stade de Géneve, Ženeva • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    90+4
    Zraněného fotbalistu nahrazuje Siniša Dobrasinovič.
     
    90
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Fotbalová spravedlnost se v Ženevě přeci jen dostavila! V samém závěru normální hrací doby Švýcaři bouřlivě slaví! Shaqiri perfektně načasovanou kolmicí vysunul za kyperskou obranu HARISE SEFEROVIČE, který jemným obloučkem přehodil mága v kyperské brance a rozjásal celou Ženevu!
     
    87
    Další tutovka! Po bleskovém přechodu do útoku Seferoviče a následném posunutí míče Inlera měl obrovskou šanci na kopačce zcela osamocený Shaqiri, proti němu se ale blýskl dalším skvělým zákrokem Georgallides.
     
    85
    V závěru pětaosmdesáté minuty Inler napřáhl k dalekonosné pumelici, jeho rána ale prosvištěla jen těsně nad kyperskou brankou.
     
    82
    Po souhře Barnetty se Seferovičem na levém křídle a přihrávce druhého jmenovaného se do obrovské šance dostal Gavranovič, ránou k přední tyči ale vyzval k dalšímu skvělému zákroku Georgallidese!
     
    73
    Další švýcarské střídání, dvacetiletého Drniče nahrazuje o rok starší Haris Seferovič, útočník italské Novary.
     
    71
    Když už mají Kypřané výjimečně šanci, tak je to téměř tutovka! V závěru brejkové akce tří proti dvěma byl naprosto osamocený Kyriakou, jenž z hranice pokutového území míjí švýcarskou branku a domácím fanouškům teď pořádně zamrazilo.
     
    68
    Změna ve švýcarské sestavě, Blerim Dzemailli nahrazuje Behramiho.
     
    67
    Elias Charalambous vystavil pořádnou kosu rozběhnutému Lichtsteinerovi a je dalším žlutě potrestaným Kypřanem.
     
    65
    Stocker vedl míč středem hřiště, dvaadvacet metrů od branky napřáhl k ráně směřující pod břevno kyperské branky, ovšem projektil basilejského záložníka skvělý Georgallides vytáhl nad svoji branku.
     
    62
    První střídání Kypru, Stathis Aloneftis přepouští místo na hřišti Charisi Kyriakouovi.
     
    61
    Po hodině hry první příležitost Kypřanů a to obrovská! Hosté po zisku míče zamířili do brejku v pěti proti třem, Alexandrou se v pokutovém území vyhl Lichtsteinerovi a jeho ránu Benaglio s potížemi vyrazil!
     
    57
    Znovu to není gól! Stocker připravil stoprocentní pozici pro Gavranoviče, ten střílel do protipohybu Georgallidese, přesto kyperský brankář stačil reflexivním zákrokem míč vyrazit! Naprosto špičkový zákrok.
     
    53
    Ani tentokrát Kypřané ale nedokázali vystřelit a naopak domácí znovu zahrozili rychlým brejkem, tentokrát dokonce spěchali ve třech proti jedinému obránci. Shaqiri se mu v pokutovém území i dokázal vyhnout, v obrovské šanci ale poté nedokázal vyzrát na Georgallidese a byť kyperský brankář nejspíše vyrazil jeho střelu vedle branky, bude moci dokonce odkopávat od branky.
     
    45
    Další žlutá karta, tentokrát Inler seslal k zemi Theophila.
     
    44
    Laban hrubou chybou ztratil míč u vlastního pokutového území, Stocker okamžitě uvolnil Shaqiriho, jehož ránu brankář Georgallides vykopl před sebe, druhou ránu odrazil blokující Theophilou a ani následný velký závar v bezprostřední blízkosti kyperské branky nevedl ke skórování.
     
    33
    Žlutých karet nadále přibývá, třetím potrestaným Kypřanem je Makridis za zákrok na Behramiho.
     
    24
    Valentin Stocker získal dostatek prostoru ve středu pole, svůj individuální průnik zakončil ránou z dvaceti metrů těsně vedle kyperské branky.
     
    21
    O malou chvíli později se žlutí znovu na kyperské straně, za zákrok u postranní čáry je karetně napomenut útočník Pieros Sotiriou.
     
    12
    První standardní situace Ostrovanů ale dopadla naprosto katastrofálně, nejen že nepovedeným centrem o míč ihned přišli, ale také pomohli Švýcarům do pořádně rychlého brejku, ten Kypřané zastavili pouze žlutým faulem Angelise Charalambouse na zatím velmi aktivního Drnčiče.
     
    8
    Další šanci měli domácí hned po následném rohovém kopu, to když centr Rodrigueze na přední tyč prodloužil Drnčič za sebe a Gavranovič u vzdálenější tyče hlavou z úhlu trefil pouze brankovou konstrukci!
     
    7
    První obrovská šance Švýcarů! Drnčič výrazně přesprintoval Merkiče, poradil si i s vyběhnuvším brankářem Georgallidesem, ovšem do branky se kutálející míč ještě stačil doběhnout a metr před brankovou čárou okopnout vedle branky Theophilou!

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 90. Seferovič

    Karty:   45. Inler (SUI) – 12. A. Charalambous (CYP), 21. Sotiriou (CYP), 33. Makridis (CYP), 67. E. Charalambous (CYP)


    Švýcarsko: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, von Bergen, Rodriguez – Shaqiri, Inler, Behrami, Stocker – Gavranovič, Drnčič
    Kypr: Georgallides – Theophilou, A. Charalambous, Merkis, E. Charalambous – Nikolau, Makridis – Alexandrou, Laban, Aloneftis – Sotiriou

    Rozhodčí: Mazzoleni – Tonolini, Di Fiore (vš. Itálie)
    bahis siteleri