Brno – Devils Zlín 10:8 (kon.) | Uh. Hradiště – Kanci Uh. Brod 10:9 (kon.) | IHC Olomouc – IHC Přerov 15:3 (kon.)
IHC Pardubice – IHC Kladno 4:8 (kon.) | Mad Parrots – IHC Prague Rats 2:9 (kon.) | Slavia Praha – ILHK Hr. Králové 9:7 (kon.)
konec
Střída Sport Pardubice
4:8 (1:3, 1:3, 1:1, 1:1)
IHC Čerti Kladno
Neděle 16.06.2013, 12:00STILMAT extraliga inline hokeje
Partner:
     
    Kladno díky svému zaslouženému vítězství předstihlo Pardubice v tabulce a obsadí třetí místo, domácí končí na západě čtvrtí. Ode mě je to pro dnešek vše, z bitev play-off se s Vámi těším na počtenou. (13:16:03)
     
    48:00
    Konec zápasu.
     
    46:52
    Oddechový čas pro hokejisty Kladna.
     
    46:52
    Ještě aspoň jednu radost mohl domácím zařídit Jan Buchtele, ovšem Langer udržel kotouč před brankovou čarou.
     
    46:12
    Zápas už se jen dohrává. Pardubice se v oslabeném složení na příliš nezmohou.
     
    45:02
    Jakub Strnad si brousil zuby na hattrick, ale marně.
     
    44:14
    Hru zpomaluje pardubický icing.
     
    43:02
    Na druhé straně měl stejnou možnost Tomáš Plekanec. Veselého si rozhýbal, ale jeho beton nedokázal od tyčky odlepit a brankář vzešel ze souboje jako vítěz.
     
    40:38
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Delší dobu zakončení na obou stranách neznamenala nebezpečí, až se kotouč odrazil do samostatného nájezdu na hokejku JANA BUCHTELEHO. Langer se sice okamžitě položil na plochu, ale puk mu prošel snad pod výstrojí za záda – 4:8. Bez asistence.
     
    37:19
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Využitá kladenská přesilovka určuje již pětibrankový rozdíl. U pravé tyčky zůstal nehlídaný DANIEL JŮN, jenž si počkal na Petrákovu nabídku a bez potíží zakončil – 3:8. Asistence: Michal Petrák, Vladimír Kameš.
     
    36:01
    Začala čtvrtá čtvrtina.
     
    Kotouč tráví více času na domácích hokejkách, ale Kladno stále drží poměrně bezpečný náskok. Uvidíme, zda s ním Pardubice ještě dokáží něco udělat.
     
    36:00
    Třetí čtvrtina skončila.
     
    35:43
    Těsně před koncem třetí čtvrtiny přichází první vyloučení zápasu. Petr Beneš (PCE) – 2 minuty za sekání.
     
    34:29
    Tomáš Plekanec se stahovačkou zbavoval pardubického beka a když viděl, že se mu to nepodaří, vystřelil aspoň bekhendem. Pravděpodobně to bylo jen jednou rukou.
     
    33:22
    Moučka s Benešem mohli ztrátu zase snížit, ovšem druhý jmenovaný z velké blízkosti těsně přestřelil.
     
    31:30
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jedna z mála útočných chvilek hostů znamená gól. Vladimír Kameš si počkal, až se mu na křídle rozjede Tomáš Plekanec. Ten pak ještě vyšperkoval celou akci přihrávkou napříč pásmem DANIELU JŮNOVI, který z první napálil puk do prázdné branky – 3:7. Asistence: Tomáš Plekanec, Vladimír Kameš.
     
    30:48
    Rychlou kombinaci hokejistů v bíločerveném nyní zakočnoval David Vondráček, Langer udržel kotouč ve výstroji.
     
    30:12
    Omlouváme se za tradiční pardubické technické problémy. Aktivita domácího celku stále pokračuje, tentokrát bez gólového vyjádření.
     
    27:27
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Bleskovým úderem o sobě dávají vědět domácí hokejisté. U hrazení viděl Jaroslav Moučka výborně rozjetého PETRA BENEŠE, který se s tím nepáral a dělovkou nedal Langerovi šanci – 3:6. Asistence: Jaroslav Moučka.
     
    26:11
    Pardubický gólman se tentokrát zaskvěl lapačkou.
     
    25:14
    Michal Petrák si labužnicky pohrál s pardubickou defenzívou, obkroužil klec a pak ještě zpětnou kličkou brankáře Veselého. U tyčky přesto místo nenašel.
     
    24:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také druhá část skončila dvougólovým rozdílem ve prospěch kladenského týmu, který míří za vítězstvím.
     
    24:00
    Druhá čtvrtina skončila.
     
    23:19
    Plekanec svou chvíli na střelu prováhal, na druhé straně byla Vondráčkova střela zblokována mimo mantinely.
     
    22:39
    Za Michalem Veselým zazvonila tyčka po ráně Michala Petráka.
     
    21:56
    Snaha domácích hokejistů je poměrně marná, ve srovnání se soupeři nejsou zdaleka tolik sehraní.
     
    20:11
    Tomáš Plekanec vyzval ke skórování chytrým pasem Daniela Jůna, ten byl ale domácímu brankáři už moc blízko.
     
    18:22
    Hra se aspoň na chvilku uklidňuje, hosté dopřávají Východočechům puk na hokejce.
     
    16:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Sedmnáctou minutu si Pardubičtí za rámeček nedají, jen deset sekund po buly se v jejich síti třepetá další kotouč. Z dálky vypálil JIŘÍ SEKÁČ do růžku nad Veselého lapačku a uzavřel hattrick – 2:6! Asistence: Matěj Hoffman.
     
    16:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácí si nepohlídali další protiútok soupeře, který končí jeho pátou brankou. Jakub Strnad volil místo střely přihrávku, kterou dokázal JIŘÍ SEKÁČ krkolomně bekhendem poslat za záda ležícího Veselého – 2:5. Asistence: Jakub Strnad.
     
    16:02
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Čerti ovšem dokázali najít rychlou odpověď. Celou práci vzal na sebe TOMÁŠ PLEKANEC, který se rozjel po pravém křídle a krásnou ranou trefil k druho tyčce – 2:4. Asistence: Daniel Jůn.
     
    14:55
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Chvíli po přestávce snižují domácí na rozdíl jediné branky. Lukáš Procházka ještě v brejku napálil tyčku, ale o pár chvilek později zůstal před Langerem JOSEF VÍTEK, jenž bekhendem trefil puk do vnitřní konstrukce brány – 2:3. Asistence: David Vondráček.
     
    13:42
    Aktivní Sekáč se znovu hnal dopředu, tentokrát jeho přihrávka neprošla.
     
    12:33
    Jiří Sekáč nádherně vyslal do sóla Jana Piskáčka, toho ale Veselý vychytal.
     
    12:01
    Začala druhá čtvrtina.
     
    Kladno vstoupilo do zápasu hodně uvolněně, v útoku si na rozdíl od Pardubic dokáže dát puk do hole. Proto zatím zaslouženě vede.
     
    12:00
    První čtvrtina skončila.
     
    10:51
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Ještě v první čtvrtině stíhají domácí jednu odpověď. Jejich kombinace sice byla nepřesná, ale Kubišta pak z rohu vrátil kotouč JOSEFU VÍTKOVI, který z první snižuje na 1:3. Asistence: Jan Kubišta, Lukáš Procházka.
     
    09:49
    Kladno právě vstřelilo branku!
    V ponechané výhodě spustili Čerti krátký kolotoč, který končí třetím gólem. Křižnou přihrávku napálil do sítě opět JAKUB STRNAD, Veselý se přesouval marně – 0:3. Asistence: Michal Petrák.
     
    09:05
    Na druhé straně měl kontaktní gól na hokejce Jaroslav Moučka. Langer by na jeho dělovku neměl nárok zareagovat, ale puk šel opět vedle.
     
    08:32
    Kladenská akce skončila na pravé straně u Tomáše Plekance, jenž pálil z první. Trefil jen boční konstrukci branky.
     
    07:31
    Domácím hokejistům to zatím mezi tři tyče příliš nestřílí, teď minul z rychlého protiútoku Josef Vítek.
     
    06:11
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno se velmi pohlednou akcí dostává do dvoubrankového vedení. Přečíslení tři na jednoho ještě JAKUB STRNAD nedokončil, ale pak si parádně narazil s Jiřím Sekáčem a zblízka trefil místo u bližší tyčky – 0:2. Asistence: Jiří Sekáč.
     
    05:11
    Pardubice se chopily aktivity, ale soupeř jejich rozehrávku výborně napadá.
     
    03:52
    Domácí brankář se musí dál činit, nyní zastavil lapačkou střelu jednoho z kladenských hokejistů.
     
    02:54
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté přetavili lepší start do úvodního gólu. Michal Petrák přesunul hru do křídla na hokejku JIŘÍHO SEKÁČE, který prostřelil Michala Veselého mezi betony – 0:1. Asistence: Michal Petrák.
     
    01:36
    Tomáš Plekanec svou skrytou střelou z levé strany trefil pardubickou tyčku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Střída Sport Pardubice: Veselý – Kubišta, Šťastný, Buchtele, Moučka, Vondráček, M. Hemský, Beneš, Vítek. Trenér: Miloš Říha ml.

    IHC Čerti Kladno: Langer – Sekáč, Hoffman, Strnad, Stieler, Plekanec, Petrák, Zeman, Piskáček, Kameš. Trenér: Vladimír Kameš.

    Rozhodčí: Barek, Lučan.
     
    Když se dnešní soupeři střetli poprvé, stálo to za to. Ve středočeském městě se strhla napínavá přestřelka a vítězný gól padl až v čase 47:12. Měly ho na svědomí Pardubice, závěrečná pojistka podtrhla jejich triumf 8:6.

    Rozdíl mezi oběma týmy v tabulce činí tři body. Pokud Kladno zvítězí o dva a více gólů, svého soupeře předstihne. Mezi soupeři pro čtvrtfinále se ale nedá vybírat – na východě se první trojice týmů jeví jako velice vyrovnaná; ačkoli má Zlín už první místo jisté, nestraší protivníky tak jako na západě kralující Slavia.
     
    Lepší postavení v tabulce budou hájit domácí hokejisté. Ti včera zamířili do Berouna už bez maďarských hráčů a s několika juniory, což se nakonec mohlo na výsledku podepsat. Rozhodnutí přinesla třetí čtvrtina, kterou Pardubice prohrály vysoko 1:6 a celkově ztratily zápas poměrem 4:9.

    Kladenští Čerti mají v nohách úplně stejnou destinaci a bodově to pro ně dopadlo také neúspěšně. Větší porci času sice byli napřed, ale Medvědi utkání v poslední části otočili a závěrečné snížení z hokejky Tomáše Plekance nestačilo. Kladno padlo těsným výsledkem 6:7.
     
    Základní část Reebok extraligy inline hokeje vrcholí! V závěrečném hracím dni se souběžně představí všech dvanáct účastníků soutěže a o to nejdůležitější už se hrát nebude, všichni postupující do play-off jsou známi. Nám půjde alespoň o třetí příčku západní divize, která připadne buď Pardubicím, nebo Kladnu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 11. Vítek (Kubišta, L. Procházka), 15. Vítek (Vondráček), 28. Beneš (Moučka), 41. Buchtele – 3. Sekáč (Petrák), 7. Strnad (Sekáč), 10. Strnad (Petrák), 17. Plekanec (Jůn), 17. Sekáč (Strnad), 17. Sekáč (Hoffman), 32. Jůn (Plekanec, Kameš), 38. Jůn (Petrák, Kameš)


    Střída Sport Pardubice: Veselý – Kubišta, Šťastný, Buchtele, Moučka, Vondráček, M. Hemský, Beneš, Vítek, L. Procházka. Trenér: Miloš Říha ml.
    IHC Čerti Kladno: Langer – Sekáč, Hoffman, Strnad, Stieler, Plekanec, Petrák, Zeman, Piskáček, Kameš, Jůn. Trenér: Vladimír Kameš.

    Rozhodčí: Barek, Lučan.