Kolumbie – Austrálie 1:1 (kon.) | Mexiko – Řecko 1:2 (kon.) | Turecko – Salvador 3:0 (kon.)
Paraguay – Mali 1:1 (kon.)
konec
Turecko
3:0 (1:0)
Salvador
Sobota 22.06.2013, 20:00 • Hüseyin Avni Aker Stadium, Trabzon • Mistrovství světa U20
Předzápasové kurzy
     
    Turecko tedy ve svém úvodní utkání na šampionátu vítězí 3:0, ale výkonem zrovna nepřesvědčilo. Salvador sice bojoval ze všech sil, jenže to dnes nestačilo ani na jednu branku. Utkání načal první brankou v 8. minutě Salih Ucan, který proměnil pěknou nahrávku od Cenka Sahina. Ve 46. minutě to byl naopak Salih Ucan, jenž svému kolegovi nahrál na druhou branku. Třetí a konečnou trefu zaznamenal opět Cenk Sahin, kterému se povedlo po úniku po pravém křídle přízemním pokusem propálit brankáře Moralese, a tak uzavřít na konečných 3:0. (21:52:25)
     
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Granitto to zkoušel po pravé straně, ale neměl dostatek rychlosti a možností k nahrávce, a tak neuspěl. Obrana Turecka si poradila bez problémů.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven v Trabzonu na Hüseyin Avni Aker Stadium o tři minuty.
     
    90
    Salvador se ještě v samém závěru snaží o kosmetickou úpravu. Ochoa ale ani nadvakrát míč do vápna na spoluhráče nedostal. Při druhém pokusu jeho centr odvrací Calik.
     
    88
    Možné nebezpečí hatí dobrým obranným zákrokem Pülgir, který po nepřesném centru na Jaira zastavuje míč a rozehrává útočnou akci svěřenců Feyyaze Ucara z vlastní poloviny.
     
    86
    Poslední střídání domácího celku. Ibrahima Yilmaze nahrazuje Artun Akcakin.
     
    86
    Gomez ve vápně srazil u brankové čáry celkem ostře Calhanoglua, ale penalta se nepískala. Turecko se i tak snažilo o další zakončení, jenže to díky dobré práci soupeřovi obrany nepřišlo.
     
    84
    Calis našel ze středu hřiště za obranou Cenka Sahina, jenž ve velmi výhodné pozici ještě hledal spoluhráče, ale bohužel pro Turecka moc prudce, a tak končí balon v zámezí. Pěkná akce domácích tak čtvrtou brankou utkání nekončí.
     
    82
    Přímý volný kop rozehrál Cenk Sahin na Calhanoglua, který prudce vypálil. Morales ránu pouze vyrazil na Saliha Ucana, jenž však ještě nahrál na Ibrahima Yilmaze, a to neměl dělat. Yilmaz sice skóruje, jenže z ofsajdu, a tak se hra přerušuje.
     
    80
    Ten potřetí střídat. Roberto Gonzalez nahradí na poslední minuty Peñu
     
    80
    Turecký výběr nikam nespěchá. V klidu kombinuje za rozhodnutého výsledku na vlastní polovině a čeká, co na něj vymyslí Salvador.
     
    78
    Calisův pas hledal Calhanoglua, jemuž chtěl pomoci Ibrahim Yilmaz dobrým pohybem, kterým zkoušel setřást protihráče. To však nevyšlo, a tak hraje Salvador.
     
    76
    Jairo šel na pravé straně pokutového území do kličky, ale ta mu nevyšla. Dobře zakročil zadák Fatih Turan.
     
    74
    Ayala neodvrátil letící projektil na levé straně a Salih Ucan zkusil pohotově brankáře Moralese přehodit lehkým lobem. Ten mu ale nevyšel, a tak končí v zámezí.
     
    74
    Honduras podruhé střídá. Ze hry odchází Maikon, místo něj přichází Tomas Granitto.
     
    72
    Dlouhý pas od Barahony na rozebíhajícího se Maikona dobře přečetl obránce domácích Durmus, který stačil před útočníkem Hondurasu odvrátit na rohový kop.
     
    69
    Druhé střídání v domácích řadách. Öztürka nahradí na trávníku v Trabzonu Okay Yokuslu.
     
    68
    Po delším ošetřování záložníka domácích se hra znovu rozeběhla a byl to domácí celek, který měl slibnou pozici. Ibrahim Yilmaz se ale nahrávky do pokutového území od Saliha Ucana nedočkal.

    Martin Mišovec

    Branky: 8. Salih Ucan, 46. Cenk Sahin, 63. Cenk Sahin

    Karty:   45+1. Fatih Turan (TUR) – 7. Ochoa (ELS), 65. Hernandez (ELS)


    Turecko: Özer – Durmus, Calik, Fatih Turan, Pülgir (C) – Salih Ucan, Cenk Sahin, Öztürk (69. Yokuslu), Frei (65. Calis) – Calhanoglu, Ibrahim Yilmaz (86. Akcakin).

    Trenér: Feyyaz Ucar

    Salvador: Morales – Ayala, Baumgartner, Barahona, Ochoa – Jairo, Gomez (C), Coca (55. Hernandez), Mendoza – Peña (80. Gonzalez), Maikon (74. Granitto).

    Trenér: Mauricio Tuco Alfaro

    Rozhodčí: Sandro Ricci – Alessandro Rocha, Emerson De Carvalho (všichni BRA)
    bahis siteleri