Slovan Bratislava – Dunajská Streda 1:1 (kon.) | Myjava – B. Bystrica 0:4 (kon.)
konec
TJ Spartak Myjava
0:4 (0:3)
MFK Dukla Banská Bystrica
sk Pátek 12.07.2013, 20:00 • Spartak Myjava • Niké liga
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 20:00.
     
    Tak a je to tu! Sezóna 2013/2014 sa začína. Corgoňligové brány sú otvorené. Hor sa na prvé dôležité zápasy slovenskej najvyššej futbalovej súťaže. Tak, ako to býva zvykom, sezónu otvorí majster. Ani v tomto ročníku tomu nebude inak. Prvý zápas odohrá Slovan s nováčikom z Dunajskej Stredy. Polhodinu nato, čiže o 20:00 v piatok 12.7 začnú svoju púť za majstrovským titulom, pohárovou Európou či udržaním sa medzi slovenskou elitou aj dva vcelku vyrovnané tímy. Minuloročný nováčik z Myjavy privíta Banskú Bystricu.
     
    Myjavskí futbalisti boli v uplynulej sezóne najpríjemnejším prekvapením. Progres, ktorý zaznamenali za tri či štyri roky mnohých prekvapil, veď v sezóne 2010/11 kopali len tretiu ligu! Klub začal žať úspechy po angažmáne trénera Ladislava Hudeca. Myjavský štadión patrí medzi najútulnejšie spomedzi všetkých slovenských stánkov, veď sa kopaničiarom podarilo dokončiť až tri nové tribúny!

    Počas letnej prestávky sa na radosť fanúšikov podarilo udržať Zoltána Harsányiho, ktorý mal namierené do Turecka, ale klub ho vykúpil zo zmluvy v maďarskom Pécsi a tak podpísal dvojročnú zmluvu. Čiernobiely pruhovaný dres vyzliekli len Ďuriš s Mrvom. Hosťovanie na Kopaniciach ukončili Pelegríny a Székely.

    Klub angažoval trojicu nových hráčov, ktorých úlohou bude udržať nastolený trend a zvýšiť konkurenciu v kádri. Tím sa posilnil na každom poste. Na ľavý kraj obrany prichádza Filip Lukšík z holandského ADO Den Haag. Pripomínam, že Filip hral minulú sezónu za majstrovský Slovan. Podobne ako Harsányi zmenil svoje hosťovanie v trvalý prestup i Peter Šulek zo Žiliny. O góly by sa mal starať Štefan Pekár z Ružomberku. Z hosťovaní sa navyše vrátilo duo Onder, Neoveský.

    Myjavčania podobne ako väčšina slovenských klubov strávili letnú prípravu v Rakúsku. Čiernobiely rozložili svoj stan v mestečku Hinterstroder. Vyzvali napríklad aj silný ruský celok Rubin Kazaň. Kopaničiari síce prehrali 1:3, ale z tohto zápasu si odniesli veľa pozitívnych skúseností. Okrem toho absolvovali i divokú prestrelku proti SV Ried, kde ťahali za kratší koniec po výsledku 3:5. V dobrom svetle sa prezentovali predovšetkým Kukoľ so Šulekom. V generálke na novú sezónu zvíťazili nad Znojmom 2:0.

    Myjavu čaká určite ďalšie veľké dobrodružstvo a bude veľmi zaujímavé sledovať či sa im podarí priblížiť sa k minuloročnej jazde. Kopaničiari vstupujú do sezóny bez prehnaných ambícii a opäť sa budú chcieť predovšetkým baviť futbalom.
     
    Súhrn prípravných zápasov Spartak Myjava:

    Spartak Myjava – FK Senica 1:1 (1:1)
    18. Daniel

    Spartak Myjava – Rubin Kazaň (RUS I.) 1:3 (1:2)
    31. Kosík

    Spartak Myjava – Arapongas EC (BRA) 0:3 (0:0)

    Spartak Myjava – SV Ried (AUT I.) 3:5 (3:3)
    6. Šulek, 21. a 25. Kukoľ

    Spartak Myjava – FC Fastav Zlín (CZE II.) 1:1 (1:0)
    36. Kosík

    Spartak Myjava – FC Vysočina Jihlava (CZE I.) 0:0

    Spartak Myjava – 1. SC Znojmo (CZE II.) 2:0 (1:0)
    44. Siva, 62. Sládek
     
    Spartak Myjava v minulých sezónach:

    2012/13 – 4.

    2011/12 – 1. (II. liga)

    2010/11 – 1. (III. liga)

    2009/10 – ??

    2008/09 – 2. (IV. liga)

    2007/08 – 3. (IV. liga)
     
    Dukla Banská Bystrica sa bez výraznejších hráčskych hviezd, ale s o to väčším odhodlaním púšťa do novej sezóny. Hlavným cieľom bude vyhnúť sa bojom o záchranu ako tomu bolo v minulom ročníku. Najväčšou hviezdou mužstva by mal byť Tomáš Hučko, ktorý bol v minulej sezóne zaradený do zostavy roka. Kapitánsku pásku preberie po odchádzajúcom matadorovi Martinovi Poljovkovi, ktorý už bude pôsobiť ako športový riaditeľ. Klub sa rozhodol po nie príliš presvedčivej sezóne podržať svojho trénera a Norberta Hrnčára uvidíme na lavičke i v ďalšej sezóne. Bystrica do nej vstupuje s ešte menším rozpočtom ako tomu bolo pred rokom a od toho sa odvíjala i prestupová politika klubu.

    Okrem Pojlivku zaznamenal káder Bystrice ešte štyri výrazné oslabenia. Na Štadión Antona Malatinského sa sťahuje Jozef Adámik. Odchádza i dlhoročný hráč Dukly Michal Pančík. V tíme z pod Urpína už nebude pokračovať ani Marek Hlinka. Najväčšou stratou však zostáva odchod Norberta Gyömbéra, ktorý pôjde rozvíjať svoju kariéru do Catanie Calcio.

    Káder doplnili Vojaci o pár známych mien. Do brány prišiel Čech Dominik Rodinger, ktorý pôsobil aj v Slovane. Na hosťovanie prišli Ján Nosko a bývalý veľký talent z východu Pavol Jurčo. Zaujímavou posilou je i Jakub Hronec, ktorý je rodák z Bystrice.

    Ako väčšina tímov aj Bystričania absolvovali sústredenie v Rakúsku. Stretli sa tu aj s dvomi rakúskymi celkami, kde si v oboch zápasoch pripísali remízu. Zaujal najmä Martin Chrien. V ďalšom priebehu prípravy už výkony proti českým mužstvám rozhodne nepresvedčili. Výkonnosť Dukly tak ostáva pred štartom Corgoň ligy nejasná. Otázkou pred novou sezónou ostáva či zvíťazí kvalita alebo mladícka drzosť...
     
    Súhrn prípravných zápasov FK Dukla Banská Bystrica:

    Banská Bystrica – SV Mattersburg (AUT I.) 2:2 (1:2)
    27. Chrien (11m), 57. Hronec

    Banská Bystrica – SC Wiener Neustadt (AUT I.) 1:1 (0:0)
    75. Elias

    Banská Bystrica – Bohemians Praha 1905 (CZE II.) 2:4 (1:2)
    15. Jindříšek (VG), 70. Faško (11m)

    Banská Bystrica – FC Baník Ostrava (CZE I.) 0:1 (0:0)

    Banská Bystrica – FK Pohronie (III.) 6:2 (1:1)
    8. Jurčo, 47. Teixeira, 72. VG, 78. a 80. Kamenský, 82. Šovčík

    Banská Bystrica – MFK OKD Karviná (CZE II.) 2:1 (1:1)
    8. Faško (11m), 66. Slančík
     
    FK Dukla Banská Bystrica v minulých sezónach:

    2012/13 – 10.

    2011/12 – 9.

    2010/11 – 5.

    2009/10 – 3.

    2008/09 – 10.

    2007/08 – 8.
     
    Podľa bookmakerov je favoritom domáca Myjava, na ktorú je vypísaný kurz 1,9. Na remízu je 3,3 a na výhru hostí 3,55.
     
    Položme si záverečné otázky:

    Podarí sa naplniť predpovede bookmakerov a Myjava v prvom tohtosezónnom zápolení zvíťazí alebo naopak, Bystrica svojím omladeným tímom prekvapí?

    Nechajme sa prekvapiť!
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Solnička – Kosík, Černáček, Kukoľ, Lukšík, Šulek, Častulín, Marček, Bruško, Siva, Sládek

    FK Dukla Banská Bystrica: Rodinger – Hučko, Podstavek, Teixeira, Považanec, Turňa, Nosko, Brašeň, Slančík, Faško, Jurčo

    Rozhodca: Sedlák – Kubačka, Bednár.
     
    Hráči sú už na trávniku. Diváci si spolu s nimi vypočujú slovenskú hymnu a zápas sa môže začať!
     
    Úvodný výkop majú hostia z Bystrice. Pavol Jurčo bude posielať loptu Fabiánovi Slančíkovi.
     
    Trochu rošády na úvod, veď Slovensko...rozohrávať bude napokon Myjava.
     
    1
    Stretnutie práve začalo.
     
    1
    Hneď v úvode sa snažia domáci rozvinúť akciu, no v stredovom kruhu im loptu vzali hostia, ktorí sa už už rútili na Solničku. Jurčo bol však v ofsajdovom postavení.
     
    2
    Pri lopte po menšom vzruchu myjavská obrana, ktorá sa nevie dostať cez stred ihriska. Dobrá práca od Bystričanov, ktorí vysoko napádajú.
     
    3
    Nakopávaná lopta pred šestnástku Bystričanov sa neujala, hostia sa oslobodili, poslali loptu do bezpečia a celkom lacno sa k nej aj dostali, pretože bol faulovaný Matúš Turňa.
     
    4
    Opäť ďalší faul, tentoraz však budú diváci svedkami omnoho dramatickejšej štandardky než tomu bolo pred chvíľou.
     
    4
    Hlavička kapitána Dukly Tomáša Hučka nenašla bránu, naopak, pristála len na hlave jedného z myjavských obrancov. Kopaničiari sa oslobodili.
     
    5
    Zaujímavá situácia pred Solničkom, keď z pravej strany centroval Turňa, brankár domácich vybehol, aby zneškodnil nebezpečne smerujúcu loptu. To sa mu aj podarilo, no pri zákroku sa trochu zranil. Bude však v poriadku.
     
    6
    Lopta pendluje z jednej strany na druhú, tentoraz sú pri lopte domáci, ktorí sa k nej dostali po zlej rozohrávke hostí. Nič svetaborné sa im nepodarilo vymyslieť a tak môže byť Rodinger v pokoji.
     
    7
    Banská Bystrica dala gól!
    Ani sme sa nenazdali a nečakaná gólová príležitosť skončila pre Bystricu najlepšie ako mohla. Centrovaná lopta z kopačky Považanca z ľavej strany našla FABIÁNA SLANČÍKA, ktorý až na dvakrát prekonal Solničku. Domáci sú poriadne zaskočení.
     
    9
    Dlho sa nehrá, pretože sa Solnička neviem postaviť z trávniku. Po dlhom čase to však urobil a už by mal byť v poriadku.
     
    10
    Šulek si narazil s Lukšíkom, domáci sa snažia dostať pred Rodingera. Ofenzívna snaha zatiaľ nežne tak, ako by mala.
     
    11
    Prvá strelecká príležitosť prišla z Kukoľovej kopačky, Vlado si loptu spracoval a volejom spoza šestnástky vypálil. Jeho strela však nemala potrebnú razanciu.
     
    12
    Pri lopte domáca Myjava, ktorá sa snaží o vyrovnávajúci gól, ktorý zatiaľ neprichádza. Snaha tu však je, hrá sa na pravej strane ihriska.
     
    13
    K lopte sa Dukla dostala len vďaka útočnému faulu, červení sa nikam neponáhľajú.
     
    14
    Turňa bol faulovaný v strede ihriska, na druhej strane však došlo k ďalšiemu faulu. Tentoraz pri lopte Myjava.
     
    15
    Do rýchleho útoku sa dostal Kukoľ, hľadal na ľavej strane Lukšíka, ten si loptu neprevzal pretože ju poriadne ani nedobehol. Rodinger teda odkopáva.
     
    16
    Turňa rozvinul akciu po pravej strane, k lopte sa dostal Slančík, ktorý však nedokázal loptu spracovať. Pri lopte však ostanú červení.
     
    17
    Aktivita hostí naďalej pokračuje, skončila sa až po osobnom súboji Kukoľa s Turňom, po ktorom sa previnil Banskobystričan a tak pri lopte domáci.
     
    18
    Kukoľ bol faulovaný asi 20 metrov. Žltá karta pre Podstavka.
     
    19
    Strela Tomáša Bruška skončila len v múri, Rodinger si vyšiel a poslal loptu do bezpečia. Zachytil ju však jeden z domácich hráčov, poslal loptu do ohňa, kde si ju prevzal ako keby netušiac Sládek, Peter to skúsil z voleja. Chýbalo len fakt málo, lopta takmer lízla ľavú žrdku.
     
    20
    Myjava stále pri lopte, ktorá cíti šancu a vie, že Vojaci nie sú neporaziteľní.
     
    21
    Diváci môžu vidieť pasivitu na ihrisku, Myjava sa síce snaží, ale čo z toho, keď je Bystrica dobre koncentrovaná.
     
    22
    Faško zahrával rohový kop, jeho center na zadnú tyč našiel Noska, od neho sa odrazila lopta na Turňu, ktorý to skúsil, jeho strela sa však do brány nezmestila.
     
    23
    Myjava pri lopte, no len na vlastnej polke. Snaží sa, ale zatiaľ jej dopriate nie je.
     
    24
    K centrovanej lopte sa dostal Bruško po faule na jedného z Myjavčanov. Rodinger ale zasahovať nemusel, bude len odkopávať od vlastnej brány.
     
    25
    Turňa sa pustil do súboja s Kukoľom až príliš agresívne, za šmýkačku vidí žltú kartu.
     
    26
    Sládek sa dral do šestnástky z pravej strany, jeho snahu mu prekazil Teixeria. Bude z toho ale rohový kop!
     
    27
    Nebezpečná centrovaná lopta z toho ale vôbec nebola, Bystrica zatiaľ veľmi pozorne bráni.
     
    28
    Dej sa odohráva v strede ihriska, na slovenské pomery až príliš veľa divákov zatiaľ sleduje dosť nezáživný futbal. Ešte k tomu, keď prehrávajú domáci – hotová katastrofa.
     
    29
    Solnička zaľahol loptu po jednom z pokusov prekvapiť ho. To sa ale Bystričanom nedarí.
     
    30
    Brašeň našiel zo stredu poľa nabiehajúceho Fabiána Slančíka, ktorý sa len tak tak, že nestal katom domácich. V poslednej chvíli ho znervóznil aj stopér domácich. Strela by minula aj tri brány postavené vedľa seba. Každopádne, zaujímavá gólová šanca!
     
    31
    Dlhá lopta mala mieriť na Sládeka, Brazílčan Teixeira však loptu zachytil a tak opäť bude musieť Myjava tvoriť.
     
    32
    Rodinger zariskoval, no pri lopte sa udržali hostia, ktorí pri nej ostanú i naďalej. Turňa ostáva ležať na trávniku. Bude ale v poriadku.
     
    33
    Sivov center z pravej strany sa snažil nájsť Sládeka, to sa ale nestalo, pretože znovu zapracovala obrana domácich.
     
    33
    Po skrumáži v šestnástke si diváci vyžadovali penaltu, ich prosby však vyslyšané neboli.
     
    34
    Stopérska dvojica hostí zatiaľ výborne bráni svojho brankára Rodingera, späť k hre, Turňa si nabehol z pravého krídla až pred šestnástku odkiaľ vystrelil, lopta lízla len bočnú sieť.
     
    35
    Pri lopte nádej Bystrice Faško, ktorý však v súboji jeden na jedného nebol úspešný. Pri lopte teda Myjava.
     
    36
    Myjava má k dobru center po faule v strede ihriska. Lopta však skončila len za bránkovou čiarou, bez dotyku hráča čo i len z jedného tímu.
     
    37
    Rodingerovi neostávalo nič iné než odkopnúť loptu čo najďalej, zachytili ju domáci obrancovia, ktorí nemajú problém založiť postupný útok, ktorý už 37. minút stroskotáva pred šestnástkou.
     
    38
    Slančík si napráva svoj výstroj po faule naňho, pri lopte teda Bystrica, konkrétne Turňa, ktorý bojuje pri rohovej zástavke.
     
    39
    Banská Bystrica dala gól!
    Obrovská chyba Myjavčanov! Neskutočné pochybenie Solničku po prihrávke na Lukšíka, ktorý sa dopustil chyby pri rozohrávke. Loptu mu odobral Brašen, ten poslal loptu na druhú stranu šestnástky, kde stál nikým neohrozený PAVOL JURČO , ktorý to trafil krížnou strelou priam perfektne!
     
    40
    Domáci diváci stíchli, sú zaskočení nečakaným vývojom hry!
     
    41
    Domáci sa snažia viesť útok po pravej strane, nič to však nemení na fakte, že prehrávajú 0:2 a nevedia sa dostať ani len k šestnástke.
     
    42
    Banská Bystrica dala gól!
    S Myjavou je zle nedobre! Domáci potrebujú sprchu v prestávke ako soľ. PAVOL JURČO svojím druhým gólom po krásnej prihrávke do behu a ešte krajším zakončením, keď vymietol ľavý horný roh brány prevzal vizitku hrdinu zápasu! Krásny gól.
     
    44
    Polčas sa nám končí a Šulek si nevie dať rady s neposlušnou loptou, ktorú poslal na ľavé krídlo. Lopta skončila len za postrannou čiarou.
     
    45
    Zmätky v obrane domácich sú čoraz väčšie, po ďalšej chybe však k štvrtému gólu neprichádza.
     
    45
    Situácia, v ktorej sa ocitol Kosík zaváňala faulom a následnou penaltou, rozhodca má iný názor.
     
    45+1
    Rodinger len odkopáva loptu do stredu ihriska, zmocňujú sa jej domáci hráči. Kukoľ sa dostáva do potyčky s Turňom. Niečo si tam títo dvaja vysvetľujú.
     
    45+2
    Obaja hráči by už mali byť ukľudnený a tak je Lukšík pripravený na vhadzovanie.
     
    45+2
    V tomto polčase sa už nič neudeje, hlavný arbiter pískol do písťalky. Druhý polčas začne približne o 21:02
     
    Prvý polčas skončil.
     
    Polčas ako z rozprávky pre Bystricu a nočná mora pre Myjavu. Aj tak by sa dal opísať prvý polčas novej sezóny. Po Sloančíkovom góle na 1:0 a dvoch presných zásahoch Pavla Jurča prevzali taktovku v dnešnom stretnutí hostia. Myjavskí fanúšikovia sú umlčaní, hráči potrebujú studenú sprchu a hubovú polievku od trénera. Uvidíme, či im to pomôže.
     
    46
    Odchádza Lukšík, prichádza Pekár.
     
    46
    Začal druhý polčas.
     
    46
    Domáci sa snažia o rýchly útok, po pravej strane sa predieral Bruško, ktorý ale nepochodil.
     
    47
    Černáček poslal loptu do bezpečia na Solničku, ktorý to poslal takmer k Rodingerovi, takžodpáne Sládeka nenašiel.
     
    47
    Za nepríjemný faul vidí žltú kartu Pavol Kosík.
     
    48
    Po narážačke Kukoľa a Sivu sa dostali domáci až pred Rodingera. Škoda, že sa bližšie k bráne nedostali, Rofinger len odkopáva po dobrom obrannom vytlačení. Lopta teda za čiarou.
     
    49
    Konečne prvá vážnejšia šanca domácich! Ľavý center sa dostal na hlavu Kosíka, ktorý ešte hľadal Šuleka. Rodinger vybehol a dal som pozor. Závar to bol však poriadne veľký!
     
    50
    Nakopávané lopty nežnú takú efektivitu, akú by si domáci predstavovali. Opäť je to len zakladanie útoku z vlastnej polovice.
     
    51
    Zdá sa, že o osude tohto zápasu je už dávno rozhodnuté. Aj keď sa s tým domáci nedokážu zmieriť, jednoducho dnes sú na koni hostia.
     
    52
    Lopta smeruje len a len k Rodingerovej bráne, Siva dokázal nepríjemným centrom vybojovať roh. Zahrával ho Bruško, jeho center za zadnú tyč našla Černáčeka, ktorý to myslel dobre, no jeho úmysel včas vystihol skvelý Rodinger.
     
    53
    Myjava stále viac a viac útočí, no nič z toho, keď je dnešná efektivita pod bodom mrazu.
     
    54
    Siva posielal prízemný center pred šestnástku, hľadal Sládeka, no nenašiel ho. Následne Kukoľ hľadal Marčeka, ktorý to chcel skúšať s hlavou. Ani jeden pokus sa však domácim nevydaril.
     
    55
    Nakopávané lopty asi správnym receptom nebudú, to si ale nemyslia Myjavčania, ktorí sa snažia a snažia, no nič z toho.
     
    56
    Centrovaná lopta z pravej strany končí len v Rodingerových rukaviciach, brankár Vojakov následne vysunul Brašeňa, ten vyprodukoval Slančíkovi parádnu pozíciu na narážačku s Jurčom. Dvojgólový strelec našiel Brašeňa, ktorý opečiatkoval žrď! Obrovská šanca.
     
    57
    Banská Bystrica dala gól!
    Aj FABIÁN SLANČÍK si môže povedať, že je dvojgólový strelec. Po Častulínovej obrovskej chybe v šestnástke, keď si nedokázal pokryť strelca gólu a nedokázal zastaviť perfektnú loptu z ľavej strany strieľa krížnou bombou k pravej tyči Banskobystričan už štvrtý gól!
     
    58
    Myjava je neskutočne zaskočená, diváci sú nemí. Je to poriadne zlé...
     
    59
    Kosík našiel Sládeka, ktorý to aj z veľkej diaľky skúsil. Jeho strela nedokázala vyprášiť rukavice brankára Rodingera, avšak napriek tomu mala správny smer, štadiónom to len tak zahučalo.
     
    60
    Sládekovi dnes nie je súce. Desaťgólový strelec si nedokázal otvoriť gólový účet ani po perfektnej uličke a následnej krížnej strele. Lopta končí len za bránou!
     
    61
    Ďalší z pokusov Myjavčanov. Tentoraz zo Šulekovej kopačky, jeho projektil nemal správnu palebnú silu a ani smer, skončil len v strede brány.
     
    62
    Druhé myjavské striedanie, odchádza Bruško, ktorého nahrádza Daniel.
     
    63
    Myjava sa stále aj napriek vysokej prehre snaží streliť aspoň gól útechy. Možno sa im to podarí teraz, diváci budú svedkami priameho kopu.
     
    64
    Napokon bol zvolený center, ktorý nikoho nenašiel. Bystrica má aj napriek pochybnostiam mnohých až príliš dobrú obranu!
     
    65
    Exekútorom ďalšieho rohového kopu Banskobystričanov bude Michal Faško, jeho center mieril do šetsnástky, no nikoho nenašiel.
     
    66
    Obrovská pohoda z kopačiek Bystrice jasne naznačuje to, že si dnešný zápas poriadne užívajú. Naopak, domáci sú v poriadnom kŕči.
     
    67
    Siva poslal loptu na Marčeka, ktorý to skúsil. Aj tentoraz to bude len odkop.
     
    68
    Prvé striedanie hostí, odchádza Považanec, nahrádza ho Peňaška.
     
    69
    Kosík sa len ťažko dvíha z trávnika, Kukoľ centroval z následnej štandardky len do Rodingerových rukavíc. Opäť ten istý scenár.
     
    70
    Posledné myjavské striedanie, odchádza Kukoľ, nahrádza ho Pelegríni.
     
    71
    Jurčo dostal poriadneho koniara, len ťažko sa zviecha z trávnika. Pri lopte však stále domáci, bez väčšieho tlaku či šanci.
     
    72
    Marček sa pustil do zakončenia po tom, čo mu loptu prenechal jeden z jeho spoluhráčov. Jeho strela však minula bránu.
     
    73
    Strieda Bystrica, odchádza hrdina Jurčo, strieda ho mladučký Chrien.
     
    73
    Bystrica opäť z ničoho nič v tlaku, Solnička však nemusel zasahovať. Hostia mu dnes nasolili poriadne veľa gólov a nemyslím, že by si Peter chcel ešte tento zápas okoreniť nejakým ďalším inkasovaným gólom.
     
    74
    Až štvorica hráčov Dukly sa mohla pohrať s trojicou futbalistou Spartaka. Obrana Myjavy dnes ako keby ani neexistovala.
     
    75
    Šulekovu prihrávku zneškodnil Peňaška, ktorý si aspoň takto zahrá. Domácim sa absolútne nič nedarí.
     
    76
    Pelegríni bol faulovaný, no podľa rozhodcu to tak nebolo. Následne bol Chrien vysunutý Peňaškom, no mladík s dresom Dukly ju nedokázal skrotiť.
     
    77
    Rodinger musel opäť zasahovať, ale len tak pohodlne. Častulínová akože bomba by nepotrápila ani muchu.
     
    78
    Pelegríni však teraz ukázal, že istá sila v tomto tíme je. A ak aj nie je, tak on ňou disponuje. Jeho projektil spoza šestnástky narobil Rodingerovi problémy.
     
    79
    Ďalší z pokusov Myjavy, tentoraz bude z toho ešte aj roh. Ten bol kopnutý veľmi zle a tak sa Bystrica oslobodzuje.
     
    80
    Zápas, ktorý sa už hodnú chvíľku dohráva sa o 10 minút definitívne skončí. Trápenie domácich naďalej pokračuje, koncert Bystričanov taktiež.
     
    81
    Posledné striedanie aj na strane hostí, odchádza Brašeň, dôveru trénera dostal Šovčík.
     
    82
    Aj napriek tomu, že bol Solnička na tráve a aj mimo pozície sa Bystrica neraduje. Michal Peňaška nezakončil kvôli Pelegrínimu, ktorý mu to nedovolil a takpovediac z bránkovej čiary zachránil črtajúcu sa čoraz väčšiu blamáž.
     
    83
    Nechuť do hry zdobí nejedného hráča v pruhovanom. Hrá sa v strede ihriska s nezáujmom o hru.
     
    85
    Ťažko tu niečo opisovať, pri lopte raz jeden, raz druhý. Brankári si môžu položiť deku, otvoriť košík s jedlom a pozvať na piknik svojich kamarátov.
     
    86
    Rodinger to však musí všetko zabaliť, Pelegríni bude exekútorom priameho kopu z asi 20 metrov.
     
    86
    Nakoniec to bol Sládek! Jeho strela skončila len na brvne, je z toho odkop.
     
    87
    Zahral si aj Solnička, ktorý rozohrával ďalšiu z nespočetného množstva lôpt.
     
    88
    Ďalšia nepresná strela z kopačky Marčeka, ktorý Rodingera ani len neohrozila.
     
    89
    Pelegríni leží na hracej ploche, vyzerá dosť nemohúcne. Všetci hráči sa zatiaľ občerstvujú.
     
    90
    Nadstavovať sa budú dve minúty, Pelegríni stále na ploche. Rozhodca už vykázal zdravotnícky tím aj hráča von z ihriska.
     
    90+1
    Lukáš Pelegríni je už v poriadku, rozhodcovská lopta a čas ubieha ako voda.
     
    90+2
    Hostia sa tešia, obzvlášť Dominik Rodinger, ktorý si dokázal udržať čisté konto! Myjava je zaskočená, toto azda nikto nečakal!
     
    Koniec zápasu.
     
    Zápas, v ktorom mohli diváci na kopaniciach vidieť až štyri góly bol jasnou záležitosťou hostujúcej Bystrice. Po zásahoch dvojgólového Jurča a aj Slančíka bolo na skle vymaľované. Dnes ako keby Myjava ani obranu nemala. Možno sa hráči ešte nestihli preorientovať, je však najvyšší čas. Prvý z 33. zápasov je za nimi. Myjava – Banská Bystrica teda 0:4.
     
    Ďakujem za pozornosť, prajem príjemný zvyšok večera. Nezabúdajte, zajtra Vám prinesieme najhorúcejšie novinky zo všetkých štadiónov. Dnes Vás sprevádzal Jakub Mitter. (21:54:56)

    Jakub Mitter

    Branky: 7. Slančík, 39. Jurčo, 42. Jurčo, 57. Slančík

    Karty:   47. Kosík (MYJ) – 18. Podstavek (BBY), 25. Turňa (BBY)


    TJ Spartak Myjava: Solnička – Kosík, Černáček, Kukoľ, Lukšík, Šulek, Častulín, Marček, Bruško, Siva, Sládek
    MFK Dukla Banská Bystrica: Rodinger – Hučko, Podstavek, Teixeira, Považanec, Turňa, Nosko, Brašeň, Slančík, Faško, Jurčo

    Rozhodčí: Sedlák – Kubačka, Bednár
    bahis siteleri