Polsko – Moser Medical Graz 99ers 1:5 (kon.) | Poprad – Košice 3:5 (kon.)
konec
HK Poprad
3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
HC Košice
sk Sobota 24.08.2013, 18:15 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine tohto zápasu už suverénne triumfovali Košičania, ktorí svoje vedenie navýšili gólmi Hinďoša, Biceka a Matisa. Za Popradčanov upravil výsledok zápasu Samuel Mlynarovič.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (20:23:23)
     
    Konečné poradie turnaja:
    1. Graz 99ers – 9 bodov (skóre 14:5) – výhra a prehra v s.n. – 2:1, 2:3
    2. HC Košice – 6 bodov (skóre 13:9) – dve prehry v s.n. – 1:2 a 0:1
    3. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 7:13) – výhra a prehra v s.n. – 1:0 a 0:1
    4. HK Poprad – 0 bodov (skóre 7:14) – dve výhry v s.n. – 1:0 a 3:2
     
    Najlepším brankárom turnaje sa stal Dany Sabourin (Graz 99ers)!
    Najlepším obrancom turnaja sa stal Michal Šeda (HC Košice)!
    Najlepším hráčom Tatranského pohára sa stal Arné Kroták (HK Poprad)!
    Najlepším strelcom turnaja je Greg Day (Graz 99ers)!
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sa stávajú hokejisti – Daniel Brejčák (HK Poprad) a Jiří Bicek (HC Košice).
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:49
    Kurali tvrdo pálil spoza pravého kruhu, no jeho delovku gólman Riečický s veľkým prehľadom vyrazil svojimi betónmi len na ochrannú sieť.
     
    59:15
    Popradčania sa na powerplay pravdepodobne neodhodlajú, keďže puk majú vo svojej moci prevažne Košičania, ktorí už dohrávajú tento zápas v hernej pohode.
     
    58:49
    Košickí "oceliari" hrajú už v plnom počte a tlačia sa smerom k popradskej bráne. Uvidíme, či sa im podarí niečo vymyslieť.
     
    58:15
    Popradčania sa nadvakrát dokázali oslobodiť a Košičanom sa teda v tejto presilovej hre o jedného muža zatiaľ veľmi nedarí.
     
    57:55
    Po peknej prihrávke od Konečného sa k puku v medzikruží dostal Sojčík, ktorý tvrdo pálil z prvej, no napokon minul priestor popradskej brány.
     
    57:22
    Hokejisti Košíc rozostavili v útočnom pásme svoj ofenzívny päťuholník a snažia sa niečo vymyslieť. Popradčanom neostáva nič iné, len sa brániť.
     
    56:49
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Košice. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť popradský obranca Fabian.
     
    56:28
    Kolba zneškodnil na zadnom mantineli Kalusa, no Popradčania následne ostali ešte v pásme. Košičania sa teda musia brániť.
     
    55:51
    Michal Šeda zastavil na pravom krídle popradského útočníka Drábeka a následne sa Košičania previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Riečickým.
     
    55:11
    Z ľavej strany tvrdo pálil Michal Šeda, no jeho delovka nezastrašila pozorného gólmana Sidora. Ten zachytil puk na svojej výstroji.
     
    54:42
    Na desať minút si za nešportové správanie odchádza sadnúť popradský obranca Jaroslav Kasík.
     
    54:16
    Z ľavej strany tentokrát tvrdo pálil hosťujúci Bicek, no jeho delovku gólman Sidor zachytil na svojej výstroji bez väčších problémov.
     
    53:44
    Po fantastickej prihrávke spoza popradskej brány od Boltuna sa k puku v medzikruží dostal Gmitter, ktorý pálil nadvakrát, no napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Sidora.
     
    53:20
    Paločko dobre forčekoval na ľavej strane, no napokon nedokázal od puku odstaviť pozorného Macejku. Následne sa Košičania dostávajú do útoku.
     
    52:49
    Kalus zachytil puk v strednom pásme a následne ho poslal na popradských zadákov. Tí sa snažia založiť ofenzívnu akciu Popradu.
     
    52:05
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa ubrániť v tejto početnej nevýhode. Následne sa domáci snažia ofenzívne presadiť.
     
    51:49
    Dušan Pašek sa dobre premiestnil a tentokrát to skúšal z ľavého krídla, no gólman Sidor puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji.
     
    51:25
    Pašek preveril gólmana Sidora strelou z pravej strany, no pozorný popradský brankár puk vyrazil svojimi betónmi do bezpečného rohu klziska.
     
    50:45
    Popradskí hokejisti sa v oslabení zatiaľ bránia veľmi dobre a nič nenechávajú na náhodu. Hokejisti Košíc sa po popradskom vyhodení puku musia vrátiť.
     
    50:02
    Na rade je presilová hra pre Košice. Dvojminútový trest pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odchádza odpykať Paukovček.
     
    49:55
    Gólman Riečický si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky, keď najskôr zachytil strelu Paukovčeka vo svojej lapačke a následne delovku od Sýkoru vyrazil svojimi betónmi!
     
    49:25
    Samuel Takáč nahodil puk z ľavej strany na košickú bránu, tam ho tečoval ešte Mlynarovič, no jeho teč napokon skončil len mimo košickej brány.
     
    48:50
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu, no ani jednému z tímov sa nedarí ofenzívne presadiť. Aktívnejší sú však domáci Popradčania.
     
    48:21
    Juraj Cebák nahodil puk zo stredného pásma smerom na popradskú bránu a následne odchádzajú Košičania prestriedať formáciu. Uvidíme, čo vymyslia Popradčania.
     
    47:53
    Košice dali gól!
    Košickí hokejisti sa po zmätku v strednom pásme dostávajú do dvojgólového vedenia! MATÚŠ MATIS zachytil puk na útočnej modrej čiare, následne si nakorčuľoval pred popradskú bránu a efektívnym švihom prekonal bezmocného Dušana Sidora. Bez asistencií.
     
    47:20
    Po nepresnej prihrávke od Drábeka sa k puku na útočnej modrej čiare dostal hosťujúci Konečný, ktorý tvrdo pálil, no gólman Sidor puk vyrazil do bezpečia svojim pravým betónom.
     
    46:35
    Z pravej strany to na gólmana Sidora tentokrát skúšal Ondrej Gmitter, no jeho projektil napokon popradský gólman zachytil vo svojej dobre osadenej lapačke.
     
    45:56
    Košice dali gól!
    Košičania sa po kurióznom zákroku jedného z hosťujúcich hráčov (zložil k ľadu Fabiana, ktorému spadla z hlavy prilba) dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Sojčíka sa k puku v medzikruží dostal nebránený JIŘÍ BICEK, ktorý z tesnej blízkosti nedal Sidorovi šancu. Asistenciu si pripisuje Peter Sojčík.
     
    45:10
    Boltun zrámoval k ľadu Lenďáka a následne sa dostal do útoku, kde svojou strelou z pravej strany trafil len gólmana Sidora!
     
    44:48
    Košickí hokejisti sa usadili v útočnom pásme, no napokon ich dvojica Lenďák – Kurali od puku úspešne odstavila. Následne vidíme útok Popradu.
     
    44:13
    Spoza pravého kruhu tvrdo pálil Fabian, no jeho delovka napokon skončila len na zadnom mantineli, kde puk následne prevzali Košičania.
     
    43:46
    Poprad dal gól!
    Popradčania však nenechali na seba dlho čakať a vyrovnávajú! V prečíslení sa k puku na pravej strane dostal Dávid Buc, ktorý bekhendovo zakončoval, no puk sa napokon od betónu gólmana Riečického odrazil pred SAMUELA MLYNAROVIČA! Ten už bez problémov prekonal bezmocného Riečického. Asistenciu si pripisuje Dávid Buc.
     
    43:16
    Hokejisti Košíc sa po vhadzovaní pred vlastnou bránou previnili zakázaným uvoľnením. Riečický musí byť teda opäť v strehu.
     
    42:40
    Košice dali gól!
    Košičania sa po obrovskej chybe v popradskej defenzíve dostávajú do vedenia! Boltun zachytil nepresnú prihrávku od popradských hráčov a následne našiel vpredu MATEJA HINĎOŠA, ktorý prišiel pred Sidora, urobil kľučku a tvrdo zakončil. Asistenciu si pripisuje Peter Boltun.
     
    42:24
    Popradčania sú aj s pukom usadení v útočnom pásme, no zatiaľ sa im nedarí ofenzívne sa presadiť. Košičania sa bránia naozaj veľmi dobre.
     
    41:55
    Paločko pálil z otočky na ľavej strane, no jeho delovka napokon skončila len na výstroji gólmana Riečického. Ten hru prerušil dobrým zákrokom.
     
    41:26
    Gmitter zaviezol puk do útočného pásma, no napokon bol neúspešný, keďže ho odstavil pozorný Kasík, ktorý posiela puk na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    40:45
    Hokejisti Popradu majú síce puk vo svojej moci, no momentálne s ním hrajú len vo vlastnom obrannom pásme. Košičania veľmi dobre forčekujú a snažia sa získať puk.
     
    40:18
    Popradčania hrajú už v plnom počte, no Košičania sa stále snažia niečo vymyslieť. Z medzikružia pálil Sojčík, no jeho delovka bola zblokovaná na zadný mantinel.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    Tretiu tretinu začneme v znení presilovej hry Košíc, ktorá bude trvať ešte 18 sekúnd!
     
    Druhá tretina tohto zápasu nebola už tak gólovo bohatá ako jej predchodkyňa, no opäť sa vo východoslovenskom hokejovom derby bolo na čo pozerať. Najskôr sa v 31. minúte gólovo presadil hosťujúci Jiří Bicek, ktorý prekonal gólmana Sidora tvrdou strelou z medzikružia. V 32. minúte zápasu sa tvrdým faulom pri popradskej striedačke previnil hosťujúci obranca Michal Novák, ktorý obdržal poriadny trest – 5 minút plus do konca zápasu za hrubosť. Popradčania však túto presilovú hru využiť nedokázali najmä vďaka gólmanovi Riečickému, ktorý výrazne podržal svojich spoluhráčov nad vodou.

    Podarí sa jednému z tímov rozhodnúť v tretej tretine alebo sa zápas po bezgólovej remíze presunie do predĺženia?
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    39:55
    Gólman Sidor si pripísal na svoje konto niekoľko skvelých zákrokov! Najskôr zneškodnil strelu Sojčíka, následne aj dorážku Pašeka a dobiedzajúceho Biceka! Na rad prichádza koniec druhej tretiny.
     
    39:18
    Gólmana Sidora nadvakrát preveril od modrej obranca Marek Kolba, no jeho prvé zakončenie gólman Sidor úspešne vychytal a to druhé letelo len mimo popradskej brány.
     
    38:46
    Jiří Bicek získal puk na pravom krídle, no následne predviedol veľmi nepresnú prihrávku medzi košických zadákov. Puk napokon skončil v strednom pásme.
     
    38:18
    Na rade je presilová hra pre Košice. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť popradský útočník Jakub Drábek.
     
    37:39
    Strkanice sme mohli vidieť aj po dobrom zákroku gólmana Sidora, ktorý zlikvidoval delovku od Jokeľa z pravej strany. Tentokrát sa do seba pustila dvojica Daniel Brejčák a Marek Slovák.
     
    37:21
    Do menšej potýčky pred popradskou bránou sa dostala dvojica Gáborčík a Hrnka, no napokon k bitke nedošlo, keďže čiaroví rozhodcovia včas zasiahli.
     
    36:58
    Košičania sú už takmer v plnom počte a ihneď sa usadili pred popradskou bránou, kde si puk veľmi dobre prihrávajú.
     
    36:18
    Hokejisti Popradu sú usadení v závere presilovej hry pred gólmanom Riečickým, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Košičania sa v obrannom štvorci bránia veľmi dobre.
     
    35:52
    V oslabení sa do samostatného nájazdu po nepresnej prihrávke od Kasíka dostal Rastislav Konečný, no puk sa mu zamotal pomedzi nohy a tento košický útočník už napokon zakončovať nedokázal!
     
    35:12
    Gápa sa s pukom dobre presúval po pravej strane a následne ho poslal ku Kasíkovi! Ten tvrdo pálil spoza kruhov, no napokon nedokázal trafiť priestor košickej brány!
     
    34:29
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Tomáš Sýkora, ktorý získal odrazený puk na ľavej strane a následne tvrdo pálil! Riečický sa však stihol rýchlo presunúť a puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    33:36
    Napravo od košickej brány sa po úspešnom zákroku gólmana Riečického pustila do potyčky dvojica hráčov, no vylučovať sa napokon nebude. Čiaroví rozhodcovia stihli "kohútov" včas zastaviť.
     
    33:24
    Z ľavej strany tvrdo pálil Kalus, no jeho delovka napokon skončila ukrytá len medzi betónmi gólmana Riečického. Ten svojim zákrokom prerušil plynulosť hry.
     
    32:42
    V úvode presilovej hry sa Popradčanom veľmi nedarí, keďže Košičania získali puk a s prehľadom ho vyhodili do stredného pásma. Domáci sa teda musia vrátiť.
     
    32:01
    Michal Novák si odnáša najvyšší možný trest – 5 minút plus do konca zápasu za hrubosť! Na rad prichádza popradská presilová hra.
     
    32:01
    Michal Novák pri popradskej striedačke chladnokrvne zložil k zemi jedného z popradských hráčov a následne dostane poriadny trest!
     
    31:55
    Slovák poslal puk spoza popradskej brány do medzikružia, kde si ho prevzal Tomáš Hrnka. Ten tvrdo pálil, no jeho delovka bola napokon zachytená pozorným gólmanom Sidorom.
     
    31:24
    Marek Slovák sa s pukom dobre presúval po ľavom krídle a následne preveril gólmana Sidora dobrým švihom. Popradský brankár však puk reflexívne zachytil vo svojej lapačke.
     
    30:55
    Z ľavej strany tvrdo pálil Hrnka, no jeho projektil napokon smeroval len tesne vedľa popradskej brány. Gólman Sidor teda tentokrát zasahovať nemusel.
     
    30:11
    Košice dali gól!
    Popradčania poriadne zaváhali v defenzíve a inkasujú! Boltun potiahol puk po ľavom krídle až za popradskú bránu a odtiaľ skvelou prihrávkou našiel v medzikruží korčuľujúceho JIŘÍHO BICEKA, ktorý svojou delovkou z prvej nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Peter Boltun.
     
    29:13
    Kalus sa dobre presúval po pravom krídle a následne chcel nájsť v medzikruží Dávida Buca, no to sa mu už nepodarilo. Túto prihrávku zblokoval pozorný Novák.
     
    28:45
    Popradčania hrajú už v plnom počte a dokázali sa ubrániť v početnej nevýhode o jedného muža. Momentálne sa domáci Kamzíci snažia zaútočiť.
     
    28:15
    Popradčania sa dokázali po nepresnej prihrávke od Šedu oslobodiť vyhodením puku cez všetky čiary. Košičania sa teda budú musieť vrátiť.
     
    27:52
    Od modrej tvrdo pálil Novák a jeho delovku chcel ešte pred gólmanom Sidorom stečovať Jokeľ, no napokon sa mu to nepodarilo. Gólman Sidor poslal puk do bezpečia svojou ľavou rukou.
     
    27:07
    Po peknej prihrávke od Pašeka z pravej strany sa k puku v medzikruží mohol dostať Bicek, no ten bol napokon neúspešný, keďže mu puk uchmatol pozorný Fabian.
     
    26:40
    Po nepresnej strele od Boltuna prichádza presilová hra Košičanov. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Daniel Brejčák.
     
    26:12
    Daniel Brejčák úspešne odstavil na ľavom krídle dobiedzajúceho Hinďoša, no Košičania sa napokon udržali v pásme a puk si dobre prihrávajú.
     
    25:42
    Marek Kalus našiel dobrou prihrávkou na pravej strane nebráneného Paločka, ktorý tvrdo pálil, no jeho projektil napokon gólman Riečický s menšími ťažkosťami, ale predsa zachytil na svojej výstroji.
     
    25:17
    Je tu ďalšie zakázané uvoľnenie v znení Košíc. Vhadzovanie puku sa teda opäť presúva pred košickú bránu. Konkrétne naľavo od nej.
     
    24:38
    Gmitter sa s pukom dobre presúval po pravej strane, no následne svojou prihrávkou našiel len Sýkoru, ktorý puk vyhodil do stredného pásma. Košičania sa však stále nevzdávajú a útočia.
     
    23:58
    Sýkora nahodil puk z ľavej strany smerom na košickú bránu, kde chcel nájsť Paukovčeka, no napokon sa mu to nepodarilo, keďže puk zachytil pozorný obranca Šeda.
     
    23:25
    Dávid Buc strieľal z hranice ľavého kruhu, no jeho delovka napokon smerovala len nad košickú bránu. Pri puku sú momentálne košickí "oceliari".
     
    22:55
    Z hranice ľavého kruhu preveril gólmana Sidora Macejko, no jeho projektil napokon zblokoval pozorný obranca Kasík, ktorý následne poslal Popradčanov do útoku.
     
    22:15
    Matúš Matis nahodil puk z ľavej strany na popradskú bránu, no toto nahodenie napokon zastavil pozorný Lenďák, ktorý posiela Popradčanov do útoku.
     
    21:40
    Košičania opäť predviedli nedovolené zakázané uvoľnenie, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od košickej brány. Popradčania majú teda výhodu útočného pásma.
     
    21:19
    Martin Chovan to tentokrát skúšal spoza pravého kruhu, no jeho delovka napokon smerovala len na betóny gólmana Sidora. Popradský gólman si s touto strelou už hravo poradil.
     
    21:08
    Martin Chovan tvrdo pálil od modrej čiary, no jeho delovka napokon skončila len tesne vedľa popradskej brány. Následne bola popradská brna jedným z Košičanov posunutá.
     
    20:52
    Tentokrát sme mohli vidieť zakázané uvoľnenie aj na strane domácich, ktorým sa previnil Kurali. Na rad prichádza vhadzovanie po ľavici gólmana Sidora.
     
    20:35
    Juraj Cebák poslal puk z pravej strany smerom na popradskú bránu, no pozorný gólman Sidor toto zakončenie radšej ukryl pod svojou lapačkou.
     
    20:12
    Už v úvode druhej tretiny sa k puku dostali Košičania, no následne sa previnili zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Riečickým.
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    Druhú tretinu tohto zápasu začneme v znení presilovej hry Popradu, ktorá bude trvať ešte dve sekundy!
     
    V úvodnej dvadsaťminútovke tohto zápasu sme mohli vidieť mnoho zaujímavých momentov. Najskôr sa oba tímy snažili krkolomne presadiť v útoku, no nedarilo sa im to. Úvodný gól stretnutia prišiel až v 9. minúte, keď sa gólovou dorážkou najskôr presadil Lukáš Paukovček a následne o 17 sekúnd neskôr po skvelej prihrávke od Paločka zvyšoval už na 2:0 domáci Samuel Takáč. Košičania však nenechali na seba dlho čakať a po vyhratom vhadzovaní v 10. minúte našiel Dušan Pašek v medzikruží nebráneného Petra Sojčíka, ktorý vsietil kontaktný gól Košíc.

    Podarí sa Košičanom naplno zapnúť v druhej tretine a vyrovnať tak gólový účet tohto zápasu?
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    19:50
    Spoza ľavého kruhu tvrdo pálil Kurali, no gólman Riečický puk vyrazil do bezpečia a následne ho vyhodil cez všetky čiary pozorný Cebák.
     
    19:15
    Tomáš Sýkora získal puk na ľavej strane, následne si obkorčuľoval košickú bránu a bekhendovo zakončoval, no gólman Riečický sa stihol premiestniť a puk zachytil na svojej hrudnej výstroji.
     
    18:41
    Košickí hokejisti sa zatiaľ bránia veľmi dobre a puk dokázali zo svojho obranného pásma vyhodiť do bezpečia už dvakrát. Následne musia Popradčania zakladať útok od vlastnej brány.
     
    18:02
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Košičan Tomáš Hrnka.
     
    17:55
    Pri avízovanom vylúčení Tomáša Hrnku hrali Popradčania ešte v šestici a z ľavej strany tvrdo pálil Nitriansky. Gólman Riečický však jeho strelu zachytil na svojej výstroji.
     
    17:21
    Chovan zachytil puk po nepresnej strele od Drábeka, no následne ho vyhodil cez všetky čiary až za popradskú bránu. Čiaroví rozhodcovia avízovali jasné zakázané uvoľnenie.
     
    16:49
    Následne si košickí "oceliari" nerozumeli v rozohrávke a previnili sa zakázaným uvoľnením, po ktorom sa bude vhadzovať naľavo od košickej brány.
     
    16:24
    Popradčania sú opäť pri puku, no nedarí sa im vymyslieť niečo zaujímavé. Košičania sa veľmi dobre bránia a forčekujú naozaj ukážkovo.
     
    15:58
    Sojčík tentokrát pálil z medzikružia, no jeho projektil bol napokon neúspešný. Gólman Sidor opäť dobre zasiahol svojim ľavým betónom.
     
    15:28
    Do fantastickej gólovej šance sa na ľavej strane dostal Dušan Pašek, ktorý zachytil odrazený puk a pálil, no gólman Sidor napokon puk skvele vyrazil svojou ľavou rukou do bezpečia!
     
    14:54
    Kalus chcel prihrávkou zo stredného pásma poslať smerom dopredu Nagya, no ten bol napokon odstavený pozorným Šedom, ktorý zakladá košický útok.
     
    14:12
    Hokejisti Popradu sú pri puku, no opäť sa im nedarí dostať sa pred košickú svätyňu. Košičania veľmi dobre forčekujú a likvidujú popradské prihrávky.
     
    13:44
    Košičania sa previnili postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Následne buly vyhrali Popradčania, ktorí smerujú ku košickej bráne.
     
    12:59
    Popradčania sú pri puku, no momentálne ho držia len za vlastnou bránou. Košičania veľmi dobre vykrývajú priestor v strednom pásme, čím zneškodňujú popradské rozohrávky.
     
    12:27
    Bicek si potiahol puk medzi kruhy a tvrdo vypálil, no jeho delovka napokon skončila zblokovaná domácim Kasíkom len na zadnom mantineli. Sidor teda zasahovať nemusel.
     
    11:56
    Milan Takáč preveril svoju hokejku zakončením z ľavej strany, no jeho projektil bol napokon zblokovaný jedným z popradských útočníkov len k bočnému mantinelu.
     
    11:15
    Momentálne sa puk presúva zo strany na stranu, no mierne aktívnejší sú Košičania, ktorí chcú očividne vyrovnať. Popradčania sa však veľmi dobre bránia a ukážkovo forčekujú.
     
    10:50
    Do dobrej šance na ľavej strane sa tentokrát dostal Sojčík, no jeho projektil napokon smeroval len na ochrannú sieť. Vhadzovanie sa teda presúva do neutrálneho stredného pásma.
     
    10:15
    Z ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Drábek, no jeho delovku gólman Riečický zachytil vo svojej výstroji. Následne sa bude vhadzovať napravo od košickej brány.
     
    09:34
    Košice dali gól!
    Košičania dokázali bleskovo odpovedať a vsietili kontaktný gól! Ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravej strane sa Dušan Pašek aj s pukom natlačil smerom dopredu, v medzikruží našiel PETRA SOJĆÍKA, ktorý bol nebránený a svojou delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Sidorovi už žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Dušan Pašek.
     
    09:15
    Košičania sa snažia rýchlo odpovedať, no zatiaľ sa im veľmi nedarí. Z pravej strany nahodil puk na popradskú bránu Matis, následne chcel puk ešte dorážať Hinďoš, no ten bol už neúspešný.
     
    08:56
    Poprad dal gól!
    Popradčania po chvíli vsietili aj druhý gól! Po fantastickej prihrávke z medzikružia od Paločka sa k puku na pravej strane dostal nebránený SAMUEL TAKÁČ, ktorý osamotený prekonal bezmocného gólmana Riečického. Asistenciu si pripisuje Matúš Paločko.
     
    08:39
    Poprad dal gól!
    Po rýchlom protiútoku Popradčanov sa domáci dostávajú do vedenia! Z ľavej strany tvrdo pálil Tomáš Sýkora, no jeho projektil gólman Riečický vyrazil naľavo od seba. Tam si však nakorčuľoval pozorný LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý odrazený puk zasunul za chrbát gólmana Riečického! Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Jakub Drábek.
     
    08:25
    Košičania sa snažia dostať do útočného pásma, no nedarí sa im to. Milan Takáč poslal puk na zadný mantinel, no tam ho prevzali len pozorní popradskí obrancovia.
     
    07:54
    Pri svojej útočnej akcii si Popradčania mierne nerozumeli a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v neutrálnom strednom pásme.
     
    07:25
    Pašek chcel zaviezť puk do útočného pásma po pravom krídle, no napokon bol neúspešný, keďže Popradčania svojich súperov od puku stihli odstaviť.
     
    06:58
    Gápa sa pred košickou bránou zrazil s Kolbom a spoločne posunuli košickú bránu. Nasleduje prerušenie hry, po ktorom sa bude vhadzovať pred gólmanom Riečickým.
     
    06:27
    Paločko poriadne potrápil košických obrancov, no jeho projektil následne skončil len tesne vedľa košickej brány. Následne sa "oceliari" snažia dostať k popradskej bráne.
     
    05:55
    Košičania sa dostali do skvelej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Gmittera z pravej strany získal puk v medzikruží Konečný, ktorý nadvakrát pálil, no nedokázal porekonať pozorné betóny gólmana Sidora!
     
    05:26
    Paukovček nahodil puk do útočného pásma, no tam sa k nemu dostali len hokejisti Košíc, ktorí sa následne previnili zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude pred Riečickým.
     
    04:52
    Peter Sojčík preveril gólmana Sidora strelou z pravej strany, no jeho delovka napokon skončila len v náručí pozorného Sidora. Následne sa bude vhadzovať po Sidorovej ľavici.
     
    04:21
    Mlynarovič našiel na pravom krídle Krotáka, no ten mu už puk do medzikružia napokon nedokázal vrátiť. Košičania následne zachytili túto nepresnú prihrávku Popradčanov.
     
    03:45
    Gáborčík chcel prienikovou prihrávkou nájsť na útočnej modrej čiare Krotáka, no nepodarilo sa mu to. Jeho prihrávku napokon zachytil jeden z Košičanov.
     
    03:12
    Z pravej strany preveril gólmana Riečického pekným švihom domáci Gápa, no pozorný košický gólman napokon puk vyrazil do bezpečia svojimi betónmi.
     
    02:45
    Košičania si pri prieniku do útočného pásma mierne nerozumeli v rozohrávke a previnili sa postavením mimo hry, po ktorom sa bude vhadzovať v strednom pásme.
     
    01:54
    Z pravej strany tvrdo pálil Konečný, no jeho delovku gólman Sidor videl dobre a puk svojimi betónmi vyrazil k bočnému mantinelu. Následne sa k nemu dostávajú Popradčania.
     
    01:15
    Sýkora si s pukom nakorčuľoval spoza košickej brány na pravý kruh a následne poslal puk smerom na Riečického. Ten mal so zákrokom mierne problémy, no následne puk poslal na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    00:55
    Kroták preveril Riečického tentokrát strelou z medzikružia, no pozorný ochranca košickej svätyne dokázal zachytiť puk medzi svojimi betónmi.
     
    00:38
    Arné Kroták preveril gólmana Riečického strelou z ľavej strany, no košický brankár bol v strehu a puk s veľkým prehľadom vyrazil na zadný mantinel svojim pravým ramenom.
     
    00:06
    V úvode prvej tretiny sa k puku dostali hokejisti Popradu, ktorí sa nakrátko stiahli pred svoju bránu a následne sa snažia bleskovo zaútočiť.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    Hráči oboch tímov sú už na ľade, zápas sa o malú chvíľu bude môcť začať!

    Prvé východoslovenské hokejové derby medzi Popradom a Košicami pred sezónou 2013/2014 je už takmer na začiatku!
     
    Začiatok tohto zápasu sa mierne posunul, keďže slávnostný ceremoniál a odvzdávanie cien bolo po prvom zápase hranom od 15:00!
     
    O víťazovi Tatranského pohára sa rozhodlo už v predošlom zápase, kde ukázal tím Graz 99ers svoje kvality a zdolal poľskú reprezentáciu výsledkom 5:1!

    Rakúšania bez straty ovládli tento turnaj!
     
    Popradskí Kamzíci v dnešnom zápase bojujú o druhé miesto v Tatranskom pohári! Ak ho chcú získať, musia v tomto zápase vyhrať minimálne o osem gólov, inak skončia na poslednej zemiakovej priečke!
     
    Popradskí Kamzíci budú v dnešnom zápase hrať v retro dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Košičania nastúpia v bielomodrooranžovej kombinácii a koučovať ich bude tréner Anton Tomko.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.

    HC Košice: Riečický (Hylák) – Cebák, Macejko, Novák, Šeda, Chovan, M. Takáč, Kolba – Bicek, Pašek, Sojčík – Slovák, Hrnka, Jokeľ – Gmitter, Češík, Konečný – Matis, Boltun, Hinďoš.

    Rozhodca: Jozef Kubuš – Tibor Rovenský, Lukáš Kacej.
     
    Tabuľka Tatranského pohára pred posledným zápasom
    1. Graz 99ers – 9 bodov (skóre 14:5) – výhra a prehra v s.n. – 2:1, 2:3
    2. HC Košice – 3 body (skóre 8:6) – dve prehry v s.n. – 1:2 a 0:1
    3. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 7:13) – výhra a prehra v s.n. – 1:0 a 0:1
    4. HK Poprad – 0 bodov (skóre 4:9) – dve výhry v s.n. – 1:0 a 3:2
     
    4. zápas Tatranského pohára – HK Poprad vs. Graz 99ers

    Prvá dvadsaťminútovka tohto zápasu bola zo začiatku veľmi opatrná, no v jej ďalšom priebehu sa už hráči oboch tímov poriadne osmelili, keď už v 8. minúte tohto zápasu sme mohli vidieť prvú potýčku medzi dvojicou Kuka, Moderer a domácim Kalusom. Následne sa oba tímy snažili vymyslieť aj niečo herné, nie len bitkárske, no brankári oboch tímov podržali svoje kádre až do ďalšej bitky, ktorá sa konala v 15. minúte, keď hráčom Grazu praskli nervy, no domáci Popradčania dokázali rakúskych hokejistov uzemniť k ľadu a tieto pästné súboje vyhrať. Erik Nitriansky porazil v súboji Oliviera Latendresseho a domáci obranca Štefan Fabian zdolal provokujúceho Oliviera Labelleho. Po mnohých vylúčeniach napokon prišiel aj úvodný gól tohto stretnutia, keď sa po nepresnej prihrávke jedného z popradských obrancov dostal k puku Kinasewich, ktorý našiel Tomáša Kuku. Ten nedal gólmanovi Srncovi žiadnu šancu a poslal Graz do vedenia 1:0 štyridsať sekúnd pred zvukom prvej sirény.

    V druhej tretine sme mohli vidieť enormnú snahu domáceho Popradu, ktorý sa snažil vyrovnať gólový účet tohto stretnutia na 1:1, no napokon sa to popradským Kamzíkom nepodarilo. Nervozita v hernom prejave Grazu sa už zmiernila a v druhej tretine sme neviedeli žiadne potýčky a ani ich náznaky potýčiek nevideli. Výrazne však treba pochváliť hosťujúceho brankára Sebastiana Stefaniszina, ktorý rovnako ako jeho kolega Dany Sabourin včera, podáva fantastický výkon a likviduje aj tie najväčšie šance popradských hokejistov. Oba tímy mali počas druhej dvadsaťminútovky k dispozícii aj početné výhody, no napokon z nich gól nepadol. Druhý úspešný zásah zápasu vsietil do popradskej svätyne v 33. minúte hosťujúci kapitán Greg Day, ktorý využil zaváhanie v popradskej defenzíve a po tvrdej delovke z pravého kruhu prekonal gólmana Srnca. Následne mali hokejisti Popradu niekoľko dobrých šancí na vsietenie kontaktného gólu, no už sa im to proti pozornej defenzíve Grazu nepodarilo.

    Tretia tretina tohto zápasu priniesla niekoľko zaujímavých momentov, keď najskôr na 1:2 z pohľadu domácich zvýšil v presilovej hre popradský kapitán Arné Kroták, ktorý poriadne potrápil defenzívu Grazu. Následne sa však už v 45. minúte dostal Graz opäť do dvojgólového vedenia, keď trestné strieľanie po hákovaní jedného z Popradčanov gólovo premenil Olivier Latendresse. V 53. minúte mohol vsietiť kontaktný gól domáci Gápa, no ten napokon puk namieril len do hornej žŕdky hosťujúcej brány. 54. minúta priniesla v zápase ďalšiu potýčku, do ktorej sa zapojila dvojica Lefebvre a Buc. V tejto situácii vyhral hosťujúci Lefebvre, ktorý takmer stiahol Bucovi dres. Už v 56. minúte však Popradčania napokon vsietili očakávaný kontaktný gól na 2:3, keď sa delovkou od modrej presadil Erik Nitriansky. V poslednej minúte hrali hokejisti Popradu v početnej výhode a skúsili aj hru bez brankára, no 31 sekúnd pred koncom zápasu ich gólom na 4:2 uzemnil Olivier Latendresse, ktorý poslal puk do prázdnej brány.

    V pozápasových samostatných nájazdoch sa v prvých troch sériách predviedli hráči Lemieux, Kinasewich a Latendresse na strane Grazu a Sýkora, Lapšanský a Kalus na strane Popradu. Po troch nájazdoch bol stav vyrovnaný – 1:1 vďaka gólom Kinasewicha a Kalusa. Následne skórovali kapitáni oboch družstiev – Arné Kroták a Greg Day, ktorí poslali hru nájazdy do štvrtej série. Tam jasne dominoval Samuel Mlynarovič a na druhej strane neuspel Daniel Woger. Popradčania teda vyhrali aspoň v samostatných nájazdoch o zisk pomocného bodu výsledkom 3:2.

    Rakúsky Graz teda dominoval aj vo svojom druhom zápase na Tatranskom pohári výsledkom 4:2 (1:0, 1:0, 2:2) a v tabuľke má už 6 bodov. Popradčania pre zmenu vyhrali aspoň v pozápasových samostatných nájazdoch výsledkom 3:2.
     
    3. zápas Tatranského pohára – HC Košice vs. Poľsko

    Prvá tretina tohto stretnutia bola už od úvodných chvíľ veľmi zaujímavá, keď sa oba tímy snažili niečo vymyslieť, no až do 8. minúty to ostalo len pri streleckých zakončeniach. Vtedy vsietil prvý gól stretnutia košický Peter Sojčík, ktorý prekonal gólmana Odrobneho strelou spoza jedného z poľských hráčov, keď umiestnil puk ponad jeho pravé rameno. Poliaci však nenechali na seba dlho čakať a dokázali vyrovnať už v 11. minúte, keď sa k puku v medzikruží dostal Mikolaj Lopuski, ktorý nadruhýkrát dokázal puk umiestniť nechytateľne ponad ľavé rameno gólmana Hyláka. V 14. minúte však poľský tím oslabil Bartlomiej Pociecha, ktorý sa previnil faulom kolenom. Túto početnú výhodu hneď v 15. minúte využil košický kanonier Richard Jenčík, ktorý nedal gólmanovi Odrobnemu svojim príklepom z pravej strany žiadnu šancu a poslal Košičanov do vedenia 2:1. Následne sa Poliaci snažili vyrovnať výsledok prvej tretiny na 2:2, no už sa im to proti pozornému Hylákovi nepodarilo.

    V druhej tretine stretnutia boli Košičania oveľa aktívnejší ako ich súperi z poľskej reprezentácie, čo sa odzrkadlilo aj na ďalších dvoch góloch v sieti gólmana Odrobneho. Ešte pred oboma gólmi Košíc (v 26. minúte) sa však nepríjemne zranil košický obranca Radek Deyl, ktorý si pri svojom faule kolenom zranil ľavú nohu a po krátkom ošetrení putoval do kabín. Následne však košickí “oceliari” zabrali na plné obrátky a poriadne zaskočili poľský reprezentačný výber. Najskôr na 3:1 zvyšoval už svojim druhým gólom v dnešnom zápase Peter Sojčík, ktorý si po skvelej prijhrávkovej kombinácii vychutnal bezmocného gólmana Odrobneho. Následne v 40. minúte pridal štvrtý gól Košíc Tomáš Marcinko, ktorý bol skvelou prihrávkou od Biceka vysunutý dopredu a pekným švihom z ľavej strany si vychutnal poľského gólmana Odrobneho. Výrazne však treba pochváliť oboch brankárov a najmä Alexandra Hyláka, ktorý výrazne podržal slovenských vicemajstrov nad vodou.

    Tretia tretina dnešného stretnutia ukázala, kto je lepší. V úvodnej desaťminútovke poslednej dvadsaťminútovky sme mohli vidieť pomerne nudný hokej na oboch stranách, keď sa hráči Poľska snažili ešte niečo vymyslieť, no napokon už nedokázali nájsť ten správny recept na košického gólmana Hyláka. Naopak v 50. minúte podruhýkrát v zápase gólovo udrel Tomáš Marcinko, ktorý prekonal gólmana Odrobneho delovkou z medzikružia po odrazení puku na jeho hokejku. V 60. minúte sa napokon Košičania dokázali gólovo presadiť ešte raz, keď po skvelej prihrávke od Petra Bartoša rozvlnil sieť v košickej bráne Tomáš Hrnka. Poľskí reprezentanti sa počas celej tretiny snažili presadiť, no Košičanov výrazne podržal pozorný gólman Alexandr Hylák.

    V pozápasových samostatných nájazdoch boli však úspešnejší hokejisti poľskej reprezentácie, ktorí vyslali na ľad trojicu hráčov Laszkiewicz, Zapala a Malasinski. Tí dokázali vsietiť jeden gól v znení Laszkiewicza. Na košickej strane bola na ľad poslaná trojica Pašek, Matis a Hrnka, no ani jeden z nich nedokázal prekonať gólmana Odrobneho.
    Poliaci si teda z tohto zápasu odnášajú aspoň tesnú výhru 1:0 v samostatných nájazdoch v hre o pomocný bod do konečnej tabuľky.

    Košičania si teda po výhre 6:1 (2:1, 2:0, 2:0) do tabuľky pripísali ďalšie tri body a v hre o zisk Tatranského pohára sa to poriadne zamotalo!
     
    2. zápas Tatranského pohára – HK Poprad vs. Poľsko

    Úvodná dvadsaťminútovka tohto zápasu bola v úvodných sekundách len veľmi opatrná, no Poliaci dokázali prekvapivo gólovo udrieť už po 80 sekundách zápasu, keď domáci Kamzíci nechali veľa priestoru na ľavej strane. Tam si s pukom nakorčuľoval Leszek Laszkiewicz, ktorý nedal gólmanovi Sidorovi svojou delovkou žiadnu šancu. Popradskí hráči sa síce snažili vyrovnať a najväčšiu šancu mal po nepresnej rozohrávke gólmana Odrobneho domáci Samuel Mlynarovič, no ten napokon v 14. minúte trafil len hornú žŕdku poľskej svätyne, od nej sa puk odrazil len tesne pred bránkovú čiaru. Popradčanom ich ofenzívna snaha nepriniesla gólové ovocie, tak hosťujúci Leszek Laszkiewicz neváhal a prišiel na gólovú scénu opäť, keď si v 16. minúte vychutnal gólmana Sidora fantastickým bekhendovým blafákom z ľavej strany. Popradským Kamzíkom sa napokon podarilo vsietiť aspoň kontaktný gól na 2:1, keď sa v presilovej hre o jedného muža v 19. minúte gólovo presadil Arné Kroták, ktorý nedal gólmanovi Odrobnemu žiadnu šancu.

    Už od úvodu druhej tretiny sa popradskí hokejisti snažili niečo vymyslieť, no nedarilo sa im nájsť ten správny recept na pozorného gólmana Odrobneho a jeho dobre rozmiestnených obrancov. V 29. minúte stretnutia prišla pre Popradčanov studená sprcha v znení gólu Jakuba Witeckeho, ktorý využil mierne zaváhanie v popradskej defenzíve a po skvelej prihrávke od Dariusza Gruszku pálil nekompromisne z medzikružia. Gólman Sidor nemal v tomto prípade žiadnu šancu na úspešný zákrok, keďže mu puk pomedzi jeho betóny prešiel do popradskej brány. Popradskí Kamzíci však bojovali aj ďalej a stále sa nevzdávali, no napokon utrpeli ďalšiu ranu (38. minúta), keď sa po chybe v popradskej obrane dostal do samostatného nájazdu Marcin Kolusz, ktorý ťažil z prihrávky Tomasza Malasinskeho a napokon prekonal bezmocného gólmana Sidora. Oba tímy mali k dispozícii aj presilové hry, no tie napokon nedokázali využiť vďaka (kvôli) pozorným gólmanom na oboch stranách.

    V prvej desaťminútovke tretej tretiny sa na ľade nič vážne nedialo, no aktívnejší boli hráči Popradu, ktorí sa snažili vsietiť ešte nejaké góly a zdramatizovať tak tento zápas. V 53. minúte sa gólovo presadil Samuel Mlynarovič, ktorý prekonal gólmana Odrobneho nekompromisnou delovkou po prihrávke Arného Krotáka. O desať sekúnd neskôr sa však tvrdým faulom na hosťujúceho Patryka Wajdu previnil domáci Tomáš Sýkora, ktorý obdržal trest 5 minút plus do konca zápasu a poriadne oslabil popradský tím. Túto presilovú hru dokázali hráči Poľska využiť, keď sa v 55. minúte gólovo presadil Mikolaj Lopuski, ktorý dorážal puk do odkrytej popradskej brány a zvyšoval náskok Poľska už na 5:2. V posledných sekundách tretej tretiny hrali Popradčania v početnej výhode, no už nedokázali prekonať gólmana Odrobneho.

    Pozápasové samostatné nájazdy v hre o zisk pomocného bodu do konečnej tabuľky našli len jedného úspešného exekútora, ktorým bol domáci Samuel Takáč. Na strane Popradu to skúšali ešte dvaja hráči – Dávid Buc a Matúš Paločko, no tí nedokázali prekonať gólmana Odrobneho. Na druhej strane gólmana Sidora nezastrašil ani jeden z trojice Leszek Laszkiewicz, Grzegorz Pasiut a Krystian Dziubinski, a tak si Dušan Sidor pripísal aspoň tu čisté konto.

    Popradčania síce prehrali svoj úvodný zápas v Tatranskom pohári výsledkom 2:5 (1:2, 0:2, 1:1), no napokon aspoň dominovali v pozápasových samostatných nájazdoch najtesnejším rozdielom – 1:0.
     
    1. zápas Tatranského pohára – Graz 99ers vs. HC Košice

    Už v úvode prvej tretiny boli oveľa aktívnejší hokejisti Grazu, ktorí poriadne hrozili pred košickou bránou. Práve vďaka tomu vsietili prvý gól po zakončení Grega Daya, ktorý zneškodnil gólmana Hyláka po poskytnutom trestnom strieľaní (za hákovanie od jedného z Košičanov). Následne sme mohli vidieť na strane Košíc niekoľko skvelých šancí, ktoré “smrdeli” gólom, no gólman Dany Sabourin má skvelú formu a zneškodnil aj najväčšie gólové príležitosti Košičanov. Po obrovskej chybe Košičanov v presilovej hre udrel Graz opäť. V 16. minúte sa po skvelej prihrávke od Wogera dostal až pred bránu Košíc Guillaume Lefebvre, ktorý nedal Hylákovi žiadnu šancu a zvýšil už na 2:0 z pohľadu Grazu. V závere úvodnej dvadsaťminútovky mohol vsietiť kontaktný gól Marek Slovák, ktorý mal k dispozícii trestné strieľanie po seknutí jedného z hráčov Grazu, no tento košický útočník nedokázal prekonať pozorného Sabourina.

    Aj úvodu druhej dvadsaťminútovky dominovali hokejisti Grazu, ktorí svoj náskok zvýšili na dvojgólový už v 23. minúte stretnutia, keď sa strelecky presadil Patrick Coulombe, ktorý si vychutnal gólmana Hyláka strelou do protismeru. V 29. minúte však Košičania dokázali pozviechať svoje sily a po peknej prihrávkovej kombinácii znížili na 1:3 po góle Dušana Pašeka, ktorý vymietol ľavý horný roh grazskej brány. Ešte v závere druhej tretiny (20. minúta) však hostia vsietili svoj štvrtý gól, keď sa po prihrávke od Lemieuxa ocitol v medzikruží osamotený Ryan Kinasewich, ktorý v presilovej hre bez problémov prekonal bezmocného gólmana Hyláka. Košičania mali k dispozícii aj veľa početných výhod, no tie napokon nedokázali využiť, keďže pozorná defenzíva Grazu na čele s gólmanom Danym Sabourinom bola v druhej tretine naozaj skvelá.

    V tretej tretine chceli košickí “oceliari” poriadne “pritlačiť na pílu”, no napokon sa im to mierne vypomstilo a v 50. minúte zápasu sa potvrdilo staré známe nepísané pravidlo – “nedáš – dostaneš!”. Po rýchlom grazskom protiútoku sa do útoku dostal Olivier Labelle, ktorý tvrdou delovkou z pravej strany prekonal gólmana Sabourina a týmto gólom zvýšil náskok Grazu už na 5:1. Poslednú gólovú bodku zápasu pridal v 54. minúte košický kanonier Richard Jenčík, ktorý získal skvelú prienikovú prihrávku na útočnú modrú čiaru od Mareka Slováka a následne si vychutnal gólmana Sabourina strelou do jeho protipohybu. V závere zápasu sa Košičania snažili ešte niečo vymyslieť, no napokon boli už neúspešní a často vylučovaní, čo im na ich hernom prejave nepridalo.

    Po riadnom hracom čase prišli na rad samostatné nájazdy (séria troch na každej strane), v ktorých sa rozhodovalo o zisku pomocného bodu do konečnej tabuľky. Napokon aj v tejto činnosti boli úspešnejší hokejisti Grazu, ktorí prekonali Hyláka dvakrát (Lemieux a Latendresse), zatiaľčo Košičania položili na ľad gólmana Sabourina len raz (gól Biceka).
    Graz v pozápasových samostatných nájazdoch vyhral výsledkom 2:1.

    Rakúsky tím Graz 99ers jasne dominoval v úvodnom stretnutí Tatranského pohára výsledkom 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) a následne vyhral aj v pozápasových samostatných nájazdoch v pomere 2:1.
     
    Srdečne Vás vítam pri poslednom hracom dni v poradí už 66. ročníka Turnaja o Tatranský pohár!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie z popradského zimného štadióna, kde si v poslednom zápase Tatranského pohára a východoslovenskom hokejovom derby zmerajú sily dva tímy – domáci tím HK Poprad a slovenský vicemajster HC Košice.

    Turnaj o Tatranský pohár patrí medzi najstaršie a najvýznamnejšie podujatia športového charakteru na Slovensku – hrá sa v Poprade už od roku 1929. Je druhým najstarším turnajom v ľadovom hokeji v Európe (najstarší je Spenglerov pohár) a najstarším turnajom v ľadovom hokeji na Slovensku.

    66. ročník Turnaja o Tatranský pohár priniesol na popradský ľad štyri tímy:
    1. domáci tím HK Poprad (slovenská Tipsport extraliga)
    2. HC Košice (slovenská Tipsport extraliga)
    3. reprezentácia Poľska (Majstrovstvá sveta – divízia I.)
    4. rakúsky tím Moser Medical Graz 99ers (Erste Bank Eishockey Liga)

    Domáci tím HK Poprad bol založený v roku 1926 a momentálne je stálym účastníkom slovenskej hokejovej extraligy. V sezóne 2012/2013 bol štart HK Poprad v Tipsport extralige otázny, no napokon sa vedenie "kamzíkov" pozviechalo z finančných problémov a po dobrých výkonoch sa hráči usadili na siedmej priečke základnej časti s 83 bodmi. Tento herný výkon ich posunul do štvrťfinále, kde si zmerali sily vo východoslovenskom hokejovom derby proti "oceliarom" z Košíc. Bolo to derby, ako sa patrí, no napokon Košičania vyhrali v sérii výsledkom 4:3 na zápasy a extraligová púť sa pre Popradčanov skončila.
    Z Popradu odišlo mnoho dobrých hráčov, ako Michael Vandas, Peter Klouda, Marcel Šterbák, Parker Stanfield, Sabahudin Kovačevič, Lukáš Hvila, či Mário Kurali. V drese "kamzíkov" sa však predvedie trojica nových útočníkov – Lukáš Paukovček, Tomáš Sýkora a aj odveká popradská legenda a rekordman – Arné Kroták.
    Popradčania absolvovali pred Tatranským pohárom už štyri prípravné zápasy, keď postupne zdolali tímy MHC Mountfield Martin (3:2 po predĺžení), Ciarko KH Sanok (3:0), kazašského majstra Irtyš Pavlodar (4:3 po samostatných nájazdoch) a aj rumunského majstra HSC Csíkszereda (5:1).
    Popradskí Kamzíci sú teda pred týmto turnajom pripravení veľmi dobre a určite majú v úmysle obhájiť svoj triumf z minulého ročníka.

    HC Košice – slovenský hokejový tím založený v roku 1962 účinkuje v slovenskej Tipsport extralige a v minulej sezóne sa stal už druhý rok za sebou vicemajstrom. V základnej časti nazbierali Košičania 109 bodov a usadili sa na druhej priečke. Vo štvrťfinále Košičanov poriadne potrápili hráči Popradu, no "oceliari" napokon zdolali "kamzíkov" v sérii výsledkom 4:3 na zápasy. V semifinále hráči Košíc vyradili nitrianskych "corgoňov" v sérii výsledkom 4:1 na zápasy. Až vo finále boli hokejisti Košíc vyradení z hry o titul, keďže ich Zvolen v sérii suverénne zdolal – 4:1 na zápasy.
    Košičania sa síce stali vicemajstrami, no vsietili najviac gólov v celej sezóne – 522 a z ich radov pochádza aj najproduktívnejší hráč uplynulej sezóny Richard Jenčík – 84 bodov (36 gólov + 48 asistencií).
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 18:00.

    Branky a nahrávky: 9. Paukovček (Sýkora, Drábek), 9. S. Takáč (Paločko), 44. Mlynarovič (Buc) – 10. Sojčík (Pašek), 31. Bicek (Boltun), 43. Hinďoš (Boltun), 46. Bicek (Sojčík), 48. Matis


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.
    HC Košice: Riečický (Hylák) – Cebák, Macejko, Novák, Šeda, Chovan, M. Takáč, Kolba – Bicek, Pašek, Sojčík – Slovák, Hrnka, Jokeľ – Gmitter, Češík, Konečný – Matis, Boltun, Hinďoš.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš – Tibor Rovenský, Lukáš Kacej
    bahis siteleri