Polsko – Moser Medical Graz 99ers 1:5 (kon.) | Poprad – Košice 3:5 (kon.)
konec
HK Poprad
3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
HC Košice
sk Sobota 24.08.2013, 18:15 • Zimný štadión mesta Poprad • Tatranský pohár
Partner:
     
    Konečné poradie turnaja:
    1. Graz 99ers – 9 bodov (skóre 14:5) – výhra a prehra v s.n. – 2:1, 2:3
    2. HC Košice – 6 bodov (skóre 13:9) – dve prehry v s.n. – 1:2 a 0:1
    3. Poľská reprezentácia – 3 body (skóre 7:13) – výhra a prehra v s.n. – 1:0 a 0:1
    4. HK Poprad – 0 bodov (skóre 7:14) – dve výhry v s.n. – 1:0 a 3:2
     
    Najlepším brankárom turnaje sa stal Dany Sabourin (Graz 99ers)!
    Najlepším obrancom turnaja sa stal Michal Šeda (HC Košice)!
    Najlepším hráčom Tatranského pohára sa stal Arné Kroták (HK Poprad)!
    Najlepším strelcom turnaja je Greg Day (Graz 99ers)!
     
    Najlepšími hráčmi zápasu sa stávajú hokejisti – Daniel Brejčák (HK Poprad) a Jiří Bicek (HC Košice).
     
    56:49
    Na rade je ďalšia presilová hra pre Košice. Na dve minúty si za hrubosť odchádza sadnúť popradský obranca Fabian.
     
    54:42
    Na desať minút si za nešportové správanie odchádza sadnúť popradský obranca Jaroslav Kasík.
     
    53:44
    Po fantastickej prihrávke spoza popradskej brány od Boltuna sa k puku v medzikruží dostal Gmitter, ktorý pálil nadvakrát, no napokon nedokázal prekonať pozorného gólmana Sidora.
     
    50:02
    Na rade je presilová hra pre Košice. Dvojminútový trest pre hráčsku lavicu za príliš veľa hráčov na ľadovej ploche si odchádza odpykať Paukovček.
     
    49:55
    Gólman Riečický si na svoje konto pripísal dva skvelé zákroky, keď najskôr zachytil strelu Paukovčeka vo svojej lapačke a následne delovku od Sýkoru vyrazil svojimi betónmi!
     
    47:53
    Košice dali gól!
    Košickí hokejisti sa po zmätku v strednom pásme dostávajú do dvojgólového vedenia! MATÚŠ MATIS zachytil puk na útočnej modrej čiare, následne si nakorčuľoval pred popradskú bránu a efektívnym švihom prekonal bezmocného Dušana Sidora. Bez asistencií.
     
    45:56
    Košice dali gól!
    Košičania sa po kurióznom zákroku jedného z hosťujúcich hráčov (zložil k ľadu Fabiana, ktorému spadla z hlavy prilba) dostávajú do vedenia! Po skvelej prihrávke od Sojčíka sa k puku v medzikruží dostal nebránený JIŘÍ BICEK, ktorý z tesnej blízkosti nedal Sidorovi šancu. Asistenciu si pripisuje Peter Sojčík.
     
    45:10
    Boltun zrámoval k ľadu Lenďáka a následne sa dostal do útoku, kde svojou strelou z pravej strany trafil len gólmana Sidora!
     
    43:46
    Poprad dal gól!
    Popradčania však nenechali na seba dlho čakať a vyrovnávajú! V prečíslení sa k puku na pravej strane dostal Dávid Buc, ktorý bekhendovo zakončoval, no puk sa napokon od betónu gólmana Riečického odrazil pred SAMUELA MLYNAROVIČA! Ten už bez problémov prekonal bezmocného Riečického. Asistenciu si pripisuje Dávid Buc.
     
    42:40
    Košice dali gól!
    Košičania sa po obrovskej chybe v popradskej defenzíve dostávajú do vedenia! Boltun zachytil nepresnú prihrávku od popradských hráčov a následne našiel vpredu MATEJA HINĎOŠA, ktorý prišiel pred Sidora, urobil kľučku a tvrdo zakončil. Asistenciu si pripisuje Peter Boltun.
     
    Tretiu tretinu začneme v znení presilovej hry Košíc, ktorá bude trvať ešte 18 sekúnd!
     
    39:55
    Gólman Sidor si pripísal na svoje konto niekoľko skvelých zákrokov! Najskôr zneškodnil strelu Sojčíka, následne aj dorážku Pašeka a dobiedzajúceho Biceka! Na rad prichádza koniec druhej tretiny.
     
    38:18
    Na rade je presilová hra pre Košice. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť popradský útočník Jakub Drábek.
     
    35:52
    V oslabení sa do samostatného nájazdu po nepresnej prihrávke od Kasíka dostal Rastislav Konečný, no puk sa mu zamotal pomedzi nohy a tento košický útočník už napokon zakončovať nedokázal!
     
    34:29
    Do fantastickej gólovej šance sa tentokrát dostal Tomáš Sýkora, ktorý získal odrazený puk na ľavej strane a následne tvrdo pálil! Riečický sa však stihol rýchlo presunúť a puk zachytil vo svojej výstroji!
     
    33:36
    Napravo od košickej brány sa po úspešnom zákroku gólmana Riečického pustila do potyčky dvojica hráčov, no vylučovať sa napokon nebude. Čiaroví rozhodcovia stihli "kohútov" včas zastaviť.
     
    32:01
    Michal Novák si odnáša najvyšší možný trest – 5 minút plus do konca zápasu za hrubosť! Na rad prichádza popradská presilová hra.
     
    32:01
    Michal Novák pri popradskej striedačke chladnokrvne zložil k zemi jedného z popradských hráčov a následne dostane poriadny trest!
     
    30:11
    Košice dali gól!
    Popradčania poriadne zaváhali v defenzíve a inkasujú! Boltun potiahol puk po ľavom krídle až za popradskú bránu a odtiaľ skvelou prihrávkou našiel v medzikruží korčuľujúceho JIŘÍHO BICEKA, ktorý svojou delovkou z prvej nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Peter Boltun.
     
    26:40
    Po nepresnej strele od Boltuna prichádza presilová hra Košičanov. Na dve minúty si za hákovanie odchádza sadnúť Daniel Brejčák.
     
    Druhú tretinu tohto zápasu začneme v znení presilovej hry Popradu, ktorá bude trvať ešte dve sekundy!
     
    18:02
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za krosček odchádza sadnúť Košičan Tomáš Hrnka.
     
    15:28
    Do fantastickej gólovej šance sa na ľavej strane dostal Dušan Pašek, ktorý zachytil odrazený puk a pálil, no gólman Sidor napokon puk skvele vyrazil svojou ľavou rukou do bezpečia!
     
    09:34
    Košice dali gól!
    Košičania dokázali bleskovo odpovedať a vsietili kontaktný gól! Ihneď po vyhratom vhadzovaní na pravej strane sa Dušan Pašek aj s pukom natlačil smerom dopredu, v medzikruží našiel PETRA SOJĆÍKA, ktorý bol nebránený a svojou delovkou z medzikružia nedal gólmanovi Sidorovi už žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Dušan Pašek.
     
    08:56
    Poprad dal gól!
    Popradčania po chvíli vsietili aj druhý gól! Po fantastickej prihrávke z medzikružia od Paločka sa k puku na pravej strane dostal nebránený SAMUEL TAKÁČ, ktorý osamotený prekonal bezmocného gólmana Riečického. Asistenciu si pripisuje Matúš Paločko.
     
    08:39
    Poprad dal gól!
    Po rýchlom protiútoku Popradčanov sa domáci dostávajú do vedenia! Z ľavej strany tvrdo pálil Tomáš Sýkora, no jeho projektil gólman Riečický vyrazil naľavo od seba. Tam si však nakorčuľoval pozorný LUKÁŠ PAUKOVČEK, ktorý odrazený puk zasunul za chrbát gólmana Riečického! Asistencie si pripisujú hráči Tomáš Sýkora a Jakub Drábek.
     
    05:55
    Košičania sa dostali do skvelej gólovej šance! Po skvelej prihrávke od Gmittera z pravej strany získal puk v medzikruží Konečný, ktorý nadvakrát pálil, no nedokázal porekonať pozorné betóny gólmana Sidora!
     
    Hráči oboch tímov sú už na ľade, zápas sa o malú chvíľu bude môcť začať!

    Prvé východoslovenské hokejové derby medzi Popradom a Košicami pred sezónou 2013/2014 je už takmer na začiatku!
     
    Začiatok tohto zápasu sa mierne posunul, keďže slávnostný ceremoniál a odvzdávanie cien bolo po prvom zápase hranom od 15:00!
     
    O víťazovi Tatranského pohára sa rozhodlo už v predošlom zápase, kde ukázal tím Graz 99ers svoje kvality a zdolal poľskú reprezentáciu výsledkom 5:1!

    Rakúšania bez straty ovládli tento turnaj!
     
    Popradskí Kamzíci v dnešnom zápase bojujú o druhé miesto v Tatranskom pohári! Ak ho chcú získať, musia v tomto zápase vyhrať minimálne o osem gólov, inak skončia na poslednej zemiakovej priečke!

    Branky a nahrávky: 9. Paukovček (Sýkora, Drábek), 9. S. Takáč (Paločko), 44. Mlynarovič (Buc) – 10. Sojčík (Pašek), 31. Bicek (Boltun), 43. Hinďoš (Boltun), 46. Bicek (Sojčík), 48. Matis


    HK Poprad: Sidor (Srnec) – Kasík, Gáborčík, Kurali, Brejčák ("A"), Fabian, Nitriansky, Lenďák, Vojtaššák – Lapšanský, Mlynarovič, Kroták ("C") – Sýkora, Paukovček, Drábek – Paločko, S. Takáč ("A"), Buc – Kalus, M. Nagy, Gápa.
    HC Košice: Riečický (Hylák) – Cebák, Macejko, Novák, Šeda, Chovan, M. Takáč, Kolba – Bicek, Pašek, Sojčík – Slovák, Hrnka, Jokeľ – Gmitter, Češík, Konečný – Matis, Boltun, Hinďoš.

    Rozhodčí: Jozef Kubuš – Tibor Rovenský, Lukáš Kacej
    bahis siteleri