Teplice – Jihlava 4:2 (kon.) | Olomouc – Jablonec 0:1 (kon.) | Liberec – Bohemians 1905 1:0 (kon.)
konec
SK Sigma Olomouc
0:1 (0:0)
FK Jablonec
Neděle 25.08.2013, 19:00 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • Gambrinus liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Dobrý den z Androva stadionu v Olomouci. Od 19:00 se k utkání šestého kola fotbalové Gamnbrinus ligy postaví celky domácí SK Sigmy Olomouc a hostujícíhoFK Baumitu Jablonec. Buďte u atraktivního duelu české kopené s námi.

    SK Sigma Olomouc:
    Hanákům začátek sezóny zatím nevychází zrovna podle představ. Po pěti kolech má totiž „Modrá lavina“ na svém kontě bilanci bodu na utkání, což je na ambiciózní celek trenéra Martina Kotůlka přeci jen málo. Proto se Sigma musí momentálně spokojit jen s devátou pozicí. Pokud by však v dnešním zápase Olomoučtí uspěli, dotáhli by se v tabulce právě na Jablonec.

    Olomouc se v pěti ligových zápasech letošní sezóny mohla zatím radovat z výhry jen jednou. V letošním premiérovém soutěžní zápase Sigma doma nestačila na Liberec 2:3, ještě hořčejší pilulku museli Hanáci spolknout proti Dukle Jihlava. Na Julisce totiž dostali příděl v poměru 0:4, když se o všechny zásahy Dukly postaral Zbyněk Pospěch. Na Slávii si Olomouc připsala ono jediné vítězství, když přestřílela sešívané 3:2. V dalších dvou kolech uhrála Sigma remízu 2:2, a to doma proti Teplicím a naposledy venku s Mladou Boleslaví.

    FK Baumit Jablonec:
    Tým od řeky Nisy může být se začátkem ligy o něco spokojenější než Olomouc, ovšem skákat radostí svěřenci Romana Skuhravého také zrovna nemohou. Jablonci momentálně v tabulce patří šestá příčka. Mužstvo okolo kapitána Karla Pitáka se však soustředí i na čtvrté předkolo Evropské ligy, ve kterém už rozehrálo dvojutkání proti španělskému Betisu Sevilla. První zápas v Jablonci vyhrál celek z Pyrenejského poloostrova 2:1. Uvidíme, zda se toto utkání na Jablonci podepíše dnes ve střetnutí na Hané.

    V prvním utkání letošní sezóny se Jablonec střelecky neprosadil, to samé však platilo i jeho soupeře z Brna, proto z tohoto duelu odešly oba celky s bodem. Ligový los poslal Jablonecké už v druhém kole na Letnou, Sparta byla na domácí půdě lepší, když Baumit složil vítězným gólem Ladislav Krejčí (1:2). Následovaly však dvě výhry, první doma proti Slovácku 2:1 a druhá, a zatím také poslední, na Bazalech proti Baníku vysoko 4:0. Páté kolo změřil Jablonec síly s nováčkem ze Znojma, zápas skončil nečekaně vysokou remízou 5:5.
     
    Úvodní sestavy:

    SK Sigma Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle (C), Javůrek – Navrátil, Pospíšil, Karaš, Šindelář, Falta – Lietava

    FK Baumit Jablonec: Valeš – Čížek, Beneš, Kysela, Novák – Vošahlík, Piták (C), Loučka, Vaněk, Kopic – Třešňák

    Rozhodčí: Královec – Wilczek, Vlasjuk.
     
    Oba celky již nastupují na hrací plochu. Domácí Sigma Olomouc poprvé v sezóně oblékne doma bílé dresy, Jablonečtí mají zelený oděv.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Zdeněk Zlámal se snažil svým dlouhým nákopem najít Ivana Lietavu, ten se však nacházel v ofsajdovém postavení.
     
    2
    Na začátku druhé minuty mají možnost autového vhazování na útočné polovině hosté.
     
    2
    Piták se snažil mezi dvěma domácími zadáky prostrčit míč na Vošahlíka, kapitán Sigmy Škerle však byl včas na svém místě.
     
    3
    Šindelář se prohnal po levém křídle, odkud následně centroval na Ivana Lietavu, k tomu se ale balon nedostal.
     
    4
    V první vážnější šanci zápasu byl domácí záložník Šimon Falta. Jeho rána z hranice šestnáctky však byla zblokována na roh.
     
    5
    Míč znovu hledal Lietavu, tomu ale míč na hlavě nepřistál ani v tomto případě.
     
    6
    Olomouc má na začátku mírně ze hry, o další centrovaný míč se pokusil Vidlička. Balon přeletěl celé pokutové území a nakonec skončil v zámezí.
     
    7
    Lietava je zatím nejaktivnějším hráčem na hřišti, nyní ho za cenu nedovoleného zákroku zastavil na polovině hřiště Kysela.
     
    8
    Vaněk dostal trochu prostoru na pravé straně hřiště, jeho přízemní přihrávka našla jen kopačky Pavla Dreksy.
     
    9
    Zlámal poslal míč na Škerleho, který si chtěl ještě pohrát s Vošahlíkem. Ten ale domácímu stoperovi vzal míč a dostával se do šance, za kapitána Sigmy, ale zastoupili jeho spoluhráči.
     
    10
    Šimon Falta na sebe natáhl u pokutového území Jablonce tři hráče a následně hledal na levém křídle Lietavu. Faltův pas byl ale hodně nepřesný.
     
    12
    Lietava využil volného prostoru na levém křídle, na hranici vápna si obhodil Kyselu a poté vypálil. I když jeho pokus nemířil mezi tři, brankář Valeš míč vyrazil na roh.
     
    13
    Sigma rozehrála roh na krátko, následně se k centru odhodlal Pospíšil, našel však pouze rukavice brankáře Romana Valeše.
     
    14
    Kopic dostal z levé strany přesný pas, který následně poslal na kopačku Karla Pitáka. Ten přízemní ranou nadělal Zlámalovi nemalé potíže.
     
    15
    Z rohového kopu Jablonce se ale nic zajímavého neutvořilo. Kysela se sice dostal k ráně, ta ale letěla vysoko nad Zlámalovu svatyni.
     
    16
    Javůrkův centr z levé strany byl zblokován na rohový kop.
     
    16
    Javůrek se chopil exekuce rohového kopu, od hostující obrany se míč odráží zpět do zámezí, a záložník Sigmy tak má ještě jednu možnost.
     
    17
    Zdálo se, že by z tohoto mráčku mohlo zapršet. Jablonečtí se dostali ve čtyřech až k pokutovému území Olomouce, nakonec ale měla v tomto souboji navrch domácí defenzíva.
     
    18
    Tomáš Čížek už nemohl hrát, míč byl totiž celým objemem za postranní čárou.
     
    19
    Tak tohle by mohla být pro Jablonec velice zajímavá příležitost. Javůrek totiž nedovoleně zastavil zhruba pětadvacet metrů od Zlámalovy branky Vošahlíka.
     
    20
    K míči se postavil Tomáš Čížek, jeho projektil však zamířil pouze do hradby těl domácích.
     
    21
    Faltův centrovaný míč z levé strany nenašel nikoho v bílém dresu.
     
    22
    Zatím asi největší šance zápasu! Kopic dostal za obranu Olomouce skvěle načasovanou přihrávku, před sebou měl už jenom Zlámala. Svou střelou však netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    24
    Nyní měl na kopačce gól kapitán Jablonce Karel Piták! Třešňák skoro od brankové čáry přistrkával právě na Pitáka, tomu ale ve skórování zabránil Dreksa.
     
    25
    Jan Kopic zůstává po souboji se Škerlem na zemi. Hostující fotbalista by však měl být v pořádku.
     
    26
    Domácí se dožadují odkopu od branky, lajnový rozhodčí ale ukazuje k rohovému praporku.
     
    27
    Dreksa si pohlídal míč před dotírajícím Vošahlíkem, nyní se už brankář Sigmy Zlámal k odkopu dostane.
     
    28
    Jablonec začíná pomalu ale jistě diktovat tempo hry. Javůrek to nyní chtěl změnit, ovšem provinil se útočným faulem.
     
    29
    Falta se dostal mezi dva hráče Jablonce a už měl před sebou jen Valeše, ovšem míč si trochu předkopl, čehož hostující brankář využil, aby olomouckého záložníka mohl zneškodnit.
     
    30
    Olomouc měla možnost dalšího rohového kopu. Šindelářova hlavička byla ovšem nepřesná.
     
    31
    Rychlý protiútok Jablonce. Kopic dával na pravou stranu na kopačku Vaňka, ten se pokoušel o centr, nakonec z toho ale nebyla ani nahrávka vzduchem ani střela.
     
    32
    Škerle ve vzdušném souboji přehlavičkoval Vaňka, ten zůstal chvíli otřesený na zemi. Vypadá to ale, že hostující fotbalista bude v pořádku.
     
    33
    Pitákův centr od pravé postranní čáry se nečekaně snesl až ke Zlámalovi, který musel reflexivně míč vyrazit na roh.
     
    34
    Po Čížkově centru se k rychlému protiútoku dostala Sigma, ovšem Navrátila čistým zákrokem zastavil Beneš.
     
    36
    Vaněk se pokoušel nacentrovat míč do vápna Sigmy, tam se však nejvýše vyšplhal domácí kapitán Aleš Škerle.
     
    37
    Sigma se snažila o útočný výpad, vše však zhatila nepřesná Pospíšilova nahrávka. Do šance se tak mohl dostat Kopic, jeho střela ale nebyla přesná.
     
    38
    Olomoučtí kombinují na středu hřiště, obranný blok Jablonce ale zatím domácí fotbalisty příliš hluboko nepustil.
     
    39
    Nepřesná střela Vlastimila Vidličky, který si z obrany zběhl na přiťuknutí Jana Navrátila.
     
    40
    Kopic si na prvé straně vápna zpracoval míč od Vošahlíka, poté se do míče opřel a přinutil Zlámala k pohotovému zákroku.
     
    41
    Do šance se dostával olomoucký Šimon Falta, zastavil ho však praporek sudího na postranní čáře.
     
    42
    Vypadalo to, že se Sigma dostane do rychlého protiútoku. Javůrek posunul na levé straně na Navrátila, ten se však neodvážil jít do kličky a poslal míč zpět do obrany.
     
    43
    Šindelář se nyní příliš nepohodl s Lietavou, ten si nejdříve ukázal, že chce míč. První jmenovaný mu ho nahrál, slovenský forvard se však na chvíli zastavil a míč mu utekl.
     
    44
    Necelé dvě minuty před koncem první pětačtyřicetiminutovka zahrávala Sigma rohový kop. K hlavičce se dostal Lietava, svůj pokus ale nedokázal usměrnit na branku.
     
    45
    Souboj dvou kapitánů v pokutovém území Sigmy vyhrál ten domácí, v první půli už se nic nestane.
     
    První poločas skončil.
     
    První poločas zatím příliš fotbalové krásy nepřinesl. V úvodu byli aktivnější hráči Sigmy Olomouc, ovšem k větším brankovým příležitostem se dostat nedokázali. Od poloviny prvního poločasu měli více navrch hostující fotbalisté. Otevřít skóre mohl Kopic a chvíli po něm Piták, Zlámel v brance Olomouce však v obou případech čisté konto uhájil. Prvních čtyřicet minut tak končí za stavu 0:0.

    Druhá půle odstartuje přibližně v 20:01.
     
    Hráči obou týmů jsou zpět na trávníků, druhá půli začne za pár chvil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Ondřej Vaněk chtěl bleskově po rozehře najít Třešňáka, to se mu ale nepovedlo.
     
    47
    Výkřik Aleše Škerleho šel slyšet až na tribunu. Vaněk domácího kapitána v souboji nechtěně udeřil, Zlámal a další dva hráči Sigmy se dožadují žluté karty. Sudí Královec ale nechává své kartónky v kapse. Škerle už se zvedá.
     
    48
    Navrátil nyní dotíral na Valeše, který nezazmatkoval a domácímu fotbalistovi udělal kličku.
     
    49
    Ondřej Vaněk v největší šanci zápasu! Vošahlík na něj na polovině hřiště poslal fantastickou nahrávku vzduchem. Téměř hokejový nájezd ale hostující fotbalista naprosto zazdil, míč těsně netrefil pravou tyčku Zlámalovy klece.
     
    51
    Po další jablonecké akci ukazuje hlavní sudí na rohový praporek.
     
    51
    Stoper Jablonce Vít Beneš nyní nebezpečně hlavičkoval! Jeho pokus Zlámal likvidoval nadvakrát. V souboji s Benešem byl Škerle, který zchytal další ránu.
     
    53
    Kamil Karaš vedl po delší době útok Sigmy, Lietavovi ale scházel k centrovanému míči krok.
     
    54
    Martin Šindelář chtěl na pravé straně jabloneckého vápna najít Pospíšila, jeho pas byl ale dlouhý a míč má ve své moci Roman Valeš.
     
    55
    Rohový kop pro olomouckou Sigmu, míč pošle do hry Jan Javůrek.
     
    56
    Javůrek našel hlavu Martina Šindeláře, jehož hlavičkový pokus musel ve svých rukavicích likvidovat brankář Valeš.
     
    57
    Na druhé straně teď měli výhodu rohového kopu Jablonečtí. K míči se ve vzduchu Třešňák, Zlámal byl ale na svém místě.
     
    58
    Olomouc kopala z pravé strany standardní situaci. Na míč si nabíhal Dreksa, ovšem dřív byl u balonu Vít Beneš.
     
    59
    Filip Novák si posunul míč na levém křídle, odkud jej adresoval na Vaňka, ten ale z první pálil vysoko nad olomouckou branku.
     
    60
    Pospíšil obešel dva hráče a metr před pokutovým územím Jablonce byl faulován Čížkem! Přímý kop z velice dobré vzdálenosti.
     
    61
    K míči se postavil sám faulovaný hráč, na kluzkém trávníku ale nedokázal umístit balon pod břevno Valešovy branky.
     
    62
    Navrátil se prodíral do vápna Jablonce, tam byl ovšem ztrojen. Míč však bude mít stále Sigma, Karaš se chystá vhazovat.
     
    64
    Čížkův centr ze standardní situace byl odhlavičkován jedním z na rohový kop.
     
    65
    Třešňákova velká šance! Jeho hlavička ale mířila těsně nad břevno.
     
    65
    Je tu první střídání zápasu, o to se postarali domácí. Trenér Kotůlek stahuje Kamila Karaše, místo něj nastupuje Martin Doležal.
     
    66
    Lietava se hodně snaží, ovšem u postranní čáry si špatně zpracoval míč. Autové vhazování budou mít Jablonečtí.
     
    67
    K dalekonosné ráně napřáhl Tomáš Čížek, jeho pokus ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    68
    Jasná gólovka pro Jablonec! Karel Piták viděl, že Zlámal je trochu vyběhnutý, proto se pokusil o lop. Ten domácí brankář dokázal vyrazit na břevno, poloprázdnou branku pak před sebou měl Třešňák, ten však trestuhodně minul!
     
    70
    Na druhé straně měl dobrou šanci Lietava, nejprve si v pokutovém území povodil Čížka, jeho následná střela ovšem mířila nad branku!
     
    71
    Javůrek zabránil jasné brance! Po nahrávce Vaňka měl Třešňák před sebou naprosto odkrytou klec, domácí obránce ale obětavým pádem zblokoval střelu na roh.
     
    72
    První střídání Jablonce. Hřiště opuští Lukáš Třešňák, na jeho pozici nastupuje ex-olomoucký Michal Hubník.
     
    73
    Vzápětí střídá podruhé v utkání Sigma. Martina Šindeláře nahrazuje Michal Ordoš.
     
    74
    Hubník chvíli po svém příchodu nahnal domácím fanouškům strach. Jeho střelecký pokus musel na roh blokovat Dreksa.
     
    75
    Vošahlík se dostal k hlavičce, ovšem Zlámal zasahovat nemusel.
     
    76
    Michal Hubník jde po svém příchodu na hřiště hodně vidět. Hostující útočník se nyní dostal k hlavičce, ovšem ta Zlámala vůbec nemohla ohrozit.
     
    78
    Jan Navrátil dlouho čekal, protože nevěděl, co s míčem. Po chvíli se však k balonu dostal Falta, který chtěl využít kluzkého trávníku, a proto natáhl k dalekonosné střele. Valeš ale jeho pokus s klidem kryje.
     
    Dnešní utkání sleduje 4534 diváků.
     
    80
    Vošahlíka na polovině Sigmy fauloval domácí Pospíšil, standardní situace pro borce v zelených dresech.
     
    81
    Jablonec právě vstřelil branku!
    Je tu první branka utkání! Další centr ze strany už obrana Olomouce neustála, parádním vzdušným pasem se prezentoval Filip Novák, v pokutovém území Sigmy se nejvýše vyšplhal MAREK KYSELA, který svou hlavičkou pokořil Zlámala.
     
    83
    Domácí tlačí čas, musím však podotknout, že Jablonec vede zaslouženě.
     
    84
    Olomouc se ale s prohrou nechce smířit. Navrátilův centr ovšem nebyl ideální, před Valešem ho do bezpečí odkopával Čížek.
     
    85
    Za dlouhým míčem se hnal Doležal, Valeš však svým včasným vyběhnutím vše uhasil.
     
    86
    V 86. minutě vidíme první žlutou kartu zápasu. Tu po zákroku na Jana Navrátila inkasoval jablonecký kapitán Karel Piták (JAB).
     
    87
    Po této standardní situaci mohlo být pro Jablonecké zle nedobře, ovšem Dreksovi uzmul míč před hlavou na poslední chvíli brankář Valeš.
     
    88
    Druhé střídání na hostující straně. Ze hřiště odchází Jan Kopic, toho nahradí Tomáš Jablonský.
     
    89
    A hned je tu i třetí střídání Jablonce. Jana Vošahlíka vystřídal Lukáš Zoubele.
     
    90
    Jablonečtí budou vhazovat na polovině Sigmy, to hostům hraje do karet.
     
    90+1
    Ve druhém poločase nastavuje sudí Královec tři minuty.
     
    90+1
    Lietava měl možná jednu z posledních možností, jak srovnat výsledek. Jeho hlavička po rohovém kopu ale trefila jen tělo jednoho z hostujících obránců.
     
    90+2
    Přeci jenom ještě jedna šance! Nádherný centr z pravé strany adresoval na Martina Doležala Michal Ordoš, první jmenovaný minul pravou tyčku jen o chlup!
     
    90+3
    Poslední minuta nastavení, Škerle nakopává dlouhý míč na polovinu Jablonce.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec utkání mez týmy SK Sigma Olomouc a FK Baumit Jablonec. Hostující celek byl ve druhé půli lepším mužstvem a nakonec si také odváží výhru. O vítěznou branku se postaral Marek Kysela. Jablonec tak zvítězil na Hané 1:0.

    Z Olomouce je to vše, přeji hezký zbytek večera. (20:52:55)

    David Jahoda


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 81. Kysela (Novák)

    Karty:   86. Piták (JAB)


    SK Sigma Olomouc: Zlámal – Vidlička, Dreksa, Škerle (C), Javůrek – Navrátil, Pospíšil, Karaš (65. Doležal), Šindelář (73. Ordoš), Falta – Lietava
    FK Jablonec: Valeš – Čížek, Beneš, Kysela, Novák – Kopic (88. Jablonský), Piták (C), Loučka, Vaněk, Vošahlík (89. Zoubele) – Třešňák (72. Hubník)

    Rozhodčí: Královec – Wilczek, Vlasjuk

    Diváci: 4534
    bahis siteleri