Kärpät – Kometa Brno 2:1 (kon.) | IFK Helsinky – Jokerit 0:4 (kon.) | Fribourg – Djurgården 0:1 (kon.)
Chomutov – JYP 3:6 (kon.) | Pardubice – Tappara 3:2 (1:0 po s.n.) | Zug – Färjestad 1:4 (kon.)
Luleå – Plzeň 1:0 (kon.) | Vienna Capitals – HV71 1:2 (kon.) | Zürich – Frölunda 3:1 (kon.)
Bern – Brynäs 1:2 (kon.)
konec
Kärpät Oulu
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Kometa Brno
Sobota 31.08.2013, 16:00 • Oulun Energia Areena • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Do šestého utkání European Trophy nastoupí dnes v netradičním čase Oulun Kärpät i brněnská Kometa. Přitom pátý zápas byl odehrán v pátek večer.
     
    Ani jednomu celku se však moc nedařilo. Oulu hrálo doma s Plzní a prohrálo 1:3, což znamenalo, že nevyužilo výhodu domácího prostředí ani na druhý pokus v prestižní evropské soutěži. Dnes by si tedy chtěli Finové napravit chuť a domácím divákům, kterých přišlo včera 3580, ukázat, že umí také vyhrávat.
     
    Kometa bude mít před zápasem v nohou mnoho nacestovaných kilometrů. Již ve čtvrtek letěli hráči včetně realizačního týmu z Prahy do Stockholmu, odkud zamířili k prvnímu zápasu do Luely. Jenže loňský vítěz European Trophy jasně zvítězil – 5:1. I díky třem využitým přesilovým hrám. Z Luley do Oulu pak hráči Brna jeli dnes, je to něco kolem 300 kilometrů.
     
    Kometa dnes bude mít k dispozici čtyři kompletní útočné formace a tři obranné. Sedmým bekem je mladý Tomáš Dujsík. V bráně dnes oproti včerejšku nastoupí Marek Čiliak, včera chytal Jiří Trvaj.
     
    V sestavě Oulu dnes v bráně naskočí Tomi Karhunen, včera proti Plzni chytal Jussi Rynnäs. V týmu najdeme v Brně velice dobře známého Ivana Humla, jenž zde působil v sezóně 2010/2011. V Oulu se cítí jako ryba ve vodě. V posledních dvou sezónách nasbíral 101 bodů jen v základní části! V play-off přidal dalších devět. Bude dnes proti Kometě střelcem?
     
    Ve své skupině European Trophy (North division) má HC Kometa Brno po pěti zápasech 8 bodů, Oulun Kärpät má o dva bodíky méně.
     
    Úvodní sestavy:

    Oulun Kärpät: Karhunen (Rynnäs) – Kukkonen, Eminger, Pälve, Pokka, Vallin, Niemelä, Mäkelä, Keränen – Pyörälä, Maxwell, Junttila – Huml, Kemppainen, Donskoi – Kähkönen, Komulainen, Leskinen – Körkkö, Manninen, Alikoski.

    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík – Káňa, Čermák (C), Zohorna – Tomáš Svoboda, Jan Hruška, Jakub Svoboda – Burian, Koreis, Dočekal – Jenyš, Němec, Mrázek.

    Rozhodčí: Keränen, Kova – Grundström, Lappalainen.
     
    Hráči obou celků již jsou na ledě. Domácí mají černožluté dresy. Kometa hraje ve světlé variaci.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:15
    Kärpät začíná ve velkém tempu. Hraje se především v blízkosti brankáře Čiliaka.
     
    02:38
    Hra se přelévá z jedné strany na druhou. Brankáři zatím příliš práce neměli. Je to spíše o mužích v poli, kteří nechtějí udělat chybu hned na začátku. Možná i pod vlivem včerejších proher.
     
    02:59
    První prácička pro Marka Čiliaka. Ville Pokka, tedy mladík z Oulu, jej prověřil poměrně svižnou střelou.
     
    04:48
    Tomi Karhunen na druhé straně také musel ukázat, že je dnes připraven. Tomáš Svoboda však příliš silně nestřílel.
     
    07:07
    Stále čekáme na vážnou šanci, která by přinést otevření skóre dnešního zápasu. Obrany jsou však rozestavěny zatím dobře a útoky jim pomáhají výtečně.
     
    08:47
    První formace Kärpätu ve složení Pyörälä, Maxwell, Junttila dělala hostům velké trable v obranném pásmu. K pořádnému zakončení se však nedopracovala.
     
    10:00
    Martin Dočekal (KOM) je prvním vyloučeným hráčem utkání. Má 2 minuty za podražení.
     
    10:38
    A domácí se hned usadili v útočném pásmu.
     
    11:52
    Domácím se ale v přesilové hře moc nedařilo. Pouze dva hráči ohrozili Marka Čiliaka. Byli to Ari Vallin a Mika Pyörälä. Bez úspěchu.
     
    12:00
    Brno je v plném počtu. První oslabení zvládlo ubránit.
     
    12:34
    Nyní měl Čiliak trošku štěstí. Puk šel za jeho záda, ale brankovou čáru po velké šanci domácích nepřekročil.
     
    14:07
    A opět je v permanenci Marek Čiliak. Jedenadvacetiletý Čech Vladimír Eminger jej hodně zaměstnal. Ovšem rodák z Litvínova, jenž se vydal do Oulu již v 19 letech, slovenského gólmana nepřelstil.
     
    17:21
    Po ráně Junttily od modré čáry drží Čiliak v lapačce nejen puk, ale i šance Komety stát se prvním týmem, který dosáhne na branku.
     
    18:30
    Ville Leskinen se rozjel s pukem s velkou chutí i rychlostí, ale v útočném pásmu byl odzbrojen jedním z hráčů Komety.
     
    18:32
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Nakonec se Oulun Kärpät přeci jen ujímá vedení. Po rychlém brejku se raduje VILLE LESKINEN. Asistence: Ari Vallin, Ivan Huml.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou prvních dvacet minut rychlého a pohledného hokeje, ve kterém mělo trošku navrch domácí Oulu. Hodně chuti měli především domácí mladíci a kvalitní výkony předvedli také oba brankáři. Uspěl jen útočník Leskinen, jenž překonal Čiliaka po rychlém úniku.
     
    V současné chvíli se hraje ještě jedno utkání European Trophy ve Finsku. Jedná se o prestižní helsinské derby mezi HIFK a Jokeritem, které je v první části zatím bez branek.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:16
    Že bychom sledovali stejný herní vývoj jako v první části? Puk se motá v obranném pásmu Komety.
     
    21:45
    Vladimír Eminger (OUL) dostává dvě minuty za nedovolené bránění. Kometa si zahraje první přesilovou hru.
     
    23:39
    Jenže těsně před koncem hostující přesilové hry jde ven Jozef Kováčik (KOM). Dvě minuty za hákování.
     
    23:45
    Domácí jdou do plného počtu a začíná jim o pár vteřin zkrácená přesilová hra.
     
    25:39
    Ani v jedné z předešlých přesilových her to před brankáři "nehořelo". Už se hraje v regulérním počtu hráčů na ledě na obou stranách.
     
    28:12
    Kärpät se snaží usadit před Čiliakem, což se mu částečně daří a viděli jsme i pár střel. Každé však scházela potřebná přesnost.
     
    29:47
    Jan Hanzlík (KOM) je dalším hráčem Komety, jenž odsedí dvouminutový trest. Dopustil se hákování, když hasil nebezpečnou šanci v těsné blízkosti Čiliaka.
     
    30:53
    Joonas Kemppainen se po hezkém pasu Ivana Humla řítil do samostatného úniku, jenže v tomto případě byl úspěšnějším gólman Komety Marek Čiliak, jenž jej vychytal.
     
    32:38
    Třiadvacetiletý brankář Tomi Karhunen nyní ukázal, že si šanci mezi tyčemi zaslouží. V první velké šanci Komety vychytal Viléma Buriana, jenž si sjel mezi kruhy do výborné palebné pozice.
     
    33:35
    Máme tu vyloučení na obou stranách. Za domácí je to Ben Maxwell (OUL), jenž má 2 minuty za hrubost a 2 minuty za sekání. Michal Kempný (KOM) pak dostává 2 minuty za hrubost. Kometa si zahraje přesilovou hru.
     
    34:07
    Tým z České republiky se nemůže dostat k pořádné ráně. Naopak domácí tomu jdou naproti výbornou obranou.
     
    35:35
    Hraje se 5 na 5.
     
    36:01
    Kometa začíná v Oulu pořádně útočit. Rýsují se šance před gólmanem Karhunenem, ovšem domácí beci zatím vědí, kde mají své pozice.
     
    17:26
    Ránu do těla Fina Karhunena nyní vyslal útočník Brna Jan Hruška. Domácí gólman měl poměrně starosti, ale vše pro něj nakonec dopadlo dobře, protože puk šel vedle tyče.
     
    17:55
    Jan Hanzlík si ve středním pásmu počíhal na domácího Ville Leskinena a čistě jej poslal k zemi.
     
    39:39
    Poslední šance ve druhé části pro Kometu. Mika Pyörälä (OUL) hákoval a jde si na dvě minuty odpočinout. Bude jeho trest dělený přestávkou, nebo jej Kometa předčasně vyžene na led?
     
    39:59
    Domácí se vyvarovali, aby inkasovali branku do šatny, což znamená, že Pyörälä bude na trestné lavici sedět i na začátku třetí třetiny.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé třetině se začalo více útočit a o fous lepší byli domácí. V jejich prospěch hovoří také poměr střel na bránu, který byl 13:10. I když to bylo více než v první části, branku ani jedna ze střel neznamenala. Do třetí dvacetiminutovky je vše otevřené. Kometa ji začne 1:21 minuty dlouhou přesilovou hrou pět na čtyři.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:39
    Týmy jsou v plném počtu. Přesilová hra Kometě nyní k brance nepomohla.
     
    43:39
    Třetí dvacetiminutovka se rozjíždí pomaleji. Hráči hodně kombinují s kotoučem, a musíme dodat, že najisto. Soupeři puk nechtějí půjčit.
     
    45:45
    Oulun Kärpät vstřelil branku!
    Finský tým nyní vede o dva góly. Zpoza brány poslal puk před brankoviště Junttila a našel si jej MIKA PYÖRÄLÄ. Napoprvé sice Čiliaka nepřekonal, ale když mohl i dorazit, nemýlil se. Asistence: Julius Junttila, Ben Maxwell.
     
    47:48
    Kometa právě vstřelila branku!
    Třetí hostující formace těží z výborné fyzické práce před branou a okamžitě snižuje. Puk za záda brankáře Karhunena nakonec protlačil MARTIN DOČEKAL. Asistovali mu Vilém Burian a Jakub Koreis.
     
    48:19
    Ben Maxwell (OUL) nedovoleně bránil. Dostane za to 2 minuty.
     
    49:07
    Kometa je po své úvodní brance polita živou vodou. V přesilové hře obléhá svého soupeře.
     
    50:19
    Kärpät se však ubránil. Nyní musí pokračovat v bránění i nadále, a to už v plném počtu hráčů na ledě.
     
    52:07
    Domácí se po delší době dostávají do útoku. Jmenovitě Ville Pokka pálil od modré čáry, ale bránu Čiliaka minul poměrně hodně.
     
    53:53
    Před brankou Kärpätu nyní nastala mela, ale vylučovat se nemusí. Rozhodčí situaci zvládají vyřešit bez trestů.
     
    54:56
    Do konce třetí části zbývá něco málo přes pět minut a Kometa chce vyrovnat.
     
    55:39
    Brno drží kotouč na holích svých hráčů. Jenže špatně se mu přechází přes střední pásmo, kde jsou nachystáni výborně bránící Finové.
     
    56:05
    Jan Hruška by chtěl dosáhnout své první branky v přípravě. Procpal se až před Karhunena a trefil jej do výstroje. I když puk ještě našel k dorážce, neuspěl ani napodruhé.
     
    58:43
    Při oddechovém čase Komety jde Marek Čiliak na střídačku. Kometa to zkusí bez brankáře.
     
    59:33
    Kometa hraje 6 na 5 a snaží se ze všech sil. Kärpät brání, seč mu síly stačí.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Oulun Kärpät poráží HC Kometa Brno těsně 2:1, připisuje si tři body a o bodík přeskakuje Kometu v tabulce. I když Brno až do konce myslelo na vyrovnání, Seveřané svoji svatyni i díky přesné práci brankáře Karhunena ubránili a po včerejší prohře s Plzní si napravili chuť.
     
    Přejeme Vám hezký zbytek sobotního večera a pokud nevíte, co s časem, podívejte se na jeden z našich dalších on-line přenosů. (18:24:24)

    Tomáš Čekal

    Branky a nahrávky: 19. Leskinen (Vallin, Huml), 46. Pyörälä (Junttila, Maxwell) – 48. Dočekal (Burian, Koreis)


    Kärpät Oulu: Karhunen (Rynnäs) – Kukkonen, Eminger, Pälve, Pokka, Vallin, Niemelä, Mäkelä, Keränen – Pyörälä, Maxwell, Junttila – Huml, Kemppainen, Donskoi – Kähkönen, Komulainen, Leskinen – Körkkö, Manninen, Alikoski.
    HC Kometa Brno: Čiliak (Trvaj) – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dujsík – Káňa, Čermák (C), Zohorna – Tomáš Svoboda, Jan Hruška, Jakub Svoboda – Burian, Koreis, Dočekal – Jenyš, Němec, Mrázek.

    Rozhodčí: Keränen, Kova – Grundström, Lappalainen
    bahis siteleri