Hamburg – Eisbären 6:2 (kon.) | HV71 – Linköping 4:5 (kon.) | Luleå – Kärpät 2:0 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:2 (kon.) | Salzburg – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 2:3 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 08.09.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný nedělní podvečer z Liberce, kde je dnes na programu utkání European Trophy mezi Bílými Tygry a Pardubicemi.
     
    Severočeši se po utkání s turnajem rozloučí, s šesti získanými body jsou totiž až na osmém místě tabulky. Svou pouť v European Trophy dnes ukončí i Pardubice, přestože mohou skončit v tabulce druhé. Do další fáze totiž postoupí pouze dva nejlepší celky na druhých místech a Východočeši už bodově bohatší protivníky nepředběhnou.
     
    Poslední vzájemné střetnutí obou celků se odehrálo v pátek na pardubickém ledě. Domácí měli skvělý vstup do zápasu, už v sedmé minutě vedli 3:0. Ale Tygři se nevzdali, dotáhli se až na jednobrankový rozdíl. Vítězství 4:3 však nakonec slavili svěřenci kouče Venery. Uspěje v odvětě liberecké mužstvo, nebo Pardubice opět potvrdí lepší formu?
     
    Úvodní sestavy:

    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Stejskal) – Derner, Hunkes, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Voráček, Ulrych, Říha – Vampola, Nedvěd "C", Bartek – Dušek, Zacha, Jass – Bulíř, Filippi, Pospíšil – D. Špaček, Urban, Vlach.

    HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Růžička (Salfický) – Kočí "C", Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Zdráhal, Veselý – Somík, Kousal, Sýkora – Zohorna, Nosek, Cetkovský – Starý, Marha, Kolář – Číp, M. Špaček, Tybor.
     
    Liberec se představí v modrých dresech, soupeř je v bílém. Na ledě už jsou pouze zahajovací formace, za chvilku začínáme.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Domácí vyhráli úvodní vhazování a připsali si také první střelecký pokus. Po pravém křídle se prosmýkl Nedvěd a z kruhu vypálil, Růžička proti jeho střele zakročil ramenem.
     
    00:50
    Šance na druhé straně mohla skončit gólem. Kočí zrychlil ve středním pásmu, přejel modrou čáru a příklepem vypálil. Zdánlivě nenápadná střela skončila na tyči liberecké branky, domácí teď měli štěstí.
     
    01:40
    Kolářovo lehké nahození podržel Schwarz ve výstroji, Před dotírajícími protihráči raději hru přerušil, bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    02:44
    Nedvěd adresoval Vampolovi přihrávku do jízdy, pasu však dal velkou razanci. Vzápětí ale domácí vybojovali puk zpět na své hole a domácí kapitán zkoušel štěstí z úhlu, Růžička přitiskl beton ke své tyčce včas.
     
    03:23
    Čakajíkovu dalekonosnou přihrávku nikdo ze spoluhráčů nepřevzal – zakázané uvolnění. Buly v útočném pásmu Pardubic.
     
    04:19
    Zohorna hlídkoval před libereckým brankovištěm. Klepal si o přihrávku, ale kotouč na jeho čepel nedoputoval. V rohu hřiště poté puk vybojovali Tygři.
     
    05:08
    Pospíšil se dostal ke střele z kruhu. Ovšem neuspěl, kotouč poslal pouze doprostřed branky, kde hlídkoval připravený Růžička.
     
    05:29
    Martin Růžička znovu v akci! Bílí Tygři jsou zatím střelecky aktivnější, Urbanův příklep ale rovněž postrádal větší přesnost. Kotouč skončil v brankářově výstroji.
     
    06:59
    Severočeši tentokrát o kotouč po vlastní hrubce přišli. Soupeř ihned otočil hru, Nosek v pásmu přenechal puk Zohornovi. Ten ještě hledal lépe postaveného spoluhráče, avšak z celé akce nakonec sešlo.
     
    08:04
    Domácí jsou častěji u puku a snaží se tvořit hru. Komann u hrazení napřáhl a praštil do vrtícího puku. Černá pryž prolétla brankovištěm, ale Růžička zasahovat nemusel.
     
    08:55
    Úmyslný ofsajd a vzápětí také zakázané uvolnění v podání Liberce. Dvakrát v krátkém časovém sledu se tedy hráči rovnají na vhazování před Schwarzem.
     
    09:47
    Zohorna se pěkně protáhl až do střelecké pozice. I přes dva atakující protihráče se mu povedlo ze spodní části kruhu vypálit, brankář odrazil kotouč betonem.
     
    10:47
    Na opačné straně ledového oválu se dostal ke střele Filippi. Svým pokusem ale trefil pouze hůl Starého, od které puk skončil u hrazení. Pardubice se brání na výbornou.
     
    12:24
    Hosté dobře brání střed hřiště, Tygrům se přes ně už několikrát nepovedlo přejít. Teď se sice k Růžičkovi přiblížil Vampola, ovšem jeho zpětná přihrávka šla mimo.
     
    13:41
    Puk vyslaný z Filippiho hole tečoval zadák Gregorc do ochranné sítě. Buly u Růžičkovy klece.
     
    14:51
    Domácí přidali. Bulířovo nahození od mantinelu sklepl ze vzduchu u brankoviště operující Pospíšil. A neměl daleko od úspěchu, kotouč proskočil jen pár centimetrů vedle tyče. Růžička by byl v opačném případě bezmocný.
     
    16:18
    Pásmo teď na delší čas získali také svěřenci kouče Venery. Ďaloga nahazoval od modré čáry, plachtící kotouč však zasáhl jen libereckého obránce.
     
    17:09
    Marha z hranice vrcholu kruhů prověřil Schwarzovu pozornost. Brankář vytěsnil puk pouze před sebe a po dorážce se už natahoval Kolář, včas před ním ale zakročil obránce Derner.
     
    18:13
    Dvakrát teď za Růžičkou cinkla branková konstrukce. Dělovka Kolmanna z dálky nejprve orazítkovala dolní oblouk branky. Domácí pokračovali v náporu, volného puku se na kruhu zmocnil Vlach a hosty tentokrát zachránilo břevno.
     
    19:01
    Ohlášena poslední minuta první části Liberečtí ožili, ale k dalšímu střeleckému pokusu se nedostali.
     
    19:49
    Slibné příležitosti na obou stranách! Nejprve mohlo být veselo v pardubickém táboře, když se Kousal zjevil úplně sám před gólmanem. V mezikruží měl dostatek času na střelu, ale trefil pouze Schwarze. Severočeši poté ihned utekli do přečíslení, Filippi prostrčil puk na Bulíře, na kterého se smála prázdná brána. Ovšem domácí přesto neslaví, skvělým obranným zákrokem se blýskl Ďaloga. Přihrávku na poslední chvíli srazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní dějství branku nenabídlo, o šance nebyla především v závěru nouze. Liberečtí mají mírnou převahu, tempo zápasu ale jinak není nikterak strhující.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:42
    Petr Sýkora v šanci! Útočník číhal u střídačky, kam vzápětí přiklouzl odražený kotouč. Sýkora se ihned vydal směrem na Schwarzovu branku, ale možná trošku zbrkle vypálil. Brankář byl připravený.
     
    21:28
    Teprve první vyloučení v dnešním klání. Jass si u hrazení rovnal o kotouč, zezadu jej ale fauloval Zohorna. Hostující forvard obdržel dvouminutový trest za podražení.
     
    22:38
    Liberec hraje přesilovku mizerně. Od modré čáry pouze vypálil Hunkes, jinak se domácí k ničemu nedostali. Po ofsajdu se teď bude vhazovat ve střední třetině.
     
    23:29
    Zacha na kruhu se střelou příliš dlouho váhal, nakonec vypálil pouze slabě. Pardubice už jsou v plném počtu, první oslabení přečkali bez větších problémů.
     
    24:35
    Hosté se v obraně nedohodli, jejich rozehrávku vystihl Špaček a puk přenechal Vlachovi. Ten nemířil vůbec špatně, ale Růžička kotouč hřbetem lapačky vytěsnil.
     
    24:52
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Východočeši jdou do vedení. Čípova střela byla sražená, odražený puk se neočekávaně zjevil před brankovištěm a pohotový JAN VESELÝ už měl z těsné blízkosti jednoduchou úlohu. Asistence: Radek Číp – 0:1.
     
    26:25
    Nepřesnosti na obou stranách. Ve středním pásmu přišel o kotouč Filippi a z jeho zaváhání mohl těžit Zohorna. Jenže jeho pokus o rychlou přihrávku byl nepřesný.
     
    26:42
    Poprvé si v početní převaze zahrají také pardubičtí hokejisté. Na trestné lavici už vydechuje Pospíšil, dostal dvě minuty za sekání.
     
    27:53
    Hosté jsou nastěhování u Schwarze. Píša nahazoval z dálky, ale brankář měl volný výhled. O kotouč se však bojuje spíše v rozích.
     
    28:43
    Růžička odklepal poslední vteřiny Pospíšilova trestu. Zohornova střela byla ve stejném okamžiku zblokovaná, domácí v pěti. Ani Pardubice při přesilové hře výrazněji nezahrozily.
     
    29:55
    Zacha měl na své čepeli vyrovnání, odrazila se k němu Čakajíkova střela. Ovšem Růžička svůj celek podržel, protivníkův pokus z těsné blízkosti zastavil i vleže. Do brankoviště se poté ještě tlačil Jass, ale k puku se nedostal.
     
    30:18
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Zato hosté z podobné akce dokázali vytěžit druhý gól. K dorážce Gregorcovy střely se dostal JIŘÍ VAŠÍČEK a z pozice před brankovištěm nezaváhal. Asistence: Blaž Gregorc – 0:2.
     
    32:00
    Pardubicím narostla křídla. Hosté se několik vteřin drželi v blízkosti Schwarzova území, jenže mohli inkasovat z libereckého přečíslení. Ďalogovu střelu domácí zablokovali a kupředu ihned vystartoval Špaček. Jeho přihrávka našla hůl Vlacha, který ještě hledal lépe postaveného Urbana. Zdálo se, že Tygři celou akci překombinovali. Ale finálnímu zakončení Urbana chybělo pouze štěstí, kotouč proskákal brankovištěm.
     
    34:23
    Zápas dostal tempo, hraje se poměrně dlouho bez přerušení. Liberec má puk na holích, několik střel ale bylo sražených.
     
    35:59
    V akci se zjevil Nosek. Zleva zkoušel štěstí přímou střelu, ale do hole mu včas praštil obránce a útočníkova střele skončila pouze na zadním mantinelu.
     
    37:10
    Už to mohlo být o tři branky. Jenže Jan Kolář selhal, staronový člen pardubické sestavy se od středního pásma řítil sám na gólmana. Pálil mezi betony, ale Schwarz si mezírku pohlídal.
     
    38:40
    Sýkora zkusil štěstí z takřka nemožného úhlu. Kotouč skončil na zadní síťce branky, přesto se nakonec hosté dostali do šance. Domácí brankář totiž ztratil hůl a k volnému kotouči se tlačil Somík.
     
    39:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zasloužená trefa a gól do šatny. Bílí Tygři snižují na 1:2. ANTONÍN DUŠEK zkoušel nejprve obkroužit pardubickou branku a zasunout puk k pravé tyči, kde byl Růžička připravený. Útočník se ovšem dostal k další střele, bekhendem z pozice před brankovištěm už pardubického muže s maskou pokořil. Asistence: Pavel Zacha.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Pardubice během šesti minut dvakrát udeřily, Bílým Tygrům se povedlo třicet vteřin před koncem prostředního dějství snížit. Druhá část byla svižnější a také vyrovnanější.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:37
    Somík z mezikruží vyzkoušel sílu svého příklepu. Domácí gólman klekl na zem a od jeho hole vlétl kotouč do výšin. Schwarz však prokázal přehled, nastavil lapačku a letící puk do ní zaplul.
     
    41:43
    Růžička je znovu pod palbou! Do brankoviště se nejprve natlačil Jass a sražený kotouč skákal těsně vedle tyče. O chvilku později byl v dobré palebné pozici Bulíř, ovšem pardubický gólman zakročil znovu na výbornou.
     
    43:10
    Kotouč vyskočil za hrazení, rozhodčí nařizují vhazování na středovém kruhu.
     
    43:53
    Před hostující brankou je stále pořádný provoz. Bílí Tygři jsou aktivnější a touží po vyrovnání. Vampola poslal černou pryž do mezikruží Nedvědovi, jenže k němu včas přistoupil soupeř.
     
    45:03
    Drzý lotyšský forvard Jass znovu naboural do Růžičky. Jenže brankář Pardubic se opět nenechal rozhodit, svému celku je dnes jasnou oporou.
     
    46:29
    Pardubice se zatím ve třetí třetině v podstatě k ničemu nedostaly, Liberec hraje s velkou chutí. Tentokrát ale domácímu celku nevyšla rozehrávka – zakázané uvolnění.
     
    47:10
    Dnešní utkání sleduje v liberecké Tipsport areně 1 472 diváků.
     
    47:51
    Ďaloga stihl bruslit s Duškem. Domácí útočník a střelec první liberecké branky sice z kruhu přeci jen vypálil, ale po Ďalogově teči skončila černá pryž vysoko nad brankou.
     
    48:28
    Icing Východočechů. Na vhazování po Růžičkově levici se staví Urban a Nosek.
     
    49:32
    Hrubku v liberecké defenzivě mohl potrestat Kolář. Dostal se k volnému puku a ze strany najížděl sám na na Schwarze. Podruhé se ocitl v přímém souboji s brankářem a znovu přímo střílel. Ovšem ani v tomto případě neuspěl.
     
    49:46
    Marha odjel na trestnou lavici, provinil se sekáním. Domácí mají k dispozici přesilovku.
     
    51:10
    Liberci se přesilovka nedaří, protivník už poněkolikáté poslal puk přes všechny čáry a může vystřídat.
     
    51:47
    Pardubice jsou v plném počtu, Marha už krouží na ledové ploše. Domácím se početní převaha nepovedla. Do konce základní hrací doby ale stále zbývá přes osm minut. Stihnou Tygři vyrovnat, nebo hosté své vedení uhájí?
     
    53:51
    Urban si chytře stoupl před brankoviště a snažil se tečovat Voráčkovu nabídku. Puk svoji čepelí skutečně zasáhl, ale vychýlil jej mimo pardubickou svatyni.
     
    54:10
    Zbytečný prohřešek. Domácí hráli v šesti a budou pykat, trest odpyká kapitán Nedvěd.
     
    55:02
    Filippi vyvezl černou pryž do středního pásma. Nakonec se vydal podél hrazení až k blízkosti branky, byť ho stíhal Kočí. Kotouč však v rohu ztratil.
     
    56:04
    Pardubice ale hrají přesilovku dobře. Chybí pouze střelba, přihrávky létají z jedné hole na druhou. Ovšem nikdo z hráčů nevzal odpovědnost na sebe.
     
    56:11
    Liberečtí v plném počtu. Ihned se vrhli do útoku a Gregorc musel na hrazení přimáčknout Pospíšila.
     
    57:36
    Šest hráčů měly na ledě také Pardubice. Trest jde odsedět Kolář, domácí trenér Hynek si ve stejném čase vyžádal oddechový čas.
     
    57:59
    Čakajík na Pospíšila a znovu výborný Růžička! Stihl se včas přesunout a útočníkovu střelu z kruhu vyrazil betonem. Hosté se vzápětí osvobodili, Schwarz zatím zůstává v brance.
     
    58:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    MICHAL BULÍŘ vyrovnává na 2:2. Bílí Tygři přesilovku využili a dočkali se zaslouženého gólu. Bulíř prošel mezi čtveřicí protihráčů až příliš snadno. Rázem stál sám před Růžičkou a trefil přesně mezi betony. Asistence: Martin Čakajík.
     
    59:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je obrat! Severočeši během necelé minuty otáčí průběh střetnutí. Rozhozená pardubická obrana si nepokryla Pospíšila, ten z pravé strany poslal kotouč před brankoviště, kde do něj ťukl PETR VAMPOLA a rozjásal domácí příznivce. Asistence: Tomáš Pospíšil, Tomáš Filippi – 3:2.
     
    59:30
    Pardubická střídačka si vyžádala oddechový čas.
     
    59:57
    Tři vteřiny do konce. Schwarz podržel nahození z dálky ve své výstroji a bude se vhazovat u jeho branky. Růžička je na střídačce, hosté mají na ledě šest hráčů!
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Domácí slaví, soupeř smutní. Pardubice byly blízko k vítězství, ale nakonec odchází ze hřiště jako poražený tým. Liberec v závěru otočil průběh utkání a připsal si do tabulky tři body. Z Liberce přeji příjemný zbytek večera. (19:11:32)

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 40. Dušek (Zacha), 59. Bulíř (Čakajík), 60. Vampola (Pospíšil, Filippi) – 25. Veselý (Číp), 31. Vašíček (Gregorc)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Stejskal) – Derner, Hunkes, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Voráček, Ulrych, Říha – Vampola, Nedvěd "C", Bartek – Dušek, Zacha, Jass – Bulíř, Filippi, Pospíšil – D. Špaček, Urban, Vlach.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Salfický) – Kočí "C", Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Zdráhal, Veselý – Somík, Kousal, Sýkora – Zohorna, Nosek, Cetkovský – Starý, Marha, Kolář – Číp, M. Špaček, Tybor.

    Rozhodčí: Wágner, Smitka – Hejl, Kajínek.

    Diváci: 1 472
    bahis siteleri