Hamburg – Eisbären 6:2 (kon.) | HV71 – Linköping 4:5 (kon.) | Luleå – Kärpät 2:0 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:2 (kon.) | Salzburg – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 2:3 (po pr.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
HC Dynamo Pardubice
Neděle 08.09.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je obrat! Severočeši během necelé minuty otáčí průběh střetnutí. Rozhozená pardubická obrana si nepokryla Pospíšila, ten z pravé strany poslal kotouč před brankoviště, kde do něj ťukl PETR VAMPOLA a rozjásal domácí příznivce. Asistence: Tomáš Pospíšil, Tomáš Filippi – 3:2.
     
    58:39
    Liberec právě vstřelil branku!
    MICHAL BULÍŘ vyrovnává na 2:2. Bílí Tygři přesilovku využili a dočkali se zaslouženého gólu. Bulíř prošel mezi čtveřicí protihráčů až příliš snadno. Rázem stál sám před Růžičkou a trefil přesně mezi betony. Asistence: Martin Čakajík.
     
    57:59
    Čakajík na Pospíšila a znovu výborný Růžička! Stihl se včas přesunout a útočníkovu střelu z kruhu vyrazil betonem. Hosté se vzápětí osvobodili, Schwarz zatím zůstává v brance.
     
    57:36
    Šest hráčů měly na ledě také Pardubice. Trest jde odsedět Kolář, domácí trenér Hynek si ve stejném čase vyžádal oddechový čas.
     
    54:10
    Zbytečný prohřešek. Domácí hráli v šesti a budou pykat, trest odpyká kapitán Nedvěd.
     
    49:46
    Marha odjel na trestnou lavici, provinil se sekáním. Domácí mají k dispozici přesilovku.
     
    49:32
    Hrubku v liberecké defenzivě mohl potrestat Kolář. Dostal se k volnému puku a ze strany najížděl sám na na Schwarze. Podruhé se ocitl v přímém souboji s brankářem a znovu přímo střílel. Ovšem ani v tomto případě neuspěl.
     
    41:43
    Růžička je znovu pod palbou! Do brankoviště se nejprve natlačil Jass a sražený kotouč skákal těsně vedle tyče. O chvilku později byl v dobré palebné pozici Bulíř, ovšem pardubický gólman zakročil znovu na výbornou.
     
    39:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    Zasloužená trefa a gól do šatny. Bílí Tygři snižují na 1:2. ANTONÍN DUŠEK zkoušel nejprve obkroužit pardubickou branku a zasunout puk k pravé tyči, kde byl Růžička připravený. Útočník se ovšem dostal k další střele, bekhendem z pozice před brankovištěm už pardubického muže s maskou pokořil. Asistence: Pavel Zacha.
     
    37:10
    Už to mohlo být o tři branky. Jenže Jan Kolář selhal, staronový člen pardubické sestavy se od středního pásma řítil sám na gólmana. Pálil mezi betony, ale Schwarz si mezírku pohlídal.
     
    32:00
    Pardubicím narostla křídla. Hosté se několik vteřin drželi v blízkosti Schwarzova území, jenže mohli inkasovat z libereckého přečíslení. Ďalogovu střelu domácí zablokovali a kupředu ihned vystartoval Špaček. Jeho přihrávka našla hůl Vlacha, který ještě hledal lépe postaveného Urbana. Zdálo se, že Tygři celou akci překombinovali. Ale finálnímu zakončení Urbana chybělo pouze štěstí, kotouč proskákal brankovištěm.
     
    30:18
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Zato hosté z podobné akce dokázali vytěžit druhý gól. K dorážce Gregorcovy střely se dostal JIŘÍ VAŠÍČEK a z pozice před brankovištěm nezaváhal. Asistence: Blaž Gregorc – 0:2.
     
    29:55
    Zacha měl na své čepeli vyrovnání, odrazila se k němu Čakajíkova střela. Ovšem Růžička svůj celek podržel, protivníkův pokus z těsné blízkosti zastavil i vleže. Do brankoviště se poté ještě tlačil Jass, ale k puku se nedostal.
     
    26:42
    Poprvé si v početní převaze zahrají také pardubičtí hokejisté. Na trestné lavici už vydechuje Pospíšil, dostal dvě minuty za sekání.
     
    24:52
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Východočeši jdou do vedení. Čípova střela byla sražená, odražený puk se neočekávaně zjevil před brankovištěm a pohotový JAN VESELÝ už měl z těsné blízkosti jednoduchou úlohu. Asistence: Radek Číp – 0:1.
     
    21:28
    Teprve první vyloučení v dnešním klání. Jass si u hrazení rovnal o kotouč, zezadu jej ale fauloval Zohorna. Hostující forvard obdržel dvouminutový trest za podražení.
     
    20:42
    Petr Sýkora v šanci! Útočník číhal u střídačky, kam vzápětí přiklouzl odražený kotouč. Sýkora se ihned vydal směrem na Schwarzovu branku, ale možná trošku zbrkle vypálil. Brankář byl připravený.
     
    19:49
    Slibné příležitosti na obou stranách! Nejprve mohlo být veselo v pardubickém táboře, když se Kousal zjevil úplně sám před gólmanem. V mezikruží měl dostatek času na střelu, ale trefil pouze Schwarze. Severočeši poté ihned utekli do přečíslení, Filippi prostrčil puk na Bulíře, na kterého se smála prázdná brána. Ovšem domácí přesto neslaví, skvělým obranným zákrokem se blýskl Ďaloga. Přihrávku na poslední chvíli srazil.
     
    18:13
    Dvakrát teď za Růžičkou cinkla branková konstrukce. Dělovka Kolmanna z dálky nejprve orazítkovala dolní oblouk branky. Domácí pokračovali v náporu, volného puku se na kruhu zmocnil Vlach a hosty tentokrát zachránilo břevno.
     
    14:51
    Domácí přidali. Bulířovo nahození od mantinelu sklepl ze vzduchu u brankoviště operující Pospíšil. A neměl daleko od úspěchu, kotouč proskočil jen pár centimetrů vedle tyče. Růžička by byl v opačném případě bezmocný.
     
    00:50
    Šance na druhé straně mohla skončit gólem. Kočí zrychlil ve středním pásmu, přejel modrou čáru a příklepem vypálil. Zdánlivě nenápadná střela skončila na tyči liberecké branky, domácí teď měli štěstí.

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 40. Dušek (Zacha), 59. Bulíř (Čakajík), 60. Vampola (Pospíšil, Filippi) – 25. Veselý (Číp), 31. Vašíček (Gregorc)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Stejskal) – Derner, Hunkes, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Voráček, Ulrych, Říha – Vampola, Nedvěd "C", Bartek – Dušek, Zacha, Jass – Bulíř, Filippi, Pospíšil – D. Špaček, Urban, Vlach.
    HC Dynamo Pardubice: Růžička (Salfický) – Kočí "C", Píša, Ďaloga, Benák, Vašíček, Gregorc, Zdráhal, Veselý – Somík, Kousal, Sýkora – Zohorna, Nosek, Cetkovský – Starý, Marha, Kolář – Číp, M. Špaček, Tybor.

    Rozhodčí: Wágner, Smitka – Hejl, Kajínek.

    Diváci: 1 472
    bahis siteleri