Hamburg – Eisbären 6:2 (kon.) | HV71 – Linköping 4:5 (kon.) | Luleå – Kärpät 2:0 (kon.)
Liberec – Pardubice 3:2 (kon.) | Salzburg – Mountfield HK 4:1 (kon.) | Plzeň – Kometa Brno 2:3 (po pr.)
po prodl.
HC Škoda Plzeň
2:3 (1:0, 1:2, 1:0)
HC Kometa Brno
Neděle 08.09.2013, 17:30 • ČEZ Aréna, Plzeň • European Trophy
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký nedělní podvečer z Plzně! V rámci posledního zápasu v základní skupině letošního ročníku European Trophy se na plzeňském ledě přestaví brněnská Kometa.
     
    Vzájemný zápas
    Plzeň s Kometou mají za sebou jeden vzájemný zápas v rámci European Trophy, který sehrály oba týmy v pátek v Brně. Utkání začalo skvěle pro indiány, kteří se ujali vedení díky brance Martina Straky už po dvaceti vteřinách. Kometa dokázala utkání nakonec otočit ve svůj prospěch a zvítězit po nájezdech, když ten rozhodující proměnil Vojtěch Němec.

    HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň 3:2sn (1:1, 0:1, 1:0 – 0:0)
    Branky a nahrávky: 14. Koreis (J. Svoboda, Nosek), 49. Kempný (Nosek, T. Svoboda), rozh. náj. Němec – 1. Straka (Duda), 40. Duda (Frolo).
     
    Ohlasy trenérů po pátečním utkání

    Vladimír Kýhos (Brno): Byl to zápas gólmanů, nás dnes hodně podržel Jiří Trvaj. Měli jsme sice nešťastný vstup do utkání, postupem času jsme ale hru vyrovnali a dokázali soupeře zatlačit. Bohužel koncovka ještě není taková, jak bychom chtěli. Zápasu remíza slušela, ke konci jsme sice vyrobili několik chyb, ale mohli jsme se spolehnout na Trvaje v bráně.

    Milan Razým (Plzeň): Oba týmy chtěly vyhrát, což je samozřejmě správné. Neřekl bych tedy, že by to bylo nějak vyhrocené. V předchozích zápasech se zahraničními týmy jsme obstáli a i proti Kometě jsme si vedli dobře. Vytvořili jsme si řadu gólových příležitostí, ale bohužel jsme je neproměnili. Domácím se nepodařilo odskočit o více než jeden gól a když vyrovnali v přesilové hře, šli si za tím. Na konci třetí třetiny nás potom přetlačili. Měli územní převahu a nám se paradoxně naskytovaly největší šance v samotném závěru, kdy jsme měli rozhodnout ve svůj prospěch, ale nestalo se. Do neděle se těšíme, že naskočí kluci, kteří měli po výjezdu volno.
     
    Situace v European Trophy
    Dnešním duelem se oba týmy loučí s letošním ročníkem European Trophy. Žádný z nich totiž nemá ani teoretickou šanci proklouznout ještě na závěrečný turnaj, který se uskuteční v prosinci v Berlíně. Závěrečného turnaje se letos zúčastní šest týmů, tudíž vítěz každé ze čtyř skupin, druhý nejlepší celek napříč všemi čtyřmi skupinami a pořádající Eisbären Berlín.

    Kometa i Plzeň soutěží v severní skupině European Trophy, kde je však již o vítězi rozhodnuto. První místo vybojuje švédská Lulea Hockey, která ze sedmi zápasů vytěžila již šestnáct bodů a má tak čtyřbodový náskok na právě druhou Plzeň. Plzeňští se navíc nemohou ucházet ani o místo druhého nejlepšího týmu napříč všemi čtyřmi skupinami. Na kontě mají před závěrečným zápasem s Kometou dvanáct bodů, zatímco například druhý Slovan Bratislava ve skupině jih jich má hned šestnáct. Stejným případem je i Frölunda hrající západní skupinu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Škoda Plzeň: Mensator – Hanzlík, Slovák, Seman, Pavlíček, Marcel, Mozík, Holý – Vlasák, Straka, Duda – Vlček, Lev, Kratěna – Petruška, Sýkora T., Novotný – Schleiss, Pitule, Dvořák

    HC Kometa Brno: Čiliak – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dlapa – Pivko, Čermák, Zohorna – Svoboda, Křivohlávek, Raška – Burian, Koreis, Dočekal – Jenyš, Němec, Káňa

    Rozhodčí: Svoboda, Šindler – Brejcha, Suchánek.
     
    Oba týmy pomalu ukončují své rozcvičení a odchází z ledu, na který za malý okamžik vjede rolba a připraví hrací plochu k dnešnímu zápasu.
     
    Plzeňské fanoušky určitě potěší, že na soupisce domácího týmu je opět plzeňský hrdina, Martin Straka. Ten se tak představí podruhé za sebou, poprvé na domácím ledě.
     
    Do začátku zápasu zbývají poslední okamžiky.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Domácí vyhráli úvodní vhyazování, ale Duda ve středním pásmu rychle přišel o puk.
     
    00:51
    Duda zachytil nahozený kotouč a vracel ho po hrazení za bránu v útočném pásmu, kde o něj bojoval Lev, ale neuspěl.
     
    01:20
    Vlček poprvé zkusil vystřelit na Čiliaka, ale jeho střela z úhlu neměla šanci branku ohrozit.
     
    01:59
    Sýkora šikovně prostrčil puk Petruškovi, ten ale tváří v tvář Čiliakovi musel hrát puk přes ruku a jeho střela jen prolétla do rohu.
     
    02:55
    Hosté sice získali aktivním napadáním puk, Němec jej ale pod tlakem musel nahodit do pásma a tam si jej opět přebrali domácí obránci.
     
    03:48
    Domácí jsou i nadále aktivnější, ale ani tentokrat Čiliak nemusel zasahovat. Domácí ale odražený puk vybojovali a pokračují v ofenzivní akci.
     
    04:55
    Plzeňský Novotný si ve středním pásmu prohodil puk a sám jej v útočné třetině dojel, po sehrávce se dostal i ke střele a Čiliak musel ramenem vyrazit puk před sebe.
     
    05:45
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Domácí využívají svého tlaku a jdou do vedení! TOMÁŠ PITULE za brankou výborně přebral nahozený puk a bekhendem jej ihned naservíroval pred branku, kde byl osamocený JAN SCHLEISS, který pohotově přehodil kotouč na bekhend a zasunul jej do odkryté branky! Asistence: Tomáš Pitule, Michal Dvořák.
     
    06:47
    Domácí už se opět tlačí dopředu, puk je za brankou Komety.
     
    07:27
    Mensator je stale bez zákroku, nyní si alespoň holí sáhnul na puk, který posunul za svoji brankou na obránce. Ten ale pod tlakem vyhodil kotouč mimo hřiště, rozhodčí ale viděl teč, a tak se bude jen vhazovat.
     
    08:08
    Straka s Vlasákem kombinovali v rohu, ale Kempný jim puk odebral a snaží se založit pro změnu útočnou akci svého týmu.
     
    09:05
    Pitule je při chuti a tentokrát střílel hned po překročení modré čáry, bohužel pro něj rozhodčí pískal postavení mimo hru.
     
    09:15
    Vojtěch Mozík (PLZ) vyloučen za nedovolené bránění.
     
    09:38
    Kometa teď jen dokumentuje svůj špatný vstup do zápasu. Místo snahy o první střelu rychle přišla o puk a domácí hráči teď v klidu hrají s pukem a šetří čas.
     
    10:19
    Kuboš se snažil z pravého kruhu tvrdě vystŕelit a poprvé prověřit Mensatora, jenže při střele zlomil hůl a kotouč k brankáři Plzně sotva doklouzal.
     
    10:40
    Koreis je autorem první střely Brna. Sám zatáhl puk mezi kruhy a zamířil, Mensator byl ale připraven.
     
    11:15
    Duda opět pošetřil nějaký čas a Mozík už se stihl vrátit na led.
     
    12:10
    Hosté byli blízko brance! Puk podjel pod Mensatorem a brankovištěm se blížil brankového čáře, tam jej ale stihl dojet jeden z domácích beků a odpálil jej do bezpečí.
     
    13:34
    Domácí čtvrtý útok je dnes v ráži! Dvořák za brankou odstavil soupeře, vytočil se a mezi kruhy našel Schleisse, kterému ale střela přílišˇnesedla a Čiliak puk letící po zemi vyrazil!
     
    14:23
    Martin Straka se na levé straně dostal k puku, popojel si do středu a střelou zápěstím se snažil zakončit, jeho pokus byl ale nepřesný a rozvlnil jen síť nad mantinelem.
     
    15:10
    Hosté teď obsadili útočné pásmo a kombinují v rohu.
     
    15:20
    Jozef Kováčik nakonec zakončoval akci Komety tvrdou střelou, proti ní si ale Mensator vyjel a puk skryl v rukavici.
     
    15:52
    Novotný byl sražen za brankou Čiliaka a David Nosek (KOM) si za tento faul odsedí dvě minuty.
     
    15:58
    Hosté rychle vyhazují.
     
    16:15
    Straka málem vyrobil ve středním pásmu fatální chybu, špatně rozehraný puk se k němu ale rychle odrazil. Hosté i tak stíhají střídat.
     
    16:56
    Novotný přes obránce vystřelil a se zdánlivě lehkou střelou měl nakonec Čiliak problémy, protože puk byl tečován. Nakonec ale kotouč odrazil do rohu, kde jsou první obránci Brna.
     
    17:49
    Čiliak si znovu poradil, tentokrát kotouč zvládl ukrýt ve své výstroji.
     
    17:52
    Hosté v plném počtu.
     
    18:07
    Oba týmy střídaly, puk mají ale za svojí brankou škodováci a budou rozehrávat.
     
    18:37
    Duda se rychlým průnikem dostal do pásma a zpětnou nahrávkou našel rozjetého Vlasáka, který se snažil střelou zápěstím zamířit pod břevno, ale opět přestřelil!
     
    19:36
    Domácí hokejisté teď dohrávají třetinu s pukem na svých holích a ve vlastním obranném pásmu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi, viděli jsme jednu brnaku. Té se zcela zaslouženě dočkali domácí v šesté minutě zápasu a postaral se o ni čtvrtý útok Plzně ve složení Dvořák, Pitule a zakončující Schleiss. Ten si před Čiliakem počínal s ledovým klidem a po bekhendové kličce puk zasunul do prázdné branky. To hosté se v úvodu trápili a do poloviny první třetiny vůbec čekali na svoji první střelu, která přišla až při početní výhodě.
     
    Do začátku druhé třetiny zbývají dvě minuty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Leoš Čermák hned po buly spěchal za nahozeným kotoučem, ten byl ale rychlejší a doklouzal se přes všechny čary na icing.
     
    20:30
    První útok Plzně to teď s kombinací na krásu přehnal a ve středním pásmu vlastní chybou přišel o puk.
     
    21:32
    Kratěna se vytočil z rohu, vyjel si do středu a prověřil Čiliaka, ten se ale zaskočit nenechal. Na druhé straně nebezpečně střílel Dočekal a pořádně vystrašil Mensatora, který puk vyrazil v podivném postoji.
     
    22:26
    Hosté mají puk za svoji brankou a střídají.
     
    22:58
    Zvýšená aktivita hostů přináší v úvodu druhé části už druhé zakázané uvolnění.
     
    23:07
    Tomáš Svoboda pláchl po pravé straně, zamířil a prudkou střelou ohrozil Mensatora, který puk vyrazil maskou a na chvíli skončil na ledě. Podle všeho je ale v pořádku a už pokračuje ve hře.
     
    23:29
    Ve třetí dobré šanci se dnes zjevil Jan Schleiss. Tentokrát dostal puk ještě před modrou čarou, pustil se mezi dva obránce, stahovačkou si vytvořil prostor na střelu a vystřelil, Čiliak sice zasahoval v nehokejovém postoji, ale puk udržel pod sebou.
     
    24:05
    Kometa právě vstřelila branku!
    Nedáš – dostaneš! Podle tohoto přísloví se teď Kometě podařilo srovnat stav zápasu. Čermák sice prováhal dobrou šanci a branku jen objel, po střele Hanzlíka se ale puk odrazil přímo hůl LIBORA PIVKA, který jej poslal za bezmocného Mensatora.
    Asistence: Jan Hanzlík, Leoš Čermák.
     
    25:33
    Domácí se hned vydali do útoku, Hanzlík netypicky zatáhl puk po levém mantinelu až za branku, nejdříve nahrával, poté zkusil i vystřelit, ale ona jeho pokusy byly zablokovány.
     
    26:22
    Vojtěch Němec se mohl vydat sám na Mensatora, se svým únikem ale nenaložil dobře a je po šanci.
     
    27:06
    Duda se při útoku sice nechal překvapit a ztratil puk, díky svému důrazu a důslednosti jej ale rychle získal zpět.
     
    27:26
    Kometa právě vstřelila branku!
    Brněnští otáčejí vývoj zápasu. Libor Pivko se tentokrát pasoval do role nahrávače, našel v pravém kruhu volného LEOŠE ČERMÁKA, a ten přesnou ranou do růžku branky překonal Mensatora podruhé! Asistence: Libor Pivko.
     
    28:12
    Puk zůstal u mantinelu v klubku hráčů a bude se vhazovat v útočné třetině Brna.
     
    28:41
    Plzeň má šanci vyrovnat stav zápasu. Na trestnou laivic totiž zamířil Tomáš Svoboda (KOM) za krosček.
     
    29:07
    První útok Plzně se v ú'točném pásmu dlouho neohřál a musí rychle pro puk k Mensatorovi.
     
    29:42
    Martin Straka dostal krásnou přihrávku z rohu na střelu z první, ukázalo se ale, že střelba od modré není právě jeho parketa.
     
    30:33
    Domácím se teď povedlo vyrobit icing. Po této chybě se bude vhazovat před jejich brankou.
     
    30:42
    Hosté v plném počtu. Čiliak se tentokrát ani nezapotil.
     
    31:16
    Brněnští se teď dostali vlastní chybou pod tlak a museli se osvobodit jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    31:16
    Místo vhazování před Čiliakem je z toho buly před Mensatorem a vyloučení jednoho z domácích hokejistů. Na trestnou lavici zamířil Jan Schleiss (PLZ).
     
    31:51
    Domácím se podařilo rychle zíśkat puk a vyvézt jej až do středního páśma.
     
    32:20
    Domácím hra v oslabení jde. Teď musel zasahovat i Čiliak, i když s nahozením od červené čáry snad ani nemohl mít žádný problém.
     
    33:15
    Koreis se prodral před branku a snažil se puk procpat pod ležícím Mensatorem, to se mu ale nepodařilo a naopak sám skončil na ledě. Podrážděně odchází z ledu, rozhodčí ale faul na jeho osobu nepískajií.
     
    34:03
    A hned je tu přesilová hra na straně Plzně. Za sekání vyloučen Adam Raška (KOM).
     
    34:18
    Jakub Lev střelou od modré protáhl Čiliaka, puk se navíc odrazil zpět na hole domácích hokejistů. Po zpětné nahrávce ale prošel za modrou a hosté získávají čas na vydechnutí.
     
    35:04
    Chvilka zmatků v podání rozhodčích a hraje se dál, hráči Brna získali v obranném pasmu puk a rychle vyhazují přes všechny čáry.
     
    35:50
    Ani další útok Plzně neslavil úspěch.
     
    36:03
    Hosté v plném počtu.
     
    36:39
    Hosté ideáĺně vyŕešili situaci dva na dva, Němec dostal puk do strany a tvrdou střelou jen těsně minul plzeňskou branku. Mensator by nejspíš na jeho projektil nedosáhl.
     
    37:16
    Teď už Mensator puk drží pevně ve své rukavici a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    38:07
    První lajna domácích se nečekaně dlouho bránil a nemohl azískat puk, nakonec se vydala do protiútoku, jenže Straka všechny přebruslil a nakonec svojí rychlostí způsobil ofsajd, protože Duda ještě čekal na najíždějícího Vlasáka na druhé straně.
     
    38:59
    Domací sice dostali puk za branku Komety, nakonec i poslali přihrávku do předbrankového prostoru, tam už ale nikdo s indiánem na prsou nebyl.
     
    39:26
    V závěřu třetiny tu máme ještě vyloučení na obou stranách. Na trestnou lavici usedli Tomáš Svoboda (KOM) a Michal Dvořák (PLZ), oba za hrubost.
     
    39:56
    Straka kontroluje čas a posílá puk do rohu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je minulostí a Kometa v ní dokázala otočit stav utkání. Hosté nejdříve vyrovnali díky zásahu Pivka, který za Mensatora dorazil odražený kotouč, aby následně připravil pozici Leoši Čermákovi, který z pravého kruhu přesně zamířil a nedal Mensatorovi rovněž nejmenší šanci. Díky tomuto rychlému dvojzasahu Brno otočilo vývoj utkání a do třetí části bude vstupovat s hubeným jednogólovým náskokem.
     
    Blíží se třetí třětina, hráči už vjíždějí na led.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Třetí třetina začala se čtyrmi bruslaři na obou stranách a Plzeň se hned tlačí před Čiliaka, Martin Straka ale zřejmě ideální moment pro nahrávku prováhal, jeho nabídka na teč nijak nebezpečná nebyla.
     
    41:28
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    41:52
    Mensator vytáhl brilantní zákrok! Ve vduchu skočil po puku, který mířil zcela jistě do branky po střele Dočekala, skryl jej v rukavici a zabránil jasné brance!
     
    42:17
    Domácí ale nehrají teď vůbec dobře v obranné fázi a Mensator se musí ohánět.
     
    42:57
    Mensator chytá další jistý gól! po Dudově chybě jel na branku Křivohlávek, ten ještě nahrával, puk se od beka odrazil k Mensatorovi a zpět k Noskovi, který mířil do prázdné branky, ale tam se zjevil Mensator a puk opět zachytil před brankovou čárou.
     
    43:34
    Hosté vyhazují, ale icing to nebude a domácí beci tak musí trochu přidat.
     
    44:23
    Vlček zavezl puk do obranné tŕetiny Komety a vyměnil si jej s Mozíkem, ten jej poté dostal ještě jednou zpět, ale ocitl se pod tlakem a o kotoč nakonec přišel.
     
    45:41
    Nosek dovezl puk až za branku domacího celku, neměl ale podporu a v obležení protihráčů puk ztratil. Hra se stěhuje na druhou stranu.
     
    46:27
    Domácí hokejisté uklidňují hru a střídají.
     
    46:46
    Plzeň si zahraje přesilovou hru. Koreis (KOM) už sedí na trestné lavici za hákování.
     
    46:53
    Po chybné nahrávce ale hosté rychle vyhazují.
     
    47:25
    Slovák si sjel od modré proti puku a mířil tvrdou střelou mezi Čiliakovy betony, brněnský gólman ale včas chrániče sklapl k sobě a puk vyrazil.
     
    47:58
    Plzeň mohla vyrovnat, po střele Jakuba Lva se puk odrazil před Čiliaka, kde byl Sýkora a Novotný, po jejichž snaze se puk odrazil na tyč!
     
    48:16
    Domácí budou hrát proti třem! Na trestnou lavici usedl Křivohlávek (KOM).
     
    48:41
    Netaktickým faulem teď Duda (PLZ) připravil svůj tým o přesilovou hru. Vyfasoval dvě minuty za krosček.
     
    48:46
    Oba týmy teď hrají ve čtyřěch.
     
    49:00
    Sýkora po buly rychle vystartoval na druhou stranu a prudkou střelou na vzdalenější tyč se snažil překvapit Čiliaka, ale minul branku.
     
    50:06
    Schleiss se Lvem pořádně zatopili před Čiliakem a vykoledovali si další vyloučení hráče Komety. Na trestnou lavici míří Nosek (KOM) za hákování.
     
    50:44
    Domácí v plném počtu. Začíná tak další početní výhoda Plzně.
     
    51:14
    Hanzlíkovi utekl na modré čáře kotouč a Plzeň musí opustit útočnou třetinu.
     
    51:53
    Po delší době se domáćím podařilo zaujmout přesilovkové'rozestavení.
     
    52:17
    Moc platné to nebylo, ke střele se nikdo ze škodováků nedostal a hosté jsou v plném počtu.
     
    52:49
    Vlček byl faulován v jasné šanci, když se ocitl sám před brankou, a indiáni tak buou hrát opět v početní převaze. Vyloučen Petr Kuboš (KOM) za nedovolené bránění.
     
    53:22
    Ani první formaci Plzně se teď ale nedaří. Nejen, že na Čiliaka zatím nevystřelili, ale hostům už se podařilo dvakrát vyhodit.
     
    54:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Nakonec to ale Plzni vyšlo a je srovnáno! Po krkolomné kombinaci na šířku celého hřiště se puk dostal k Sýkorovi, který na modré našel volného VOJTĚCHA MOZÍKA, který si s pukem ještě popojel na vrchol kruhů a přesnou střelou k tyči srovnavá na 2:2! Asistence: Tomáš Sýkora.
     
    55:02
    Jeden z domácích hráč vystřelil ze střendího pásma puk mimo mantinely a bude se vhazovat.
     
    55:36
    Martin Straka se dostal z levé strany ke střele, puk se mu zapletl pod bruslemi a tak střílel z ne úplně ideální pozice, ale puk jen těsně minul branku.
     
    57:00
    Indiáni dostali puk až do útočné třetiny a za branku hostí, tam kotouč ale ztratili. K jejich štěstí se odrazil ke gólmanovi Brna, který jej musel přikrýt.
     
    57:19
    V další útočné snaze zastavují domácí hokejisty modrá čára v kombinaci s rozhodčím.
     
    58:11
    Icing hostí a domácí zadarmo získali vhazování před Čiliakem.
     
    58:55
    Pivko získal puk a mohl jít do přečíślení, bez problémů jej ale dojel Martin Straka, který mu odebral kotouč a nebezpečnou situaci zažehnal.
     
    59:30
    Hraje se před Čiliakem.
     
    59:45
    Tomáš Sýkora mohl rozhodnout! Na vrcholku kruhů dostal ideální nahrávku a střílel "z první", puk ale zamířil několik centimetrů nad horní tyčku branky Brna.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    I druhý vzájemný zápas končí v základní hrací době remízou 2:2. Ve třetí třetine se o to postaral Vojtěch Mozík, který dokázal využít přesilovou hru přesnou střelou. Za malý moment tak budeme pokračovat prodloužením.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:29
    Hosté zahájili prodloužení útočně, ale Mensatora naohrozili.
     
    60:40
    Plzeňský Hanzlík mohl rozhodnout, jenže nastřelil bránícího hráče.
     
    60:59
    Kometa právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto, i tentokrát vítězí Kometa 3:2! Rozhodující gól si připisuje MICHAL KEMPNÝ, který dojel odražený puk a z blízkosti jej nechytatelně poslal za Mensatorova záda. Asistnce: Martin Dočekal.
     
    Konec zápasu. (19:41:34)

    Lukáš Kratochvíl

    Branky a nahrávky: 6. Schleiss (Pitule, Dvořák), 55. Mozík (J.) – 25. Pivko (Hanzlík, Čermák), 28. Čermák (Pivko), 61. Kempný (Dočekal)


    HC Škoda Plzeň: Mensator – Hanzlík, Slovák, Seman, Pavlíček, Marcel, Mozík, Holý – Vlasák, Straka, Duda – Vlček, Lev, Kratěna – Petruška, Sýkora T., Novotný – Schleiss, Pitule, Dvořák
    HC Kometa Brno: Čiliak – Hanzlík, Kováčik, Kempný, Nosek, Žižka, Kuboš, Dlapa – Pivko, Čermák, Zohorna – Svoboda T., Křivohlávek, Raška – Burian, Koreis, Dočekal – Jenyš, Němec, Káňa

    Rozhodčí: Svoboda, Šindler – Brejcha, Suchánek
    bahis siteleri