Novokuzněck – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Novosibirsk – Vladivostok 3:2 (kon.)
konec
HC Sibir Novosibirsk
3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Admiral Vladivostok
Pondělí 09.09.2013, 14:00 • LDS Sibir, Novosibirsk • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:25
    Ohromný závěr před brankou Gajdučenka! Hned několik hráčů leží na brankovišti a hledá, kde má ukrytý kotouč. Domácí se s velkým štěstím ubránili!
     
    58:43
    Trenér Admiralu si logicky vybírá oddechový čas a usazuje na lavičku brankáře Lundströma!
     
    56:17
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    Po dobré práci Gyngeho a Bergforse se hosté dostávají na koně, střelu druhého jmenovaného vyrazil Gajdučenko přesně na hůl FELIXE SCHÜTZE, který doklepl kotouč do prázdné branky – 3:2! Asistence: Nicklas Bergfors a Richard Gynge.
     
    55:43
    Zřejmě jedna z posledních šancí pro hosty. Jori Lehterä je poslán s menším trestem za podražení na lavici hanby, Admiral dostane výhodu přesilové hry.
     
    52:44
    Domácí dostanou další šanci. Za katr putuje Denis Osipov (VLD) za hákování.
     
    51:53
    Sibir právě vstřelil branku!
    A kapitán Novosibirsku chvíli po návratu z trestné lavice s největší pravděpodobností definitivně láme šance Admiralu! ALEXEJ KOPEJKIN se vrhl do útočného pásma, dostal přihrávku a střelou do vzdálenější šibenice navyšuje náskok Sibiru na dvě branky – 3:1! Asistence: Dmitrij Kugryšev.
     
    50:59
    Sibir právě vstřelil branku!
    A dokonce se jim podařilo při vlastním oslabení udeřit! Nepřesného střídání Vladivostoku využil IGOR IGNATUŠKIN, který dostal puk do jízdy a po přejetí modré čáry nekompromisní střelou k tyči dostal Novosibirsk podruhé v zápase do vedení – 2:1! Asistence: Stěpan Sannikov.
     
    49:44
    Komplikace pro domácí tým. Kopejkin (SIB) totiž putuje na trestnou lavici a nabízí tím Admiralu šanci na otočení skóre ve svůj prospěch.
     
    43:49
    Velký závar před brankou Lundströma, z bezprostřední blízkosti dorážel Koskiratan, avšak brankář Admiralu dokázal udržet kotouč před brankovou čarou!
     
    40:01
    Ještě před začátkem třetí třetiny došlo k šarvátce mezi Kudročem (SIB) a Těrnavskim (VLD). Oba si odnášejí po deseti minutách osobního trestu.
     
    38:19
    Admiral Vladivostok právě vstřelil branku!
    A gól je nakonec uznán! Střelu Alekseje Ugarova vyrazil brankáře Gajdučenko pouze před sebe, kde ho bleskově nohou dorazil do sítě Enver Lisin! Videorozhodčí v tom úmysl neviděl, a tak je vyrovnáno. Branka je ale nakonec připsána ALEKSEJI UGAROVOVI – 1:1! Bez asistence.
     
    38:19
    Hostům se podařilo vyrovnat, puk do sítě dostal nohou Lisin! Rozhodčí budou telefonovat videorozhodčímu.
     
    30:58
    Velká smůla pro Novosibirsk! Sudí neviděl kotouč, který byl volný před ležícím Lundströmem a odpískal. Krátce poté dorazil puk do sítě Koskiranta, branka však platit nemůže!
     
    30:12
    Kugryšev se probíjel do další dobré příležitosti, byl zahákován Schützem (VLD), jenž za svůj přestupek putuje na trestnou lavici.
     
    27:49
    Sibir právě vstřelil branku!
    Překrásná kombinační akce domácího mužstva znamená první branku v síti soupeře! Po několika přihrávkách přešel puk na levou stranu k DMITRIJU KUGRYŠEVOVI, který po bekhendové kličce poslal puk pod víko Lundströmovy branky. Branka padla v přesilové hře – 1:0! Asistence: Jarno Koskiranta a Alexej Kopejkin.
     
    27:19
    Tlak Novosibirsku bude ještě umocněn. Za hákování putuje na trestnou lavici Artjom Ternavskij (VLD), je to již jeho třetí vyloučení v dnešním zápase.
     
    22:03
    Nikolaj Lemtjugov trefuje prudkou střelou z pravého kruhu tyč Lundströmovy svatyně!
     
    18:16
    Rychlé nohy ukázal kapitán Admiralu Lisin, který unikal po levé straně a snažil se o zakončení. Pozorný Gajdučenko však včas vyjel, zmenšil mu úhel a jeho následnou střelu dokázal reflexivně zlikvidovat!
     
    16:00
    Příliš dlouho jim ale přesilovka pět na tři nevydržela. Vteřinu po vhazování zahákoval soupeře Alexander Romanov (SIB), který se také posadí na trestnou lavici. Pokračovat se tedy bude ve čtyřech proti třem.
     
    15:59
    Je zde velká příležitost pro Novosibirsk, hosté totiž půjdou do tří. Za krosček usedá ke svému spoluhráči Artjom Ternavskij (VLD), čeká nás tedy dvojnásobná početní výhoda Sibiru. Podaří se zatím aktivnějšímu celku skórovat?
     
    15:30
    Před brankářem Admiralu se nyní vytvořil velký závar, puk se do sítě snažil dorazit Kugryšev, jenže zatím skvěle chytající Lundström mu to nepovolil!
     
    15:04
    Na přesilové hry bude znovu vyrovnáno. Vražením na hrazení se provinil Dmitrij Kostromitin (VLD), jenž po právu putuje k časoměřičům.
     
    14:59
    Další obrovská příležitost Novosibirsku! Enlund si sjel na kruhy, dostal od Lehtery přesnou přihrávku a z první nedokázal zavěsit! Hosté nyní měli obrovské štěstí!
     
    14:10
    Skvělou samostatnou akci v oslabení předvedl Fin Koskiranta, jenž obešel dva protihráče a dostal se do šance. Byl již před gólmanem, avšak jeho střela bekhendem zamířila těsně mimo!
     
    12:28
    Trestná lavice se nám znovu zaplní. Po reklamní pauze bude následovat druhá početní výhoda hostujícího mužstva, za katr totiž míří za úder loktem Igor Ožiganov (SIB).
     
    10:50
    Jenže naopak jsme viděli obrovskou příležitost Vladivostoku! Enver Lisin totiž ujel všem obráncům a ze strany uháněl sám na Gajdučenka. Obránce se však stihl včas vrátit a znemožnit mu kloudnější zakončení.
     
    10:07
    Nyní ale dostanou domácí hokejisté příležitost vše změnit. Za podražení je totiž na lavici hanby na dvě minuty odkázán Artjom Ternavskij (VLD).
     
    07:30
    Domácí první oslabení přežili, Vladivostok si žádnou výraznější příležitost nevypracoval. Vyloučený Šumakov je zpět mezi mantinely.
     
    05:30
    Nyní se ale s největší pravděpodobností vše změní. Sokolov byl totiž tvrdě naražen Sergejem Šumakovovem (SIB), sudí si toho všimli a ruského hráče ve službách Novosibirsku posílají na trestnou lavici. Uvidíme tedy první přesilovou hru dnešního zápasu.

    Petr Dejnožka

    Branky a nahrávky: 28. Kugryšev (Koskiranta, Kopejkin), 51. Ignatuškin (Sannikov), 52. Kopejkin (Kugryšev) – 39. Ugarov, 57. Schütz (Bergfors, Gynge)


    HC Sibir Novosibirsk: Gajdučenko (Hudáček) – Bělov, Kudroč, Alexejev, Kutuzov, Karavajev, Ožiganov, Ignatovič – Lehterä, Enlund, Romanov – Kopějkin, Kugryšev, Koskiranta – Monja, Ignatuškin, Sannikov – Lemtjugov, Karamnov, Butuzov
    Admiral Vladivostok: Lundström (Ivannikov) – Osipov, Antropov, Poleščuk, Ternavskij, Kostromitin, Perry, Zemčjonok – Lisin, Ugarov, Nikitěnko – Schütz, Gynge, Bergfors – Pervušin, Lesnuchin, Drugov – Sokolov, Barbašev, Kuzněcov.

    Rozhodčí: Čerenkov, Sergejev – Čubykin, Morozov (všichni Rusko)

    Diváci: 7400