Omsk – Mytišči 4:3 (kon.) | Barys – Petrohrad 2:5 (kon.) | Chanty-Mansijsk – Čerepovec 3:1 (kon.)
Jekatěrinburg – Jaroslavl 0:4 (kon.) | Kazaň – Magnitogorsk 3:2 (kon.) | N.Novgorod – Nižněkamsk 0:2 (kon.)
Viťaz – Ufa 2:3 (kon.) | Spartak Moskva – CSKA Moskva 3:2 (kon.) | Doněck – Riga 2:4 (kon.)
Minsk – Lev 1:3 (kon.)
konec
Torpedo Nižnij Novgorod
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Neftěchimik Nižněkamsk
Čtvrtek 12.09.2013, 17:00 • Nagorny concert and entertainment complex • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Příjemný den u hokeje. Máme zde 8. kolo Kontinentální hokejové ligy a na programu je mimo jiné zápas Torpeda Nižnij Novgorod s Neftěchimikem Nižněkamsk. Domácí se po třech odehraných zápasech aktuálně nachází na 12. místě se ziskem čtyř bodů. To jejich soupěř je až na místě jednadvacátem, přestože si během své prozatímní pouti vedl podobně jako Torpedo. Nižněkamsk však doposud vstřelil pouhé 2 góly, což činí průměr necelé branky na zápas. A s tím se opravdu vyhrávat nedá. Hosté tak budou muset zásadně zlepšit produktivitu. To ofenziva domácích, to je jiné kafe. Novgorod skóroval již desetkrát a je na děleném čtvrtém místě, co se produktivity týče, v celé KHL! Obrana hostí v čele s golmanem Sudnicinem čeká tvrdá práce. Obrana však zatím není to, co na straně Nižněkamsku pokulhává. Zajímavostí je, že v úvodních třech zápasech Nižněkamsku padlo doposud nejméně branek, pouhých 8 (2:6). Torpedo naproti tomu slibuje gólové hody, zatím byli diváci svědky 17 branek v síti Torpeda a jeho soupeřů. Přesto nemůžeme očekávat gólovou smršť. A nebo nás oba aktéři příjemně překvapí? Uvidíme zítra po 17. hodině.
     
    Úvodní sestavy:

    Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Chomickij, Makarov, Hietanen, Valentěnko, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Senťurin – Galuzin, Potapov A., Kuljomin – Žarkov, Potapov M., Krasnoslobodcev – Jamkin

    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Mamedov) – Bělov, Šulakov, Berezin, Ščitov, Beljakov, Romanov, Mnacjan – Cibák, Osala, Milovzorov – Polygalov, Komaristij, Radivojevič – Tolpeko, Anisin, Koukal – Kulikov, Taratuchin, Chochrjakov – Jakimov

    Rozhodčí: Vasiljev, Oskirko – Koršak, Černyšev.
     
    V dnešním utkání uvidíme 1 českého zástupce a 2 slovenské. Jediným Čechem je Petr Koukal, Slovensko reprezentují Martin Cibák a Branko Radivojevič. Všichni 3 hokejisté hájí barvy Nižněkamsku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    0:41
    Nižněkamsk právě vstřelil branku! Tak tomu se říká vstup do zápasu. NIKITA ŠČITOV otevírá skóre zápasu po 41 vteřinách. Bez asistence.
     
    1:15
    Střelec první branky Nižněkamsku ale v následujícím střídání zahákovan Jarkko Immonena a odsedí si přinejlepším 2 minuty.
     
    2:21
    Wojtek Wolski se dostal do zajímavé příležitosti. Tim Brent mu předložil kotouč na zlatém podnose. Polský forvard ale minul horní tyč Sudnicinovy brány.
     
    3:45
    Jevgenij Belochvostikov se protáhl kolem hostujícího obránce do zakončení. Střele jednou rukou ale chyběla razance a Sudnicinovi nenadělala žádné starosti.
     
    5:11
    Jarkko Immonen zkoušel štěstí. Puk si potáhl nastřed a z vrcholu pravého kruhu vystřelil. Alexander Sudnicin švihl lapačkou a zmařil tak tuto příležitost.
     
    Omlouvám se za výpadek streamu. Ihned po naskočení se přihlásím zpět.
     
    11:21
    Denis Paršin obkroužil celé útočné pásmo Neftěchimiku a z mezikruží vypálil. Sudnicin se nenechal nachytat na hruškách, nicméně Paršin si kotouč dojel a vymýšlí další nekalosti.
     
    Torpedo zatím nepatrně přestřílelo svého soka v poměru 7 – 6. Bilance vhazování je 6 – 4.
     
    16:35
    Denis Tolpeko se vřítil do pásma Novgorodu jako uragán. Práce kvapná, málo platná. Akci zastavuje hvizd rozhodčího. Ofsajd.
     
    16:57
    Georgij Gelašvili zakročil jistě proti Anisinovu pokusu. Následně se před jeho bránou strhla roztržka. Vše se obejde bez vylučování.
     
    17:06
    Vitalij Šulakov nestačil ve středním pásmu Alexeji Potapovovi a pomohl si faulem. Sudí Vasiljev jej vylučuje za hákování.
     
    17:53
    Maxim Berezin si připsal důležitý obranný zákrok a následně vyhodil kotouč přes celé hřiště.
     
    19:56
    Torpedo mělo několik vtěřin před koncem první třetiny velkou šanci! Tim Brent našel přihrávkou za sebe Sergeje Senťurina, který si popojel a z mezikruží vyslal jedovatý projektil. Brankář hostů si však povyjel a střelu vyrazil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Dojem z první třetiny mám značně omezený výpadkem živého vysílání zápasu, avšak co jsem viděl, stálo za to. Utkání je svižné, plné šancí na obou stranách. Hned tu první využil v jednaačtyřicáté vtěřině Nikita Ščitov. Na druhé straně to byl Sergej Senťurin, kdo mohl 2 vteřiny před koncem první třetiny vyrovnat. Nestalo se a Nižněkamsk půjde do druhé části s jednogólovým vedením, přestože měl už 2 vyloučené hráče oproti žádnému domácímu. Druhé třetina začne thruba v 17:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:41
    Vjačeslav Kuljomin se rychle otočil za bránou soupeře, vybruslil do střelecké pozice a zakončil. Deorgij Gelašvili pozorný.
     
    21:00
    Vadim Chomickij dostává 2 minuty za vražení na hrazení. Přesilovku si tak zahrají také hosté.
     
    21:58
    Brankou Radivojevič hledal žabkou Šitova. Ten ale netrefil ideálně. Posléze hru přerušil Gelašvili, když si u tyče pohlídal Polygalovovu střelu.
     
    23:11
    Michail Anisin prostřelil Gelašviliho. Radost mu ale nevydržela dlouho, protože hlavní sudí branku neuznal pro ofsajd. Poté se do radujícího se Anisina s Tolpekem pustila dvojice domácích hráčů. Vše urovnali čároví.
     
    23:56
    Po střele Vladimira Denisova zvoní za Sudnicinem tyč. V publiku to jenom zašumělo.
     
    25:32
    Danill Žarkov dorazil střelu Maxima Potapova a nevypadalo to vůbec špatně. Nebýt reflexivního zákroku golmana Neftěchimiku, bylo vyrovnáno.
     
    26:47
    Dvojice Anisin-Ščitov působí velmi sehraně. Při přečíslení 2 na 1 Anisin adresoval přihrávku Ščitovovi, který jen těsně minul. To byl dnes již několikátý útočný výlet obránce Ščitova.
     
    27:22
    Georgij Gelašvili přitiskl kotouč do své náruče po nahození Cibáka. První formace Nižněkamsku vybojovala pásmo a ještě zůstane na ledě.
     
    29:42
    Z dobré pozice pálil Andrej Taraťuchin. K puku se dostal jako slepý k houslím, na nic nečekal a z první vypálil. Gelašvili jeho pokus viděl a zneškodnil.
     
    31:26
    Nižněkamsk si zahraje druhou přesilovku. Provinil se opět Vadim Chomickij. Tentokráte hákováním.
     
    32:00
    Nižněkamsk právě vstřelil branku! Hosté využívají přesilovou hru! Od modré čáry pálil Vitalij Šulakov a Gelašvili jeho pokus pouze vyrazil před sebe. Puk se odrazil do dezorientovaného obránce domácích, kterého přetlačil OSKAR OSALA. Ten následně z otočky zametl puk za klečícího ruského brankáře. Bez asistence.
     
    33:22
    Vadim Krasnoslobodcev se teď ocitl tváří v tvář Sudnicinovi. Jeho šanci ale zmařil skvělým obranným zákrokem Maxim Berezin. Od modré pak ještě dorážel Juuso Hietanen. Ten ale přestřelil.
     
    33:56
    Dobrá obranná práce také na druhé straně. Pavel Valentěnko v pádu sebral šanci Komaristému, který se protlačil až před Gelašviliho.
     
    35:11
    Jegor Milovzorov v podobné pozici jako před chvílí Komaristij. Jen s tím rozdílem, že Milovzorov se dostal ke střele. Domácí golman ale zmenšil úhel a jeho pokus vykryl.
     
    37:24
    Wojtek Wolski zadovkou přenechal Immonenovi, který byl v rozhodující chvíli zablokován, a neudělil tak kotouči potřebnou razanci.
     
    38:32
    Alexander Sudnicin potěšil hokejové labužníky v hledišti. Střelu od modré totiž chytil do lapačky a následně ještě efektivně máchnul svojí pohyblivou rukavicí.
     
    39:46
    A opět Sudnicin. Teď už se ale nespokojil s máchnutím po zákroku, nýbrž předvedl ukázkový semafor.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla velmi podobná té první. Obě mužstva si vypracovala značné množství šancí, ovšem těžil z toho opět Nižněkamsk. Ve 32. minutě využil přesilovou hru Osala, když dorazil Šulakovovu střelu. Je vidět, že domácí nemají klid na hokejkách. Buď vůbec netrefí bránu, nebo v poslední chvíli zasáhne některý z obránců soupeře a nebo narazí na jistého Sudnicina. Zejména první formace Paršin – Immonen – Salminen zatím zůstává za očekáváním. Chtějí-li hráči Torpeda pomýšlet na prodloužení, či dokonce obrat celého zápasu, musí do třetí třetiny něco změnit.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:56
    Cibák s Milovzorovem vjeli do útočného pásma. Poté, co druhý jmenovaný vystřelil, skončili oba na ledě.
     
    41:23
    Denis Paršin zabojoval u mantinelu. Nic platné, kotouč jenom odevzdal a odchází střídat.
     
    42:12
    Přechod domácích do útočného pásma zastavil ofsajd.
     
    42:46
    Wolskiho pokus na druhé straně kryje Sudnicin.
     
    43:48
    Denisov našel dlouhým pasem Salminena. Ten si potáhl puk na střed, ale nevystřelil.
     
    44:13
    Domácí teď dobře forčekují. Výsledkem je chvilkový tlak.
     
    44:56
    Nižněkamsk kontruje nenápadnou akcí po mantinelu, ze které se ale nevyklubalo nic než ofsajd.
     
    45:57
    Čtvrtá formace Torpeda teď způsobila poprask v útočné třetině. Několik hraničních zákroků u mantinelu sudím Oskirkem ani nehne.
     
    47:26
    Vladimir Denisov tvrdě srazil k zemi Oskara Osalu.
     
    47:50
    Domácí si vypracovali menší tlak.
     
    48:13
    Do protiútoku vyrazil Fjodor Beljakov, jehož zastavil jediný vrátivší se obránce.
     
    48:56
    Domácí fanoušci už zvedali ruce nad hlavu. Snížení se ale nekoná. Danill Žarkov z úhlu nepřekonal Sudnicina.
     
    49:20
    Danill Žarkov neuhlídal svoji hůl, zasáhl jednoho z protihráčů a oslabuje svůj tým.
     
    50:18
    Michail Anisin byl tvrdě dohrál u mantinelu. To se nelíbilo Berezinovi a za brankou Torpeda se rozpoutala šarvátka.
     
    50:18
    Vadim Chomickij dostává za předchozí faul u mantinelu trest 5 minut + do konce utkání!
     
    50:20
    Domácí se teď brání dvojnásobné přesilovce.
     
    51:20
    Domácí ve čtyřech. Žarkov naskakuje do hry.
     
    52:16
    Nižněkamsk se usadil v pásmu Torpeda. K dispozici má ještě bezmála 3 minuty přesilové hry.
     
    53:01
    Nikolai Belov pálil od modré. Puk neprolétl skrumáž hráčů před bránou.
     
    53:09
    A další střela. Tentokrát mimo a Michail Anisin tak vyhání hosty z pásma.
     
    53:12
    Před brankou domácích se pošťuchuje Oskar Osala s Denisovem a Gelašvilim. Emoce vzplály naplno.
     
    54:33
    Martin Cibák dostává 2 minuty za sekání. Ještě se sice vzteká, přeražená hůl je ale důkaz.
     
    54:33
    S hlavním rozhodčím diskutuje jak Denisov, tak i Paršin a Gelašvili. Teď se jen tak hrát nezačne.
     
    54:33
    Tak to jsou věci! Hlavní rozhodčí změnil rozhodnutí, když místo Denisova posílá na trestnou hráče Nižněkamsku, konkrétně Martina Cibáka.
     
    54:40
    Hraje se 4 na 4.
     
    55:12
    Vladimir Denisov netrefil zcela odkrytou bránu. Sudnicin zůstal ležet mimo brankoviště, ale obránce Torpeda nepřekonal chytajícího obránce!
     
    55:18
    Domácí v plném počtu.
     
    56:33
    Také hosté v plném počtu.
     
    57:03
    Alexander Sundicin pokryl Immonenův pokus zpoza brány.
     
    57:55
    Domácí bez brankáře!
     
    58:01
    Rozhodčím se vymyká závěr zápasu z rukou. Denis Parshin teď dokonce strčil do čárového rozhodčího.
     
    58:01
    Paršin dostává osobní trest a odchází do kabin.
     
    Na led létají předměty z hlediště. Diváci jsou hluboce nespokojeni.
     
    58:35
    Domácí se snaží usadit v útočném pásmu. To se jim ale nedaří.
     
    58:40
    Georgij Gelašvili je odvolán a spěchá na střídačku.
     
    58:46
    Hra je přerušena a domácí si berou oddechový čas.
     
    59:10
    Nižněkamsk se osvobozuje alespoň do středního pásma.
     
    59:13
    Na ledě zůstává ležet jeden z hráčů Torpeda. Je to Vjačeslav Kuljomin.
     
    59:20
    Gelašvili ihned po vhazování míří opět na střídačku.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    Závěr zápasu ovládly emoce. Nic zásadního už se však nestalo a hosté z Nižněkamsku si tak odváží cenné 3 body. Svého dnešního soupeře tak přeskočí v tabulce o 2 body.
     
    Novgorod svého soupeře sice přestřílel 31 – 28, ale nebylo mu to nic platné. Počítají se góly a ty dnes svěřenci Peterise Skudry nevstřelili žádné. Co se týče vyloučení, tuto statistiku ovládli také domácí. Denis Paršin a Vadim Chomitskij totiž dostali tresty do konce utkání. Hosté tak udrželi první čisté konto v sezoně. S tímto konstatováním se s vámi loučím a budu se těšit u dalších online přenosů! (19:33:15)

    Petr Švanda

    Branky a nahrávky: 1. Ščitov, 32. Osala


    Torpedo Nižnij Novgorod: Gelašvili (Maškovcev) – Chomickij, Makarov, Hietanen, Valentěnko, Grigorjev, Denisov, Belochvostikov – Paršin, Salminen, Immonen – Wolski, Brent, Senťurin – Galuzin, Potapov A., Kuljomin – Žarkov, Potapov M., Krasnoslobodcev – Jamkin
    Neftěchimik Nižněkamsk: Sudnicin (Mamedov) – Bělov, Šulakov, Berezin, Ščitov, Beljakov, Romanov, Mnacjan – Cibák, Osala, Milovzorov – Polygalov, Komaristij, Radivojevič – Tolpeko, Anisin, Koukal – Kulikov, Taratuchin, Chochrjakov – Jakimov

    Rozhodčí: Vasiljev, Oskirko – Koršak, Černyšev
    bahis siteleri