Zlín – Kladno 3:4 (1:2 po s.n.) | Vítkovice – K. Vary 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Slavia 0:1 (kon.)
Liberec – Plzeň 1:3 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 3:2 (kon.) | Chomutov – Sparta 3:1 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
1:3 (0:0, 1:2, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Neděle 15.09.2013, 17:00 • Tipsport arena, Liberec. • Tipsport extraliga
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:28
    Hrubka Hunkese. Obránce nedokázal odpálit ve vlastním pásmu do bezpečí volný kotouč a nebezpečí za něj musel hasit Pospíšil. Ovšem jen za cenu faulu – dvě minuty za sekání.
     
    54:57
    Západočeši hráli v šesti, což sudí nepřehlédl. Trest odpyká Petruška, Liberec má šanci na kontaktní branku.
     
    54:40
    Další příležitost Plzně. Vlček efektivně sebral kotouč ze vzduchu, položil si jej na čepel a pálil. K dorážce se ještě dostal Ján Sýkora, ale neuspěl. Schwarz opět svůj celek podržel a nepustil soupeře do tříbrankového vedení.
     
    53:14
    Tomáš Sýkora ve slibné šanci! Jenže z těsné blízkosti selhal. K útočníkovi se odrazil kotouč a Sýkora měl na hranici brankoviště před sebou jen ležícího Schwarze, ovšem ani jednou ho nedokázal pokořit. Gólman zakročil lapačkou.
     
    51:37
    Liberecký kapitán Nedvěd jde na trestnou lavici za sekání. Přesilovka pro tým ze západu.
     
    50:11
    Šance na druhé straně! Vampola mohl snížit, se štěstím se k němu odrazila sražená přihrávka a útočník ihned pálil. Mensator předvedl hodně krkolomný zákrok, při kterém se svalil k zemi. Puk ale za svá záda nepustil.
     
    47:05
    Derner odešel na trestnou lavici, dle výroku sudích se provinil držením protihráče. Plzeňští budou mít k dispozici zkrácenou herní variantu ve čtyřech proti třem.
     
    45:24
    Vyloučení na obou stranách, za vzájemnou potyčku míří na trestnou lavici Hunkes a Kratěna. Oba pykají za hrubost.
     
    44:44
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši navyšují svůj náskok! Straka poslal puk na TOMÁŠE VLASÁKA, jenž unikl po pravé straně a prudkou střelou z kruhu trefil přesně pod břevno. Schwarz byl bezmocný. Asistence: Martin Straka – 1:3.
     
    38:26
    Krátce po gólu se strhla potyčka. Rozhodčí ale vylučují jen na plzeňské straně. Hanzlík vyfasoval menší trest za hrubost a domácí mohou při početní převaze bleskově odpovědět.
     
    38:26
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši přečkali oslabení bez úhony a vzápětí podruhé udeřili. Pletkova přihrávka napříč pásmem doputovala na hůl ONDŘEJE KRATĚNY, jenž ze spodní části kruhu propálil přesouvajícího se Schwarze. Hosté podruhé v zápase vedou. Asistence: Václav Pletka, Jakub Lev – 1:2.
     
    35:59
    Hokejisté Škody se budou muset opět bránit ve čtyřech. Radek Duda dostal dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku + osobní desetiminutový trest.
     
    35:24
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři využívají přesilovou hru a vyrovnávají na 1:1. Domácí měli velký tlak, Mensatorovi nejprve pomohlo břevno, ale na další dorážku byl krátký. TOMÁŠ POSPÍŠIL došťouchl kotouč z těsné blízkosti za ležícího gólmana. Asistence: Martin Čakajík.
     
    34:56
    Parádní Nedvědova přihrávka sedla přesně na čepel Pospíšila, který si najížděl před branku. Pálil z těsné blízkosti, avšak trefil jen hruď připraveného Mensatora.
     
    33:40
    Další trest na straně Západočechů. Dan Růžička jde za katr, provinil se držením protihráče.
     
    33:26
    Výborný zákrok Mensatora! Pletka už se vracel z trestné lavice, ale mohl sledovat libereckou radost. Čiperný Nedvěd vypálil švihem z mezikruží a hostující gólman musel rychle vytyčit svůj beton.
     
    31:25
    Zbytečný prohřešek. Hosté hráli v šesti, trest odsedí Pletka. Dvacet vteřin se bude pokračovat ve čtyřech na obou stranách, poté začne zkrácená přesilovka Severočechů.
     
    29:45
    Nedvěd jde pykat za hákování. Plzeňští si zahrají v početní převaze, už kombinují v útočné třetině.
     
    28:51
    Duda na Straku a Schwarz měl opět plné ruce práce! Plzeňský veterán pálil po přečíslení obranný řad soupeře z levého kruhu, dostal se už ale do poměrně velkého úhlu. Trefil jen gólmanův beton.
     
    27:56
    Hostům narostla křídla a svůj náskok mohli navýšit. Čakajíkovu hrubku ovšem Ján Sýkora nepotrestal, útočník se zřejmě velké příležitosti zalekl. Stál sám u brankoviště, leč selhal.
     
    26:19
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Gól platí, Západočeši jdou do vedení! Střelcem branky je RADEK DUDA, který ještě loni oblékal liberecký dres. Prosadil se svým důrazem u branky. Asistence: Martin Straka, Jiří Hanzlík – 0:1.
     
    26:19
    Kotouč skončil ve Schwarzově kleci, ale rozhodčí jde zkoumat videozáznam. Duda před brankovištěm šermoval svoji holí a puk nakonec dotlačil za čáru. Hosté už se radují, sudí jde však ještě telefonovat.
     
    24:02
    Vyloučení na straně domácích. Západočeši si zahrají poprvé v přesile, na trestnou lavici už odjel Voráček – vražení na hrazení.
     
    23:48
    Pěkná akce hostujícího mužstva. Pletka poslal kotouč za sebe a Kratěna měl na kruhu čas i prostor na střelu. Schwarz však předvedl rychlý reflex, letícímu kotouči nastavil lapačku.
     
    17:15
    Na vyložené příležitosti jednoznačně vedou domácí. Tomáš Urban nabral ve středu hřiště rychlost a ze strany se natlačil až na Mensatora. Kotouč zůstal ležet v brankovišti, odkud ho včas odpálili plzeňští zadáci.
     
    08:42
    Západočeši jdou do tří. Novotný odjíždí na trestnou lavici, provinil se sekáním.
     
    08:37
    Obrovská příležitost Liberce! Domácí sice hráli přesilovku mizerně, ovšem mohli udeřit. Nedvědův pas z rohu kluziště přistál až na čepeli Pospíšila, který měl před brankovištěm volný prostor. Puk si srovnal na holi a pálil do horní části branky, Mensator ale zasáhl na výbornou.
     
    07:00
    První vyloučení zápasu. Dvořákovi se na trestnou lavici nechce, ještě diskutuje s rozhodčím. Trestu za podražení ale neunikne. Tygři si zahrají v přesile.
     
    03:26
    Do první větší šance se ovšem dostali Bílí Tygři. Bartek měl na spodní části kruhu příliš prostoru. Filippi ho oslovil přesnou přihrávkou a slovenský útočník pálil bekhendem. Puk prolétl těsně nad brankou.
    Marken.cz

    Lukáš Šonský

    Branky a nahrávky: 36. Pospíšil (Čakajík) – 27. Duda (Straka, Hanzlík), 39. Kratěna (Pletka, Lev), 45. Vlasák (Straka)


    Bílí Tygři Liberec: Schwarz (Stejskal) – Hunkes, Derner, Kolmann, Výtisk, Voráček, Čakajík, Čutta – Vampola, Nedvěd "C", Pospíšil – Víšek, Zacha, Jass – Bulíř, Filippi, Bartek – Špaček, Urban, Vlach.
    HC Škoda Plzeň: Mensator (Machovský) – Hanzlík, Slovák, Jeřábek, Růžička, Frolo, Mozík, Marcel – Vlasák, Straka "C", Duda – Pletka, Lev, Kratěna – Petruška, T. Sýkora, Novotný – Schleiss, Vlček, Dvořák – J. Sýkora.

    Rozhodčí: Kalivoda, Wagner – Podrazil, Zavřel.

    Diváci: 4 875
    bahis siteleri