Čeljabinsk – Novokuzněck 5:1 (kon.) | Magnitogorsk – Novosibirsk 3:2 (po pr.) | Ufa – Vladivostok 4:1 (kon.)
Nižněkamsk – Chabarovsk 6:2 (kon.) | Čerepovec – Záhřeb 6:2 (kon.) | Jaroslavl – Spartak Moskva 1:2 (1:2 po s.n.)
Mytišči – Doněck 1:0 (kon.) | Petrohrad – Minsk 5:1 (kon.)
po prodl.
Metallurg Magnitogorsk
3:2 (1:2, 1:0, 0:0 - 1:0)
HC Sibir Novosibirsk
Středa 18.09.2013, 15:00 • Arena Metallurg • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    62:31
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Jenže nakonec se na domácí usmálo štěstí, jeden z bránících hráčů Sibiru zlomil hůl, čímž defacto pokračovala přesilová hra Metallurgu. Těreščenko našel dlouhou přihrávkou napříč pásmem DENISE ZARIPOVA a ten ranou z první přihrál svému týmu dva body. Asistence: Chris Lee a Sergej Těreščenko.
     
    37:37
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Další ukázková akce domácích, ve které měl opět prst Jan Kovář. Ten zatáhl puk do pásma, puk pak předložil Mozjakinovi, který našel najetého JEVGENIJE TIMKINA, a ten rychlou střelou příklepem našel mezeru v postoji Gajdučenka. Asistence: Sergej Mozjakin a Jan Kovář.
     
    18:33
    Sibir právě vstřelil branku!
    Další dálnice v domácí obraně, Lehterä našel dlouhým diagonálním pasem VJAČESLAVA BĚLOVA a ten z první trefil odkrytou klec, ve které se Košečkin nestihl přesunout. Asistence: Jori Lehterä.
     
    15:24
    Sibir právě vstřelil branku!
    Tak to byla parádní akce! Ve chvíli, kdy se zdálo, že mají domácí puk pod kontrolou, jim ho uzmul Kopjěknin, od pravého mantinelu poslal přihrávku napříč pásmem na Kugryševa, ten ještě zklepl na najíždějícího JARNA KOSKIRANTU, před ním se otevřela dálnice a neměl již problém propálit Košečkina. Asistence: Dmitrij Kugryšev a Alexej Kopějkin.
     
    02:21
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Netrvalo dlouho a Magnitka vede. Krásnou akci na jeden dotek zakončuje po přihrávce od zadního mantinelu DENIS ZARIPOV. Hostující obrana byla jen v roli statistů. Asistence: Sergej Mozjakin a Jan Kovář.

    Robin Mana

    Branky a nahrávky: 3. Zaripov (Mozjakin, Kovář), 38. Timkin (Mozjakin, Kovář), 63. Zaripov (Lee, Těreščenko) – 16. Koskiranta (Kugryšev, Kopějkin), 19. Bělov (Lehterä)


    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Pečurskij) – Metljuk, Birjukov, Lee, Těreščenko, Malenkich, Chabarov, Bereglazov – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Shenfeld, O'Reilly, Gulaš – Hodgman, Timkin, Potěchin – Platonov, Kosov, Malinovskij – Grigorenko
    HC Sibir Novosibirsk: Gajdučenko (Rjažinov) – Bělov, Kutuzov, Alexejev, Kudroč, Karavajev, Ožiganov, Ignatovič – Lehterä, Enlund, Romanov – Kugryšev, Kopějkin, Koskiranta – Lemtjugov, Sannikov, Ignatuškin – Šumakov, Okulov, Gubin – Vorošilo

    Rozhodčí: Bukin, Kiseljov – Misjur, Raming