Tomsk – Volga Novgorod 1:0 (kon.) | Perm – Rostov 1:0 (kon.) | Ural – Lok. Moskva 0:3 (kon.)
Kazaň – Dynamo 2:2 (kon.)
konec
FK Tom Tomsk
1:0 (0:0)
FK Volga Nižnij Novgorod
Čtvrtek 26.09.2013, 14:00 • Stadion Trud, Tomsk • Ruská Premier Liga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Domácí celek je po posledním vítězství na půdě Kazaně zajisté pořádně nabuzený. Nováček ligy přerušil už v předchozím souboji s Machačkalou (2:2) sérii sedmi porážek v řadě a zanamenal následně dosavadní největší úspěch v Tatarstánu. Nyní přiívtá Nižnij Novgorod, který má v tabulce o šest bodů více.
     
    FK Volga zatím předvádí dost nevyrovnané výkony, s pravidelností dvakrát prohraje, aby následně přece jenom urvala tři body na svou stranu. Zatím jediná remíza se datuje hned na první kolo na půdě moskevského Dinama.
     
    Možná můžeme čekat i nějaké ty gólové hody. Oba týmy mají problémy v obraně, hůře než 17 inkasovaných branek má v lize jen Ural. Na druhou stranu by to v útoku nemusela být taková bída, Tomsk i Nižnij Novgorod v minulých kolech skórovali dvakrát.
     
    Především domácí mají svému soupeři co vracet. Předloni totiž s Volgou bojovali v baráži o udržení a z dvojzápasu lépe vyšli hosté. Díky tomu loni Tom trávil jen ve druhé lize.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Tom Tomsk: Božovič – Kisenkov, Jiránek, Rykov, Bardačow – Sorokin, Aravin, Golyšev, Baškirov, Portnjagin – Holenda
    Náhradníci: Čebanu, Baženov, Pančenko, Komkov, Saláta, Astafjev, Čerevko, Ignatovič

    FK Volga Nižnij Novgorod: Parejko – Leandro, Bulgaru, Polczak, Rodič – Bibilov, Aldonin, Koncedalov, Karjaka, Pucila – Syčev
    Náhradníci: Nigmatullin, Komarov, Bordian, Bulykin, Shelton, Ropotan, Dvornekovič, Šulenin, Kolodin, Poljanin, Danilenko

    Rozhodčí: Seldjakov – Glot, Stipidi.
     
    Rozhodčí už vedou hráče na hrací plochu, co nevidět utkání začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Menší závar po standardce, kterou domácí rozehrávali od levé hranice čáry pokutového území. Portnjagin se snažil zakončovat nůžkami, avšak neuspěl.
     
    5
    Karjaka se snažil projít podél levé strany, ovšem neuspěl. Hosté alespoň zůstanou u vhazování.
     
    6
    Sorokin se elegentními houslemi zbavil protihráče a ihned zprava odcentroval do ohně. Tam ale nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    8
    Tom je zatím na hřišti o něco lepším týmem. Po pěkném ťukesu s Portnjaginem se málem k centru procpal Sorokin na druhé straně vápna, jenže neuspěl.
     
    10
    Karjaka narazil do běhu do lajny Rodičovi, jenže ten si následně se svým obráncem neporadil. Odkopávat od branky tak bude Božovič.
     
    11
    Byla to trochu škoda, špatná přihrávka na středu hřiště zbrdzila celou akci. Nakonec se po pravé lajně řítil Aravin, nicméně obrana hostů zasáhla dobře. Po pár vteřinách střílel ještě Golyšev, jenže slabě a mimo bránu.
     
    14
    Domácí fanoušci trochu ožili, jejich mužstvo vybojovalo po pěkné akci alespoň rohový kop. Ten nakonec vyřešil razantním kopem do bezpečí Bulgaru.
     
    15
    První čtvrthodina nám nenabídla prakticky jedinou šanci. Tomsk je očividně v ofenzívě o něco kreativnější, avšak bez jakékoli finální fáze zakončení.
     
    16
    Hned tři hráči Tomsku se nyní svíjí na zemi po rohovém kopu Bibilova. Především Rodič, který nakonec střílel nad, si počínal ve vápně hodně důrazně.
     
    18
    Na druhé straně zahrával rohový kop Sorokin, ovšem míč skončil pouze v rukavicích Parejka.
     
    20
    Hosté nemuseli v akci pokračovat, asistent Stipidi odmával ofsajd, ve kterém se zřejmě nacházel Syčev.
     
    21
    Holenda poprvé v utkání ve větší akci. Ve vápně si chtěl poradit hned se dvěma obránci, nakonec ale upadl. Penalta se v tomto případě určitě nedala pískat.
     
    22
    Na druhé straně se nyní chtěl k dlouhé přihrávce dostat Syčev, avšak Rykov zapracoval perfektně a ruského útočníka zkušeně pohlídal. Odkopávat od branky bude Božovič.
     
    23
    Aravin se pouštěl do vlastně ztracené možnosti. Kmital po pravé lajně, to tedy ano. Ale jakmile se před něj dostal Rodič, fauloval ho.
     
    24
    Teď se ve středu hřiště drží v bolestech za kotník Koncedalov. Pravděpodobně to ale nebude tak vážné, jak bychom mohli vypozorovat z jeho obličeje.
     
    25
    V úvodních dvaceti pěti minutách jsme neměli možnost vidět střelu na branku, Božovič s Parejkem můžou být zatím úplně v klidu.
     
    27
    V současné chvíli se hraje na obranné polovině Volgy, že by však domácí jeho hráče nějak napadali, to se říci rozhodně nedá.
     
    28
    Baškirov jako by nevěděl co s míčem, a tak ho poslal dlouhým nákopem na Holendu. Ten se snažil sklepávat svému spoluhráči, ten byl ovšem obsazený.
     
    30
    Další dlouhý nákop ze strany Tomsku skončil jen u Parejka. Ten s rozehrávkou nikam nepospíchá.
     
    31
    Bibilov prováhal nejlepší možnost ke střele, a tak se domácí dostali do brejku. Celé pozdvižení na tribunách ale končí strašidelnou přihrávkou Sorokina.
     
    33
    Další nekonstruktivní rozehrávka Sorokina. Ten měl problém vůbec zpracovat míč, až ho zpacifikoval vracející se protihráč.
     
    34
    Tentokráte se o centr do vápna pokusil Bibilov, slovem "pokusil" si ale vlastně můžete domyslet, jak celé jeho počínání skončilo.
     
    35
    No tak přece jenom moment, který nás mohl donutit se na utkání zadívat. Měli jsme možnost vidět Karjakovu střelu, která skončila hodně nad brankou Božoviče.
     
    36
    Rodič nezpracoval balón, na druhé straně neměl Leandro větší problém udržet na uzdě Holendu... Zatím je to opravdu velká mizérie z obou stran.
     
    38
    Ani sudí Seldjakov nemá dnes příliš práce. Nyní odpískal nedovolený zákrok na domácího Aravina, vše se obešlo i bez osobního trestu.
     
    40
    Aravin dostal přihrávku do pravé strany, těžko říci, proč při centrování upadl. Alespoň vybojoval pro svůj tým rohový kop...
     
    41
    ... Sorokinův centr skončil po pár odrazech u nohou Holendy, který měl zatím největší tutovku zápasu. Pálil levačkou z první, ovšem těsně nad Parejkovou svatyní.
     
    42
    Další rohový kop pro domácí po spolupráci Sorokina s Aravinem. Proti asistentovi rozhodčího protestuje Aldonin, zřejmě si vyslouží i žlutou kartu.
     
    43
    První žlutá karta zápasu, dostává jí Aldonin (NNO) za výtky vůči asistentovi rozhodčího.
     
    45
    Tak to je pro hosty velká rána. Klidné utkání má nakonec prvního vyloučeného. Aldonin (NNO) zastavil u lajny slibně se rozvíjející akci a po druhé žluté kartě musí předčasně pod sprchy.
     
    První poločas skončil.
     
    Až na posledních pět minut se v prvním poločase mezi Tomskem a Volgou Nižnij Novgorod nestalo prakticky nic zásadního. Až v závěru se začala hra trochu hýbat, Holenda neuspěl asi v největší šanci, následně si Aldonin nechal během dvou minut udělit dvě žluté karty, a hosté tak budou dohrávat zbylou pětačtyřicetiminutovku o deseti.
     
    Rozhodčí již svolávají oba týmy na hrací plochu. Zdá se, že hostům se z kabiny moc nechce, a nebo mají cestu ke vchodu na trávník tošku delší než soupeř.
     
    Hosté posilují defenzívu. Do druhého poločasu se již nepodívá Bibilov, do hry nastupuje Šulenin.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí mají od první minuty míč na kopačkách, snaží se procpat středem hřiště. Jenže snaha Golyševa se Sorokinem nakonec byla marná.
     
    48
    Rykov si udělal výlet přes půlku hřiště, nakonec míč ztratil. Sorokin se následně snažil najít svým pasem Holendu, ovšem bezúspěšně.
     
    50
    Tomsk v úvodních pěti minutách nepustil soupeře k míči. Na druhou stranu se gólman Parejko nemusel žádné střely či zmatkové situace obávat.
     
    53
    Domácí budou mít k dispozici dobrou standardku, vybojoval jí po faulu Bulgarua český útočník Holenda...
     
    54
    ... centr sice letěl do ohně, jenže pouze na hlavičku jednoho z obránců. Nakonec se ještě pokoušel zleva vyslat pas Bardačow, ten ovšem také zlikvidovala novgorodská defenzíva.
     
    55
    Holendova hlavička! Škoda, že nebyla jen o trochu silnější, Parejko by měl jinak velké potíže. Mířila totiž přesně k tyčce.
     
    56
    Tom Tomsk právě vstřelil branku!
    Tlak nakonec domácí přetavili v zaslouženou branku. Sorokin se protáhl u levé lajny kolem dvou obránců, předložil míč dlouhou přihrávkou do vápna na PAVLA GOLYŠEVA, který si počínal důrazně proti přesile a sám před Parejkem nezaváhal. Asistence: Valerij Sorokin.
     
    58
    Nabuzený Kisenkov (TMS) fauloval na středu hřiště, trošku zbytečně, od sudího Seldjakova si vysloužil žlutou kartu.
     
    59
    Zakladatel gólové akce Sorokin je stažen ze hry, na jeho místo nastupuje Ignatovič.
     
    62
    Volga ví, že musí začít útočit. Menší závar po centru z levé strany nyní musel řešit Jiránek.
     
    63
    Druhé střídání týmu Nižnij Novgorod. Syčev odchází za lajnu, na hrací plochu vstupuje Bulykin.
     
    64
    Seldjakov nyní ponechal domácím výhodu, tu však Tomsk nakonec nevyužil. Míč skončil v zámězí, odkopávat od branky bude Parejko.
     
    65
    Kapitán hostů Karjaka dostal míč na nohu za vápnem, napálil ho z první, jenže z dobré pozice zamířil pouze nad.
     
    67
    Karjaka bojuje u pravé lajny jako lev, hosté však jako by se soustředili hlavně na bránění a vyrážejí jen do brejků. Volga to bude mít těžké.
     
    69
    Portnjagin se nyní dostal na hranici vápna k hlavičce po pasu z pravé strany, střela ovšem skončila pouze vedle brány.
     
    70
    Holenda si nyní počínal u lajny nedovoleně, na pokyn asistenta Stipidiho sudí Seldjakov přerušuje hru.
     
    71
    Stále více hráčů v bílých dresech se objevuje ve vápně soupeře. Škoda, že Leandro nyní svou přihrávku nesměroval lépe.
     
    75
    Hostům zbývá ještě patnáct minut na to, aby s utkáním něco udělali. Tomsk ale pozorně brání, to je fakt, který Volze kvůli vyloučení Aldonina vůbec nepřispívá.
     
    76
    Pěkný centr z pravé strany od domácích. Ve vápně byl Holenda spolu s Portnjaginem, ani k jednomu se však míč nedostal.
     
    78
    Holenda dostal přihrávku do běhu do levé strany, snažil se odcentrovat, našel však jen rukavice estonského gólmana Parejka.
     
    79
    Druhá žlutá karta na straně domácího celku, za faul deset metrů před vápnem jí dostává protestující Aravin (TMS).
     
    80
    Tomsk udělá změnu v sestavě. Autora branky Golyševa nahradí na posledních deset minut Komkov.
     
    82
    Domácí nyní operovali na levé straně a byla z toho velká šance! Střídající Komkov pálil levačkou a Parejko mu jednoruč střelu vyrazil. Následný závar vyřešili hosté odkopem do zámezí.
     
    83
    Kvůli zranění odstupuje ze hry Polczak, na jeho místo přichází Jamajčan Shelton.
     
    84
    Toms naposledy střídá, Portnjagina nahrazuje Baženov.
     
    85
    Utkání je nyní celé takové nervózní, oba týmy ze sebe ždímají všechny své síly. Velkou šanci měl nyní po sklepnutí od Aravina střídající Ignatovič, střelou po zemi však Parejka nepřekonal.
     
    86
    Baženov měl nyní na levé straně hodně prostoru, šajtlí se snažil posunout balón do středu pole, našel však pouze protihráče, jenž odkopl do bezpečí.
     
    87
    Velký závar před Parejkem po rohovém kopu! Pálil Rykov, poté také Komkov, ovšem oba dva trefili jen skrumáž hráčů před sebou.
     
    88
    Rykov (TMS) je potrestán osobním trestem v podobě žluté karty.
     
    89
    Holenda nyní udělal dlouhatánský sprint, Bulgaru si s ním nevěděl rady. Až do jeho centru vložil nohu, čímž český útočník domácím vybojoval rohový kop.
     
    90
    Rozhodčí Seldjakov nastaví utkání o tři minuty.
     
    90+1
    Závar před brankou domácích po standardce soupeře. Hradba zelených těl si však dokázala s míčem poradit.
     
    90+2
    Asi měl přihrát nebo centrovat. Ignatovič se snažil utkání rozhodnout sám a volil střelu z pravé strany, ta však skončil pouze vedle.
     
    90+3
    Domácí se dostávali do brejku, tentokráte Ignatovič centroval. Avšak Holenda se k němu nedostal, byl navíc i zezadu sražen protihráčem.
     
    Konec zápasu.
     
    Tomsk nakonec urval důležité vítězství do boje o záchranu a v tabulce se svému soupeři přiblížil na rozdíl tří bodů. Hosté předvedli dost mizerný výkon, dokonce ani jednou nevystřelili na bránu. Jediným úspěšným střelcem byl nakonec Pavel Golyšev, který zužitkoval přesilovku po vyloučení Aldonina.
     
    Z mé strany vše, u on-line přenosu brzy nashledanou. (15:56:40)

    Patrik Sandev

    Branky: 56. Golyšev

    Karty:   58. Kisenkov (TMS), 79. Aravin (TMS), 88. Rykov (TMS) – 43. Aldonin (NNO)   45. Aldonin (NNO)


    FK Tom Tomsk: Božovič – Kisenkov, Jiránek, Rykov, Bardačow – Sorokin (59. Ignatovič), Aravin, Golyšev (80. Komkov), Baškirov, Portnjagin (84. Baženov) – Holenda
    Náhradníci: Čebanu, Pančenko, Saláta, Astafjev, Čerevko

    FK Volga Nižnij Novgorod: Parejko – Leandro, Bulgaru, Polczak (83. Shelton), Rodič – Bibilov (46. Šulenin), Aldonin, Koncedalov, Karjaka, Pucila – Syčev (63. Bulykin)
    Náhradníci: Nigmatullin, Komarov, Bordian, Ropotan, Dvornekovič, Kolodin, Poljanin, Danilenko

    Rozhodčí: Seldjakov – Glot, Stipidi
    bahis siteleri